Przeciętna długo¶ć życia wybranych gatunków ryb: sum 60 lat, piskorz 20 lat, sandacz 15 lat, leszcz 14 lat, szczupak 10 lat, okoń 10 lat, węgorz 50 lat, jesiotrowate 100 lat.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 474 Zalogowani 0 Wszyscy 474
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Maj 25, 2015 9:53 pm Temat postu: Kupię uwalniacz
Chętnie dokonam zakupu dobrej jako¶ci, sprawdzonego i skutecznego uwalniacza przynęt, do woblerów i blach. Oczywi¶cie w rozs±dnej cenie, _________________ Lecek
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 2:38 am Temat postu: Re: Kupię uwalniacz
lecek napisał:
Chętnie dokonam zakupu dobrej jako¶ci, sprawdzonego i skutecznego uwalniacza przynęt, do woblerów i blach. Oczywi¶cie w rozs±dnej cenie,
Jeżeli do łódki to problemu nie ma. Najlepszy jest mosiężny pier¶cień z kolcami od ¶rodka. Wobler może rozharatać, ale blachy wyrwa razem z dnem. Dużo gorzej jest z brzegu. Ja po prostu rwę, albo stosuję mocn± linkę. Od lat w jednym miejscu traciłem leszcze w zawadach. Ostatnio wyspiningowałem tam kawałki starej siatki. Prułem j± na plecionce. : :
jjjan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 7:41 am Temat postu:
Kilka razy używałem na łódce odczepiacz grom
Patrz±c od strony finansowej to zakup zwrócił się z nawi±zk±, że o większej spokojno¶ci nie wspomnę
artur Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 8:09 am Temat postu:
Szukaj starego dobrego GROM-a. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić "
Ja od lat stosuję takie cudo i nie zaliczam żadnych strat. Po zwinięciu linki, bez trudu mie¶ci się w kieszeni. ;)
losos24 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Oława
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 10:45 am Temat postu:
Ja polecam KLIKNIJ
i do tego linkę do zwijania żaluzji, cienka i bardzo mocna. _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać.
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 9:26 am Temat postu:
Problem z odczepiaczami brzegowymi polega na znalezieniu konsensusu pomiędzy cieżarem odczepiacza, cężarem linki odczepiacza i k±tem opadania żyłki. Na łódce do¶ć łatwo do zrobć, czyli opu¶cić odczepiacz na przynętę. Napływ na zaczep i odczepiacz spada pionowo. Z brzegu musimy robić różne rzeczy żeby odczepiacz dojechał na żyłce do uwięzionej przynęty. A im dalej tym wecej przybywa ciężaru linki odczepiacza za któr± musimy ci±gn±ć żeby wyrwać przynętę. Trzeba podrzucać odczepiacz na żyłce szczytòwk± wędziska, podnosić kij wysoko do gory, walczyc z pr±dem który porywa linkę itp. Czyli im dalej od brzegu mamy zaczep tym trudniej złapać przynętę odczepiaczem. Wobec tego można powiedzieć, ze odczepiacz i sznurek do niego to skompletowany zestaw i ze odpowiedni dobór tych dwóch elementów stanowi o jako¶ci działania odczepiacza.
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 10:47 am Temat postu:
Serdeczne dzięki. Potrzebuję takiego spuszczanego z kija stoj±c na brzegu.
Oprócz "cudów" zauważyłem klasyk z ciężkim oliwnym ołowiem. Co¶ takiego prezentowanego na Allegro. Tylko to co widziałem ma trochę bardziej złożony stelaż z drutu. _________________ Lecek
Testowałem. Tylko spróbuj znaleĽć odpowiedni kij na miejskiej opasce. Do tego często przynęta znajduje się do¶ć daleko od brzegu. Dodatkowo je¶li nawet jest bliżej brzegu, to np. głębiej. Nurt napiera i ciężko jest operować gał±zk±. Wychodzi ¶rednio pół na pół. _________________ Lecek
Zamki Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Czw Maj 28, 2015 9:22 am Temat postu:
lecek napisał:
Nurt napiera .....
W takim razie może to ? _________________ Łowię i zjadam ......