Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Pon Maj 25, 2015 9:53 pm Temat postu: Kupię uwalniacz |
|
|
Chętnie dokonam zakupu dobrej jako¶ci, sprawdzonego i skutecznego uwalniacza przynęt, do woblerów i blach. Oczywi¶cie w rozs±dnej cenie, _________________ Lecek |
|
 |
samara Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 2:38 am Temat postu: Re: Kupię uwalniacz |
|
|
lecek napisał: |
Chętnie dokonam zakupu dobrej jako¶ci, sprawdzonego i skutecznego uwalniacza przynęt, do woblerów i blach. Oczywi¶cie w rozs±dnej cenie, |
Jeżeli do łódki to problemu nie ma. Najlepszy jest mosiężny pier¶cień z kolcami od ¶rodka. Wobler może rozharatać, ale blachy wyrwa razem z dnem. Dużo gorzej jest z brzegu. Ja po prostu rwę, albo stosuję mocn± linkę. Od lat w jednym miejscu traciłem leszcze w zawadach. Ostatnio wyspiningowałem tam kawałki starej siatki. Prułem j± na plecionce. : : |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 7:41 am Temat postu: |
|
|
Kilka razy używałem na łódce odczepiacz grom
Patrz±c od strony finansowej to zakup zwrócił się z nawi±zk±, że o większej spokojno¶ci nie wspomnę  |
|
 |
artur Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 8:09 am Temat postu: |
|
|
Szukaj starego dobrego GROM-a. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić " |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 9:26 am Temat postu: |
|
|
komplet dla kibicowędkarza. |
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 9:57 am Temat postu: |
|
|
Ja od lat stosuję takie cudo i nie zaliczam żadnych strat. Po zwinięciu linki, bez trudu mie¶ci się w kieszeni. ;) |
|
 |
losos24 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Oława |
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 10:45 am Temat postu: |
|
|
Ja polecam KLIKNIJ
i do tego linkę do zwijania żaluzji, cienka i bardzo mocna. _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać. |
|
 |
samara Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 9:26 am Temat postu: |
|
|
Problem z odczepiaczami brzegowymi polega na znalezieniu konsensusu pomiędzy cieżarem odczepiacza, cężarem linki odczepiacza i k±tem opadania żyłki. Na łódce do¶ć łatwo do zrobć, czyli opu¶cić odczepiacz na przynętę. Napływ na zaczep i odczepiacz spada pionowo. Z brzegu musimy robić różne rzeczy żeby odczepiacz dojechał na żyłce do uwięzionej przynęty. A im dalej tym wecej przybywa ciężaru linki odczepiacza za któr± musimy ci±gn±ć żeby wyrwać przynętę. Trzeba podrzucać odczepiacz na żyłce szczytòwk± wędziska, podnosić kij wysoko do gory, walczyc z pr±dem który porywa linkę itp. Czyli im dalej od brzegu mamy zaczep tym trudniej złapać przynętę odczepiaczem. Wobec tego można powiedzieć, ze odczepiacz i sznurek do niego to skompletowany zestaw i ze odpowiedni dobór tych dwóch elementów stanowi o jako¶ci działania odczepiacza. |
|
 |

Wysłany: Sro Maj 27, 2015 10:47 am Temat postu: |
|
|
Serdeczne dzięki. Potrzebuję takiego spuszczanego z kija stoj±c na brzegu.
Oprócz "cudów" zauważyłem klasyk z ciężkim oliwnym ołowiem. Co¶ takiego prezentowanego na Allegro. Tylko to co widziałem ma trochę bardziej złożony stelaż z drutu. _________________ Lecek |
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

|
|
 |

Wysłany: Czw Maj 28, 2015 8:35 am Temat postu: |
|
|
Testowałem. Tylko spróbuj znaleĽć odpowiedni kij na miejskiej opasce. Do tego często przynęta znajduje się do¶ć daleko od brzegu. Dodatkowo je¶li nawet jest bliżej brzegu, to np. głębiej. Nurt napiera i ciężko jest operować gał±zk±. Wychodzi ¶rednio pół na pół. _________________ Lecek |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Czw Maj 28, 2015 9:22 am Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Nurt napiera ..... |
W takim razie może to ? _________________ Łowię i zjadam ...... |
|