Polskie obszary morskie /32,4 tys. km kw. , w tym 8628 km kw. morza terytorialnego/ uznawane s± za bogate w zasoby rybne. Wydajno¶ć w polskich obszarach morskich wynosi ¶rednio 35,9 kg/ha, podczas gdy ¶rednia dla Morza Bałtyckiego wynosi 18,5 kg/ha.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 472 Zalogowani 0 Wszyscy 472
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pią Cze 19, 2015 3:52 pm Temat postu: Bat 6m
Witam. Chcę kupić nowego bata 6m, cenowo do 200zł. Taki do łowienia płotek, leszczyków. Mam dwa baty 5-ka 400g i 6-ka 500g, ale teraz chcę co¶ lżejszego. Czy TEN bat by się nadał na moje rybki? A może jaka¶ inna propozycja. Pozdrawiam. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
nie zajarałem ani jednego szluga.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Pią Cze 19, 2015 5:45 pm Temat postu:
Nie używałem i sienieznam ale waga bata jest zaskakuj±co niska. Ten blank taki cienki czy suchy i bez lakieru? Opinii używaj±cych nie widać.
Andrzej228 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Bory Tucholskie
Wysłany: Pią Cze 19, 2015 6:02 pm Temat postu:
jjjan napisał:
Nie używałem i sienieznam ale waga bata jest zaskakuj±co niska. Ten blank taki cienki czy suchy i bez lakieru? Opinii używaj±cych nie widać.
No wła¶nie ta waga jaka¶ dziwnie ''cienka'' 8) i też mi podpadała. Może kto¶ z kolegów łowi na ¶redniej jako¶ci bata np; waga do 250g (może trochę wyżej) i taki bacik żeby przy trochę mocniejszym zacięciu nie pękł. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Pią Cze 19, 2015 7:23 pm Temat postu:
O ile się nie mylę to Mikadowski Turnament Pole 600 tyle warzy.
Moja propozycja jest taka, kup Ultrafioleta Mikado warzy +/-210g, wytrzymały bacik a jak nie to poszukaj Jaxona Eternuma, 230g to dopiero wytrzymała bestyja.
Ultrafiolet +/- 250,00
Eternum +/- 180,00
UV ciut szybszy od Eternuma, ale eternumem brałem na "klatę" 20cm kr±piki
ETERNUM _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
Chyba zamówię tego kijka, powinien podołać moim wymaganiom, dzięki za pomoc w wyborze. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
Chyba zamówię tego kijka, powinien podołać moim wymaganiom, dzięki za pomoc w wyborze.
Andrzeju mam i naprawdę jestem pełen podziwu jak ten "chrust" daje sobie radę. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
jjjan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Cze 20, 2015 6:32 pm Temat postu:
I w przypadku konieczno¶ci reklamowania wiadomo czego się spodziewać.
Tfu tfu przez lewe ramię
Wysłany: Nie Cze 21, 2015 12:02 pm Temat postu:
jjjan napisał:
I w przypadku konieczno¶ci reklamowania wiadomo czego się spodziewać.
Tfu tfu przez lewe ramię
Będę łowił tak żeby nie doszło do reklamacji. 8) _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Wto Cze 23, 2015 11:32 am Temat postu:
Lekkie wędziska maja jedn± wadę. S± w stanie wytrzymać nawet duże obci±żenie podczas holowania ryb, ale staj± się bardzo kruche kiedy np chowamy i składamy teleskop. Można nieopatrznie ¶cisn±ć trochę zaklinowan± czę¶ć i ona już rozpada się na kawałeczki. Tak samo można zdruzgotać wędkę przytrzymuj±c j± za wyżej położone elementy w celu odwinięcia żyłki opl±tanej na szczytówce.
Mówię wam to horror.
Unikam już tak lekkich wędek s± po prostu niepraktyczne :
Wysłany: Pią Cze 26, 2015 10:29 pm Temat postu:
Bacik dotarł, dzisiaj znalazłem trochę wolnego czasu, a więc musiałem go przetestować. Jak dla mnie to rewelka, super sprawa. Raz jeszcze dzęki. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,