Pracuję na XP .
Co jaki¶ czas wyskakuje mi okienko, że to stary model i już za niedługo zakończy żywot.
Chciałem kupić najnowszy 8.1 ale co ja widzę?
Zawarto¶ć pakietu: Kod aktywacyjny, do aktywacji produktu na każdy sprzęt komputerowy PC
Typ klucza:Klucz do aktywacji pakietu Windows 8 Professional
Gdzie ta dyskietka z programem Windowsa 8.1 ?
Klucz kosztuje prawie 200 zł a ile kosztuje program?
Tylko nie piszcie, że muszę kupić nowy komputer.
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 2:25 pm Temat postu:
Rysiu, żadnej płytki nie dostaniesz. Dostajesz w formie elektronicznej z kluczem do aktywacji.
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 3:22 pm Temat postu:
Widocznie Ľle napisałem - sory.
Chciałem kupić win8.1 i nie potrafię tego znaleĽć. Znalazłem klucz do win8.1
WIN8.1
Teraz mi podpowiedz jak zamontować Win8.1 w moim komputerze.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 4:18 pm Temat postu:
Nie kupiłbym niczego od tego z linku który podałe¶.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 6:54 pm Temat postu:
Zgadzam się z Jankiem. To jest "zalegalizowanie" nielegalnego oprogramowania.
Rysiu wymiana na 8 to nie jest prosta sprawa jeżeli chcesz zachować swoje dane na komputerze.
Gargamel Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Tarnów
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 5:58 pm Temat postu:
Je¶li komputer ma zainstalowany jeszcze winXP to albo jest już na tyle stary, że może nie obsłużyć nowszych systemów, albo z oszczędno¶ci na nowych wnętrzno¶ciach zainstalowany jest stary system. Tu s± wyszczególnione wymagania sprzętowe dla Windows 8.
Ja od dwóch lat korzystam z Linux Mint, obecnie w wersji 17.1 w wersji 64 bit. Mam dostęp do wielu programów również darmowych jak sam system. Sam system wygl±dem i sposobem obsługi niewiele się różni od windowsów. Wad± jest, że nie wszystkie stare sprzęty maj± dostęp do sterowników. Tak mam np. ze skanerem. Ale to mnie zaczyna mobilizować do odnowienia "parku maszyn".
Najlepiej by było, aby¶ swój komputer powierzył dobremu "sprzętowcowi", niekoniecznie informatykowi z zawodu, aby sprawdził do czego nadaje się jeszcze Twój komputer, jaki system można na nim "postawić". Je¶li Twój komputer to metalowa skrzynka pod biurkiem, to komponenty, w tym zasilacz, bo pewnie słaby, płyta główna jeszcze z kart± graficzn± na slot AGP, stare pamięci, wszystko leciwe i już nie warto inwestować w ten sprzęt. Lepiej kupić laptop z systemem Win 8, bo to taniej wyniesie i mniej pr±du "zeĽre", czyli też taniej
darogryf Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Gryfino
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 10:31 pm Temat postu:
Ja my¶lę, że Rysia sprzęt jeszcze Krzyżacy pamiętaj±. I jedyna rada to wysłać Malgi do raichu po nowe ¶rodki. : _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu.
the_animal Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 8:44 am Temat postu:
My¶lę, że na starszym sprzęcie gdzie był, lub jest jeszcze W XP - będzie bardzo dobrze chodził W 7. Ósemka to sporo niepotrzebnych gadżetów dla przeciętnego użytkownika :? _________________ www.carpholic.pl www.grubyzwierz.pl
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 9:21 am Temat postu:
the_animal napisał:
...dla przeciętnego użytkownika :?
Może i tak, ale to jest dla Rysia... a o Nim trudno mówić, że jest przeciętny
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Pią Lip 24, 2015 9:14 pm Temat postu:
Chodziło mi bardziej o to, że sprzedaj±cy miał zero sprzedanych przedmiotów i zero komentarzy. Nie os±dzam czy oferowany do sprzedaży klucz był legalny czy nie, ponieważ nie znam się na tym.
Jednak co¶ było nie tak ponieważ "Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro."