Wysłany: Wto Paż 06, 2015 11:47 am Temat postu: D.A.M Quick Camaro 630RD
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z tym kołowrotkiem, a mianowicie szpula stoi w miejscu (tzn. nie podnosi się) co skutkuje nawijaniem plecionki w jedno miejsce i teraz pytanie czy mam już ten kołowrotek spisać na straty czy da się go odratować?
Kołowrotek nie jest już na gwarancji.
Pozdrawiam
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Wto Paż 06, 2015 12:32 pm Temat postu:
Szpula przesuwa się wraz z o¶k±. Jeżeli pu¶ciła tylko zawleczka to go uratujesz, jeżeli uszkodził się mechanizm napędu, to raczej strata. Możesz to rozebrać i naprawić sam, jeżeli masz trochę zdolno¶ci majsterkowicza. Możesz tez zapytać w sklepie o naprawy serwisowe pogwarancyjne.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Wto Paż 06, 2015 2:08 pm Temat postu:
Do tego co napisał Krzysztof mogę dodać, że możesz napisać do serwisu firmy Dragon i dokładnie opisać co nie działa i jak to się stało. Może bez rozkręcania będ± wiedzieli czy warto naprawiać, czy kupić drugi.
Tutaj przez formularz kontaktowy --> klik
albo serwis@firmadragon.pl
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Wto Paż 06, 2015 6:15 pm Temat postu:
Jeżeli nie jest to kołowrotek bardzo drogi a chyba nie jest, jeżeli nie ma dodatkowej warto¶ci sentymentalnej to odpu¶ć sobie naprawianie. To wszystko kosztuje. Szczególnie drogie s± czę¶ci. Poza tym w inwestowaniu w naprawę zawsze warto wzi±¶ć pod uwagę zużycie pozostałych czę¶ci. Luzy na łożyskach, wyrobienie trybów, luzy na korbce etc. może się okazać że naprawisz co¶ co i tak będzie już kiepsko pracowało. Poza tym rozwój technologii jest tak przy¶pieszony, że kupuj±c teraz możesz mieć sprzęt o klasę lepszy niż twój naprawiany-zużyty. Zawsze warto jest tez rozejrzeć się za czym¶ co ci bardziej będzie odpowiadało, masz już przecież do¶wiadczenie i wiesz czego Twój kołowrotek nie miał, a co możesz kupić w następnym egzemplarzu. Uszkodzenie o którym piszesz, czyli brak posuwu szpuli zdarza sie bardzo rzadko. Ja jeszcze takiego przypadku nie miałem chyba, że Ľle złożyłem kołowrotek po konserwacji i smarowaniu. Oczywi¶cie może to być drobiazg, ale to z łatwo¶ci± można ocenić samodzielnie. Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw i wszystko dobrze policzyć. Stary sprzęt można tez sprzedać na czę¶ci
No, a poza tym przykro mi że cos takiego ciebie spotkało
arni35 Czy¶ciciel gumiaków
Wysłany: Sro Paż 07, 2015 10:58 am Temat postu:
Witam
Dzięki za odpowiedzi, napisałem do serwisu zobaczymy co wyjdzie, też mam tak± pierwsz± sytuację z kołowrotkiem żeby szpula stała w miejscu.
Pozdro