Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
owik Smarowacz kołowrotków

Kraj: Polska
|
Wysłany: Nie Paż 11, 2015 6:01 pm Temat postu: Rileh Rex 64 - schemat, rysunek montażowy? |
|
|
Witam Panów i Panie.
Otóż zanabyłem takiego dosłownie za grosze. Przekładnia w stanie idealnym ale widać, że kto¶ w nim co¶ grzebał. Gdyby kto¶ mógł podratować, będę dozgonnie wdzięczny.
Aaa, to ten podobno z tych gorszych wypustów. Br±zowy, szpula pomarańczowa. O¶ka szpuli zgrzana czy tam spawana do krzywki napędzaj±cej ruch posuwisty. Teoretycznie wszystko niby gra ale wolałbym się upewnić.
Pozdrawiam.
P.S. Jjjan, grasz gdzie¶ czasem w PP2? |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Nie Paż 11, 2015 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Dobr± chwilę szukałem, ale nic z tego. Może do tak prostych konstrukcji nie było rysunków.
W PP dłuuuugo już nie grałem. |
|
 |

|
Wysłany: Nie Paż 11, 2015 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Ja też szukalem sporo. Nadzieja w tym, że kto¶ ma razem ze wszystkim, tak jak kiedy¶ sprzedawali Zabytek mówisz? Ja go mam zamiar używać do gruntówy. I pewnie przeżyje te wszystkie nowe wynalazki na fefnastu łożyskach z gumostali. Jeszcze mam dwa Nixe 95 ale to taka gorsza odmiana. Wprawdzie przkładnia ¶limakowa podobna ale widać, że to już nie to.
Ja też już nie gram od dawna, odk±d Zbyszek nie stawia serwera. Tak czy siak dzięki za chęć pomocy. Pewnie po niemiecku by co¶ znalazł ale ja w tym języku to tylko kilka słów znam. A 5 lat w technikum miałem. Pozdrawiam. |
|
 |
Andrzej228 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Bory Tucholskie |
Wysłany: Sro Lis 04, 2015 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Posiadam dwa takie kołowrotki, ale nic poza tym. Nie łowię dużo tymi kołowrotkami to i zepsuć się niema co. Chociaż jakie¶ luzy kiedy¶ kasowałem (na o¶ce korbki). Mam TU fotkę kołowrotka z rybk±. Miesi±c temu mogłem wstawić identyczn± fotkę, tylko, że leszczyk był deko lżejszy i ważył 2,18kg. Pozdrawiam. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
nie zajarałem ani jednego szluga.
|
|
 |

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2015 1:43 pm Temat postu: |
|
|
To będzie to. Mniej więcej. Mógłby¶ z łaski swojej pstrykn±ć fotkę bebechów i od góry, po zdjęciu szpuli? Mi się nie ¶pieszy ale chciałbym, żeby był w stanie idealnym.
A sam leszcz już godzień patelni.  |
|
 |

Wysłany: Wto Lis 10, 2015 9:22 pm Temat postu: |
|
|
owik napisał: |
Mi się nie ¶pieszy ale chciałbym, żeby był w stanie idealnym.
|
Postaram się co¶ tam napstrykać. Około miesi±ca może to potrwać?  _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2015 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Pewnie. ;) Pod warunkiem, że nie zapomnisz.
Pozdrawiam. |
|
 |
ZIPPO Pogawędkowy twardziel

Kraj: Norwegia Miejscowość: Sola |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Włodek ma takiego (czarny). Tylko teraz Włodek podobno nic już nie musi , ale jak znajdzie chwilę (i kołowrotek) to pewnie strzeli kilka fotek wnętrzno¶ci ;) |
|
 |
wlodek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Plewiska |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Podrzucę kilka fotek wnętrzno¶ci, różni± się kolorami czyli może to nie to samo!? |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Różnic to tam było sporo podobno, w zależno¶ci od daty wypustu. Ale je¶li to nie problem - o zdjęcia poproszę. Z tego co się zorientowałem, ten co ja mam to podobno ostatnie, najgorsze wersje. Ale ja go kupiłem za równowarto¶ć paczki fajek. Od "babci" wyprzedaj±cej "graty" po zmarłym mężu. Nawet nie miałem odwagi się targować.
Pozdrawiam. |
|
 |
ZIPPO Pogawędkowy twardziel

Kraj: Norwegia Miejscowość: Sola |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 5:26 pm Temat postu: |
|
|
To Twój jest model z '84, a Włodka z '76r.
TU s± bebechy czarnucha ;) |
|
 |
wlodek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Plewiska |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Wnętrzno¶ci mojego Reksia s± w galerii Wędkarskie Precjoza. Obejrzysz gdy Zippek wstawi.
Wstawił |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2015 10:31 am Temat postu: |
|
|
Podziękował Panowie. Jednak pomarańczowy się troszkę różni od czarnego. Jak będę u siebie to zrobię fotki swojego. Poczekam jeszcze na fotki od Andrzeja.
Pozdrawiam.  |
|
 |

Wysłany: Pią Lis 20, 2015 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Fotek 'reksiowi' napstrykałem Owik, masz wiadomo¶ć na priva. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |

|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Serdeczne dzięki Andrzej. Dla niewtajemniczonych - dostałem kilka fotek na maila. Wygl±da na to, że to będzie ten model i raczej niczego mu nie brakuje. Przynajmniej je¶li chodzi o przekładnię. Obecnie nie mam go pod ręk±, jak wrócę i będę miał jakie¶ w±tpliwo¶ci - nie omieszkam Ci zawracać głowy.
Dzięki raz jeszcze. Pozdrawiam. |
|
 |
|