Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
owik Smarowacz kołowrotków

Dołšczył: Apr 24, 2007 Posty: 149
Kraj: Polska
|
Wysłany: Nie Paż 11, 2015 6:01 pm Temat postu: Rileh Rex 64 - schemat, rysunek montażowy? |
|
|
Witam Panów i Panie.
Otóż zanabyłem takiego dosłownie za grosze. Przekładnia w stanie idealnym ale widać, że ktoś w nim coś grzebał. Gdyby ktoś mógł podratować, będę dozgonnie wdzięczny.
Aaa, to ten podobno z tych gorszych wypustów. Brązowy, szpula pomarańczowa. Ośka szpuli zgrzana czy tam spawana do krzywki napędzającej ruch posuwisty. Teoretycznie wszystko niby gra ale wolałbym się upewnić.
Pozdrawiam.
P.S. Jjjan, grasz gdzieś czasem w PP2? |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
|
Wysłany: Nie Paż 11, 2015 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Dobrą chwilę szukałem, ale nic z tego. Może do tak prostych konstrukcji nie było rysunków.
W PP dłuuuugo już nie grałem. |
|
 |

|
Wysłany: Nie Paż 11, 2015 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Ja też szukalem sporo. Nadzieja w tym, że ktoś ma razem ze wszystkim, tak jak kiedyś sprzedawali Zabytek mówisz? Ja go mam zamiar używać do gruntówy. I pewnie przeżyje te wszystkie nowe wynalazki na fefnastu łożyskach z gumostali. Jeszcze mam dwa Nixe 95 ale to taka gorsza odmiana. Wprawdzie przkładnia ślimakowa podobna ale widać, że to już nie to.
Ja też już nie gram od dawna, odkąd Zbyszek nie stawia serwera. Tak czy siak dzięki za chęć pomocy. Pewnie po niemiecku by coś znalazł ale ja w tym języku to tylko kilka słów znam. A 5 lat w technikum miałem. Pozdrawiam. |
|
 |
Andrzej228 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 11, 2006 Posty: 653
Kraj: Polska Miejscowoć: Bory Tucholskie |
Wysłany: Sro Lis 04, 2015 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Posiadam dwa takie kołowrotki, ale nic poza tym. Nie łowię dużo tymi kołowrotkami to i zepsuć się niema co. Chociaż jakieś luzy kiedyś kasowałem (na ośce korbki). Mam TU fotkę kołowrotka z rybką. Miesiąc temu mogłem wstawić identyczną fotkę, tylko, że leszczyk był deko lżejszy i ważył 2,18kg. Pozdrawiam. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
nie zajarałem ani jednego szluga.
|
|
 |

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2015 1:43 pm Temat postu: |
|
|
To będzie to. Mniej więcej. Mógłbyś z łaski swojej pstryknąć fotkę bebechów i od góry, po zdjęciu szpuli? Mi się nie śpieszy ale chciałbym, żeby był w stanie idealnym.
A sam leszcz już godzień patelni.  |
|
 |

Wysłany: Wto Lis 10, 2015 9:22 pm Temat postu: |
|
|
owik napisał: |
Mi się nie śpieszy ale chciałbym, żeby był w stanie idealnym.
|
Postaram się coś tam napstrykać. Około miesiąca może to potrwać?  _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2015 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Pewnie. ;) Pod warunkiem, że nie zapomnisz.
Pozdrawiam. |
|
 |
ZIPPO Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 16, 2006 Posty: 1607
Kraj: Norwegia Miejscowoć: Sola |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Włodek ma takiego (czarny). Tylko teraz Włodek podobno nic już nie musi , ale jak znajdzie chwilę (i kołowrotek) to pewnie strzeli kilka fotek wnętrzności ;) |
|
 |
wlodek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 24, 2002 Posty: 833
Kraj: Polska Miejscowoć: Plewiska |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Podrzucę kilka fotek wnętrzności, różnią się kolorami czyli może to nie to samo!? |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Różnic to tam było sporo podobno, w zależności od daty wypustu. Ale jeśli to nie problem - o zdjęcia poproszę. Z tego co się zorientowałem, ten co ja mam to podobno ostatnie, najgorsze wersje. Ale ja go kupiłem za równowartość paczki fajek. Od "babci" wyprzedającej "graty" po zmarłym mężu. Nawet nie miałem odwagi się targować.
Pozdrawiam. |
|
 |
ZIPPO Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 16, 2006 Posty: 1607
Kraj: Norwegia Miejscowoć: Sola |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 5:26 pm Temat postu: |
|
|
To Twój jest model z '84, a Włodka z '76r.
TU są bebechy czarnucha ;) |
|
 |
wlodek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 24, 2002 Posty: 833
Kraj: Polska Miejscowoć: Plewiska |
Wysłany: Nie Lis 15, 2015 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Wnętrzności mojego Reksia są w galerii Wędkarskie Precjoza. Obejrzysz gdy Zippek wstawi.
Wstawił |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2015 10:31 am Temat postu: |
|
|
Podziękował Panowie. Jednak pomarańczowy się troszkę różni od czarnego. Jak będę u siebie to zrobię fotki swojego. Poczekam jeszcze na fotki od Andrzeja.
Pozdrawiam.  |
|
 |

Wysłany: Piš Lis 20, 2015 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Fotek 'reksiowi' napstrykałem Owik, masz wiadomość na priva. _________________ Od 06.01.2009r godz. 14-tej zero zero,
|
|
 |

|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Serdeczne dzięki Andrzej. Dla niewtajemniczonych - dostałem kilka fotek na maila. Wygląda na to, że to będzie ten model i raczej niczego mu nie brakuje. Przynajmniej jeśli chodzi o przekładnię. Obecnie nie mam go pod ręką, jak wrócę i będę miał jakieś wątpliwości - nie omieszkam Ci zawracać głowy.
Dzięki raz jeszcze. Pozdrawiam. |
|
 |
|