Wysłany: Sob Gru 19, 2015 4:09 pm Temat postu: Morsko, ale po szwedzku.
Wędkowanie w morzu szwedzkim z brzegu jest bezpłatne, to wiem, ale jakie s± przepisy dotycz±ce wymiarów i okresów ochronnych... tego już nie wiem. Podpowie mi kto¶ :?:
jjjan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Gru 19, 2015 7:56 pm Temat postu:
Uwaga!!!
Podpowiadam.
Przepisy o które pytasz, s± różne
Wysłany: Sob Gru 19, 2015 8:44 pm Temat postu:
Chcesz znać wszystko o całym szwedzkim wybrzeżu, którego kilometrów nikt nie jest w stanie zliczyć?
Ale niech tam --->klik
Lepiej jednak pytać na miejscu czy wolno łowić, i raczej niech to nie będzie Polak, bo najprawdopodobniej usłyszysz, że wolno wszystko. A na przykład może się nad morzem trafić na kawałek prywatnego brzegu i na kawałek prywatnej wody.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Czw Gru 24, 2015 7:39 am Temat postu:
Na Ciebie Janku zawsze można liczyć
Wiem, że pięć największych jezior jest także bezpłatne, jednak bardziej interesuje mnie morze. Z tym dowiadywaniem się na miejscu mam problem. Przeważnie jeste¶my tam krótko i w różnych miejscach i trudno znaleĽć wiarygodne miejsce do pytania.
aaa... i nie znam ichniego języka, niepodobnego z twarzy do żadnego
Wysłany: Czw Gru 24, 2015 11:24 am Temat postu:
Jeżeli chodzi o może to -
"Szwedzki Urz±d Rybołówstwa wprowadził nowe przepisy je¶li chodzi o łowienie szczupaków w morzu Bałtyckim. Możecie Państwo zachować tylko 3 szczupaki (40 – 75 cm) na wędkarza dziennie. Szczupak poniżej lub powyżej tej długo¶ci musi być natychmiast wypuszczany do wody"
Ale pytać trzeba, bo nawet nad morzem nie w każdym miejscu wolno łowić.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 3:39 pm Temat postu:
Choć bywamy tam bardzo często, to nie było okazji połowić. Po załatwieniu naszych spraw było już ciemno. Teraz jednak zaplanowali¶my tak wyjazd by mieć wolne na przyjemno¶ć łowienia. Zabrali¶my sprzęt, oczywi¶cie ponton również. W sobotę wypłynęli¶my w okolicy Landskrony. Zupełnie inne dorszowanie niż w moim i Janka morzu W niedługim czasie mieli¶my kilkana¶cie sztuk. Największ± rado¶ć miała Jola bo nas zawstydziła i miała największe sztuki. Jeden 70+, jeden 70-, pozostałe mieli¶my trochę mniejsze. Niestety pogoda nawaliła i musieli¶my zwiewać. Nic też nie wyszło z pływania w niedzielę i poniedziałek. No cóż... może za tydzień będzie lepiej
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 3:47 pm Temat postu:
No to w niedzielę i poniedziałek powtórzyli¶my. Jola znowu mnie pobiła sztuk± 75cm. Trochę popl±tali¶my się w szwedzkie siatki, trochę nas przegoniła pogarszaj±ca się pogoda i wracaj±ca zima. Czekamy na następny wypad.