Wiem, że to nie ładnie donosić. Ale cholera mnie wzięła. Jak ja dziękuję Bogu i Adminowi PW za to, że kto¶ tu dba o poziom i wizerunek.
Tak to wygl±da jak można co się chce.
Wiem, że to nie ładnie donosić. Ale cholera mnie wzięła. Jak ja dziękuję Bogu i Adminowi PW za to, że kto¶ tu dba o poziom i wizerunek.
Eee , czepiasz się . A leszcz z komur± to nie wiocha?
S±dz±c po sprzęcie, go¶ć pewnie nie posiadał komury. To jaki punkt odniesienia miał być?
Ostatnio zmieniony przez farti dnia Sro Lip 13, 2016 7:06 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
jjjan Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Lip 13, 2016 10:23 am Temat postu:
I to pole czeka na zagospodarowanie. Można stworzyć forum, w które będzie można wrzucić każde zdjęcie i napisać post o dowolnej tre¶ci. Usuwane mog± być tylko te stonowane i poprawne ...(tu co¶ dopisać nie koniecznie z sensem). I będzie to najpopularniejsze forum wędkarskie, o największej liczbie aktywnych użytkowników. Forum na którym można zarobić, reklamy jak najbardziej wskazane. W nazwie koniecznie musi być słowo niezależne.
Forum na dobry czas.
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Czw Lip 14, 2016 7:23 am Temat postu:
farti napisał:
lecek napisał:
Eee , czepiasz się . A leszcz z komur± to nie wiocha?
S±dz±c po sprzęcie, go¶ć pewnie nie posiadał komury. To jaki punkt odniesienia miał być?
To tylko pokrowiec Nawet tego nie zauważyłem. Przecież fotkę pstrykałem. Po¶piech, rybsko szalało. OK. Następnym razem ubiję gadzinę, przytargam na chatę i gnoja na zlew. _________________ Lecek
Zamki Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Pią Lip 15, 2016 9:25 pm Temat postu:
lecek napisał:
...... i gnoja na zlew.
Lepiej koło sracza .... i to ja wymy¶liłem, żeby póĽniej nie było, że kto¶ jest bardziej cool niż ja _________________ Łowię i zjadam ......
losos24 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Oława
Wysłany: Nie Lip 17, 2016 5:37 pm Temat postu:
I za to wszystko kocham pogawędki, pozdrawiam _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać.
Wysłany: Pon Lip 18, 2016 10:24 am Temat postu:
Ogólnie możemy ustalić standard eksponowania wędkarskich "trofeów". Ryba obowi±zkowo ubita, z widocznymi ¶ladami młotka na łbie. Wyprute flaki na blaszanym zlewie koło sracza. _________________ Lecek
Zamki Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Pon Lip 18, 2016 6:47 pm Temat postu:
Przyprawy. Musz± być w pobliżu truchła i patelnia. Koniecznie z rozgrzanym olejem, żeby nikt nie miał w±tpliwo¶ci, ze ryba wróciła do wody w bardzo dobrym stanie. _________________ Łowię i zjadam ......
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 9:07 am Temat postu:
Mistrzowie drugiego planu. Taki tam kwiatek. Widać, że wędkarz się przyłożył. Kusi mnie, aby założyć stronę pt.: "Wędkarz polski", na której umieszczałbym różne tzw. ¶wiadectwa kultury wędkarskiej. Najbardziej wkurzaj± mnie pozostawione na stanowiskach po wędkowaniu ¶miecie. _________________ Lecek
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 2:51 pm Temat postu:
jjjan napisał:
I to pole czeka na zagospodarowanie. Można stworzyć forum, w które będzie można wrzucić każde zdjęcie i napisać post o dowolnej tre¶ci. Usuwane mog± być tylko te stonowane i poprawne ...(tu co¶ dopisać nie koniecznie z sensem). I będzie to najpopularniejsze forum wędkarskie, o największej liczbie aktywnych użytkowników. Forum na którym można zarobić, reklamy jak najbardziej wskazane. W nazwie koniecznie musi być słowo niezależne.
Forum na dobry czas.
Jestem za! Mam już do¶ć poprawno¶ci. ¬le mi z tym. Poza tym czuję się niewykorzystany. Potrafię być zło¶liwy, pięknie przeklinam i obsobaczam a nigdy tego nie robiłem tak naprawdę.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 9:56 pm Temat postu:
samara napisał:
Jestem za! Mam już do¶ć poprawno¶ci. ¬le mi z tym. Poza tym czuję się niewykorzystany. Potrafię być zło¶liwy, pięknie przeklinam i obsobaczam a nigdy tego nie robiłem tak naprawdę.
Nie krępuj się. Ale rób to pięknie, nie wulgarnie.
owik Smarowacz kołowrotków
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 11:40 pm Temat postu:
Kto¶ tu chyba zaczyna przesadzać. To zdjęcia o niczym wali, że pół strony zapaskudzone. Z jakiej¶ imprezy, gdzie wpisowe było droższe niż składki na cały rok. Teraz miniaturki, na których nic nie widać. Nadgorliwo¶ć jest gorsza od faszyzmu. Co do klenia - tam ich akurat jest zatrzęsienie. Nic złego się nie stało. Może tylko tym, którzy próbowali to je¶ć.
Wysłany: Sro Wrz 28, 2016 7:31 am Temat postu:
Nie mam nic przeciwko zabieraniu ryb. Oczywi¶cie w rozs±dnych ilo¶ciach. Chodzi mi o poczucie estetyki i kultury. Choć minimum przyzwoito¶ci i smaku w prezentowaniu się i swojego trofeum. Z drugiej strony z dostępno¶ci± do foto, "no kill" i C&R przyszła moda na prezentowanie maluchów i wieszania na forach. To trochę słabe. _________________ Lecek
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Sro Wrz 28, 2016 1:51 pm Temat postu:
lecek napisał:
Nie mam nic przeciwko zabieraniu ryb. Oczywi¶cie w rozs±dnych ilo¶ciach. Chodzi mi o poczucie estetyki i kultury. Choć minimum przyzwoito¶ci i smaku w prezentowaniu się i swojego trofeum. Z drugiej strony z dostępno¶ci± do foto, "no kill" i C&R przyszła moda na prezentowanie maluchów i wieszania na forach. To trochę słabe.
A ja mam ambiwalentne odczucia w tej sprawie. Oczywi¶cie nie mam w±tpliwo¶ci, że ryby trzeba wypuszczać. Nie chcę zabijać, to jest dla mnie nieprzyjemne. Widok każdej ¶mierci jest okropny. Jestem oczywi¶cie hipokryt±, bo jednocze¶nie zgadzam się na mordowanie zwierz±t przeznaczonych na pokarm i zajadam się schabowymi bez wahania i oci±gania się.
Jednak w ¶wiecie przyrody mam w±tpliwo¶ci. Nie strzelam do gołębi chociaż zmniejszyły one moj± przestrzeń życiow±, zajęły mi balkon ,i jak się przekonałem jedynie radykalne ¶rodki s± w stanie zatrzymać t± ekspansję. Jak bym je powybijal to odzyskałbym trzy metry kwadratowe mieszkania i okno na ¶wiat, na słońce, pozbył się brudu i nie obawiałbym się chorób którymi mog± mnie zarazić. To tyle w ramach małej dygresji.
Wracaj±c do ryb to uważam, że za ich zabieraniem przemawia jeszcze jeden argument. Na moim łowisku to s± odłowy sieciami. Na ¶wiecie w ogromnych oceanach odłowy sieciowe likwiduj± rybostan prawie do zera na ogromnych połaciach wody. Sieć to bardzo skuteczne narzędzie. Jedna sieć niezależnie od typu jest znacznie, nieporównywalnie wydajniejsza niż nawet tysi±c wędek. Mam wypuszczać rybę nie po to, żeby dać jej życie i zachować j± dla przyszłych pokoleń, tylko dla zysku rybaków, dzięki którym moja odratowana odkażona rybcia skończy jako m±czny dodatek do paszy. Brzmi to trochę jak usprawiedliwianie się. Taki wredny argument. Sam ryb nie biorę, żeby było to jasne, ale we wszystkich tych okoliczno¶ciach niekiedy w±tpię czy aby naprawdę postępuję słusznie.
Wysłany: Sro Wrz 28, 2016 8:06 pm Temat postu:
Co do zabierania ryb, to już się wypowiadałem. Maciek Wilk, który dzierżawi Wisłę i zarybia, w pierwszych latach prowadzenia łowiska "Mała Wisła" wprowadził całkowity zakaz zabierania ryb. Jednak po latach po przeprowadzonych socjologicznych do¶wiadczeniach (obserwacjach i zbierania opinii oraz rozmowach) doszedł do wniosku, że jednak wędkarzy kręci zabieranie ryb. Jest to w ich naturze i jest to sens wędkarstwa. Dlatego wprowadził możliwo¶ć zabierania ryb. Stosuje jednak ograniczenia ilo¶ciowe, dodatkowa za to dopłata i limity wymiarowe. Dolne i górne. _________________ Lecek
Wszystkie czasy w strefie Idż do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2