Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Wto Lip 12, 2016 10:19 am Temat postu: |
|
|
Wiem, że to nie ładnie donosić. Ale cholera mnie wzięła. Jak ja dziękuję Bogu i Adminowi PW za to, że kto¶ tu dba o poziom i wizerunek.
Tak to wygl±da jak można co się chce.
Fota klenia z Rybiegooka _________________ Lecek |
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Kraj: UK Miejscowość: ... |
Wysłany: Wto Lip 12, 2016 10:24 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Wiem, że to nie ładnie donosić. Ale cholera mnie wzięła. Jak ja dziękuję Bogu i Adminowi PW za to, że kto¶ tu dba o poziom i wizerunek.
Fota klenia z Rybiegooka |
Eee , czepiasz się . A leszcz z komur± to nie wiocha?
S±dz±c po sprzęcie, go¶ć pewnie nie posiadał komury. To jaki punkt odniesienia miał być? 
Ostatnio zmieniony przez farti dnia Sro Lip 13, 2016 7:06 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Lip 13, 2016 10:23 am Temat postu: |
|
|
I to pole czeka na zagospodarowanie. Można stworzyć forum, w które będzie można wrzucić każde zdjęcie i napisać post o dowolnej tre¶ci. Usuwane mog± być tylko te stonowane i poprawne ...(tu co¶ dopisać nie koniecznie z sensem). I będzie to najpopularniejsze forum wędkarskie, o największej liczbie aktywnych użytkowników. Forum na którym można zarobić, reklamy jak najbardziej wskazane. W nazwie koniecznie musi być słowo niezależne.
Forum na dobry czas.  |
|
 |

Wysłany: Czw Lip 14, 2016 7:23 am Temat postu: |
|
|
farti napisał: |
Fota klenia z Rybiegooka |
Eee , czepiasz się . A leszcz z komur± to nie wiocha?
S±dz±c po sprzęcie, go¶ć pewnie nie posiadał komury. To jaki punkt odniesienia miał być?  |
To tylko pokrowiec Nawet tego nie zauważyłem. Przecież fotkę pstrykałem. Po¶piech, rybsko szalało. OK. Następnym razem ubiję gadzinę, przytargam na chatę i gnoja na zlew.  _________________ Lecek |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pią Lip 15, 2016 9:25 pm Temat postu: |
|
|
...... i gnoja na zlew.  |
Lepiej koło sracza .... i to ja wymy¶liłem, żeby póĽniej nie było, że kto¶ jest bardziej cool niż ja  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
losos24 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Oława |
Wysłany: Nie Lip 17, 2016 5:37 pm Temat postu: |
|
|
I za to wszystko kocham pogawędki, pozdrawiam  _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać. |
|
 |

Wysłany: Pon Lip 18, 2016 10:24 am Temat postu: |
|
|
Ogólnie możemy ustalić standard eksponowania wędkarskich "trofeów". Ryba obowi±zkowo ubita, z widocznymi ¶ladami młotka na łbie. Wyprute flaki na blaszanym zlewie koło sracza. _________________ Lecek |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2016 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Przyprawy. Musz± być w pobliżu truchła i patelnia. Koniecznie z rozgrzanym olejem, żeby nikt nie miał w±tpliwo¶ci, ze ryba wróciła do wody w bardzo dobrym stanie.  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 9:07 am Temat postu: |
|
|
Mistrzowie drugiego planu. Taki tam kwiatek. Widać, że wędkarz się przyłożył. Kusi mnie, aby założyć stronę pt.: "Wędkarz polski", na której umieszczałbym różne tzw. ¶wiadectwa kultury wędkarskiej. Najbardziej wkurzaj± mnie pozostawione na stanowiskach po wędkowaniu ¶miecie. _________________ Lecek |
|
 |
samara Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 2:51 pm Temat postu: |
|
|
jjjan napisał: |
I to pole czeka na zagospodarowanie. Można stworzyć forum, w które będzie można wrzucić każde zdjęcie i napisać post o dowolnej tre¶ci. Usuwane mog± być tylko te stonowane i poprawne ...(tu co¶ dopisać nie koniecznie z sensem). I będzie to najpopularniejsze forum wędkarskie, o największej liczbie aktywnych użytkowników. Forum na którym można zarobić, reklamy jak najbardziej wskazane. W nazwie koniecznie musi być słowo niezależne.
Forum na dobry czas.  |
Jestem za! Mam już do¶ć poprawno¶ci. ¬le mi z tym. Poza tym czuję się niewykorzystany. Potrafię być zło¶liwy, pięknie przeklinam i obsobaczam a nigdy tego nie robiłem tak naprawdę. |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 9:56 pm Temat postu: |
|
|
samara napisał: |
Jestem za! Mam już do¶ć poprawno¶ci. ¬le mi z tym. Poza tym czuję się niewykorzystany. Potrafię być zło¶liwy, pięknie przeklinam i obsobaczam a nigdy tego nie robiłem tak naprawdę. |
Nie krępuj się. Ale rób to pięknie, nie wulgarnie. |
|
 |
owik Smarowacz kołowrotków

|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 11:40 pm Temat postu: |
|
|
Kto¶ tu chyba zaczyna przesadzać. To zdjęcia o niczym wali, że pół strony zapaskudzone. Z jakiej¶ imprezy, gdzie wpisowe było droższe niż składki na cały rok. Teraz miniaturki, na których nic nie widać. Nadgorliwo¶ć jest gorsza od faszyzmu. Co do klenia - tam ich akurat jest zatrzęsienie. Nic złego się nie stało. Może tylko tym, którzy próbowali to je¶ć.  |
|
 |

Wysłany: Sro Wrz 28, 2016 7:31 am Temat postu: |
|
|
Nie mam nic przeciwko zabieraniu ryb. Oczywi¶cie w rozs±dnych ilo¶ciach. Chodzi mi o poczucie estetyki i kultury. Choć minimum przyzwoito¶ci i smaku w prezentowaniu się i swojego trofeum. Z drugiej strony z dostępno¶ci± do foto, "no kill" i C&R przyszła moda na prezentowanie maluchów i wieszania na forach. To trochę słabe. _________________ Lecek |
|
 |
samara Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Sro Wrz 28, 2016 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Nie mam nic przeciwko zabieraniu ryb. Oczywi¶cie w rozs±dnych ilo¶ciach. Chodzi mi o poczucie estetyki i kultury. Choć minimum przyzwoito¶ci i smaku w prezentowaniu się i swojego trofeum. Z drugiej strony z dostępno¶ci± do foto, "no kill" i C&R przyszła moda na prezentowanie maluchów i wieszania na forach. To trochę słabe. |
A ja mam ambiwalentne odczucia w tej sprawie. Oczywi¶cie nie mam w±tpliwo¶ci, że ryby trzeba wypuszczać. Nie chcę zabijać, to jest dla mnie nieprzyjemne. Widok każdej ¶mierci jest okropny. Jestem oczywi¶cie hipokryt±, bo jednocze¶nie zgadzam się na mordowanie zwierz±t przeznaczonych na pokarm i zajadam się schabowymi bez wahania i oci±gania się.
Jednak w ¶wiecie przyrody mam w±tpliwo¶ci. Nie strzelam do gołębi chociaż zmniejszyły one moj± przestrzeń życiow±, zajęły mi balkon ,i jak się przekonałem jedynie radykalne ¶rodki s± w stanie zatrzymać t± ekspansję. Jak bym je powybijal to odzyskałbym trzy metry kwadratowe mieszkania i okno na ¶wiat, na słońce, pozbył się brudu i nie obawiałbym się chorób którymi mog± mnie zarazić. To tyle w ramach małej dygresji.
Wracaj±c do ryb to uważam, że za ich zabieraniem przemawia jeszcze jeden argument. Na moim łowisku to s± odłowy sieciami. Na ¶wiecie w ogromnych oceanach odłowy sieciowe likwiduj± rybostan prawie do zera na ogromnych połaciach wody. Sieć to bardzo skuteczne narzędzie. Jedna sieć niezależnie od typu jest znacznie, nieporównywalnie wydajniejsza niż nawet tysi±c wędek. Mam wypuszczać rybę nie po to, żeby dać jej życie i zachować j± dla przyszłych pokoleń, tylko dla zysku rybaków, dzięki którym moja odratowana odkażona rybcia skończy jako m±czny dodatek do paszy. Brzmi to trochę jak usprawiedliwianie się. Taki wredny argument. Sam ryb nie biorę, żeby było to jasne, ale we wszystkich tych okoliczno¶ciach niekiedy w±tpię czy aby naprawdę postępuję słusznie. |
|
 |

Wysłany: Sro Wrz 28, 2016 8:06 pm Temat postu: |
|
|
Co do zabierania ryb, to już się wypowiadałem. Maciek Wilk, który dzierżawi Wisłę i zarybia, w pierwszych latach prowadzenia łowiska "Mała Wisła" wprowadził całkowity zakaz zabierania ryb. Jednak po latach po przeprowadzonych socjologicznych do¶wiadczeniach (obserwacjach i zbierania opinii oraz rozmowach) doszedł do wniosku, że jednak wędkarzy kręci zabieranie ryb. Jest to w ich naturze i jest to sens wędkarstwa. Dlatego wprowadził możliwo¶ć zabierania ryb. Stosuje jednak ograniczenia ilo¶ciowe, dodatkowa za to dopłata i limity wymiarowe. Dolne i górne. _________________ Lecek |
|
 |
|