Pierwszy w Europie podręcznik hodowli karpia w stawach napisał Dubravius (1547), biskup z Ołomuńca na Morawach. W polskiej literaturze pierwsz± wzmiankę o karpiu spotyka się u Długosza (1415 – 1480), który opisuj±c rycerzy bior±cych udział w bitwie pod Grunwaldem, przy nazwisku rodu Korzbok ze ¦l±ska mówi o trzech karpiach w herbie.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 469 Zalogowani 0 Wszyscy 469
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Sro Maj 03, 2017 4:12 pm Temat postu: Maj
Majowe wyniki:
Nie-odpu¶ciłem w poniedziałek pierwszego, wynik taki sobie, tylko dwie sztuki wymiarowe +50, ale jak to mówi± lepszy rydz niż nic, wczoraj praca a dzisiaj powtórka z rozrywki, siedem wymiarów i jeden króciak oraz jeden spad, największy szczupły miał 69 centów. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
darogryf Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Gryfino
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 6:23 pm Temat postu:
Mariusz umiesz pocieszyć człowieka. U mnie tylko woda płynie. Ryby nikt nie widział. _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu.
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 6:44 pm Temat postu:
A u mnie tylko szum morza
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 6:50 pm Temat postu:
Krzysiu a zielone o¶ci zobaczymy z kilka dni?
Z Neptunem rozmawiałe¶? _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu.
Tiur Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Żywiec
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 7:11 pm Temat postu:
Brać sprzęta?
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 7:53 pm Temat postu:
Brać Panie, brać. _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu.
Tiur Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Żywiec
Wysłany: Czw Maj 04, 2017 11:15 pm Temat postu:
Żaden Pan ze mnie . O czym pogadamy za tydzień.
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pon Maj 15, 2017 11:34 am Temat postu:
Zaliczyłem Street Fishing w Bydgoszczy na Brdzie. Uczestnicy dopisali. Łowiłem na muchę razem z koleg± Marcinem. Muszkarzy było trzech. O wynikach nawet nie wspominam Towarzysko super. Kolejna edycja na Wi¶le w Warszawie. Wrzesień we Wrocławiu.
_________________ Lecek