Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Wto Lip 11, 2017 3:30 pm Temat postu: Lipiec - lipcowe wyniki |
|
|
Co¶ tam się łowi.
 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |

Wysłany: Pon Lip 17, 2017 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj czterna¶cie sandaczyków w przedziale 30-48cm oraz siedem okoni, największy 29cm natomiast najmniejszy 17cm
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Wto Sie 08, 2017 8:43 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
krzysztofCz RZEP

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Lip 19, 2017 6:55 am Temat postu: |
|
|
Mariusz ja normalnie Ci zazdroszczę, u mnie pogoda taka, że nie da się wypłyn±ć na morze. S± chwile, że nie wieje, ale za to pada lub s± to tylko chwile spokoju z zapowiedzi± silniejszych podmuchów. Zaczynam rozważać powrót na wody PZW czy inne dzierżawione jeziora. |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Pią Lip 21, 2017 10:53 am Temat postu: |
|
|
Od ponad dwóch tygodni przyj±łem praktykę codziennego dwu godzinnego, wieczornego wypadu na Wisłę. Niestety realizuję to w samym centrum, tuż przy sławnych bulwarach. Spożywaj±cy tłum, muzyka i dĽwięk tłuczonych lub wyrzucanych butelek nie jest tak irytuj±cy, jak co chwilę przepływaj±ce lub wręcz szarżuj±ce motorówki, pontony i łodzie na silnikach, plus spacerowe "parowce". Ulubiły sobie te wszystkie obiekty "przemaszerować" wła¶nie pod moim brzegiem robi±c sobie reklamę, być zauważalnym i podziwianym. Robi± falę, m±c± wodę i mocz± mi buty. Zmusza mnie to do odczekania, aż woda się uspokoi. Ogólnie kicha. Na każdej miejscówce do muchy wychodz± więc ryby tylko raz. Po "przejechaniu" mogę opu¶cić łowisko. Nosiłem się nawet z zamiarem brodzenia. Jednak ryzyko potr±cenia i zmycia w nurt jest do¶ć duży. Odpu¶ciłem. Pewnie z samego rana by się sprawdziło. Ale ja nie mam "na" moim zegarze takich godzin jak trzecia czy czwarta nad ranem.  _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pią Lip 21, 2017 1:59 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
............... Pewnie z samego rana by się sprawdziło. Ale ja nie mam "na" moim zegarze takich godzin jak trzecia czy czwarta nad ranem.  |
Mogę pożyczyć Ci mój sikor.
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Pon Lip 24, 2017 11:06 am Temat postu: |
|
|
mario_z napisał: |
lecek napisał: |
............... Pewnie z samego rana by się sprawdziło. Ale ja nie mam "na" moim zegarze takich godzin jak trzecia czy czwarta nad ranem.  |
Mogę pożyczyć Ci mój sikor.
 |
Dzisiaj "wstałem". Sprawdziłem. Na zegarku była 03.37. Ale to był próbny alarm. Tylko siku i dalej nie pamiętam. _________________ Lecek |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pon Lip 24, 2017 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Sikanie odbiera Ci pamięć  |
|
 |
Krzysztof46 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Niemcy Miejscowość: Raubach |
Wysłany: Wto Lip 25, 2017 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Bo w pewnym wieku dla faceta sikanie to bardzo wazna sprawa  _________________ Krzysztof |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Sro Lip 26, 2017 1:07 pm Temat postu: |
|
|
Też co¶ w tym temacie wiem... już  |
|
 |

Wysłany: Wto Sie 01, 2017 8:14 am Temat postu: |
|
|
Byłem dwa dni na Vah -u. 30 lipca było ciężko i jako jedyny na tzw.odcinku "Lipanovym" wyj±łem rybę dnia
 _________________ Lecek |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 8:27 am Temat postu: |
|
|
Ładna z Was para  |
|
 |

Wysłany: Wto Sie 01, 2017 8:56 am Temat postu: |
|
|
Koledzy nie chc± mi tej ryby zaliczyć. Uważaj±, że złowiona nie koszernie - na żywca
Był straszny upał i nic konkretnego nie gryzło. Lipienie, ale takie pod 30 cm. Na tym odcinku ponoć występuj± grube tęczaki i potoki. Aby nie golić wody po próżnicy godzinami na nimfę przerzuciłem się na streamera. Przerzucałem okonie. Gdy kolejnego chciałem podebrać, a ten chlapał sie po powierzchni, wyskoczył tęczak i go pożarł. Poczekałem i lekko przyci±łem. Miałem rybę przez chwile na wędce, ale wypluł wszystko. Miałem uwolnionego streamera, więc szybko poprawiłem no i kucn±ł. "Woził" mnie tak przez 20 minut. Miałem żyłkę 0,16 mm i bałem się, że przetrze. Dało się go w końcu podebrać. Taka wypasiona grubo 50 + .
 _________________ Lecek |
|
 |
|