Wysłany: Wto Lip 11, 2017 3:30 pm Temat postu: Lipiec - lipcowe wyniki
Co¶ tam się łowi.
_________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Pon Lip 17, 2017 3:56 pm Temat postu:
Wczoraj czterna¶cie sandaczyków w przedziale 30-48cm oraz siedem okoni, największy 29cm natomiast najmniejszy 17cm
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Wto Sie 08, 2017 8:43 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Lip 19, 2017 6:55 am Temat postu:
Mariusz ja normalnie Ci zazdroszczę, u mnie pogoda taka, że nie da się wypłyn±ć na morze. S± chwile, że nie wieje, ale za to pada lub s± to tylko chwile spokoju z zapowiedzi± silniejszych podmuchów. Zaczynam rozważać powrót na wody PZW czy inne dzierżawione jeziora.
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pią Lip 21, 2017 10:53 am Temat postu:
Od ponad dwóch tygodni przyj±łem praktykę codziennego dwu godzinnego, wieczornego wypadu na Wisłę. Niestety realizuję to w samym centrum, tuż przy sławnych bulwarach. Spożywaj±cy tłum, muzyka i dĽwięk tłuczonych lub wyrzucanych butelek nie jest tak irytuj±cy, jak co chwilę przepływaj±ce lub wręcz szarżuj±ce motorówki, pontony i łodzie na silnikach, plus spacerowe "parowce". Ulubiły sobie te wszystkie obiekty "przemaszerować" wła¶nie pod moim brzegiem robi±c sobie reklamę, być zauważalnym i podziwianym. Robi± falę, m±c± wodę i mocz± mi buty. Zmusza mnie to do odczekania, aż woda się uspokoi. Ogólnie kicha. Na każdej miejscówce do muchy wychodz± więc ryby tylko raz. Po "przejechaniu" mogę opu¶cić łowisko. Nosiłem się nawet z zamiarem brodzenia. Jednak ryzyko potr±cenia i zmycia w nurt jest do¶ć duży. Odpu¶ciłem. Pewnie z samego rana by się sprawdziło. Ale ja nie mam "na" moim zegarze takich godzin jak trzecia czy czwarta nad ranem. _________________ Lecek
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Pią Lip 21, 2017 1:59 pm Temat postu:
lecek napisał:
............... Pewnie z samego rana by się sprawdziło. Ale ja nie mam "na" moim zegarze takich godzin jak trzecia czy czwarta nad ranem.
Mogę pożyczyć Ci mój sikor.
Mariusz
Wysłany: Pon Lip 24, 2017 11:06 am Temat postu:
mario_z napisał:
lecek napisał:
............... Pewnie z samego rana by się sprawdziło. Ale ja nie mam "na" moim zegarze takich godzin jak trzecia czy czwarta nad ranem.
Mogę pożyczyć Ci mój sikor.
Dzisiaj "wstałem". Sprawdziłem. Na zegarku była 03.37. Ale to był próbny alarm. Tylko siku i dalej nie pamiętam. _________________ Lecek
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Pon Lip 24, 2017 2:53 pm Temat postu:
Sikanie odbiera Ci pamięć
Krzysztof46 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Niemcy Miejscowość: Raubach
Wysłany: Wto Lip 25, 2017 6:51 pm Temat postu:
Bo w pewnym wieku dla faceta sikanie to bardzo wazna sprawa _________________ Krzysztof
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sro Lip 26, 2017 1:07 pm Temat postu:
Też co¶ w tym temacie wiem... już
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 8:14 am Temat postu:
Byłem dwa dni na Vah -u. 30 lipca było ciężko i jako jedyny na tzw.odcinku "Lipanovym" wyj±łem rybę dnia
_________________ Lecek
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 8:27 am Temat postu:
Ładna z Was para
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 8:56 am Temat postu:
Koledzy nie chc± mi tej ryby zaliczyć. Uważaj±, że złowiona nie koszernie - na żywca
Był straszny upał i nic konkretnego nie gryzło. Lipienie, ale takie pod 30 cm. Na tym odcinku ponoć występuj± grube tęczaki i potoki. Aby nie golić wody po próżnicy godzinami na nimfę przerzuciłem się na streamera. Przerzucałem okonie. Gdy kolejnego chciałem podebrać, a ten chlapał sie po powierzchni, wyskoczył tęczak i go pożarł. Poczekałem i lekko przyci±łem. Miałem rybę przez chwile na wędce, ale wypluł wszystko. Miałem uwolnionego streamera, więc szybko poprawiłem no i kucn±ł. "Woził" mnie tak przez 20 minut. Miałem żyłkę 0,16 mm i bałem się, że przetrze. Dało się go w końcu podebrać. Taka wypasiona grubo 50 + . _________________ Lecek