Wysłany: Nie Mar 04, 2018 7:50 pm Temat postu: Gofry (chrupiace)
Robię gofry w/g tego przepisu:
Składniki:
2 szklanki m±ki pszennej
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków
1/3 szklanki oleju słonecznikowego
2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
Rozgrzać gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładk± masę. Białka ubić na sztywn± pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru. Studzić na kratce.
Po wyjęciu s± pulchne w ¶rodku i lekko chrupi±ce po wierchu, niestety po chwili w czasie stygnięcia robi± się miękkie i jakby wilgotne. Jakie macie sposoby, by były jak z cukierni
Tiur Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Żywiec
Wysłany: Wto Mar 06, 2018 1:28 pm Temat postu:
Krzychu mam podobnie. Podejżewam, że to może wina gofrownicy. Próbowałem ze 3 przepisów. Uznałem, że nie dane mi jest je zrobić dobrze.
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Wto Mar 06, 2018 4:17 pm Temat postu:
My też próbowali¶my różnych przepisów, chociaż w zasadzie s± podobne. Gofrownice też zmieniali¶my.
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Sro Mar 07, 2018 10:04 pm Temat postu:
Czy chrupi±ce czy wilgotne ja opieprzę wszystkie byle były słodkie _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Mar 08, 2018 8:24 am Temat postu:
mario_z napisał:
Czy chrupi±ce czy wilgotne ja opieprzę wszystkie byle były słodkie
I jak tu Cię nie lubić
dzas Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz
Wysłany: Czw Mar 08, 2018 9:37 am Temat postu:
Można nawet Go kochać _________________ Nasz Admin kochany - Ci±gle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykaj± mu szpilki. To nie ludzie - to wilki!