Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin |
Wysłany: Sob Wrz 01, 2018 12:24 pm Temat postu: Wrzesień nad wodą |
|
|
No i rok szkolny rozpocząłem jak należy, kilka rybek wyholowanych i młodej się to spodobało, miała fajną rybcię na kiju niestety nie dała jej rady
 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
|
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 19, 2003 Posty: 1983
Kraj: UK Miejscowoć: ... |
Wysłany: Nie Wrz 02, 2018 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje!
Ja wczorajsze poszukiwania sandaczy zakończyłem 3 ok. 40cm szczupałkami. Trza szukać dalej.  |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 02, 2018 4:35 pm Temat postu: |
|
|
farti napisał: |
Gratulacje!
Ja wczorajsze poszukiwania sandaczy zakończyłem 3 ok. 40cm szczupałkami. Trza szukać dalej.  |
Podziękował  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2018 6:22 pm Temat postu: |
|
|
Mariusz... jak Ty to robisz Wszyscy mówią, że nigdzie ryb już nie ma
Gratulacje  |
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 04, 2018 7:22 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Mariusz... jak Ty to robisz Wszyscy mówią, że nigdzie ryb już nie ma
Gratulacje  |
U mnie w basenie jeszcze są  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1509
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Nie Wrz 09, 2018 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Wrzesień zacząłem dość późno i sie nie zanosi na jakieś wyniki i częstsze pobyty nad wodą. Jeden wypad wieczorny na godzinkę. Wisła w Warszawie. Jeden muchowy okoń. Za to sobota nad Wkrą. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale. Dla mnie na pierwszy rzut oka porażka. Rzeka szeroka, ale piaszczysty blat niosący przykosy. Pomyślałem porażka.
Po założeniu sprzętu wszedłem do rzeki i wolno pod prąd przeszedłem ponad kilometr. Dałem spokój. Odwróciłem się i jedynie co mogłem zrobić to czesać mokrą mucha tuz pod brzegiem. Okazało się, że trafiłem. Oczywiście trzeba się nachodzić, ale klenie brały i to zaczynając od wielkości na plus 30 cm do trzech sztuk na ponad 40 cm. Dwa Jazie. Ale przekleństwo działa. Nie chciałbym, aby stało się to tradycja czy zasadą, ale tym razem w kark uje...ła mnie pszczoła. Coś mi wlazło za kołnierz. Włożyłem dłoń, aby gadzinę wciągną i nagle poczułem taki sam ból jak poprzednio na białej Lądeckiej. Pomyślałem o ku..a znowu. Mimo, ze nie widziałem miejsca szybko podjąłem próbę usunięcia żądła. Nawet nie wiedziałem, że jest. Udało się. Tym razem było ono zakończone zbiorniczkiem. Potem jak ściągnąłem koszule, łaziła po niej pszczoła. Jednak mam opuchliznę i rano żona wycisnęła trochę ropy czy cóś. Lód, ocet, a teraz okład z sody. W środę zamierzam wziąć wolne i wrócić nad Wkrę. Juz się boje. Dodatkowo z krzaków tuz przy nurcie wyciągnąłem kłusowniczą pułapkę na ryby zrobioną z siatki. Taki lejek włożony w drugi walec. Zabrałem do domu. Po zniszczeniu do zsypu.
 _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 09, 2018 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj Okoń, Okoń i jeszcze raz Okoń, brały jak wściekłe, przerzuciłem około 50 sztuk w wymiarze 15 - 30cm,
dzisiaj w tych samych miejscach również były pasiaste, ale już gabarytowo mniejsze, ciężko było złowić okonia 22 +, trafiłem za to dwa szczupaczki ledwo wymiarowe
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Sro Wrz 12, 2018 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Wziąłem dzień wolny i w wodzie spędziłem non stop, bitych 7 godzin w Wkrze. Oczywiście doigrałem się migrenowego bólu swojej zakutej pały. Do tego jestem tak padnięty, że nie mam siły pisać. Pogoda i miejscówka nie wędkarska. Lampa, płytko, blat. Wydusiłem trochę kleni i jazi. Ale się namachałem. Jeden pięćdziesiątak.
 _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 13, 2018 10:03 am Temat postu: |
|
|
Do trzech razy sztuka. Poddaje sie z tym dołączaniem fotek. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 16, 2018 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj wizyta ze spinem na zbiorniku Krzczeń, na sześć godzin biczowania wody zaliczone jedno słabiutkie branko i tyle, dzisiaj odwiedziny na zbiorniku Dratów, branie za braniem, Okoń za Okoniem, waliły nawet w obrotówki nr. 4, Jasia wirówka z chwostem chyba też nr 4 którą kiedyś mi sprezentował robiła pogrom, Okonie waliły w nią raz za razem, w sumie złowiłem ich ponad sześćdziesiąt i jednego szczupaka, największy pasiasty miał 35cm a szczupły prawie sześćdziesiąt centów.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 978
Kraj: Polska Miejscowoć: Żywiec |
Wysłany: Piš Wrz 21, 2018 8:56 am Temat postu: |
|
|
Ja jeżdżę jak mi czas pozwala. Bankowe miejscówki, na których zero brań. Na zdjęciu poniżej stary zatopiony basen o sporych rozmiarach, na którym szło kiedyś grubo połowić. Obecnie pustynia
 |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 6:01 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj znowu szukałem zanderów, i ...
Na trupka była chwila nadziei na zandera, ale ...
To nic, mam wytypowane miejscówki na następny wyjazd. Nie odpuszczę łatwo.  |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj pogoda do bani, wiało i lało, ale jak to mówią, dla wędkarza nie ma złej pogody, jest tylko dobra i bardzo dobra dlatego wypłynąłem w poszukiwaniu sandaczy, znalazłem trzy, dwa krótkie miały po 48 centów i jeden miarowy 55 centów, ryby cieszyły podwójnie bo złowione na casta.
Dzisiaj inny zbiornik i szukanie okoni oraz szczupłych, okonie z rana brały jak szalone, ale rozmiarem nie powalały, największe trzy sztuki miały zaledwie 24, 24 i 25cm, trafiłem też dwa szczupaki 50 i 55cm, szczupłe złowione na casting.
Mariusz
|
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo |
Wysłany: Sro Wrz 26, 2018 5:56 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Za to sobota nad Wkrą. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale. |
Ano Monk wie, ale nie wie, czy Ty wiesz, do kogo należy Wkra?
Nie obstawiaj PZW Mazowsze - taka ciekawostka geograficzna, świadcząca o mądrości tej zacnej instytucji.  |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 11:39 am Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Za to sobota nad Wkrą. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale. |
Ano Monk wie, ale nie wie, czy Ty wiesz, do kogo należy Wkra?
Nie obstawiaj PZW Mazowsze - taka ciekawostka geograficzna, świadcząca o mądrości tej zacnej instytucji.  |
Nie narzekać , nie narzekać ! Są zdecydowanie bardziej skomplikowane miejsca na tym świecie pod tym względem, możesz mi wierzyć.  |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo |
Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Wierzą Farti, ale Ęcek mógłby nie wiedzieć, że rzeka w centrum Mazowsza nie jest ... mazowiecka.  |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Wierzą Farti, ale Ęcek mógłby nie wiedzieć, że rzeka w centrum Mazowsza nie jest ... mazowiecka.  |
Ale to jest normalne u Nas w PZW. Rzeka płynąca przez Bielsko Biała, od której chyba nawet miasto nosi nazwę i nie wiele za nim się kończąca, nie należy do okręgu bielskiego tylko katowickiego. Oszaleć idzie z tym wszystkim  |
|
 |

Wysłany: Sob Wrz 29, 2018 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj jedno branie i jedna ryba, sandaczyk 50cm , moze jutro będzie lepiej  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj bez brania  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 6:10 pm Temat postu: |
|
|
A ja wczoraj zaliczyłem ostatnią nockę w tym roku z łodzi. Dawno w takiej pogodzie nie łowiłem. 1 wymiarowy sandacz i sporo brań. Ale drugi raz już się na coś podobnego nie zdecyduję. Przynajmniej na trzeźwo  |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Tiur napisał: |
Ale drugi raz już się na coś podobnego nie zdecyduję. Przynajmniej na trzeźwo  |
Pod wpływem na łodzi? Żaden sandacz ne jest tego wart. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Nie było mnie na miejscu ponad tydzień i szykowałem się na wodę. Plany, obmyslanie taktyki, przynęty, sprzęt. Już , już pakowanie, gdy nagle...kochanie wyjedźmy na weekend. No i pojechaliśmy. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 01, 2018 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Nie było mnie na miejscu ponad tydzień i szykowałem się na wodę. Plany, obmyslanie taktyki, przynęty, sprzęt. Już , już pakowanie, gdy nagle...kochanie wyjedźmy na weekend. No i pojechaliśmy. |
Ja z żoną na weekendy jeżdżę w tygodniu a w soboty i niedziele odwiedzam rybki, w środę i czwartek odwiedziliśmy smoka, żona zadowolona i ja ze smokiem nachlani  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 08, 2004 Posty: 1317
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk |
Wysłany: Pon Paż 01, 2018 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Wrześniowe łowy zamknąłem cudowną ikrzycą, 2830g i 52cm :-). |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 01, 2018 6:33 pm Temat postu: |
|
|
W sobotę odwiedziłem 2 miejsca. Kilka okoni , kilka kleni i 2 szczupaki. 2 wyjścia grubych brzan, ale niestety bez strzału. Po raz kolejny nie zanotowałem zandera, acz w drugim z miejsc w jakich byłem na bank są.
Nie jestem fachowcem od kleni zwłaszcza ,ale trochę mnie zdziwiły efekty na plecionkę z wolframem.
No nic, mam już zaplanowane kolejne miejsce, tym razem czuję potencjał , efekty będą .  |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 01, 2018 8:39 pm Temat postu: |
|
|
a na jakiej rzece? _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Paż 02, 2018 7:34 pm Temat postu: |
|
|
a na jakiej rzece? |
Trent |
|
 |

Wysłany: Czw Paż 04, 2018 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Jak człowiek chce sie dowiedzieć czegoś o świecie i o samym sobie, to nie ma to, jak wystawić się na publiczną ocenę. Mieć trochę za pazurkami i sprowokować dyskusję.
Tak zrobiłem. Oczywiście nie było to na zasadzie gorącej głowy i kipiącej krwi, ale bardziej na zimno po przemyśleniach. Na FB obserwuje kilka stron. Przeważnie muchowych. Jak większość, również sam to czynie, na takich stronach każdy zgodnie z obyczajami i moda na FB wiesza swoje fotki uwieczniając się z trofeami. Na założonych wątkach o muchowym zabarwieniu jest kilku ( dla mnie dwóch) gostków, którzy publikują swoje wyczyny ze złowionymi rybkami prezentując je w specyficzny sposób. Podjąłem nie tyle walkę, ale próbę zmiany tego trendu i modą. Jak się przyglądnąć również i moim prezentacją, zauważa się jeden brzydki trend, który u nie których staje się normą. A mianowicie chodzi mi o wystawianie ryb do prezentacji, celem zrobienia sesji foto i uwiecznienia ryby, chwytając ją, jak dla mnie w sposób niedopuszczalny. Zły. Pisałem gostkom o tym wcześniej, ale nie docierało, przyjęli to za normalność. Pozwoliłem sobie wykadrować ich fotki i wkleić na FB. No i się zaczęło. Ogólnie, to co mi się tam dostało uważam, że słusznie i należało mi się. Jednak zaprotestowałem i może inni się zastanowią nad tym. Nie ma nic za darmo. _________________ Lecek |
|
 |
|