Strona główna
Galeria
Forum
Artykuły
Wyślij
Moduły
Rozmaitości
e-Wędkarstwo
Czy wiesz, że...
PSTRĄG POTOKOWY
Rekord Polski - 5,525 kg
Złoty medal - od 3,00 kg
Srebrny medal - od 2,00 kg
Brązowy medal - od 1,50 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 481
 Zalogowani 0
 Wszyscy 481

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
Krzysztof46: Witam Podziwiam was Panowie za wytrwałość na forum gdzie prawie ...(2230) May 17, @ 23:45:15

lecek: Majówka na Podlasiu. Działka nad Supraślem. Odcinek "górski". Jed ...(2230) May 05, @ 14:28:46

mario_z: Lecku super połowione, ja czekam na pierwszego maja :mrgreen ...(2230) Apr 27, @ 21:01:38

lecek: Sezon kleniowy 2025 otwarty. Byłem już na Wkrze, jednak bez sukce ...(2230) Apr 27, @ 16:12:00

mario_z: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2230) Apr 01, @ 09:28:18

krzysztofCz: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2230) Mar 26, @ 18:32:02

mario_z: Nie było mnie troszkę więc zdam małą relację. Sezon podlodowy zak ...(2230) Mar 25, @ 08:36:32

krzysztofCz: I tak trzymaj... najważniejsze pozytywne myślenie k Ja ugani ...(2230) Mar 21, @ 18:21:42

lecek: Z rozpędu pojechałem do Kościenka nd. Dunajcem. Zimno, niska, zim ...(2230) Mar 19, @ 19:47:52

lecek: W sobotę przed południem (8 III) pojechałem po raz pierwszy na Wk ...(2230) Mar 09, @ 20:01:42

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2643
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2434
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2518
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2660
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2529
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2570
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2478
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2500
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2887
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2703
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Wrzesień nad wodą
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Wrzesień nad wodą
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006

Kraj: Polska
Miejscowoœć: Lublin
PostWysłany: Sob Wrz 01, 2018 12:24 pm    Temat postu: Wrzesień nad wodą Odpowiedz z cytatem

No i rok szkolny rozpocząłem jak należy, kilka rybek wyholowanych wesoly i młodej się to spodobało, miała fajną rybcię na kiju zdziwiony niestety nie dała jej rady smutny

Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

farti
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 19, 2003

Kraj: UK
Miejscowoœć: ...
PostWysłany: Nie Wrz 02, 2018 4:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje! :ok

Ja wczorajsze poszukiwania sandaczy zakończyłem 3 ok. 40cm szczupałkami. Trza szukać dalej. smutny
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Nie Wrz 02, 2018 4:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

farti napisał:
Gratulacje! :ok

Ja wczorajsze poszukiwania sandaczy zakończyłem 3 ok. 40cm szczupałkami. Trza szukać dalej. smutny

Podziękował wesoly
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

krzysztofCz
RZEP
RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2018 6:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mariusz... jak Ty to robisz pytanie Wszyscy mówią, że nigdzie ryb już nie ma zdziwiony wykrzyknik
Gratulacje :ok
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2018 7:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
Mariusz... jak Ty to robisz pytanie Wszyscy mówią, że nigdzie ryb już nie ma zdziwiony wykrzyknik
Gratulacje :ok

U mnie w basenie jeszcze są mrgreen hihi

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002

Miejscowoœć: Warszawa-Tarnów
PostWysłany: Nie Wrz 09, 2018 4:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wrzesień zacząłem dość późno i sie nie zanosi na jakieś wyniki i częstsze pobyty nad wodą. Jeden wypad wieczorny na godzinkę. Wisła w Warszawie. Jeden muchowy okoń. Za to sobota nad Wkrą. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale. Dla mnie na pierwszy rzut oka porażka. Rzeka szeroka, ale piaszczysty blat niosący przykosy. Pomyślałem porażka.
Po założeniu sprzętu wszedłem do rzeki i wolno pod prąd przeszedłem ponad kilometr. Dałem spokój. Odwróciłem się i jedynie co mogłem zrobić to czesać mokrą mucha tuz pod brzegiem. Okazało się, że trafiłem. Oczywiście trzeba się nachodzić, ale klenie brały i to zaczynając od wielkości na plus 30 cm do trzech sztuk na ponad 40 cm. Dwa Jazie. Ale przekleństwo działa. Nie chciałbym, aby stało się to tradycja czy zasadą, ale tym razem w kark uje...ła mnie pszczoła. Coś mi wlazło za kołnierz. Włożyłem dłoń, aby gadzinę wciągną i nagle poczułem taki sam ból jak poprzednio na białej Lądeckiej. Pomyślałem o ku..a znowu. Mimo, ze nie widziałem miejsca szybko podjąłem próbę usunięcia żądła. Nawet nie wiedziałem, że jest. Udało się. Tym razem było ono zakończone zbiorniczkiem. Potem jak ściągnąłem koszule, łaziła po niej pszczoła. Jednak mam opuchliznę i rano żona wycisnęła trochę ropy czy cóś. Lód, ocet, a teraz okład z sody. W środę zamierzam wziąć wolne i wrócić nad Wkrę. Juz się boje. Dodatkowo z krzaków tuz przy nurcie wyciągnąłem kłusowniczą pułapkę na ryby zrobioną z siatki. Taki lejek włożony w drugi walec. Zabrałem do domu. Po zniszczeniu do zsypu.

PostWysłany: Nie Wrz 09, 2018 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj Okoń, Okoń i jeszcze raz Okoń, brały jak wściekłe, przerzuciłem około 50 sztuk w wymiarze 15 - 30cm,

dzisiaj w tych samych miejscach również były pasiaste, ale już gabarytowo mniejsze, ciężko było złowić okonia 22 +, trafiłem za to dwa szczupaczki ledwo wymiarowe
:placz

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sro Wrz 12, 2018 7:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wziąłem dzień wolny i w wodzie spędziłem non stop, bitych 7 godzin w Wkrze. Oczywiście doigrałem się migrenowego bólu swojej zakutej pały. Do tego jestem tak padnięty, że nie mam siły pisać. Pogoda i miejscówka nie wędkarska. Lampa, płytko, blat. Wydusiłem trochę kleni i jazi. Ale się namachałem. Jeden pięćdziesiątak.

Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2018 10:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do trzech razy sztuka. Poddaje sie z tym dołączaniem fotek.

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2018 12:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj wizyta ze spinem na zbiorniku Krzczeń, na sześć godzin biczowania wody zaliczone jedno słabiutkie branko i tyle, dzisiaj odwiedziny na zbiorniku Dratów, branie za braniem, Okoń za Okoniem, waliły nawet w obrotówki nr. 4, Jasia wirówka z chwostem chyba też nr 4 którą kiedyś mi sprezentował robiła pogrom, Okonie waliły w nią raz za razem, w sumie złowiłem ich ponad sześćdziesiąt i jednego szczupaka, największy pasiasty miał 35cm a szczupły prawie sześćdziesiąt centów. wesoly wesoly

Tiur
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005

Miejscowoœć: Żywiec
PostWysłany: Piš Wrz 21, 2018 8:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jeżdżę jak mi czas pozwala. Bankowe miejscówki, na których zero brań. Na zdjęciu poniżej stary zatopiony basen o sporych rozmiarach, na którym szło kiedyś grubo połowić. Obecnie pustynia
farti
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2018 6:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj znowu szukałem zanderów, i ...

Na trupka była chwila nadziei na zandera, ale ...

To nic, mam wytypowane miejscówki na następny wyjazd. Nie odpuszczę łatwo. zly
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2018 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj pogoda do bani, wiało i lało, ale jak to mówią, dla wędkarza nie ma złej pogody, jest tylko dobra i bardzo dobra dlatego wypłynąłem w poszukiwaniu sandaczy, znalazłem trzy, dwa krótkie miały po 48 centów i jeden miarowy 55 centów, ryby cieszyły podwójnie bo złowione na casta.
Dzisiaj inny zbiornik i szukanie okoni oraz szczupłych, okonie z rana brały jak szalone, ale rozmiarem nie powalały, największe trzy sztuki miały zaledwie 24, 24 i 25cm, trafiłem też dwa szczupaki 50 i 55cm, szczupłe złowione na casting. wesoly

Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002

Miejscowoœć: Legionowo
PostWysłany: Sro Wrz 26, 2018 5:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:
Za to sobota nad Wkrą. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale.

Ano Monk wie, ale nie wie, czy Ty wiesz, do kogo należy Wkra? idea
Nie obstawiaj PZW Mazowsze - taka ciekawostka geograficzna, świadcząca o mądrości tej zacnej instytucji. :ok
farti
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Wrz 27, 2018 11:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monk napisał:
lecek napisał:
Za to sobota nad Wkrą. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale.

Ano Monk wie, ale nie wie, czy Ty wiesz, do kogo należy Wkra? idea
Nie obstawiaj PZW Mazowsze - taka ciekawostka geograficzna, świadcząca o mądrości tej zacnej instytucji. :ok

Nie narzekać , nie narzekać ! Są zdecydowanie bardziej skomplikowane miejsca na tym świecie pod tym względem, możesz mi wierzyć. wink
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002

Miejscowoœć: Legionowo
PostWysłany: Czw Wrz 27, 2018 3:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wierzą Farti, ale Ęcek mógłby nie wiedzieć, że rzeka w centrum Mazowsza nie jest ... mazowiecka. usmiech
Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Wrz 27, 2018 10:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monk napisał:
Wierzą Farti, ale Ęcek mógłby nie wiedzieć, że rzeka w centrum Mazowsza nie jest ... mazowiecka. usmiech

Ale to jest normalne u Nas w PZW. Rzeka płynąca przez Bielsko Biała, od której chyba nawet miasto nosi nazwę i nie wiele za nim się kończąca, nie należy do okręgu bielskiego tylko katowickiego. Oszaleć idzie z tym wszystkim kijem
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2018 1:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj jedno branie i jedna ryba, sandaczyk 50cm , moze jutro będzie lepiej :ok

mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2018 5:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj bez brania smutny smutny

Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2018 6:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja wczoraj zaliczyłem ostatnią nockę w tym roku z łodzi. Dawno w takiej pogodzie nie łowiłem. 1 wymiarowy sandacz i sporo brań. Ale drugi raz już się na coś podobnego nie zdecyduję. Przynajmniej na trzeźwo hihi
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2018 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
Ale drugi raz już się na coś podobnego nie zdecyduję. Przynajmniej na trzeźwo hihi

Pod wpływem na łodzi? Żaden sandacz ne jest tego wart.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2018 7:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie było mnie na miejscu ponad tydzień i szykowałem się na wodę. Plany, obmyslanie taktyki, przynęty, sprzęt. Już , już pakowanie, gdy nagle...kochanie wyjedźmy na weekend. No i pojechaliśmy.

PostWysłany: Pon Paż 01, 2018 4:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:
Nie było mnie na miejscu ponad tydzień i szykowałem się na wodę. Plany, obmyslanie taktyki, przynęty, sprzęt. Już , już pakowanie, gdy nagle...kochanie wyjedźmy na weekend. No i pojechaliśmy.

Ja z żoną na weekendy jeżdżę w tygodniu zly a w soboty i niedziele odwiedzam rybki, w środę i czwartek odwiedziliśmy smoka, żona zadowolona i ja ze smokiem nachlani zly hihi

pietruch
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 08, 2004

Miejscowoœć: Gdańsk
PostWysłany: Pon Paż 01, 2018 5:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wrześniowe łowy zamknąłem cudowną ikrzycą, 2830g i 52cm :-).
farti
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Paż 01, 2018 6:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sobotę odwiedziłem 2 miejsca. Kilka okoni , kilka kleni i 2 szczupaki. 2 wyjścia grubych brzan, ale niestety bez strzału. Po raz kolejny nie zanotowałem zandera, acz w drugim z miejsc w jakich byłem na bank są.
Nie jestem fachowcem od kleni zwłaszcza ,ale trochę mnie zdziwiły efekty na plecionkę z wolframem. idea

No nic, mam już zaplanowane kolejne miejsce, tym razem czuję potencjał , efekty będą . :ok
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Paż 01, 2018 8:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a na jakiej rzece?
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Paż 02, 2018 7:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:
a na jakiej rzece?

Trent
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Paż 04, 2018 12:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak człowiek chce sie dowiedzieć czegoś o świecie i o samym sobie, to nie ma to, jak wystawić się na publiczną ocenę. Mieć trochę za pazurkami i sprowokować dyskusję.
Tak zrobiłem. Oczywiście nie było to na zasadzie gorącej głowy i kipiącej krwi, ale bardziej na zimno po przemyśleniach. Na FB obserwuje kilka stron. Przeważnie muchowych. Jak większość, również sam to czynie, na takich stronach każdy zgodnie z obyczajami i moda na FB wiesza swoje fotki uwieczniając się z trofeami. Na założonych wątkach o muchowym zabarwieniu jest kilku ( dla mnie dwóch) gostków, którzy publikują swoje wyczyny ze złowionymi rybkami prezentując je w specyficzny sposób. Podjąłem nie tyle walkę, ale próbę zmiany tego trendu i modą. Jak się przyglądnąć również i moim prezentacją, zauważa się jeden brzydki trend, który u nie których staje się normą. A mianowicie chodzi mi o wystawianie ryb do prezentacji, celem zrobienia sesji foto i uwiecznienia ryby, chwytając ją, jak dla mnie w sposób niedopuszczalny. Zły. Pisałem gostkom o tym wcześniej, ale nie docierało, przyjęli to za normalność. Pozwoliłem sobie wykadrować ich fotki i wkleić na FB. No i się zaczęło. Ogólnie, to co mi się tam dostało uważam, że słusznie i należało mi się. Jednak zaprotestowałem i może inni się zastanowią nad tym. Nie ma nic za darmo.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: