Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Sob Wrz 01, 2018 12:24 pm Temat postu: Wrzesień nad wod± |
|
|
No i rok szkolny rozpocz±łem jak należy, kilka rybek wyholowanych i młodej się to spodobało, miała fajn± rybcię na kiju niestety nie dała jej rady
 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Kraj: UK Miejscowość: ... |
Wysłany: Nie Wrz 02, 2018 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje!
Ja wczorajsze poszukiwania sandaczy zakończyłem 3 ok. 40cm szczupałkami. Trza szukać dalej.  |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 02, 2018 4:35 pm Temat postu: |
|
|
farti napisał: |
Gratulacje!
Ja wczorajsze poszukiwania sandaczy zakończyłem 3 ok. 40cm szczupałkami. Trza szukać dalej.  |
Podziękował  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2018 6:22 pm Temat postu: |
|
|
Mariusz... jak Ty to robisz Wszyscy mówi±, że nigdzie ryb już nie ma
Gratulacje  |
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 04, 2018 7:22 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Mariusz... jak Ty to robisz Wszyscy mówi±, że nigdzie ryb już nie ma
Gratulacje  |
U mnie w basenie jeszcze s±  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Nie Wrz 09, 2018 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Wrzesień zacz±łem do¶ć póĽno i sie nie zanosi na jakie¶ wyniki i częstsze pobyty nad wod±. Jeden wypad wieczorny na godzinkę. Wisła w Warszawie. Jeden muchowy okoń. Za to sobota nad Wkr±. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale. Dla mnie na pierwszy rzut oka porażka. Rzeka szeroka, ale piaszczysty blat nios±cy przykosy. Pomy¶lałem porażka.
Po założeniu sprzętu wszedłem do rzeki i wolno pod pr±d przeszedłem ponad kilometr. Dałem spokój. Odwróciłem się i jedynie co mogłem zrobić to czesać mokr± mucha tuz pod brzegiem. Okazało się, że trafiłem. Oczywi¶cie trzeba się nachodzić, ale klenie brały i to zaczynaj±c od wielko¶ci na plus 30 cm do trzech sztuk na ponad 40 cm. Dwa Jazie. Ale przekleństwo działa. Nie chciałbym, aby stało się to tradycja czy zasad±, ale tym razem w kark uje...ła mnie pszczoła. Co¶ mi wlazło za kołnierz. Włożyłem dłoń, aby gadzinę wci±gn± i nagle poczułem taki sam ból jak poprzednio na białej L±deckiej. Pomy¶lałem o ku..a znowu. Mimo, ze nie widziałem miejsca szybko podj±łem próbę usunięcia ż±dła. Nawet nie wiedziałem, że jest. Udało się. Tym razem było ono zakończone zbiorniczkiem. Potem jak ¶ci±gn±łem koszule, łaziła po niej pszczoła. Jednak mam opuchliznę i rano żona wycisnęła trochę ropy czy có¶. Lód, ocet, a teraz okład z sody. W ¶rodę zamierzam wzi±ć wolne i wrócić nad Wkrę. Juz się boje. Dodatkowo z krzaków tuz przy nurcie wyci±gn±łem kłusownicz± pułapkę na ryby zrobion± z siatki. Taki lejek włożony w drugi walec. Zabrałem do domu. Po zniszczeniu do zsypu.
 _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 09, 2018 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj Okoń, Okoń i jeszcze raz Okoń, brały jak w¶ciekłe, przerzuciłem około 50 sztuk w wymiarze 15 - 30cm,
dzisiaj w tych samych miejscach również były pasiaste, ale już gabarytowo mniejsze, ciężko było złowić okonia 22 +, trafiłem za to dwa szczupaczki ledwo wymiarowe
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Sro Wrz 12, 2018 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Wzi±łem dzień wolny i w wodzie spędziłem non stop, bitych 7 godzin w Wkrze. Oczywi¶cie doigrałem się migrenowego bólu swojej zakutej pały. Do tego jestem tak padnięty, że nie mam siły pisać. Pogoda i miejscówka nie wędkarska. Lampa, płytko, blat. Wydusiłem trochę kleni i jazi. Ale się namachałem. Jeden pięćdziesi±tak.
 _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 13, 2018 10:03 am Temat postu: |
|
|
Do trzech razy sztuka. Poddaje sie z tym doł±czaniem fotek. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 16, 2018 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj wizyta ze spinem na zbiorniku Krzczeń, na sze¶ć godzin biczowania wody zaliczone jedno słabiutkie branko i tyle, dzisiaj odwiedziny na zbiorniku Dratów, branie za braniem, Okoń za Okoniem, waliły nawet w obrotówki nr. 4, Jasia wirówka z chwostem chyba też nr 4 któr± kiedy¶ mi sprezentował robiła pogrom, Okonie waliły w ni± raz za razem, w sumie złowiłem ich ponad sze¶ćdziesi±t i jednego szczupaka, największy pasiasty miał 35cm a szczupły prawie sze¶ćdziesi±t centów.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Żywiec |
Wysłany: Pią Wrz 21, 2018 8:56 am Temat postu: |
|
|
Ja jeżdżę jak mi czas pozwala. Bankowe miejscówki, na których zero brań. Na zdjęciu poniżej stary zatopiony basen o sporych rozmiarach, na którym szło kiedy¶ grubo połowić. Obecnie pustynia
 |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 6:01 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj znowu szukałem zanderów, i ...
Na trupka była chwila nadziei na zandera, ale ...
To nic, mam wytypowane miejscówki na następny wyjazd. Nie odpuszczę łatwo.  |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj pogoda do bani, wiało i lało, ale jak to mówi±, dla wędkarza nie ma złej pogody, jest tylko dobra i bardzo dobra dlatego wypłyn±łem w poszukiwaniu sandaczy, znalazłem trzy, dwa krótkie miały po 48 centów i jeden miarowy 55 centów, ryby cieszyły podwójnie bo złowione na casta.
Dzisiaj inny zbiornik i szukanie okoni oraz szczupłych, okonie z rana brały jak szalone, ale rozmiarem nie powalały, największe trzy sztuki miały zaledwie 24, 24 i 25cm, trafiłem też dwa szczupaki 50 i 55cm, szczupłe złowione na casting.
Mariusz
|
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Sro Wrz 26, 2018 5:56 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Za to sobota nad Wkr±. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale. |
Ano Monk wie, ale nie wie, czy Ty wiesz, do kogo należy Wkra?
Nie obstawiaj PZW Mazowsze - taka ciekawostka geograficzna, ¶wiadcz±ca o m±dro¶ci tej zacnej instytucji.  |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 11:39 am Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Za to sobota nad Wkr±. Okolicę Pomiechówka. Monk się pewnie orientuje doskonale. |
Ano Monk wie, ale nie wie, czy Ty wiesz, do kogo należy Wkra?
Nie obstawiaj PZW Mazowsze - taka ciekawostka geograficzna, ¶wiadcz±ca o m±dro¶ci tej zacnej instytucji.  |
Nie narzekać , nie narzekać ! S± zdecydowanie bardziej skomplikowane miejsca na tym ¶wiecie pod tym względem, możesz mi wierzyć.  |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Wierz± Farti, ale Ęcek mógłby nie wiedzieć, że rzeka w centrum Mazowsza nie jest ... mazowiecka.  |
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
Wierz± Farti, ale Ęcek mógłby nie wiedzieć, że rzeka w centrum Mazowsza nie jest ... mazowiecka.  |
Ale to jest normalne u Nas w PZW. Rzeka płyn±ca przez Bielsko Biała, od której chyba nawet miasto nosi nazwę i nie wiele za nim się kończ±ca, nie należy do okręgu bielskiego tylko katowickiego. Oszaleć idzie z tym wszystkim  |
|
 |

Wysłany: Sob Wrz 29, 2018 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj jedno branie i jedna ryba, sandaczyk 50cm , moze jutro będzie lepiej  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj bez brania  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 6:10 pm Temat postu: |
|
|
A ja wczoraj zaliczyłem ostatni± nockę w tym roku z łodzi. Dawno w takiej pogodzie nie łowiłem. 1 wymiarowy sandacz i sporo brań. Ale drugi raz już się na co¶ podobnego nie zdecyduję. Przynajmniej na trzeĽwo  |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Tiur napisał: |
Ale drugi raz już się na co¶ podobnego nie zdecyduję. Przynajmniej na trzeĽwo  |
Pod wpływem na łodzi? Żaden sandacz ne jest tego wart. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Nie Wrz 30, 2018 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Nie było mnie na miejscu ponad tydzień i szykowałem się na wodę. Plany, obmyslanie taktyki, przynęty, sprzęt. Już , już pakowanie, gdy nagle...kochanie wyjedĽmy na weekend. No i pojechali¶my. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 01, 2018 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Nie było mnie na miejscu ponad tydzień i szykowałem się na wodę. Plany, obmyslanie taktyki, przynęty, sprzęt. Już , już pakowanie, gdy nagle...kochanie wyjedĽmy na weekend. No i pojechali¶my. |
Ja z żon± na weekendy jeżdżę w tygodniu a w soboty i niedziele odwiedzam rybki, w ¶rodę i czwartek odwiedzili¶my smoka, żona zadowolona i ja ze smokiem nachlani  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk |
Wysłany: Pon Paż 01, 2018 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Wrze¶niowe łowy zamkn±łem cudown± ikrzyc±, 2830g i 52cm :-). |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 01, 2018 6:33 pm Temat postu: |
|
|
W sobotę odwiedziłem 2 miejsca. Kilka okoni , kilka kleni i 2 szczupaki. 2 wyj¶cia grubych brzan, ale niestety bez strzału. Po raz kolejny nie zanotowałem zandera, acz w drugim z miejsc w jakich byłem na bank s±.
Nie jestem fachowcem od kleni zwłaszcza ,ale trochę mnie zdziwiły efekty na plecionkę z wolframem.
No nic, mam już zaplanowane kolejne miejsce, tym razem czuję potencjał , efekty będ± .  |
|
 |

Wysłany: Pon Paż 01, 2018 8:39 pm Temat postu: |
|
|
a na jakiej rzece? _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Paż 02, 2018 7:34 pm Temat postu: |
|
|
a na jakiej rzece? |
Trent |
|
 |

Wysłany: Czw Paż 04, 2018 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Jak człowiek chce sie dowiedzieć czego¶ o ¶wiecie i o samym sobie, to nie ma to, jak wystawić się na publiczn± ocenę. Mieć trochę za pazurkami i sprowokować dyskusję.
Tak zrobiłem. Oczywi¶cie nie było to na zasadzie gor±cej głowy i kipi±cej krwi, ale bardziej na zimno po przemy¶leniach. Na FB obserwuje kilka stron. Przeważnie muchowych. Jak większo¶ć, również sam to czynie, na takich stronach każdy zgodnie z obyczajami i moda na FB wiesza swoje fotki uwieczniaj±c się z trofeami. Na założonych w±tkach o muchowym zabarwieniu jest kilku ( dla mnie dwóch) gostków, którzy publikuj± swoje wyczyny ze złowionymi rybkami prezentuj±c je w specyficzny sposób. Podj±łem nie tyle walkę, ale próbę zmiany tego trendu i mod±. Jak się przygl±dn±ć również i moim prezentacj±, zauważa się jeden brzydki trend, który u nie których staje się norm±. A mianowicie chodzi mi o wystawianie ryb do prezentacji, celem zrobienia sesji foto i uwiecznienia ryby, chwytaj±c j±, jak dla mnie w sposób niedopuszczalny. Zły. Pisałem gostkom o tym wcze¶niej, ale nie docierało, przyjęli to za normalno¶ć. Pozwoliłem sobie wykadrować ich fotki i wkleić na FB. No i się zaczęło. Ogólnie, to co mi się tam dostało uważam, że słusznie i należało mi się. Jednak zaprotestowałem i może inni się zastanowi± nad tym. Nie ma nic za darmo. _________________ Lecek |
|
 |
|