Sandacz w Jeziorze Licheńskim już w 3 roku przekracza wymiar ochronny, osiągając 48 cm przy masie ok. 0,7 kg.
W Zalewie Szczecińskim 4 latek ma ok. 51 cm przy wadze 0,85 kg.
W Gople dla osiągnięcia 50 cm potrzebuje...8 lat!
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 467 Zalogowani 0 Wszyscy 467
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj
Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Gru 03, 2018 9:14 am Temat postu: Grudzień nad wodą
Mamy grudzień, ostatni miesiąc tego roku, mam nadzieję że pochwalicie się swoimi sukcesami wędkarskimi w tym miesiącu. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
lecek Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1508
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pon Gru 03, 2018 9:31 am Temat postu:
Ja w ramach wędkarskiego grudnia. Zamówiłem i kupiłem nową kamizelkę wędkarską - muchową. Mimo, że stara ma się całkiem dobrze. Jednak ma z dziesięć lat. Zamki trzymają, materiał bez uszkodzeń. Jednak niektóre kieszenie zamykają się na rzepy. A te do wymiany. Obawiam się, że pudełka powypadają. Dodatkowo retraktory zużyte. Małżonka obwieściła, abym nie dziadował. To kupiłem. Przy okazji zamówiłem trzydzieści nimf plecionek Wiąże sam muchy, ale nie plecionki. To se kupiłem. Dałem jednemu dzieciakowi zarobić. Dodatkowo trochę nowych materiałów do wiązania much. A jak nowa kamizelka, to i nowe pudełka I to tyle w kwestii grudniowego wędkowania. Podciągnąłem to wszystko pod Mikołaja, Gwiazdkę i urodziny. Czyli alibi jest. _________________ Lecek
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin
Wysłany: Sro Sty 02, 2019 8:20 pm Temat postu:
Spinningowe zakończenie sezonu zaliczyłem na zbiorniku Krzczeń, wyjąłem dwa szczupaczki 52 i 53cm oraz ładnego leszcza który zasmakował w srebrnej Aldze nr. 2 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość