Czy wiesz, że...
Podstawowym elementem wyposażenia łodzi wędkarskiej są:
- pasy/kamizelki ratunkowe w ilości odpowiadającej ilości ludzi na łódce;
- koła ratunkowe /z linką o średnicy 8-10 mm i długości 25 m/- łódź z napędem mechanicznym - 1
bez napędu mechanicznego - 2
- gaśnice - gdy łódź nie przekracza 10 m - gaśnica proszkowa 2 kg /1 dla silników 5-100 kW + 1 na każde następne 100 kW/

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 480
 Zalogowani 0
 Wszyscy 480

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
mario_z: Lecku super połowione, ja czekam na pierwszego maja :mrgreen ...(2019) Apr 27, @ 21:01:38

lecek: Sezon kleniowy 2025 otwarty. Byłem już na Wkrze, jednak bez sukce ...(2019) Apr 27, @ 16:12:00

mario_z: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2019) Apr 01, @ 09:28:18

krzysztofCz: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2019) Mar 26, @ 18:32:02

mario_z: Nie było mnie troszkę więc zdam małą relację. Sezon podlodowy zak ...(2019) Mar 25, @ 08:36:32

krzysztofCz: I tak trzymaj... najważniejsze pozytywne myślenie k Ja ugani ...(2019) Mar 21, @ 18:21:42

lecek: Z rozpędu pojechałem do Kościenka nd. Dunajcem. Zimno, niska, zim ...(2019) Mar 19, @ 19:47:52

lecek: W sobotę przed południem (8 III) pojechałem po raz pierwszy na Wk ...(2019) Mar 09, @ 20:01:42

krzysztofCz: A w moim morzu powoli sezon na trotki chyba dobiega końca. Coraz ...(2019) Mar 01, @ 11:29:20

spining: W połowie stycznia trafiłem trotkę 67 cm. Poza tym dwa ataki. Faj ...(2019) Feb 19, @ 07:31:56

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2631
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2419
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2505
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2647
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2516
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2558
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2468
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2487
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2874
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2690
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Smutno mi.
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Smutno mi.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002

Kraj: Polska
Miejscowoœć: Warszawa-Tarnów
PostWysłany: Wto Gru 17, 2019 2:35 pm    Temat postu: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

Prawie codziennie "wchodzę" na PW. Ostatnio gdy strona forum się otwiera spoglądam na posty i zarejestrowanych. Odczuwam smutek, samotność i pustkę. Coraz bardziej. Mam doła i uczucie porzucenia smutny .
RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006

PostWysłany: Wto Gru 17, 2019 6:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też wchodzę ale ostatnio nawet Ty byłeś niewidoczny hihi
farti
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 19, 2003

Kraj: UK
Miejscowoœć: ...
PostWysłany: Nie Gru 22, 2019 10:09 am    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:
Prawie codziennie "wchodzę" na PW. Ostatnio gdy strona forum się otwiera spoglądam na posty i zarejestrowanych. Odczuwam smutek, samotność i pustkę. Coraz bardziej. Mam doła i uczucie porzucenia smutny .

Nie poddawaj tematu. :ok
Ja ostatnio kompletnie nie łowię , ale też zaglądam. I cieszy fakt że Lecek I mario ciągle na topie. Przyjdzie i na innych czas. wink
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006

Miejscowoœć: Lublin
PostWysłany: Pon Gru 23, 2019 12:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tez zaglądam tu dość często, na rybki też jeżdżę, tydzień temu w niedzielę wyjąłem dwa szczupaki, w środę jednego, ale już wczoraj żadnego wink
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Pon Gru 30, 2019 8:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj w ośmiu chłopa ostatni raz w starym roku wypłynęliśmy poszukać sandaczy i szczupaków, szukanie zakończyliśmy o 13:30, nic nie znaleźliśmy :placz teraz aby do środy, pstrągi podobno już portkami trzęsą lol
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

Marek_b
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Dołšczył: Jun 19, 2002

PostWysłany: Sro Sty 08, 2020 7:58 pm    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:

Czuję podobnie. Może nowe forum odwróci los.

http://dps-group.pl/phpbb328

Dołšczył: Dec 21, 2005

Miejscowoœć: Żywiec
PostWysłany: Sro Sty 08, 2020 10:40 pm    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

Marek_b napisał:
lecek napisał:

Sporo ludzi korzysta tylko z grup na fb. Nie ma co liczyć na nowych członków. Oby tylko już zarejestrowani wchodzili usmiech
Marek_b
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Dołšczył: Jun 19, 2002

PostWysłany: Czw Sty 09, 2020 9:56 am    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
Sporo ludzi korzysta tylko z grup na fb.
Zawsze można założyć profil na FB. :ok
A ja już nie korzystam z FB. Znów będę musiał? hihi
RZEP

PostWysłany: Czw Sty 09, 2020 11:46 am    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

Marek_b napisał:
lecek napisał:

To już chyba nie wypali. Żywe forum to niestety nie serwery a prawdziwi ludzie którzy jak bociany w większości zawierają związki na zawsze. Z Pogawędek niestety odeszli i zamilkli ci, którzy byli ikonami tego forum, dodawali kolorytu dyskusjom. Niektórzy odeszli bo taki był ich wybór, inni odeszli do wieczności. Nie będę wymieniał bo nie chcę kogoś pominąć. Wystarczy jednak zajrzeć do artykułów czy postów historycznych, które są (były?) siłą Pogawędek w porównaniu z innymi forami wędkarskimi.
No cóż... życie...

A FB... chyba już mi się nie chce...
Tiur
Pogawędkowy twardziel

Miejscowoœć: Żywiec
PostWysłany: Czw Sty 09, 2020 2:13 pm    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
Marek_b napisał:
lecek napisał:

To już chyba nie wypali. Żywe forum to niestety nie serwery a prawdziwi ludzie którzy jak bociany w większości zawierają związki na zawsze. Z Pogawędek niestety odeszli i zamilkli ci, którzy byli ikonami tego forum, dodawali kolorytu dyskusjom. Niektórzy odeszli bo taki był ich wybór, inni odeszli do wieczności. Nie będę wymieniał bo nie chcę kogoś pominąć. Wystarczy jednak zajrzeć do artykułów czy postów historycznych, które są (były?) siłą Pogawędek w porównaniu z innymi forami wędkarskimi.
No cóż... życie...

Rzep ale Ty pięknie piszesz wink
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Sty 09, 2020 3:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja staram się trochę "reklamować PW" na FB. W grupach podsyłam linki do artykułów zamieszczonych na PW. Przeważnie tych dotyczących metod połowów. Namawiam do podobnych uczynków. Przynajmniej od czasu do czasu ktoś "wejdzie" na PW pogrzebać i poczytać.
RZEP

PostWysłany: Czw Sty 09, 2020 4:19 pm    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:

Kamil nie czuję że łowię... to choć piszę co czuję wink
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Czw Sty 09, 2020 4:52 pm    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
Tiur napisał:

Kamil nie czuję że łowię... to choć piszę co czuję wink

.. a ja czuję ze łowie, czuję to w przemarzniętym dupsku, pstrągi nie dopisują to tyłek w łajbę i próbujemy łowić okonie, na razie na próbowaniu się kończy :-)

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Maj 05, 2020 8:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chciałem rozpoczynać nowego wątku. Tytuł tego wpisuje się w tę wiadomość.
Syn Darka Wojciech podał tę informację " Z ogromnym smutkiem informujemy, że dnia 14 marca 2020 roku zmarł niespodziewanie Dariusz Żbikowski, założyciel portalu Rybie Oko, pasjonat wędkarstwa"

Dla nie wtajemniczonych dla porządku przypomnę, że RO było jednym z pierwszych większych i bardzo popularnych portali wędzarskich. To właśnie z niego wywodzą się późniejsi założyciele WCWI, jak i tego portalu. Gdyby nie RO nie poznałbym wielu wspaniałych ludzi, pasjonatów. To właśnie na RO poznałem Jacka Jóźwiaka, przez którego artykuły zająłem się Jaziami i rozpocząłem zmagania z pisaniem własnych tekstów i artykułów o tematyce wędkarskiej. Darka znałem osobiście. Zorganizowałem nawet z nim spotkanie w ramach tzw. Spotu wędkujących internautów nad Pilicą. Bardzo rzeczowy, szczery i dobry kolega. zapalony wędkarz. Obecnie jego syn Wojciech przy okazji przejął sklep na RO. Można tam zaglądnąć. Są wyprzedaże, różnych drobiazgów.[/i][
Pogawędkowy twardziel

Miejscowoœć: Warszawa
PostWysłany: Nie Wrz 20, 2020 7:31 pm    Temat postu: Re: Smutno mi. Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
Marek_b napisał:
lecek napisał:

No cóż... życie...

Witam, po długiej przerwie. Twoja wypowiedź Krzysiu zmusiła mnie do napisania, że jak widzę PW są w lepszej formie niż WCWI i kilka innych portali, co nie znaczy, że w dobrej. Niestety żyjemy w czasach FB itp. Tak naprawdę służą one zaistnieniu, lansie i nie mają nic wspólnego ze starymi ideami portali, forów czy grup dyskusyjnych. Obecni użytkownicy dobrze jeszcze działających portali zawodowych i tematycznych dzielą się na lansujących się matołków opowiadających bzdury, leniwych leszczy łykających te bzdury jako prawdziwą wiedzę i kilku "dinozaurów", którzy już nie mają siły i ochoty walczyć z lanserami i tłumaczyć leszczom, że prawda jest inna. Tak więc może i dobrze, że tu na Pogawędkach pozostał tylko dinozaury :ok .
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2020 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No Ty rzeczywiście Kotku wróciłeś z otchłani czasu przynależnego dinozaurom hihi , ale cieszę się, że jesteś :ok
kot_bury
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowoœć: Warszawa
PostWysłany: Nie Wrz 27, 2020 11:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
No Ty rzeczywiście Kotku wróciłeś z otchłani czasu przynależnego dinozaurom hihi , ale cieszę się, że jesteś :ok

No wiesz wink koty żyć parę w do dyspozycji mają wesoly .
Wyœwietl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: