Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
lecek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1508
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Wto Gru 17, 2019 2:35 pm Temat postu: Smutno mi. |
|
|
Prawie codziennie "wchodzę" na PW. Ostatnio gdy strona forum się otwiera spoglądam na posty i zarejestrowanych. Odczuwam smutek, samotność i pustkę. Coraz bardziej. Mam doła i uczucie porzucenia . _________________ Lecek |
|
 |
krzysztofCz RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Gru 17, 2019 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Ja też wchodzę ale ostatnio nawet Ty byłeś niewidoczny  |
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 19, 2003 Posty: 1983
Kraj: UK Miejscowoć: ... |
Wysłany: Nie Gru 22, 2019 10:09 am Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
lecek napisał: |
Prawie codziennie "wchodzę" na PW. Ostatnio gdy strona forum się otwiera spoglądam na posty i zarejestrowanych. Odczuwam smutek, samotność i pustkę. Coraz bardziej. Mam doła i uczucie porzucenia . |
Nie poddawaj tematu.
Ja ostatnio kompletnie nie łowię , ale też zaglądam. I cieszy fakt że Lecek I mario ciągle na topie. Przyjdzie i na innych czas.  |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin |
Wysłany: Pon Gru 23, 2019 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez zaglądam tu dość często, na rybki też jeżdżę, tydzień temu w niedzielę wyjąłem dwa szczupaki, w środę jednego, ale już wczoraj żadnego  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
|
|
 |

Wysłany: Pon Gru 30, 2019 8:47 am Temat postu: |
|
|
Wczoraj w ośmiu chłopa ostatni raz w starym roku wypłynęliśmy poszukać sandaczy i szczupaków, szukanie zakończyliśmy o 13:30, nic nie znaleźliśmy teraz aby do środy, pstrągi podobno już portkami trzęsą  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
Marek_b Redaktor Portalu

Dołšczył: Jun 19, 2002 Posty: 1235
|
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 7:58 pm Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
Prawie codziennie "wchodzę" na PW. Ostatnio gdy strona forum się otwiera spoglądam na posty i zarejestrowanych. Odczuwam smutek, samotność i pustkę. Coraz bardziej. Mam doła i uczucie porzucenia . |
Czuję podobnie. Może nowe forum odwróci los.
http://dps-group.pl/phpbb328 _________________ Świadomie dokonuj wyborów. |
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 978
Kraj: Polska Miejscowoć: Żywiec |
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 10:40 pm Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
Marek_b napisał: |
http://dps-group.pl/phpbb328 |
Sporo ludzi korzysta tylko z grup na fb. Nie ma co liczyć na nowych członków. Oby tylko już zarejestrowani wchodzili  |
|
 |
Marek_b Redaktor Portalu

Dołšczył: Jun 19, 2002 Posty: 1235
|
Wysłany: Czw Sty 09, 2020 9:56 am Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
Tiur napisał: |
Sporo ludzi korzysta tylko z grup na fb. |
Zawsze można założyć profil na FB.
A ja już nie korzystam z FB. Znów będę musiał?  _________________ Świadomie dokonuj wyborów. |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2020 11:46 am Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
To już chyba nie wypali. Żywe forum to niestety nie serwery a prawdziwi ludzie którzy jak bociany w większości zawierają związki na zawsze. Z Pogawędek niestety odeszli i zamilkli ci, którzy byli ikonami tego forum, dodawali kolorytu dyskusjom. Niektórzy odeszli bo taki był ich wybór, inni odeszli do wieczności. Nie będę wymieniał bo nie chcę kogoś pominąć. Wystarczy jednak zajrzeć do artykułów czy postów historycznych, które są (były?) siłą Pogawędek w porównaniu z innymi forami wędkarskimi.
No cóż... życie...
A FB... chyba już mi się nie chce... |
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 978
Kraj: Polska Miejscowoć: Żywiec |
Wysłany: Czw Sty 09, 2020 2:13 pm Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
krzysztofCz napisał: |
To już chyba nie wypali. Żywe forum to niestety nie serwery a prawdziwi ludzie którzy jak bociany w większości zawierają związki na zawsze. Z Pogawędek niestety odeszli i zamilkli ci, którzy byli ikonami tego forum, dodawali kolorytu dyskusjom. Niektórzy odeszli bo taki był ich wybór, inni odeszli do wieczności. Nie będę wymieniał bo nie chcę kogoś pominąć. Wystarczy jednak zajrzeć do artykułów czy postów historycznych, które są (były?) siłą Pogawędek w porównaniu z innymi forami wędkarskimi.
No cóż... życie...
Rzep ale Ty pięknie piszesz  |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 09, 2020 3:54 pm Temat postu: |
|
|
Ja staram się trochę "reklamować PW" na FB. W grupach podsyłam linki do artykułów zamieszczonych na PW. Przeważnie tych dotyczących metod połowów. Namawiam do podobnych uczynków. Przynajmniej od czasu do czasu ktoś "wejdzie" na PW pogrzebać i poczytać. _________________ Lecek |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2020 4:19 pm Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
Kamil nie czuję że łowię... to choć piszę co czuję  |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 09, 2020 4:52 pm Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
Kamil nie czuję że łowię... to choć piszę co czuję  |
.. a ja czuję ze łowie, czuję to w przemarzniętym dupsku, pstrągi nie dopisują to tyłek w łajbę i próbujemy łowić okonie, na razie na próbowaniu się kończy :-) _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Wto Maj 05, 2020 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie chciałem rozpoczynać nowego wątku. Tytuł tego wpisuje się w tę wiadomość.
Syn Darka Wojciech podał tę informację " Z ogromnym smutkiem informujemy, że dnia 14 marca 2020 roku zmarł niespodziewanie Dariusz Żbikowski, założyciel portalu Rybie Oko, pasjonat wędkarstwa"
Dla nie wtajemniczonych dla porządku przypomnę, że RO było jednym z pierwszych większych i bardzo popularnych portali wędzarskich. To właśnie z niego wywodzą się późniejsi założyciele WCWI, jak i tego portalu. Gdyby nie RO nie poznałbym wielu wspaniałych ludzi, pasjonatów. To właśnie na RO poznałem Jacka Jóźwiaka, przez którego artykuły zająłem się Jaziami i rozpocząłem zmagania z pisaniem własnych tekstów i artykułów o tematyce wędkarskiej. Darka znałem osobiście. Zorganizowałem nawet z nim spotkanie w ramach tzw. Spotu wędkujących internautów nad Pilicą. Bardzo rzeczowy, szczery i dobry kolega. zapalony wędkarz. Obecnie jego syn Wojciech przy okazji przejął sklep na RO. Można tam zaglądnąć. Są wyprzedaże, różnych drobiazgów.[/i][ _________________ Lecek |
|
 |
kot_bury Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 581
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa |
Wysłany: Nie Wrz 20, 2020 7:31 pm Temat postu: Re: Smutno mi. |
|
|
No cóż... życie...
Witam, po długiej przerwie. Twoja wypowiedź Krzysiu zmusiła mnie do napisania, że jak widzę PW są w lepszej formie niż WCWI i kilka innych portali, co nie znaczy, że w dobrej. Niestety żyjemy w czasach FB itp. Tak naprawdę służą one zaistnieniu, lansie i nie mają nic wspólnego ze starymi ideami portali, forów czy grup dyskusyjnych. Obecni użytkownicy dobrze jeszcze działających portali zawodowych i tematycznych dzielą się na lansujących się matołków opowiadających bzdury, leniwych leszczy łykających te bzdury jako prawdziwą wiedzę i kilku "dinozaurów", którzy już nie mają siły i ochoty walczyć z lanserami i tłumaczyć leszczom, że prawda jest inna. Tak więc może i dobrze, że tu na Pogawędkach pozostał tylko dinozaury . |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2020 12:28 pm Temat postu: |
|
|
No Ty rzeczywiście Kotku wróciłeś z otchłani czasu przynależnego dinozaurom , ale cieszę się, że jesteś  |
|
 |
kot_bury Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 581
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa |
Wysłany: Nie Wrz 27, 2020 11:16 pm Temat postu: |
|
|
No Ty rzeczywiście Kotku wróciłeś z otchłani czasu przynależnego dinozaurom , ale cieszę się, że jesteś  |
No wiesz koty żyć parę w do dyspozycji mają . |
|
 |
|