Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
farti Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jan 19, 2003 Posty: 1983
Kraj: UK Miejscowoć: ... |
Wysłany: Piš Sty 03, 2020 7:03 pm Temat postu: Styczeń 2020 |
|
|
To ja pozwolę sobie otworzyć temat.Ryba co prawda z końca zeszłego roku, ale co tam. Wreszcie pojechałem poszukać zanderów w kanałach. Jedyna rybka która zechciała współpracować . jeszcze tylko dwa puknięcia były. Będzie trudno dorwać coś słusznych rozmiarów.
 |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1509
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Pon Sty 06, 2020 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Poważnie się zastanawiam, czy zrobić opłaty na 2020. Gdziekolwiek się nie popatrzy, w media, TV itd. wszędzie prorokują koniec świata. Może nie ma co ryzykować. Zaoszczędzić na opłatach, wędki i resztę sprzedać i lepiej to przepić  _________________ Lecek |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
Kraj: Polska
|
Wysłany: Pon Sty 06, 2020 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Może lepiej iść na ryby i zapomnieć o końcu świata. |
|
 |
dzas Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 16, 2002 Posty: 701
Kraj: Polska Miejscowoć: Grudziądz |
Wysłany: Wto Sty 07, 2020 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję łowić ryby i pić, najlepiej gdzieś na końcu świata  _________________ Nasz Admin kochany - Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! |
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 980
Kraj: Polska Miejscowoć: Żywiec |
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 4:21 am Temat postu: |
|
|
Picie na końcu świata połączone z łowieniem. Brzmi nieźle  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
|
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Lecek idź pij, łów i nie płać... i tak Ci nic nie zrobią po końcu świata  |
|
 |

Wysłany: Sro Sty 08, 2020 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Przed końcem świata też Ci nic nie zrobią Prawdopodobieństwo spotkania jakiejś kontroli nad wodą jest równe możliwości wygrania 150 milionów w kumulacji LOTTO. _________________ Nasz Admin kochany - Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 5:17 pm Temat postu: |
|
|
dzas napisał: |
Prawdopodobieństwo spotkania jakiejś kontroli nad wodą jest równe możliwości wygrania 150 milionów w kumulacji LOTTO. |
Takie samo jest prawdopodobieństwo, że powrócą mi powiadomienia o odpowiedziach
JJJaaannnkkkuuu ... zrób cóś proszę  |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 09, 2020 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma jak przyjaciele i dobre rady. Co do picia, to jeszcze przejdzie, jak i do spieniężenia sprzętu. Jednak kłusowanie na trzeźwo czy w "stanie wskazującym" nie wchodzi w grę. Nie param się złodziejstwem Czyli pozostaje picie na końcu świata. Idę pogrzebać w google map. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2020 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Przecież wiesz, dwa razy Finlandia
Będzie w tym roku choć jedna? |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2020 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Mówisz Janku o Filandii w Filandii  |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 13, 2020 8:35 am Temat postu: |
|
|
A poważnie. To Finlandię kupie w Polsce. W Suomi kupuje tamtejsze wina, robione z jagód zbieranych w Tundrze i Tajdze. Już sie szykuje na czerwiec. Prom zaklepany. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2020 8:35 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Mówisz Janku o Filandii w Filandii  |
Drzewa do lasu się nie wozi
Wyobrażam sobie, że Finlandia to jest właśnie taki piękny koniec świata, w którym pobyłbym kilka tygodni. Ale cóż, Finlandia już chyba tylko pozostanie marzeniem. Ilość drogi zabija chęć ruszenia w tamtą stronę. |
|
 |

Wysłany: Sro Sty 15, 2020 11:17 am Temat postu: |
|
|
Robisz na dwa razy . No tak. Do Suomi to ilość drogi zabija. Ale do Chorwaci to sie zapindala. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 15, 2020 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Chorwacja w przeciwieństwie do Finlandii nie jest końcem świata:P
U mnie, mam taką nadzieję, będzie znowu ta Szwecja. Niestety nie szwedzki koniec świata ale zawsze to coś. Lubię Szwecję. |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 16, 2020 12:44 am Temat postu: |
|
|
Dla mnie to fantazja o czym piszecie. Ja nie mogę znaleźć czasu by 2 dni spędzić w ciągu nad wodą pod domem . Zresztą będzie o tym w krótkim podsumowaniu zeszłego roku, które próbuję sklecić. O ile odpalę klawiaturę w laptopie zalanym przez niewinne, któreś dziecko  |
|
 |

|
Wysłany: Piš Sty 17, 2020 5:49 pm Temat postu: |
|
|
No cóż, najważniejsza jest rodzina i nie warto tego zmarnować nawet dla wszystkich ryb świata. Później znowu przyjdzie czas na ryby jeżeli chęci pozostaną i wszystkie Szwecje i Finlandie będą Twoje  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Piš Sty 17, 2020 8:22 pm Temat postu: |
|
|
No i do tego czasu dorsz wróci na Bałtyk... tylko dla mnie będzie to już za późno  |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin |
Wysłany: Piš Sty 17, 2020 9:45 pm Temat postu: |
|
|
.... a ja wczoraj czyli czwartek 16 stycznia rozpocząłem sezon łódkowy 2020 niestety okonie nie brali tylko te wszędobylskie ściupoki.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
|
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 19, 2020 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Tak ani, ani? Czym kusisz te okonie? Może one czekają na zimę i lód. |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 20, 2020 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja jeszcze bez opłat. Niestety jestem uzależniony (trochę) od kolegi z Legionowa,który mnie w ramach przejścia do Okręgu Ciechanowskiego zapisał do jakiegoś koła, którego nazwy nie pamiętam, gdzieś w jakieś mieścinie ,której nie znam i nawet nie wiem gdzie leży Do tej pory przekazywałem mu dokumenty. Robił opłaty i zwracałem mu szmalec. W ramach rekompensaty za oczekiwanie przeglądam oferty na Alieexpresie . _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 12:35 pm Temat postu: |
|
|
jjjan napisał: |
Tak ani, ani? Czym kusisz te okonie? Może one czekają na zimę i lód. |
Jasiu kuszę wszystkim, wirujące ogonki spinmada, Kajtechy rożne, twisterki, mini obrotówki, puchowce i nic , kompletnie nic, nawet jaskółki im nie smakują
W sobotę chciałem zrobić powtórkę, zajeżdżamy a tam lód, jezioro skute, pojechaliśmy na następne a tam tak samo okazało się że na pojezierzu złapało wszystkie, zrobiliśmy sobie tylko wycieczkę _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Wto Sty 21, 2020 12:58 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Ja wczoraj miałem wolne popołudnie to podskoczyłem opłacić składki. Dzisiaj może podskoczę z jakimiś robalami nad rzeczkę jakaś małą może uda się coś wydłubać. |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Tiur napisał: |
Ja wczoraj miałem wolne popołudnie to podskoczyłem opłacić składki. Dzisiaj może podskoczę z jakimiś robalami nad rzeczkę jakaś małą może uda się coś wydłubać. |
Byłem kilka razy na Kropkach, ale same chudziny, u mnie pstrągi z roku na rok coraz marniejsze a i wody w rzekach tez jak na lekarstwo  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 1:11 pm Temat postu: |
|
|
mario_z napisał: |
Byłem kilka razy na Kropkach, ale same chudziny, u mnie pstrągi z roku na rok coraz marniejsze a i wody w rzekach tez jak na lekarstwo  |
U mnie pstrągi dopiero od lutego. Inny klimat i mamy . A co do ilości i jakości pstrągów szkoda pisać. Nędza poprostu |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja zacznę w lutym pstragowo na Małej Wiśle. Oczywiście jeśli warunki pozwolą. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 11:33 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Ja zacznę w lutym pstragowo na Małej Wiśle. Oczywiście jeśli warunki pozwolą. |
Jeśli nie będzie warunków to kawałek dalej masz ładne stawy. Żywiec moszczanica. Królestwo łososiowatych. Tęczaki 60+  |
|
 |

Wysłany: Piš Lut 14, 2020 8:49 am Temat postu: |
|
|
Niestety z pstrągami "bida" tylko okonki jako przyłów się trafiają, od jutra zmiana metody, pikerki już odkurzone i jutro w planach pierwsza zasiadka na koszyczki.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Lut 16, 2020 2:40 pm Temat postu: |
|
|
A ja dzisiaj byłem nad morzem. Pogoda najpierw była taka sobie, a później już tylko gorzej. Wyszło tylko, że wypróbowałem nowe wodery. Rybki niestety żadnej, chociaż chłopaki łowią trochę z brzegu i z łódek. Jeszcze raz doszedłem do wniosku, że brodzenie to nie moja bajka. Jutro zrobię serwis łódki oraz silnika i trzeba czekać by pogoda zgrała się z moimi aktualnymi możliwościami czasowymi.
A... muszę jeszcze Janka zbajerować, że biorą to może przyjedzie do mnie. Zawsze to we dwóch raźniej znosić porażkę . |
|
 |
bedmar58 Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 20, 2004 Posty: 541
Kraj: Polska Miejscowoć: Jastrzębie Zdrój |
Wysłany: Pon Lut 17, 2020 10:07 am Temat postu: Styczeń |
|
|
Krzysiu u nas też wieje  |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 17, 2020 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Jak powiedziałem tak zrobiłem, w sobotę z pikerkami na Dratów a w niedzielę na Zemborzycki. Wyniki takie sobie, w sobotę dwa leszcze a w niedzielę dziewięć, nawet fajne wyrośnięte te leszczaki. Było również piwko, grill, ogólnie super, grunt że zaliczone nad wodą spotkanie z kolegami.
Jak pogoda pozwoli to w przyszły weekend powtórka
 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pon Lut 17, 2020 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Ja też jak powiedziałem tak zrobiłem
Powymieniałem oleje w silniku, trochę go przekonserwowałem. Wymieniam też świecę ale... gdzieś zapodziałem instrukcję i nie pamiętam jaka powinna być przerwa między elektrodami. Może ktoś ma Parsuna 5 hp z instrukcją  |
|
 |

Wysłany: Czw Lut 20, 2020 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Było również piwko, grill, ogólnie super, grunt że zaliczone nad wodą spotkanie z kolegami. |
No jasne - leszcze. Pewnie wszystkie miały od 0,5l do 0,7l. A te mniejsze waliły spieczonym boczkiem. Juz My Cię znamy. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Czw Lut 20, 2020 8:49 pm Temat postu: |
|
|
A ja w ramach wędkarstwa rozsiadłem się przed netem i wbrew ogólnej opinii o pandemii wirusa, zachorowałem na robienie zamówień na Aliekspress. Biorę jak leci. Haczyki, sznury i ostatnio gacie do brodzenia oraz kurtki wędkarskie. Poczekam na przesyłki i dalej zamawiam, buty i drobiazgi do wiązania much. Sprzęt na razie mam. Ale jak porównuję sprzęt firm EGO i Traper, to zaraz mam ochotę zamówić więcej osobiście z CHRLD. Przykładowo - spodnie do brodzenia oddychające. Kupiłem za ponad 1000zł i ciekną. Chodzę i kleję. Za te same pieniądze przez pięć lat, miałbym co roku nowe . Może to nie koszernie wspierać nie zdrową konkurencję, ale trzeba w końcu policzyć pieniądze, co tak naprawdę się opłaca. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Czw Lut 20, 2020 10:49 pm Temat postu: |
|
|
A ja w ramach wędkarstwa rozsiadłem się przed netem i wbrew ogólnej opinii o pandemii wirusa, zachorowałem na robienie zamówień na Aliekspress. Biorę jak leci. Haczyki, sznury i ostatnio gacie do brodzenia oraz kurtki wędkarskie. Poczekam na przesyłki i dalej zamawiam, buty i drobiazgi do wiązania much. Sprzęt na razie mam. Ale jak porównuję sprzęt firm EGO i Traper, to zaraz mam ochotę zamówić więcej osobiście z CHRLD. Przykładowo - spodnie do brodzenia oddychające. Kupiłem za ponad 1000zł i ciekną. Chodzę i kleję. Za te same pieniądze przez pięć lat, miałbym co roku nowe . Może to nie koszernie wspierać nie zdrową konkurencję, ale trzeba w końcu policzyć pieniądze, co tak naprawdę się opłaca. |
Każdy umie liczyć. No prawie każdy . Dużo drobnych gum zamawiam właśnie na allie. Różne rodzaje larw nie mają sobie równych u naszych producentów. A cena 1/3 a czasami i mniej. Ołów i główki kupuję w Polsce bo te z kolei mamy bardzo dobrej jakości. Sznurów nie kupowałem jeszcze na allie bo te co mam na kilka wypadów z muchą posłużą mi jeszcze kilka lat. Dużo dobrych opinii jest o kołowrotkach i wedkach niektórych ale co do tego jeszcze nie sprawdzałem. A o spódnicach do brodzenia słyszałem dobre opinie. |
|
 |

Wysłany: Piš Lut 21, 2020 8:55 am Temat postu: |
|
|
A o spódnicach do brodzenia słyszałem dobre opinie. |
No to chyba w raz z butami zamówię drugą sztukę.  _________________ Lecek |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Piš Lut 21, 2020 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Ja też u nich lubię kupować. Jak mi się pokazują reklamy to klikam i zamawiam. Czasami wybieram sobie coś sam, tzn. poza reklamami Teraz też czekam na przesyłki. Jak przyjdą to znowu sobie coś zamówię
Niektóre rzeczy nawet mi się przydają  |
|
 |

Wysłany: Piš Lut 21, 2020 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Niektóre rzeczy nawet mi się przydają |
Ja niektóre może kiedyś nawet użyję...  _________________ Nasz Admin kochany - Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! |
|
 |

Wysłany: Piš Lut 21, 2020 10:38 pm Temat postu: |
|
|
dzas napisał: |
Niektóre rzeczy nawet mi się przydają |
Ja niektóre może kiedyś nawet użyję...  |
To jest najlepsze w tym wszystkim. Człowiek kupuje te różne imitacje z myślą o konkretnych miejscówkach. Ja już widzę w wyobraźni gdzie jakie będę stosował. Ale jak dotąd dokładam tylko pudeł i się głowię jak to wszystko upchnąć. Chociaż nie powiem, że larwy ważki to jest moje odkrycie poprzedniego roku. Jak byłem nad wodą to łowiły  |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 22, 2020 9:26 am Temat postu: |
|
|
To się da leczyć. Na pewno istnieją na to odpowiedni specjaliści i odpowiednie terapie  |
|
 |

Wysłany: Sob Lut 22, 2020 10:18 am Temat postu: |
|
|
jjjan napisał: |
To się da leczyć. Na pewno istnieją na to odpowiedni specjaliści i odpowiednie terapie  |
Pewnie, że się da leczyc. Tylko po co?  |
|
 |

Wysłany: Sob Lut 22, 2020 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zalew Zemborzycki i pikery, do godziny dziesiątej na kanapkę pinka z ochotką leszcze brały jak oszalałe potem jakby ktoś je przegonił, nastała gwałtowna cisza, nie było brań u nikogo.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Pon Lut 24, 2020 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zalew Zemborzycki i pikery, do godziny dziesiątej na kanapkę pinka z ochotką leszcze brały jak oszalałe potem jakby ktoś je przegonił, nastała gwałtowna cisza, nie było brań u nikogo.  |
Pinki przeszły do brony.  _________________ Lecek |
|
 |
dzepetto Redaktor Portalu

Dołšczył: Jan 14, 2007 Posty: 3532
Kraj: Polska Miejscowoć: Łężyca |
Wysłany: Piš Lut 28, 2020 9:56 am Temat postu: |
|
|
A ja w ramach wędkarstwa rozsiadłem się przed netem i wbrew ogólnej opinii o pandemii wirusa, zachorowałem na robienie zamówień na Aliekspress. Biorę jak leci. Haczyki, sznury i ostatnio gacie do brodzenia oraz kurtki wędkarskie. Poczekam na przesyłki i dalej zamawiam, buty i drobiazgi do wiązania much. Sprzęt na razie mam. Ale jak porównuję sprzęt firm EGO i Traper, to zaraz mam ochotę zamówić więcej osobiście z CHRLD. Przykładowo - spodnie do brodzenia oddychające. Kupiłem za ponad 1000zł i ciekną. Chodzę i kleję. Za te same pieniądze przez pięć lat, miałbym co roku nowe . Może to nie koszernie wspierać nie zdrową konkurencję, ale trzeba w końcu policzyć pieniądze, co tak naprawdę się opłaca. |
Jak dotrą fanty, to przydałaby się jakaś mała recenzja. Też mam ochotę zamówić jakieś oddychacze na lato i- szczerze pisząc- odrzucają mnie ceny chińskich wyrobów z doklejonym bardziej europejskim znaczkiem. |
|
 |

Wysłany: Piš Lut 28, 2020 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Na razie odebrałem haczyki, linkę i flesze. Właśnie kolega odebrał druga paczkę haczyków. Czekam jeszcze na spodnie do brodzenia i pokrowce na kołowrotki. Jednak inny kolega sprzedał niusa, że celnicy przetrzymując (niby do oclenia) jego przesyłkę. W związku z tym, zrobiłem kolejne zamówienie, ale drobiazgów. Na razie wstrzymałem się z zamawianiem butów do brodzenia. Jak odbiorze spodnie to zamawiam dalej. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Mar 02, 2020 9:14 pm Temat postu: |
|
|
W "Gazecie" właśnie pojawiło się info, że mają wprowadzić od 2021 obligatoryjne cło i VAT na przesyłki z Chin. Spodnie dotarły.Jeszcze kurtka. Ale zrobiłem zamówienie na buty i drobiazgi do wiązania much (ponownie). A kolega odsprzeda mi swoje spodnie jak dojdą. Bo dla niego za duże. Zapas się przyda Na razie przetrzymywali na cle, ale ostatnia informacja głosi, że podane na przesyłkę pocztową. Rozumiem, że nie oclili. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Mar 03, 2020 7:18 am Temat postu: |
|
|
Niedzielne przedpołudnie spędzone z pikerami na Krzczeniu pod parasolem, padało cały czas.
Napiszę tylko tyle, NĘDZA, na sześciu ludzi złowiony jeden leszczyk ale u innych wędkarzy też ryba nie brała. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Sro Mar 04, 2020 9:27 pm Temat postu: |
|
|
NĘDZA, na sześciu ludzi złowiony jeden leszczyk ale u innych wędkarzy też ryba nie brała. |
No kamień z serca Dopiero by było jakby inni łowili.  _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Piš Mar 06, 2020 7:27 am Temat postu: |
|
|
NĘDZA, na sześciu ludzi złowiony jeden leszczyk ale u innych wędkarzy też ryba nie brała. |
No kamień z serca Dopiero by było jakby inni łowili.  |
 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Pon Mar 09, 2020 8:30 pm Temat postu: |