Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
farti Pogawędkowy twardziel

Kraj: UK Miejscowość: ... |
Wysłany: Pią Sty 03, 2020 7:03 pm Temat postu: Styczeń 2020 |
|
|
To ja pozwolę sobie otworzyć temat.Ryba co prawda z końca zeszłego roku, ale co tam. Wreszcie pojechałem poszukać zanderów w kanałach. Jedyna rybka która zechciała współpracować . jeszcze tylko dwa puknięcia były. Będzie trudno dorwać co¶ słusznych rozmiarów.
 |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Pon Sty 06, 2020 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Poważnie się zastanawiam, czy zrobić opłaty na 2020. Gdziekolwiek się nie popatrzy, w media, TV itd. wszędzie prorokuj± koniec ¶wiata. Może nie ma co ryzykować. Zaoszczędzić na opłatach, wędki i resztę sprzedać i lepiej to przepić  _________________ Lecek |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pon Sty 06, 2020 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Może lepiej i¶ć na ryby i zapomnieć o końcu ¶wiata. |
|
 |
dzas Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz |
Wysłany: Wto Sty 07, 2020 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję łowić ryby i pić, najlepiej gdzie¶ na końcu ¶wiata  _________________ Nasz Admin kochany - Ci±gle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykaj± mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! |
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Żywiec |
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 4:21 am Temat postu: |
|
|
Picie na końcu ¶wiata poł±czone z łowieniem. Brzmi nieĽle  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Lecek idĽ pij, łów i nie płać... i tak Ci nic nie zrobi± po końcu ¶wiata  |
|
 |

Wysłany: Sro Sty 08, 2020 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Przed końcem ¶wiata też Ci nic nie zrobi± Prawdopodobieństwo spotkania jakiej¶ kontroli nad wod± jest równe możliwo¶ci wygrania 150 milionów w kumulacji LOTTO. _________________ Nasz Admin kochany - Ci±gle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykaj± mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Sro Sty 08, 2020 5:17 pm Temat postu: |
|
|
dzas napisał: |
Prawdopodobieństwo spotkania jakiej¶ kontroli nad wod± jest równe możliwo¶ci wygrania 150 milionów w kumulacji LOTTO. |
Takie samo jest prawdopodobieństwo, że powróc± mi powiadomienia o odpowiedziach
JJJaaannnkkkuuu ... zrób có¶ proszę  |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 09, 2020 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma jak przyjaciele i dobre rady. Co do picia, to jeszcze przejdzie, jak i do spieniężenia sprzętu. Jednak kłusowanie na trzeĽwo czy w "stanie wskazuj±cym" nie wchodzi w grę. Nie param się złodziejstwem Czyli pozostaje picie na końcu ¶wiata. Idę pogrzebać w google map. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2020 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Przecież wiesz, dwa razy Finlandia
Będzie w tym roku choć jedna? |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2020 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Mówisz Janku o Filandii w Filandii  |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 13, 2020 8:35 am Temat postu: |
|
|
A poważnie. To Finlandię kupie w Polsce. W Suomi kupuje tamtejsze wina, robione z jagód zbieranych w Tundrze i Tajdze. Już sie szykuje na czerwiec. Prom zaklepany. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2020 8:35 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Mówisz Janku o Filandii w Filandii  |
Drzewa do lasu się nie wozi
Wyobrażam sobie, że Finlandia to jest wła¶nie taki piękny koniec ¶wiata, w którym pobyłbym kilka tygodni. Ale cóż, Finlandia już chyba tylko pozostanie marzeniem. Ilo¶ć drogi zabija chęć ruszenia w tamt± stronę. |
|
 |

Wysłany: Sro Sty 15, 2020 11:17 am Temat postu: |
|
|
Robisz na dwa razy . No tak. Do Suomi to ilo¶ć drogi zabija. Ale do Chorwaci to sie zapindala. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 15, 2020 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Chorwacja w przeciwieństwie do Finlandii nie jest końcem ¶wiata:P
U mnie, mam tak± nadzieję, będzie znowu ta Szwecja. Niestety nie szwedzki koniec ¶wiata ale zawsze to co¶. Lubię Szwecję. |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 16, 2020 12:44 am Temat postu: |
|
|
Dla mnie to fantazja o czym piszecie. Ja nie mogę znaleĽć czasu by 2 dni spędzić w ci±gu nad wod± pod domem . Zreszt± będzie o tym w krótkim podsumowaniu zeszłego roku, które próbuję sklecić. O ile odpalę klawiaturę w laptopie zalanym przez niewinne, które¶ dziecko  |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 17, 2020 5:49 pm Temat postu: |
|
|
No cóż, najważniejsza jest rodzina i nie warto tego zmarnować nawet dla wszystkich ryb ¶wiata. PóĽniej znowu przyjdzie czas na ryby jeżeli chęci pozostan± i wszystkie Szwecje i Finlandie będ± Twoje  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pią Sty 17, 2020 8:22 pm Temat postu: |
|
|
No i do tego czasu dorsz wróci na Bałtyk... tylko dla mnie będzie to już za póĽno  |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Pią Sty 17, 2020 9:45 pm Temat postu: |
|
|
.... a ja wczoraj czyli czwartek 16 stycznia rozpocz±łem sezon łódkowy 2020 niestety okonie nie brali tylko te wszędobylskie ¶ciupoki.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 19, 2020 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Tak ani, ani? Czym kusisz te okonie? Może one czekaj± na zimę i lód. |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 20, 2020 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja jeszcze bez opłat. Niestety jestem uzależniony (trochę) od kolegi z Legionowa,który mnie w ramach przej¶cia do Okręgu Ciechanowskiego zapisał do jakiego¶ koła, którego nazwy nie pamiętam, gdzie¶ w jakie¶ mie¶cinie ,której nie znam i nawet nie wiem gdzie leży Do tej pory przekazywałem mu dokumenty. Robił opłaty i zwracałem mu szmalec. W ramach rekompensaty za oczekiwanie przegl±dam oferty na Alieexpresie . _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 12:35 pm Temat postu: |
|
|
jjjan napisał: |
Tak ani, ani? Czym kusisz te okonie? Może one czekaj± na zimę i lód. |
Jasiu kuszę wszystkim, wiruj±ce ogonki spinmada, Kajtechy rożne, twisterki, mini obrotówki, puchowce i nic , kompletnie nic, nawet jaskółki im nie smakuj±
W sobotę chciałem zrobić powtórkę, zajeżdżamy a tam lód, jezioro skute, pojechali¶my na następne a tam tak samo okazało się że na pojezierzu złapało wszystkie, zrobili¶my sobie tylko wycieczkę _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Wto Sty 21, 2020 12:58 pm, w cało¶ci zmieniany 2 razy |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Ja wczoraj miałem wolne popołudnie to podskoczyłem opłacić składki. Dzisiaj może podskoczę z jakimi¶ robalami nad rzeczkę jaka¶ mał± może uda się co¶ wydłubać. |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Tiur napisał: |
Ja wczoraj miałem wolne popołudnie to podskoczyłem opłacić składki. Dzisiaj może podskoczę z jakimi¶ robalami nad rzeczkę jaka¶ mał± może uda się co¶ wydłubać. |
Byłem kilka razy na Kropkach, ale same chudziny, u mnie pstr±gi z roku na rok coraz marniejsze a i wody w rzekach tez jak na lekarstwo  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 1:11 pm Temat postu: |
|
|
mario_z napisał: |
Byłem kilka razy na Kropkach, ale same chudziny, u mnie pstr±gi z roku na rok coraz marniejsze a i wody w rzekach tez jak na lekarstwo  |
U mnie pstr±gi dopiero od lutego. Inny klimat i mamy . A co do ilo¶ci i jako¶ci pstr±gów szkoda pisać. Nędza poprostu |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja zacznę w lutym pstragowo na Małej Wi¶le. Oczywi¶cie je¶li warunki pozwol±. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 21, 2020 11:33 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Ja zacznę w lutym pstragowo na Małej Wi¶le. Oczywi¶cie je¶li warunki pozwol±. |
Je¶li nie będzie warunków to kawałek dalej masz ładne stawy. Żywiec moszczanica. Królestwo łososiowatych. Tęczaki 60+  |
|
 |

Wysłany: Pią Lut 14, 2020 8:49 am Temat postu: |
|
|
Niestety z pstr±gami "bida" tylko okonki jako przyłów się trafiaj±, od jutra zmiana metody, pikerki już odkurzone i jutro w planach pierwsza zasiadka na koszyczki.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Lut 16, 2020 2:40 pm Temat postu: |
|
|
A ja dzisiaj byłem nad morzem. Pogoda najpierw była taka sobie, a póĽniej już tylko gorzej. Wyszło tylko, że wypróbowałem nowe wodery. Rybki niestety żadnej, chociaż chłopaki łowi± trochę z brzegu i z łódek. Jeszcze raz doszedłem do wniosku, że brodzenie to nie moja bajka. Jutro zrobię serwis łódki oraz silnika i trzeba czekać by pogoda zgrała się z moimi aktualnymi możliwo¶ciami czasowymi.
A... muszę jeszcze Janka zbajerować, że bior± to może przyjedzie do mnie. Zawsze to we dwóch raĽniej znosić porażkę . |
|
 |
bedmar58 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Jastrzębie Zdrój |
Wysłany: Pon Lut 17, 2020 10:07 am Temat postu: Styczeń |
|
|
Krzysiu u nas też wieje  |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 17, 2020 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Jak powiedziałem tak zrobiłem, w sobotę z pikerkami na Dratów a w niedzielę na Zemborzycki. Wyniki takie sobie, w sobotę dwa leszcze a w niedzielę dziewięć, nawet fajne wyro¶nięte te leszczaki. Było również piwko, grill, ogólnie super, grunt że zaliczone nad wod± spotkanie z kolegami.
Jak pogoda pozwoli to w przyszły weekend powtórka
 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pon Lut 17, 2020 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Ja też jak powiedziałem tak zrobiłem
Powymieniałem oleje w silniku, trochę go przekonserwowałem. Wymieniam też ¶wiecę ale... gdzie¶ zapodziałem instrukcję i nie pamiętam jaka powinna być przerwa między elektrodami. Może kto¶ ma Parsuna 5 hp z instrukcj±  |
|
 |

Wysłany: Czw Lut 20, 2020 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Było również piwko, grill, ogólnie super, grunt że zaliczone nad wod± spotkanie z kolegami. |
No jasne - leszcze. Pewnie wszystkie miały od 0,5l do 0,7l. A te mniejsze waliły spieczonym boczkiem. Juz My Cię znamy. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Czw Lut 20, 2020 8:49 pm Temat postu: |
|
|
A ja w ramach wędkarstwa rozsiadłem się przed netem i wbrew ogólnej opinii o pandemii wirusa, zachorowałem na robienie zamówień na Aliekspress. Biorę jak leci. Haczyki, sznury i ostatnio gacie do brodzenia oraz kurtki wędkarskie. Poczekam na przesyłki i dalej zamawiam, buty i drobiazgi do wi±zania much. Sprzęt na razie mam. Ale jak porównuję sprzęt firm EGO i Traper, to zaraz mam ochotę zamówić więcej osobi¶cie z CHRLD. Przykładowo - spodnie do brodzenia oddychaj±ce. Kupiłem za ponad 1000zł i ciekn±. Chodzę i kleję. Za te same pieni±dze przez pięć lat, miałbym co roku nowe . Może to nie koszernie wspierać nie zdrow± konkurencję, ale trzeba w końcu policzyć pieni±dze, co tak naprawdę się opłaca. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Czw Lut 20, 2020 10:49 pm Temat postu: |
|
|
A ja w ramach wędkarstwa rozsiadłem się przed netem i wbrew ogólnej opinii o pandemii wirusa, zachorowałem na robienie zamówień na Aliekspress. Biorę jak leci. Haczyki, sznury i ostatnio gacie do brodzenia oraz kurtki wędkarskie. Poczekam na przesyłki i dalej zamawiam, buty i drobiazgi do wi±zania much. Sprzęt na razie mam. Ale jak porównuję sprzęt firm EGO i Traper, to zaraz mam ochotę zamówić więcej osobi¶cie z CHRLD. Przykładowo - spodnie do brodzenia oddychaj±ce. Kupiłem za ponad 1000zł i ciekn±. Chodzę i kleję. Za te same pieni±dze przez pięć lat, miałbym co roku nowe . Może to nie koszernie wspierać nie zdrow± konkurencję, ale trzeba w końcu policzyć pieni±dze, co tak naprawdę się opłaca. |
Każdy umie liczyć. No prawie każdy . Dużo drobnych gum zamawiam wła¶nie na allie. Różne rodzaje larw nie maj± sobie równych u naszych producentów. A cena 1/3 a czasami i mniej. Ołów i główki kupuję w Polsce bo te z kolei mamy bardzo dobrej jako¶ci. Sznurów nie kupowałem jeszcze na allie bo te co mam na kilka wypadów z much± posłuż± mi jeszcze kilka lat. Dużo dobrych opinii jest o kołowrotkach i wedkach niektórych ale co do tego jeszcze nie sprawdzałem. A o spódnicach do brodzenia słyszałem dobre opinie. |
|
 |

Wysłany: Pią Lut 21, 2020 8:55 am Temat postu: |
|
|
A o spódnicach do brodzenia słyszałem dobre opinie. |
No to chyba w raz z butami zamówię drug± sztukę.  _________________ Lecek |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pią Lut 21, 2020 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Ja też u nich lubię kupować. Jak mi się pokazuj± reklamy to klikam i zamawiam. Czasami wybieram sobie co¶ sam, tzn. poza reklamami Teraz też czekam na przesyłki. Jak przyjd± to znowu sobie co¶ zamówię
Niektóre rzeczy nawet mi się przydaj±  |
|
 |

Wysłany: Pią Lut 21, 2020 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Niektóre rzeczy nawet mi się przydaj± |
Ja niektóre może kiedy¶ nawet użyję...  _________________ Nasz Admin kochany - Ci±gle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykaj± mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! |
|
 |

Wysłany: Pią Lut 21, 2020 10:38 pm Temat postu: |
|
|
dzas napisał: |
Niektóre rzeczy nawet mi się przydaj± |
Ja niektóre może kiedy¶ nawet użyję...  |
To jest najlepsze w tym wszystkim. Człowiek kupuje te różne imitacje z my¶l± o konkretnych miejscówkach. Ja już widzę w wyobraĽni gdzie jakie będę stosował. Ale jak dot±d dokładam tylko pudeł i się głowię jak to wszystko upchn±ć. Chociaż nie powiem, że larwy ważki to jest moje odkrycie poprzedniego roku. Jak byłem nad wod± to łowiły  |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 22, 2020 9:26 am Temat postu: |
|
|
To się da leczyć. Na pewno istniej± na to odpowiedni specjali¶ci i odpowiednie terapie  |
|
 |

Wysłany: Sob Lut 22, 2020 10:18 am Temat postu: |
|
|
jjjan napisał: |
To się da leczyć. Na pewno istniej± na to odpowiedni specjali¶ci i odpowiednie terapie  |
Pewnie, że się da leczyc. Tylko po co?  |
|
 |

Wysłany: Sob Lut 22, 2020 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zalew Zemborzycki i pikery, do godziny dziesi±tej na kanapkę pinka z ochotk± leszcze brały jak oszalałe potem jakby kto¶ je przegonił, nastała gwałtowna cisza, nie było brań u nikogo.  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Pon Lut 24, 2020 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zalew Zemborzycki i pikery, do godziny dziesi±tej na kanapkę pinka z ochotk± leszcze brały jak oszalałe potem jakby kto¶ je przegonił, nastała gwałtowna cisza, nie było brań u nikogo.  |
Pinki przeszły do brony.  _________________ Lecek |
|
 |
dzepetto Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca |
Wysłany: Pią Lut 28, 2020 9:56 am Temat postu: |
|
|
A ja w ramach wędkarstwa rozsiadłem się przed netem i wbrew ogólnej opinii o pandemii wirusa, zachorowałem na robienie zamówień na Aliekspress. Biorę jak leci. Haczyki, sznury i ostatnio gacie do brodzenia oraz kurtki wędkarskie. Poczekam na przesyłki i dalej zamawiam, buty i drobiazgi do wi±zania much. Sprzęt na razie mam. Ale jak porównuję sprzęt firm EGO i Traper, to zaraz mam ochotę zamówić więcej osobi¶cie z CHRLD. Przykładowo - spodnie do brodzenia oddychaj±ce. Kupiłem za ponad 1000zł i ciekn±. Chodzę i kleję. Za te same pieni±dze przez pięć lat, miałbym co roku nowe . Może to nie koszernie wspierać nie zdrow± konkurencję, ale trzeba w końcu policzyć pieni±dze, co tak naprawdę się opłaca. |
Jak dotr± fanty, to przydałaby się jaka¶ mała recenzja. Też mam ochotę zamówić jakie¶ oddychacze na lato i- szczerze pisz±c- odrzucaj± mnie ceny chińskich wyrobów z doklejonym bardziej europejskim znaczkiem. |
|
 |

Wysłany: Pią Lut 28, 2020 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Na razie odebrałem haczyki, linkę i flesze. Wła¶nie kolega odebrał druga paczkę haczyków. Czekam jeszcze na spodnie do brodzenia i pokrowce na kołowrotki. Jednak inny kolega sprzedał niusa, że celnicy przetrzymuj±c (niby do oclenia) jego przesyłkę. W zwi±zku z tym, zrobiłem kolejne zamówienie, ale drobiazgów. Na razie wstrzymałem się z zamawianiem butów do brodzenia. Jak odbiorze spodnie to zamawiam dalej. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Mar 02, 2020 9:14 pm Temat postu: |
|
|
W "Gazecie" wła¶nie pojawiło się info, że maj± wprowadzić od 2021 obligatoryjne cło i VAT na przesyłki z Chin. Spodnie dotarły.Jeszcze kurtka. Ale zrobiłem zamówienie na buty i drobiazgi do wi±zania much (ponownie). A kolega odsprzeda mi swoje spodnie jak dojd±. Bo dla niego za duże. Zapas się przyda Na razie przetrzymywali na cle, ale ostatnia informacja głosi, że podane na przesyłkę pocztow±. Rozumiem, że nie oclili. _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Wto Mar 03, 2020 7:18 am Temat postu: |
|
|
Niedzielne przedpołudnie spędzone z pikerami na Krzczeniu pod parasolem, padało cały czas.
Napiszę tylko tyle, NĘDZA, na sze¶ciu ludzi złowiony jeden leszczyk ale u innych wędkarzy też ryba nie brała. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Sro Mar 04, 2020 9:27 pm Temat postu: |
|
|
NĘDZA, na sze¶ciu ludzi złowiony jeden leszczyk ale u innych wędkarzy też ryba nie brała. |
No kamień z serca Dopiero by było jakby inni łowili.  _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pią Mar 06, 2020 7:27 am Temat postu: |
|
|
NĘDZA, na sze¶ciu ludzi złowiony jeden leszczyk ale u innych wędkarzy też ryba nie brała. |
No kamień z serca Dopiero by było jakby inni łowili.  |
 _________________ Pozdrawiam
Mariusz
|
|
 |

Wysłany: Pon Mar 09, 2020 8:30 pm Temat postu: |
|