Strona główna
Galeria
Forum
Artykuły
Wyślij
Moduły
Rozmaitości
e-Wędkarstwo
Czy wiesz, że...
Prawie wszystkie ryby słodkowodne są krótkowidzami. Ich zdolność ostrego widzenia ograniczona jest przeważnie do 1 – 2 metrów.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 460
 Zalogowani 0
 Wszyscy 460

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: Majówka na Podlasiu. Działka nad Supraślem. Odcinek "górski". Jed ...(2201) May 05, @ 14:28:46

mario_z: Lecku super połowione, ja czekam na pierwszego maja :mrgreen ...(2201) Apr 27, @ 21:01:38

lecek: Sezon kleniowy 2025 otwarty. Byłem już na Wkrze, jednak bez sukce ...(2201) Apr 27, @ 16:12:00

mario_z: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2201) Apr 01, @ 09:28:18

krzysztofCz: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2201) Mar 26, @ 18:32:02

mario_z: Nie było mnie troszkę więc zdam małą relację. Sezon podlodowy zak ...(2201) Mar 25, @ 08:36:32

krzysztofCz: I tak trzymaj... najważniejsze pozytywne myślenie k Ja ugani ...(2201) Mar 21, @ 18:21:42

lecek: Z rozpędu pojechałem do Kościenka nd. Dunajcem. Zimno, niska, zim ...(2201) Mar 19, @ 19:47:52

lecek: W sobotę przed południem (8 III) pojechałem po raz pierwszy na Wk ...(2201) Mar 09, @ 20:01:42

krzysztofCz: A w moim morzu powoli sezon na trotki chyba dobiega końca. Coraz ...(2201) Mar 01, @ 11:29:20

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2642
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2431
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2516
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2658
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2528
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2569
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2478
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2499
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2885
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2701
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Styczeń 2020
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Styczeń 2020
Idż do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
krzysztofCz
RZEP
RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006

Kraj: Polska
PostWysłany: Sro Mar 11, 2020 7:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U Ciebie leszcze a tutaj... deszcze hihi
Tiur
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 21, 2005

Miejscowoœć: Żywiec
PostWysłany: Sro Mar 11, 2020 11:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:

A u mnie dookoła panika i dreszcze. Sam nie bagatelizuje problemu bo jestem w tej gorszej grupie narażonej na wirusa. Ale to co się odpierdziela dookoła nie jest raczej normalne. Co by nie było jutro jadę na ryby po pracy. O ile nie zamknęli jeszcze mi ostatniego wędkarskiego w mieście i kupię robale usmiech
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006

Miejscowoœć: Lublin
PostWysłany: Czw Mar 12, 2020 8:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
krzysztofCz napisał:

A u mnie dookoła panika i dreszcze. Sam nie bagatelizuje problemu bo jestem w tej gorszej grupie narażonej na wirusa. Ale to co się odpierdziela dookoła nie jest raczej normalne. Co by nie było jutro jadę na ryby po pracy. O ile nie zamknęli jeszcze mi ostatniego wędkarskiego w mieście i kupię robale usmiech
Tiur u mnie też ludziom odwaliło na maxa niestety :placz
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Mar 13, 2020 11:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O wróciliśmy usmiech . Byłem na rybach w czwartek po pracy więc zbyt wiele czasu na łowienie nie miałem. Ucieszony jak dziecko z prezentu podczas gruntowania zestawów pozrywalem wszystko i straciłem kolejne cenne minuty na budowę od nowa hihi . W sumie łowiłem od 16 do 18 i trafiłem kilkanaście pięknych +35 cm płoci. Otwarcie sezonu bardzo udane. Teraz poświęcam czas dzieciom w domu. I czekamy aż to badziewie, które się przyplątało zacznie przegrywać. Trzymajcie i uważajcie Wszyscy na siebie f
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002

Miejscowoœć: Warszawa-Tarnów
PostWysłany: Sob Mar 14, 2020 4:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja dawałem sobie na wstrzymanie. I dobrze. Ale w końcu musiałem pojechać po zakupy. Nie robiłem zapasów. Okazało się, że (chyba) fala szaleństwa w marketach minęła. Nie ma niestety tylko mięsa. Przełożeni niestety każą pracować normalnie. Przyniosłem do domu paczki rękawiczek jednorazowych i maski na twarz, które miałem gdy szlifowałem woblery usmiech. Dodatkowo do odkażania spirytus izopropylowy, który wykorzystywałem do "szukania" dziur w gaciach i kurtkach z Gora Tex-u. Ot, jak wędkarstwo się "przysłuża" zdrowiu.

PostWysłany: Sob Mar 14, 2020 10:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie też nigdy nie robi się zapasów dużych. Lubię kupować na bieżąco. I gdy wróciłem z ryb zadowolony dostałem odpierdziela od Eli, że jeżdżę sobie na ryby w lodówce tylko światełko a na półkach pustki hihi . Teraz już obiecalem, że będę grzeczny :ok
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Mar 15, 2020 2:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
dostałem odpierdziela od Eli, że jeżdżę sobie na ryby w lodówce tylko światełko a na półkach pustki hihi . Teraz już obiecalem, że będę grzeczny :ok

Wędki siedzą w areszcie domowym.
RZEP

PostWysłany: Nie Mar 15, 2020 3:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
...w lodówce tylko światełko a na półkach pustki... :ok

Mogłeś zgasić światełko... może by nie zauważyła, że pusto hihi
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Dołšczył: Jan 14, 2007

Miejscowoœć: Łężyca
PostWysłany: Sro Mar 18, 2020 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My absolutnie nie braliśmy udziału w tym masowym wykupowaniu wszystkiego. Na weekend zakupów nie zrobiliśmy i zjedliśmy co było w lodówce i zamrażalniku- a okazuje się, że można wyczyścić część produktów, o których się zapomniało, zjeść smacznie i jeszcze zostaje...
Po weekendzie poszedłem na zakupy i stwierdziłem, że ludzie niby chcą zdrowie zachować, a warzyw nie jedzą usmiech Jedyne czego nie brakowało to właśnie warzywa, których jemy bardzo dużo. W życiu tak ładnego szpinaku nie kupiłem usmiech Okazało się także, że ludzie nagle myć się chyba zaczęli i z czystych talerzy zaczęli jeść, bo jak zawsze było mydło, płyn do naczyń, tak nagle zabrakło. Do tej pory nie używali?...
Wariactwo jednym słowem. Podobno zaraz po tym, jak skończymy walkę z koronawirusem, zaczniemy walkę z molami spożywczymi, bo jak się w tym ryżu i mące zalęgną, to będzie dramat...
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Mar 19, 2020 1:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tu dużo racji. Ludzie nagle się ożywili. Mięso łatwiej zamrozić i dłużej przechować niż warzywa, czy owoce. Rzeczywiście regały uginają się pod warzywami i owocami. Wieczorami po treningu jadę na koktajlu z bananów, mango, awokado i ananas. Jedyne z "naszych" produktów dodaję maślankę oraz szpinak. Tu ważna uwaga kolegi. w sobotę wybiorę się po jabłka, gruchy i co tam Europejskie.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sro Kwi 01, 2020 7:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szanowni koledzy. Nie można za bardzo wyrwać się na ryby, to może wymieńmy informację ,jak tam nam się żyje w czasach zarazy. Jak u kogo ogólnie i w rejonie.

Ostatnio zmieniony przez lecek dnia Piš Kwi 03, 2020 5:45 pm, w całości zmieniany 2 razy
jjjan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 17, 2002

PostWysłany: Sro Kwi 01, 2020 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłeś w banku? hihi
bedmar58
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 20, 2004

Miejscowoœć: Jastrzębie Zdrój
PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 9:08 am    Temat postu: Styczeń 2020 Odpowiedz z cytatem

Opłat nie można zrobić.Rybki połowimy w innym terminie ? usmiech
bedmar58
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 9:09 am    Temat postu: Styczeń 2020 Odpowiedz z cytatem

Opłat nie można zrobić.Rybki połowimy w innym terminie ? usmiech
Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 12:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Robię swoje. Firma moja jest podobno strategiczna i nie hamujemy, co jest dla mnie dobre. Na ryby nie chodzę bo żona się boi. Sporo czasu spędzam z dzieciakami na zabawie, ale nie wiem jak długo moja psychika na to pozwoli usmiech . Może jak się zrobi cieplej dokończę co mam do zrobienia na działce a na ryby będzie później więcej czasu usmiech . Zakupy robię raz w tygodniu i to wieczorem. Ze środków bezpieczeństwa to mijam zatłoczone miejsca. Nie zabezpieczam się jakoś szczególnie. Zresztą 80% ludzi spotykanych w sklepach gdyby trafiło na wirusa jest zarażonych bo nie wiedzą jak stosować choćby maski, ale nie każdy to musi wiedzieć od razu. Stosuję podstawowe środki higieniczno-zapobiegawcze jak dotąd i nie oglądam TV wink
jjjan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 3:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
i nie oglądam TV wink

:ok
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 4:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

:ok
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 4:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałem pokazać się w całej krasie. To w ostatnią sobotę. Przed restrykcjami. Testowałem nowe nabytki zakupione na Ali. Spodnie, kurtkę i buty do brodzenia.
Wszystko super lezy i działa. Pozdrowienia dla wszystkich i pytanie, czy w waszych okręgach pojawiły się ogłoszenia o zamknięciu wody lub wstrzymania wędkowania.

RZEP

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 6:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja w końcu wypłynąłem na morze za trocią, ale zero wyników. Wykupiłem również j. Jamno, popłynąłem za okonkami ale też nic nie złapałem... nawet wirusa.
"Spacerowo" byłem w Darłówku, tam w porcie łowili śledzie... i z brzegu i z łódek.
dzas
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 16, 2002

Miejscowoœć: Grudziądz
PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a daj no Panie Lecek jakieś linki do tych Twoich chińskich zakupów, skoro pasują i są ok... może też coś zamówię przed śmiercią?
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2020 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A proszę Cię bardzo bardzo. Ja wchodzę na główną stronę aliekspres i wpisuje w wyszukiwarkę np. Fly fishing waders, lub fly fishing boot, ewentualnie fly fishing Wading Jacket. oczywiście jest tam słownik i można przejść na język polski oraz walutę w złotówkach. Dobrze tez jest zaznaczyć w opcjach " darmowa wysyłka"

wodery i buty

Zakupiłem np. kurtkę do brodzenia. Wypas. Ale typowo do brodzenia. Tzn. że zaleca się jej noszenie wraz z ubranymi woderami. Ma ściągacz i jest krótka. A to znaczy, że bez spodni jak sie mocniej nachylisz odsłania nery usmiech

Kurtka
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 6:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kupuję na Ali już jakiś czas, wiem jak się tam szuka usmiech Podaj konkretny link do gaci i butów, które kupiłeś.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 9:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poniżej linki. I trochę wskazówek. Podobne, a prawie takie same spodnie do brodzenia są w ofercie np. firmy wędkarskiej EGO. Z małą różnicą, w cenie. Trzy razy droższe. Co jest charakterystyczne w tych rzeczach. Spodnie do brodzenia mają np. bardziej szersze niż w innych spodniach (firmowych) neoprenowe skarpety. Okazało się, że jest to bardzo wygodne i praktyczne, przy ubieraniu , a szczególnie przy ściąganiu. Jednak wskazane , aby i buty do brodzenia były szersze. Buty, które kupiłem właśnie takie są. Dzięki temu, mogę swobodnie ubrać luźniejsze dodatkowe skarpety i bez problemu wkładam je do gaci. a potem ubrać buty. Nic nie uciska. Mam luźno i ciepło. Buty mają grubą gumową podeszwę, do której można dokręcić śruby. Dobrze trzymają i posiadają oczko do wpięcia zapinki od ochraniaczy woderów na nogawkach. Wodery sa spore. Jak dla mnie 175 cm i 80 kg. rozmiar L. Buty zakupiłem większe Nr 13 USA. Są duże, ale po dołożeniu skarpet na nogę nie mam luzów.

BUTY

WODERY

Tylko, że ja kupiłem i zamawiałem te rzeczy trochę wcześniej. Obecnie kończy lub skończyła się tzw. wyprzedaż noworoczna, a dodatkowo opłaty za przesyłkę wzrosły no i dolar, co ma przełożenie na ceny. Jednak Zakup w Polsce np w EGO i tak jest znacznie droższy.

Warto się zastanowić, jeśli posiadasz walutę, czy nie zapłacić przelewem w dolarach. Przy dopłatach i przeliczeniu Chińczycy liczą sobie ponad pięć złotych za dolara.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 2:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tym dolarem to tak trochę przesadziłeś, mi wychodzi 4,28 za dolara na dzień dzisiejszy, więc kilka groszy więcej niż kurs. Jak dla mnie pomijalna sprawa, żeby kombinować.
Pytanie mam takie: jak oceniasz obwód tych gaci w łydce? Bo to jak dla mnie to największa bolączka, bo w 95 % gaci które mierzyłem nie mieści mi się łydka, a w tych co się mieści już nie ma miejsca na nic więcej. I nie mam tak z powodu opuchlizny treningowej (mięśnie czy cuś wink ) tylko z powodu opuchlizny gastronomicznej (syndrom łydki grubasa) Jest w tych gaciach spory luz? Potrzebuję w obwodzie łydki ok 50 cm. Mają tyle? Wzrost mam nikczemny (coś koło tego, co ma Jaro), wagę zacną (tu już bliżej mecenasa Kalisza przed odchudzaniem) i spory (ale regulowalny) mięsień piwny.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 5:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tą wyceną dolara, to chodziło mi o ewentualne dopłaty. Mnie poproszono o dopłatę 1 $, ze względu na wzrost kosztów wysyłki. Cena podskoczyła o 5,30 zł usmiech Stąd m.in.moja uwaga. Ja też mam sportowe łydki i jest luz. Gdyby nawet coś nie teges, to podejrzewam, że spokojnie je odsprzedasz. Ale powinny być OK. Kolega zakupił dla siebie pierwsze XL. Mimo, że też ma przed sobą co nosić, odsprzedał je mnie. A dla siebie ponownie zamówił L. Te spodnie co je prezentuję to rozmiar XL. Szelki ściągnięte na maxa. Takie spodnie z "natury" mają szersze nogawki, bo musisz coś po spód założyć. zimą też. Po za tym, jak zobaczysz na stronie, są podane rozmiary szerokości w łydce. Dla tego modelu co podałem zaczynają się od 61 cm. Możesz przed zakupem napisać do sprzedawcy i zapytać jaki rozmiar by dla ciebie dopasować.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 5:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chińczyk podaje obwód w udzie, obwodu łydki nigdy nie podają. Posiadam Simmsy Headcośtam rozmiar L i dupa! Długie do samej szyi, ale to może być. Łydkę ledwo wciskam, więc mi nogi po jakimś czasie drętwieją. Stąd moje wysiłki, aby znaleźć coś, w czym da się chodzić 2-3 razy do roku.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 6:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zmierzę swoje XL. Kolegi L - 48cm/52cm (po włożeniu w miejscu jego najgrubszego miejsca 50cm).

Ostatnio zmieniony przez lecek dnia Piš Kwi 03, 2020 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
dzas
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 6:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

będę wdzięczny
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

XL. Na wysokości mojej łydki-50/52cm. Wyżej już 54cm.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 8:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to by obleciało, ale ja potrzebuję raczej L
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 8:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzas napisał:
to by obleciało, ale ja potrzebuję raczej L

Wyżej podałem rozmiary dla L.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 8:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o ja ślepota! latka lecą smutny dzięki!
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Kwi 03, 2020 8:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzas napisał:
o ja ślepota! latka lecą smutny dzięki!

Bo najpierw nie było. a potem z zaskoczenia dopisałem usmiech.

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 8:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:
............ Pozdrowienia dla wszystkich i pytanie, czy w waszych okręgach pojawiły się ogłoszenia o zamknięciu wody lub wstrzymania wędkowania................

jjjan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 8:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozostaje kupić akwarium :placz
Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 10:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jjjan napisał:

Ja mam i przy obecnych ograniczeniach i tak nie mogę wygospodarować godzinki na posprzątanie w nim usmiech
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 10:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
jjjan napisał:

Ja mam i przy obecnych ograniczeniach i tak nie mogę wygospodarować godzinki na posprzątanie w nim usmiech

Co z tego, że wygospodarujesz czas jeżeli nie możesz zbliżyć się do ryb w akwarium na odległość mniejszą niż 2m hihi
jjjan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przecież ma jakąś wędkę dłuższą niż 2 metry. Nawet na grunt może zarzucić usmiech
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ciekawie byłoby na muchę w aqwarium... Lecku czy to możliwe pytanie
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 4:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
A ciekawie byłoby na muchę w aqwarium... Lecku czy to możliwe pytanie

Możliwe. Zeżrą jak nic mrgreen

PostWysłany: Sob Kwi 04, 2020 4:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na działce mam 2 mausery. W jednym biała ryba a w drugim drapieżniki. Raz na bata a jak się znudzi to spinnning. Tylko nie wiem czy Ela się zgodzi żeby stały w mieszkaniu😀
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2020 5:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jjjan napisał:

Ja mam zly zly zly zly

Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2020 7:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario_z napisał:
jjjan napisał:

Ja mam zly zly zly zly

Moje też tak wyglądało kiedyś. Ładne i zadbane. Dużo zieleni mało glonów. Potrafiłem się godzinami wpatrywać. Zazdroszczę kijem
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2020 6:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tiur napisał:
mario_z napisał:
jjjan napisał:

Ja mam zly zly zly zly

Moje też tak wyglądało kiedyś. Ładne i zadbane. Dużo zieleni mało glonów. Potrafiłem się godzinami wpatrywać. Zazdroszczę kijem

Siadam w karpiowym fotelu przed i się relaksuję wesoly

krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2020 8:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żal d...ę ściska TAKA POGODA na pływanie, śledzie w końcu biorą, zaraz się pojawi belona a tu trza w chacie siedziedź.

Ostatnio zmieniony przez krzysztofCz dnia Pon Kwi 06, 2020 10:41 am, w całości zmieniany 1 raz
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2020 8:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W niedzielę pojechałem nad Wkrę. Ale tak relaksacyjnie wyprowadzić małżonkę na powietrze, bo mi się w domu zasiedziała. Ja muszę codziennie do pracy, ona nie. Bez problemu dało się przejechać. Ruch samochodów normalny. żadnych patroli, ograniczeń. A co nad wodą. Spotkałem czterech wędkarzy. Wszyscy miejscowi. Spławik. Ale nie widziałem, aby ktoś coś. Kusi.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2020 10:06 am    Temat postu: Styczeń 2020 Odpowiedz z cytatem

Beloniada w przyszłym roku smutny
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2020 10:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:
W niedzielę pojechałem nad Wkrę. Ale tak relaksacyjnie wyprowadzić małżonkę na powietrze, bo mi się w domu zasiedziała. Ja muszę codziennie do pracy, ona nie. Bez problemu dało się przejechać. Ruch samochodów normalny. żadnych patroli, ograniczeń. A co nad wodą. Spotkałem czterech wędkarzy. Wszyscy miejscowi. Spławik. Ale nie widziałem, aby ktoś coś. Kusi.

Dzwoniłem na policję z pytaniem czy mogę wypłynąć własną łódka na morze po drodze nie spotykając się z nikim... to też jest zakazane i grozi rozstrzelaniem. kijem
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2020 10:44 am    Temat postu: Re: Styczeń 2020 Odpowiedz z cytatem

bedmar58 napisał:

Jak doczekamy Marku hihi
Tiur
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2020 3:45 pm    Temat postu: Re: Styczeń 2020 Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
bedmar58 napisał:

Jak doczekamy Marku hihi

Był gdzieś dobry mem.

Za rok będziemy się śmiać z tego wirusa.

Oczywiście nie wszyscy usmiech
Wyœwietl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Idż do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: