Sandacz w ci±gu 2 pierwszych tygodni życia osi±ga długo¶ć 7 mm. Pod koniec pierwszego roku od 8 do 24 cm. W drugim roku: 15 – 42 cm, trzecim 22 – 49 cm, czwartym 28 – 57 cm, pi±tym 34 – 67 cm, szóstym 39 – 76 cm, a w siódmym 43 – 80 cm.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 469 Zalogowani 0 Wszyscy 469
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Nie Maj 03, 2020 8:30 pm Temat postu: Maj 2020 nad wod±
Dwa dni nad wod± i nie ma czym się chwalić, nędza po cało¶ci, jeden mizerny kontakt z ryb±, chyba to była ryba _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
Tiur Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Żywiec
Wysłany: Nie Maj 03, 2020 9:16 pm Temat postu:
Ja wyskoczyłem 2 razy i też padaka
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pon Maj 04, 2020 4:41 pm Temat postu:
Zrobiłem trzy wypady nad WKRĘ. Też nie ma co się chwalić. Kilka kleni. Jednak muszę odpu¶cić. Niestety każdego dnia płynie brudna woda. Zm±cona. Po prostu br±zowe błoto. Ryby nie reaguj±. Przy "normalnym" stanie, woda jest bardzo przejrzysta, że widać dno w dołach na dwa metry. Klenie i jazie startuj± do muchy wtedy z daleka. Pod warunkiem, że się im nie wejdzie na głowę. Teraz kiszka. Kolega sugeruje, że w górze ryj± przy jakie¶ szosie. Odbieram dwa dni urlopu i jadę na trzy dni połowić na OS Dunajca do Kro¶cienka i Tylmanowej. _________________ Lecek
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Pon Maj 11, 2020 5:14 am Temat postu:
W sobotę pływałem po takim fajnym uroczym małym jeziorku niedaleko Sosnowicy, zaliczone cztery szczupaczki, niestety tylko jeden wymiarowy.
W niedzielę postanowiłem sobie porobaczyć, pojechali¶my na Budzyń do Kra¶nika, na pikery wyniki słabe, zmiana metody na odległo¶ciow± kilka kul pod waglera i zabawa się zaczęła, płotka , leszczyk, złote i srebrne karasie, wynik to osiem kilo ryby w siatce. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 9:05 am Temat postu:
.... a u mnie z drapieżnikiem wci±ż "lipa" na niedzielę był plan jechać z pikeami na biała rybę, niestety mocny deszcz pokrzyżował plany _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 9:27 am Temat postu:
U mnie trafiaj± już drobne szczupaki a między nimi i sandacz się trafia. Niech do czerwca się utrzymaj± brania to będzie dobrze. Mam informacje 3 razy dziennie od kolegi, którego zaszczepiłem i siedzi po kilka godzin dziennie że spinningiem
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 12:03 pm Temat postu:
Tiur napisał:
3 razy dziennie od kolegi, którego zaszczepiłem i siedzi po kilka godzin dziennie że spinningiem
No. A robić nie ma komu. _________________ Lecek
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 2:09 pm Temat postu:
lecek napisał:
Tiur napisał:
3 razy dziennie od kolegi, którego zaszczepiłem i siedzi po kilka godzin dziennie że spinningiem
No. A robić nie ma komu.
Najlepsze jest to, że pracuje do tego. W międzyczasie. Łowi przed i po pracy, nawet przed treningiem potrafi wyskoczyć. Jeszcze się mu chce
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 5:30 pm Temat postu:
W pewnym wieku to się jeszcze chce i jeszcze może... póĽniej już się tylko chce
dzas Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 5:43 pm Temat postu:
Tuż przed tym pewnym wiekiem to się jeszcze może, ale już się nie chce _________________ Nasz Admin kochany - Ci±gle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykaj± mu szpilki. To nie ludzie - to wilki!
Wysłany: Wto Maj 26, 2020 10:11 am Temat postu:
dzas napisał:
Tuż przed tym pewnym wiekiem to się jeszcze może, ale już się nie chce
_________________ Pozdrawiam
Mariusz