Wysłany: Nie Maj 03, 2020 8:30 pm Temat postu: Maj 2020 nad wodą
Dwa dni nad wodą i nie ma czym się chwalić, nędza po całości, jeden mizerny kontakt z rybą, chyba to była ryba _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
Tiur Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Dec 21, 2005 Posty: 978
Kraj: Polska Miejscowoć: Żywiec
Wysłany: Nie Maj 03, 2020 9:16 pm Temat postu:
Ja wyskoczyłem 2 razy i też padaka
lecek Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1509
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pon Maj 04, 2020 4:41 pm Temat postu:
Zrobiłem trzy wypady nad WKRĘ. Też nie ma co się chwalić. Kilka kleni. Jednak muszę odpuścić. Niestety każdego dnia płynie brudna woda. Zmącona. Po prostu brązowe błoto. Ryby nie reagują. Przy "normalnym" stanie, woda jest bardzo przejrzysta, że widać dno w dołach na dwa metry. Klenie i jazie startują do muchy wtedy z daleka. Pod warunkiem, że się im nie wejdzie na głowę. Teraz kiszka. Kolega sugeruje, że w górze ryją przy jakieś szosie. Odbieram dwa dni urlopu i jadę na trzy dni połowić na OS Dunajca do Krościenka i Tylmanowej. _________________ Lecek
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin
Wysłany: Pon Maj 11, 2020 5:14 am Temat postu:
W sobotę pływałem po takim fajnym uroczym małym jeziorku niedaleko Sosnowicy, zaliczone cztery szczupaczki, niestety tylko jeden wymiarowy.
W niedzielę postanowiłem sobie porobaczyć, pojechaliśmy na Budzyń do Kraśnika, na pikery wyniki słabe, zmiana metody na odległościową kilka kul pod waglera i zabawa się zaczęła, płotka , leszczyk, złote i srebrne karasie, wynik to osiem kilo ryby w siatce. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 9:05 am Temat postu:
.... a u mnie z drapieżnikiem wciąż "lipa" na niedzielę był plan jechać z pikeami na biała rybę, niestety mocny deszcz pokrzyżował plany _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 9:27 am Temat postu:
U mnie trafiają już drobne szczupaki a między nimi i sandacz się trafia. Niech do czerwca się utrzymają brania to będzie dobrze. Mam informacje 3 razy dziennie od kolegi, którego zaszczepiłem i siedzi po kilka godzin dziennie że spinningiem
lecek Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1509
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 12:03 pm Temat postu:
Tiur napisał:
3 razy dziennie od kolegi, którego zaszczepiłem i siedzi po kilka godzin dziennie że spinningiem
No. A robić nie ma komu. _________________ Lecek
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 2:09 pm Temat postu:
lecek napisał:
Tiur napisał:
3 razy dziennie od kolegi, którego zaszczepiłem i siedzi po kilka godzin dziennie że spinningiem
No. A robić nie ma komu.
Najlepsze jest to, że pracuje do tego. W międzyczasie. Łowi przed i po pracy, nawet przed treningiem potrafi wyskoczyć. Jeszcze się mu chce
krzysztofCz RZEP
Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 5:30 pm Temat postu:
W pewnym wieku to się jeszcze chce i jeszcze może... później już się tylko chce
dzas Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 16, 2002 Posty: 701
Kraj: Polska Miejscowoć: Grudziądz
Wysłany: Pon Maj 25, 2020 5:43 pm Temat postu:
Tuż przed tym pewnym wiekiem to się jeszcze może, ale już się nie chce _________________ Nasz Admin kochany - Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki!
Wysłany: Wto Maj 26, 2020 10:11 am Temat postu:
dzas napisał:
Tuż przed tym pewnym wiekiem to się jeszcze może, ale już się nie chce
_________________ Pozdrawiam
Mariusz