Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krzysztofCz RZEP

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2021 5:20 pm Temat postu: Maj 2021 |
|
|
To już przecież maj
Ja 1 byłem na Odrze, jednak zamiast szczupaka wyj±łem bolenia 65cm. |
|
 |
Tiur Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Żywiec |
Wysłany: Sro Maj 05, 2021 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Ja Wam zdrowo zazdroszczę. U mnie aura i tarło leszczy popsuło moje plany. Na majówkę mam jeszcze ponad 20 dni. Może się uda  |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Sro Maj 05, 2021 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Pojechałem pierwszego maja nad Wkrę. Padało. Na dole woda zimna i nic się nie działo. Spotkany kolega, który próbował na muchę skusić szczupaka, też bez brania. Przy okazji biegało kilku ze spinningiem. Nic. Pomokłem do południa i zwin±łem się do domu.Teraz czytam, że Wody Polskie dostały zgłoszenie skażenia wody. Wkra ma dużo dopływów i to z jaki¶ zakładów. Jak zwykle.
 _________________ Lecek |
|
 |
Krzysztof46 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Niemcy Miejscowość: Raubach |
Wysłany: Sro Maj 05, 2021 7:10 pm Temat postu: szczupaki |
|
|
ja planuje wybrac sié w soboté ze spiningiem troché pochodzic za szczupakiem. _________________ Krzysztof |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2021 7:12 am Temat postu: |
|
|
Ja wczoraj byłem na Odrze. Jednak zamiast szczupaka znowu bolki, takie po 70cm. Teraz trzeba na belonę się wybrać.
Mariuszszsz... gdzie Ty jeste¶  |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Pią Maj 07, 2021 6:44 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Jestem, jestem Krzysiu.
Pierwszego maja wypłyn±łem za zębatymi niestety nie miałem nawet brania, drugiego maja deszcz a trzeciego silny wiatr skutecznie zniechęciły mnie do do wyj¶cia z domu a co dopiero do wypłynięcia za szczupłymi.
My¶lałem ze może jutro (sobota 8.05) wypłynę, niestety znowu ten cholerny deszcz i wiatr mi się wpieprza w paradę, ale w niedzielę ma być już ładnie, więc kto wie, moze co ugryzie  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |

Wysłany: Sob Maj 08, 2021 9:00 am Temat postu: |
|
|
mario_z napisał: |
Jestem, jestem Krzysiu.
Pierwszego maja wypłyn±łem za zębatymi niestety nie miałem nawet brania, drugiego maja deszcz a trzeciego silny wiatr skutecznie zniechęciły mnie do do wyj¶cia z domu a co dopiero do wypłynięcia za szczupłymi.
My¶lałem ze może jutro (sobota 8.05) wypłynę, niestety znowu ten cholerny deszcz i wiatr mi się wpieprza w paradę, ale w niedzielę ma być już ładnie, więc kto wie, moze co ugryzie  |
Nareszcie inni trochę połowi± bo Mario w domu zostaje .  _________________ Krzysztof |
|
 |

Wysłany: Pon Maj 10, 2021 2:55 pm Temat postu: szczupaki |
|
|
Byłem i nic nie złowiłem . _________________ Krzysztof |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Wto Maj 11, 2021 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Ne weekend udałem się odpocz±ć w okolice Białegostoku i przy okazji wpadłem z muchówka nad Supra¶l w Supra¶lu. Ogólnie, woda jak prawie wszędzie wysoka, zimna i brudna. W niedzielę męcz±c się w centrum na odcinku nizinnym, w¶ród spaceruj±cych tłumów, złowiłem jednego Jazia. Ale przy okazji dyskusji z wędkuj±cymi tubylcami, rozmawiaj±c o stanie rybnym , OS i no kill, dostałem życiow± radę. Gdy zwróciłem im uwagę, że pewne praktyki, o których mówi± i robi± s± nielegalne, otrzymałem odpowiedĽ że: "Panie, jak pan będziesz przestrzegał przepisów, to pan nigdy ryby nie złapiesz". I to by było na tyle, co do mentalno¶ci wędkarskiej. _________________ Lecek |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Wto Maj 11, 2021 6:41 pm Temat postu: |
|
|
A ja dzisiaj połowiłem belonek. Jednak zmarnowałem dużo czasu szukaj±c ich blisko brzegu, dopiero po odpłynięciu na ok. 10m głęboko¶ci pokazały się. Te największe miały po ok 80cm. |
|
 |

Wysłany: Sro Maj 12, 2021 8:02 am Temat postu: |
|
|
Wszyscy nad wod± to i ja się wybrałem przed praca na "pół godzinki" . Jedna ryba wyjęta i jedna spadła
 |
|
 |
bedmar58 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Jastrzębie Zdrój |
Wysłany: Czw Maj 13, 2021 9:29 am Temat postu: maj nad wod± |
|
|
Kamil ładny pasiak  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Nie Maj 16, 2021 8:23 am Temat postu: |
|
|
W pi±tek byłem znowu na belonach, tym razem od razu dalej od brzegu. Nie było problemu by złowić komplecik  |
|
 |
Szahid Młodszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: ¦l±sk |
Wysłany: Pon Maj 17, 2021 6:17 am Temat postu: |
|
|
Ja nie łowiłem za to obserwowałem ¶wietne widowisko
https://youtu.be/rfQ3ZwyMMfw _________________
|
|
 |

Wysłany: Wto Maj 18, 2021 7:28 am Temat postu: maj 2021 |
|
|
Łowienie belon to fantastyczne doznania, podczas prowadzenia błystki kilka ataków piękna sprawa.  |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Wto Maj 18, 2021 3:31 pm Temat postu: |
|
|
W pi±tek byłem znowu na belonach, tym razem od razu dalej od brzegu. Nie było problemu by złowić komplecik  |
... a ja w niedziele pojechałem sobie na komercję, jeden pikerek a ręce bolały, z delikatnym zestawem nastawiłem się na karasie a wyholowałem piętna¶cie karpików, takich od 3 do 5kg, zabawa była super  _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2021 7:29 am Temat postu: |
|
|
Belony mnie trochę znudziły więc wczoraj pojechałem na Odrę. Woda ma teraz ok 18*C, nie tak jak poprzednio ok 8*C. Na echu widać już pełno drobnicy więc z braniami cienko. Wyj±łem kilka okonków, miałem dwa uderzenia czego¶ większego ale stracone. Niestety szczupaków ani nawet jak poprzednio boleni nie udało się złowić . No cóż, jak mawia klasyk... jutro też jest dzień  |
|
 |

Wysłany: Sob Maj 22, 2021 9:18 am Temat postu: maj 2021 |
|
|
Krzysiu trzeba być wytrwałym nie poddawaj się.  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Wto Maj 25, 2021 7:14 am Temat postu: |
|
|
No to Marku nie poddałem się . Wczoraj wypłyn±łem na belony. Było jakby mniej, jakby mniejsze i więcej zej¶ć niż ostatnio. Ostatecznie jednak trochę złapałem. Muszę jeszcze trochę dołowić na Wasz przyjazd  |
|
 |

Wysłany: Wto Maj 25, 2021 7:38 am Temat postu: maj 2021 |
|
|
Krzysiu i za to cię lubię ,pogoda ducha. Mimo wielu problemom dajemy radę.  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Wto Maj 25, 2021 3:54 pm Temat postu: |
|
|
Pogoda ducha to mi jest potrzebna. Wsadziłem się w jakie¶ nieoznakowane lub zatopione siaty i straciłem blachy. Blachy jeszcze przeżyję, ale miałem założone nówki plecionki PowerPro i trochę ich straciłem Jednak humor mi wrócił jak założyłem złociste precjozja od tego fajnego chłopca z Grudzi±dza zwanego Dzasem . To na to połowiłem. Mam nadzieję, że pogoda jeszcze się poprawi zanim belony odpłyn±. Jak nie to ja za nimi popłynę.  |
|
 |

Wysłany: Pon Maj 31, 2021 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Łowić Pany i wrzucać relację będę miał co czytać. Mój kręgosłup odmówił współpracy i jestem uziemiony w domu. Pół roku czekałem na 1 czerwca a tu klapa a uzbroiłem się po zęby przynętami. No i znów się mi chce ruszyć już teraz nad wodę  |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Sro Cze 02, 2021 7:51 am Temat postu: |
|
|
Maj zakończyłem na belonach. I to dosłownie zakończyłem . Już sobie odpływaj±. Przy brzegu nic, dopiero tak 2-3km od brzegu można było je obserwować, obserwować bo brać nie chciały. Parę uderzeń i jedna wyjęta. Pewnie jeszcze będ± się trafiać przy próbach połowu troci dalej od brzegu, ale sezon belonowy uważam za zamknięty  |
|
 |
|