Strona główna
Galeria
Forum
Artykuły
Wyślij
Moduły
Rozmaitości
e-Wędkarstwo
Czy wiesz, że...
Lin należy do rodziny karpiowatych. Dojrzałość płciową osiąga w wieku 2 – 3 lat. Oblicza się, że z wylęgu ok. 300 000 ziaren ikry składanych przez jedną samicę lina, do wieku czterech lat przeżywają tylko trzy liny, a większość z nich nie osiąga jeszcze wtedy wagi 1 kg.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 464
 Zalogowani 0
 Wszyscy 464

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
Tiur: A tutaj zaglądam codziennie ...(2466) May 22, @ 16:01:06

Tiur: Witam Podziwiam was Panowie za wytrwałość na forum gdzie prawie ...(2466) May 22, @ 16:00:32

spining: [quote:4936f0387f="Krz ysztof46"]Witam Podziwiam was Panowie za ...(2466) May 19, @ 13:58:10

spining: Fajny wypad Lecek. Supraśl to ciekawa rzeka a kropki urokliwe ...(2466) May 19, @ 13:56:09

Krzysztof46: Witam Podziwiam was Panowie za wytrwałość na forum gdzie prawie ...(2466) May 17, @ 23:45:15

lecek: Majówka na Podlasiu. Działka nad Supraślem. Odcinek "górski". Jed ...(2466) May 05, @ 14:28:46

mario_z: Lecku super połowione, ja czekam na pierwszego maja :mrgreen ...(2466) Apr 27, @ 21:01:38

lecek: Sezon kleniowy 2025 otwarty. Byłem już na Wkrze, jednak bez sukce ...(2466) Apr 27, @ 16:12:00

mario_z: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2466) Apr 01, @ 09:28:18

krzysztofCz: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2466) Mar 26, @ 18:32:02

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2650
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2441
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2527
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2665
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2535
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2575
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2485
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2504
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2894
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2708
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Sierpień 2021
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Sierpień 2021
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
krzysztofCz
RZEP
RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006

Kraj: Polska
PostWysłany: Wto Sie 17, 2021 12:31 pm    Temat postu: Sierpień 2021 Odpowiedz z cytatem

To już połowa sierpnia mija a Wy... nic ? zdziwiony
Ja trochę na Odrze, trochę na morzu... ale to raczej pływanie niż łowienie. Czekam na jakąś stabilizację pogody by poganiać za łososiem i trocią po Bałtyku. Teoretycznie to dobry okres bo ryby kierują się w stronę ujść rzek. Na razie szukałem ich daleko za horyzontem, ale... nie znalazłem hihi
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006

Miejscowoœć: Lublin
PostWysłany: Sro Sie 18, 2021 6:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zrobiłem się leniwy, drapieżnikowi odpuściłem bo było gorąco, na białą rybę tez jakoś się nie chce, ale w ostatnią sobotę mieliśmy spławikowe zawody Aktywu Koła, jakoś nie chciało mi się jechać, ale musiałem bo jestem gospodarzem w moim kole a jako ze gospodarz jest od obrządzania i sprzątania mrgreen to posprzątałem te zawody mrgreen trzema karpiami, trzema leszczami, dwoma koluchami (sumik) i ładnym jaziem a i trzy karpiki mi poszły :placz Trzeci rok z rzędu puchar powędrował do mnie na półkę zly zly
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Sro Sie 18, 2021 7:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Że tak powiem... zrobiłeś letnie sprzątnięcie hihi
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Czw Sie 19, 2021 6:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
Że tak powiem... zrobiłeś letnie sprzątnięcie hihi
hihi hihi hihi hihi
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002

Miejscowoœć: Warszawa-Tarnów
PostWysłany: Pon Sie 23, 2021 6:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W moim przypadku nie było co pisać. Trochę krótkich, wakacyjnych wypadów poza miasto i malutki urlop. Z wędką byłem kilka razy. Kilka. W mazowieckim niestety jak dla mnie, woda za wysoka i brudna. Odstawiłem spinning, na muchowanie muszą być warunki. Jednak z kronikarskiego obowiązku to: byłem dwa razy na Nurcu. Rzeka powyżej Białegostoku ze względu na liczne przegrodzenia płynie leniwie, a co z tym się wiąże, totalnie zarasta. Mimo upałów jest zimna , przejrzysta i głęboka. Dwa razy spłynąłem belly bout-em. Efekty, kilkanaście malutkich okonków i kilka średnich i małych kleników. Ale gruba ryba miejscami jest. Muchówka odstawiona i moczyłem mikro gumki. Wypad nad Wkrę. Całkowita porażka. Woda czysta, ale wysoka. Wszedłem w kilka miejsc, efekty marne. Zaliczyłem trzy wypady na Dunajcu poniżej Rożnowa pod Tarnowem. Mucha. Woda cały czas była niestabilna, a co za tym idzie, ryby zgłupiały. Pewnie regulują na zalewie. Kilkanaście okoni, podobnie małych i średnich kleników oraz dwie brzany. Jeden rodzynek. Jaź na pięćdziesiąt. Była jazda, bo zacięty na płyciźnie, a ja bez podbieraka. Teraz w domku i patrząc na pogodę i najbliższe rzeki, nie ma gdzie się ruszyć.

RZEP

PostWysłany: Sro Sie 25, 2021 8:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hihi I Ty Lecku twierdzisz, że nie masz o czym pisać pytanie zdziwiony Inni tyle wypadów to w ciągu roku robią hihi
Ja wczoraj na Odrze sandaczyka 65cm wyholowałem. Wcześniej na morzu za łososiowatymi próbowałem, ale tylko skończyło się na fajnym popływaniu wink
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Sie 26, 2021 7:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak się złożyło na ostatnich wypadach z wędką, że trafiłem na dwóch wędkarzy, jeden z muchą (początkujący) drugi przepływanka i spin. Z każdy zeszło mi prawie godzinę na tłumaczenie rożnych spraw związanych z fly fishingiem. Na końcu rozmowy, odesłałem ich na nasze forum do artykułów.

PostWysłany: Pon Wrz 27, 2021 6:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zakładałem nowego tematu, w miesiącu wrześniu bo wyniki u mnie były zerowe, no prawie zerowe. Wczoraj w Spławikowym Pucharze Prezesa tylko trzecie miejsce, jedenaście karpików wyjęte, w tym taki rodzynek i tylko trzecie miejsce. Mój wczorajszy wynik to 25kg ryb, same karpie. :-)

bedmar58
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 20, 2004

Miejscowoœć: Jastrzębie Zdrój
PostWysłany: Czw Lis 04, 2021 9:49 am    Temat postu: Listopad nad wodą Odpowiedz z cytatem

Zimniejsze dni sprawiły że większy okoń zaczął brać. Można połowić.
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Czw Lis 04, 2021 4:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marku... Wy to łapiecie filety... i to już w woreczkach hihi Zdzichu mi pokazywał :ok lol
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 08, 2021 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i tak, sierpień , sierpień i listopad. Jedyne co dla mnie się zapowiada, "Niepodległościowy" wyjazd na San do Łączek. Jednak ostatnimi czasy, San zieje okrutną pustką. Miejscowi zorganizowali zawody wpuszczając ryby na Myczkowce. Wędkowanie z łodzi. Ci co na rzece, na dzień pojedyncze lipienie. Jakaś masakra.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Wto Lis 09, 2021 9:44 am    Temat postu: Listopad nad wodą Odpowiedz z cytatem

Jak pogoda pozwoli to 11-11 pojedziemy z Lucjanem na Roszków. usmiech
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Wto Lis 09, 2021 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam nadzieję, że po 15 w końcu może na morze za srebrnymi rybkami... no i muszę na Odrę jeszcze hihi
bedmar58
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Lis 12, 2021 10:59 am    Temat postu: Listopad nad wodą Odpowiedz z cytatem

Wczoraj pojechaliśmy z Lucjanem na okonia ,nie chciały współpracować ale szczupaki szalały. Na gumę mieliśmy 12 brań.
bedmar58
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sro Lis 24, 2021 9:48 am    Temat postu: Listopad nad wodą Odpowiedz z cytatem

Jutro wyjazd nad wodę może coś się skusi. hihi
bedmar58
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Piš Lis 26, 2021 10:32 am    Temat postu: Listopad nad wodą Odpowiedz z cytatem

Zakończenie sezonu na żwirowni ,bez kontaktu. usmiech
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Sob Lis 27, 2021 10:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dawno nie byłem na wodzie, jutro jeszcze wypłynę, może akurat skusi się jakiś zębaty, a może i mętnooki wink

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lis 29, 2021 3:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na zakończenie sezonu muchowego, pojechałem do Bielska Białej i zaliczyłem tym razem wypad na dolny odcinek Wisły. Nizinny i dopuszczony do wędkowania. Dla muszkarza koszmar. Woda wolno płynąca, głębia i zakrzaczone brzegi. Cały czas w tygodniu ze względy rycia koparkami w górze, mętna. Jedynie co mogłem wydusić na muchę i było w zasięgu, to malutkie okonie, które goniły przynętę w stadzie. Rozmiar w sam raz do akwarium. Po zaliczeniu kilku miejsc wydeptanych przez grunciarzy i zaliczeniu ponad 30 szt, tych maluchów wróciłem do domu z postanowieniem, że już na sam dół Małej Wisły nigdy więcej. Z rozpaczy w sobotę pojechałem na tęczakowy burdel, stawy na Moszczenicę. Grube tęczaki na muchę. Jednak myli się ten, kto myśli, że są łatwe. Przez roztargnienie nie zabrałem pudełka z muchami (nimfy), które ostatnio były łowne i musiałem dobrać coś z pudelka z "mokrymi". Okazało się, że intuicja w doborze much mnie nie zawiodła. Brały. Wydusiłem cztery grube na +50 tęczaki i jeden 40+. I to by było na tyle.

PostWysłany: Sro Gru 01, 2021 7:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lecek napisał:
Na zakończenie sezonu muchowego, pojechałem do Bielska Białej i zaliczyłem tym razem wypad na dolny odcinek Wisły. Nizinny i dopuszczony do wędkowania. Dla muszkarza koszmar. Woda wolno płynąca, głębia i zakrzaczone brzegi. Cały czas w tygodniu ze względy rycia koparkami w górze, mętna. Jedynie co mogłem wydusić na muchę i było w zasięgu, to malutkie okonie, które goniły przynętę w stadzie. Rozmiar w sam raz do akwarium. Po zaliczeniu kilku miejsc wydeptanych przez grunciarzy i zaliczeniu ponad 30 szt, tych maluchów wróciłem do domu z postanowieniem, że już na sam dół Małej Wisły nigdy więcej. Z rozpaczy w sobotę pojechałem na tęczakowy burdel, stawy na Moszczenicę. Grube tęczaki na muchę. Jednak myli się ten, kto myśli, że są łatwe. Przez roztargnienie nie zabrałem pudełka z muchami (nimfy), które ostatnio były łowne i musiałem dobrać coś z pudelka z "mokrymi". Okazało się, że intuicja w doborze much mnie nie zawiodła. Brały. Wydusiłem cztery grube na +50 tęczaki i jeden 40+. I to by było na tyle.

Lecku jak pisałem wcześniej tak zrobiłem, w niedzielę pojechałem na zębate, po załadowaniu gratów do łódki zauważyłem że czegoś mi brakuje i w tym momencie szlak mnie trafił, zapomniałem zabrać silnik, ode chciało mi się wszystkiego smutny ale cóż począć są jeszcze wiosełka i sobie pływałem i sobie pod nosem kur****łem i znowu nic nie złapałem :placz :placz :placz

Wyœwietl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: