W literaturze polskiej błystka nosiła następujące nazwy: bleśnia (Galicja, Wileńszczyzna), oblanka (Wileńszczyzna), oblewka i oblewanka (Kaszuby), błyskawka (okol. Konina, Wielkopolska, Wileńszczyzna), targlica (okol. Augustowa) – nazwa pochodzi od pionowego ruchu błystki czyli targania.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 471 Zalogowani 0 Wszyscy 471
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj
Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Piš Gru 10, 2021 11:56 am Temat postu: Co dalej z PW?
Tak mnie naszło, ponieważ będąc uczestnikiem na innych forach, w tym prywatnym widać, że z powodu chęci szybkości przekazywania informacji, wklejania fotek oraz wymiany (zdawkowych) postów, coraz częściej wywiera się presje na przechodzenie do komunikatorów lub ucieczki na FB. Z mojej strony w trosce o obecnie tu działające forum osobiście (mimo, że "wpisałem" się na PW odsłona FB), nie odważę się umieszczać postów tak otwartych i szczerych jak tutaj. Dlatego trochę się martwię, że jest nas tu nie wielu. Bo jeśli chodzi o nasze posty, to uważam, za normalne, że jest ich tak nie wiele. Na wersji PW na FB, też się za wiele nie dzieje. Jednak forum tego typu, posiada walory intymności i rodzinnej atmosfery mimo, że wymaga zachodu i czasu w umieszczeniu posta czy dołączania fotek. Nie chciałbym aby skończyło jak 'Nasza Klasa" czy nawet Rybie Oko (Fishing.pl), które było początkiem wszystkiego. Przy okazji zapytam jak tam sprawy opłat? _________________ Lecek
Ostatnio zmieniony przez lecek dnia Sro Gru 15, 2021 10:55 am, w całości zmieniany 1 raz
krzysztofCz RZEP
Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2572
Kraj: Polska
Wysłany: Piš Gru 10, 2021 1:55 pm Temat postu:
Lecku... Ten temat znasz. Nic się nie zmieniło.
Jak już gdzieś wcześniej pisałem, to nie kwestia opłat, a naszej aktywności. Raczej może braku naszej aktywności.
bedmar58 Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 20, 2004 Posty: 541
Kraj: Polska Miejscowoć: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: Sro Gru 15, 2021 11:07 am Temat postu: Co dalej z PW ?
Mieliśmy kiedyś fajnych kolegów takich jak Docio,Czez. Pisali dużo i sensownie. Lecz niektórzy forumowicze skutecznie ich zniechęcili.
artur Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 08, 2002 Posty: 2182
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Gru 15, 2021 1:01 pm Temat postu:
Niestety ale media typu fb doskonale wpisują się w bylejakość bym powiedział. Promują wręcz lekkie traktowanie tematu różnego. Można tam zadać tysiące pytań na ten sam temat i rzadko kiedy taka osoba zostanie skierowana do historii albo poszukania odpowiedzi. Portale jak nasze Pogawędki czy WCWI, próbujące trzymać pewne zasady niestety ale z tą bylejakością? przegrywają.
Oddzielną kwestią jest to co wspomniał Marek. Byli (pewnie jeszcze są, tylko się zdezaktywowali) Koledzy przeświadczeni o swojej nieomylności i napastliwi w tym, niedopuszczający innego zdania. Stąd część odpuściła sobie. Wyszła z założenia że nie będzie kopać się z koniem.
Inną kwestią (tak myślę) był na wczesnym etapie wybór formy prowadzenia naszych portali czyli non profit i non comerce (tak się chyba to nazywa).
W momencie rosnącej konkurencji nie byliśmy atrakcyjni i konkurencyjni dla innych bo niestety sama baza wiedzy jak pokazuje czas jest niewystarczająca, zwłaszcza że ta baza dość szybko się dezaktualizuje, zwłaszcza w zakresie sprzętu. Niestety ale na chwilę obecną są już dużo silniejsi gracze i próba skomercjalizowania w jakiejś części zasobów wiedzy nie ma już sensu. Przestaliśmy być atrakcyjnym partnerem dla potencjalnych partnerów biznesowych.
Chyba tylko jerkbait, który poszedł w tzw komercję w dużej części swej działalności daje sobie radę dość dobrze w obecnej sytuacji.
Całkiem oddzielną kwestią (jak myślę) jest również znudzenie części "użyszkodników" ;-) ;-). Znudzenie z którego wynika brak reakcji i aktywności. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić "