Wysłany: Pon Mar 28, 2022 7:33 pm Temat postu: Marzec 2022
Tak dla porządku. Uprzejmie informuję, że właśnie rozpocząłem sezon pstrągowy 2022r. Udałem się na OS Dunajec do Krościenka nad Dunajcem. Jakby to powiedzieć, łowienie na wpuszczakach. Niestety nie ma co liczyć na dzikie ryby. Z wpuszczakami jest tak, że jak dobrze się ustawisz na miejscówkach, "przerzucisz" dziesiątki ryb. Tym razem nie było inaczej. Zaliczyłem kupę ryb. Rozmiary od +40 do prawie 60cm. Wiele spadów dużych ryb. Dwa dni łowiłem na streamera i trzeci dzień testowałem nową wędkę zrobioną na zamówienie do metody żyłkowej. Rybowo, pogodowo i towarzysko wspaniale. Teraz planuję wypad na OS Mała Wisła do Ustonia.
_________________ Lecek
Krzysztof46 Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 14, 2006 Posty: 246
Kraj: Niemcy Miejscowoć: Raubach
Wysłany: Wto Mar 29, 2022 2:13 pm Temat postu:
Piękne ryby _________________ Krzysztof
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin
Wysłany: Czw Mar 31, 2022 9:23 pm Temat postu:
Lecek super ryby, ja w marcu zaliczyłem cztery zasiadki z pikerami, dwie udane, sporo leszczy i leszczyków, natomiast dwie zakończone porażką, (jedna kacem druga na zero)
Na pstrągach nie byłem ani razu _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
bedmar58 Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 20, 2004 Posty: 541
Kraj: Polska Miejscowoć: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: Nie Kwi 03, 2022 9:54 am Temat postu: marzec 2022
Kilkanaście karpików w marcu i to wszystko. Teraz spadł śnieg przerwa.