Z badań przeprowadzonych przez Instytut Rybactwa ¦ródl±dowego w Olsztynie wynika, iż dzienny połów wędkarza w Zalewie Zegrzyńskim w 1999 roku wynosił 1,13 kg (o 0,03 kg mniej, niż w kilku jeziorach gospodarstw rybackich). Łowiono przede wszystkim: leszcz - 33,57%, kr±p - 15,89%, sum - 10,45%, sandacz - 8,61%, szczupak - 7,9%.
Natomiast w 2000 roku wynosił 1,30 kg. Łowiono przede wszystkim: leszcz - 30,62%, kr±p 7,24%, sum 5,46%, sandacz 11,78%, szczupak - 18,19%, okoń 12,66%, płoć 5,47%. Rocznie na wędkarza przypada około 44 kg ryb
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 467 Zalogowani 0 Wszyscy 467
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Czw Maj 12, 2022 7:51 am Temat postu: Maj 2022
Sezon szczupakowy rozpoczęli¶my z pewnym adminem (tym na Jjj) na Odrze. Niestety zamiast szczupakowo było boleniowo, ale też było fajnie. Szczupaki siedz± w kanałach i chyba nie wiedz±, że już jest na nie sezon.
Po powrocie wybrałem się na morze i rozpocz±łem sezon belonowy. Nawet udanie, trafiły mi się również trotki, których wcze¶niej nie mogłem upolować. Wczoraj byłem ze Zbyszkiem (Bryzby) i również było OK. Teraz tylko trzeba ¶ledzić prognozy, bo to jednak otwarte morze jest.
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Czw Maj 12, 2022 6:15 pm Temat postu:
Ja sezon szczupakowy rozpocz±łem na jeziorze na którym nigdy jeszcze nie łowiłem, być może dla tego spłyn±łem na ZERO ale jeszcze te ryby mnie popamiętaj± _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Pią Maj 13, 2022 7:30 am Temat postu:
Mariusz od razu mi ulżyło . Jak Ty nie złowiłe¶ szczupaka to my z Jankiem nie mieli¶my szans
Krzysztof46 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Niemcy Miejscowość: Raubach
Wysłany: Pią Maj 13, 2022 10:50 am Temat postu:
ja swój sezon szczupakowy otworzę w Szwecji z pocz±tkiem czerwca .
Zapowiada się że jadę sam bo nie ma chętnych. Już to przerabiałem w roku poprzednim ,idzie ale wieczorami jest nudno.Mam nadzieję że ryby dopisz± . _________________ Krzysztof
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Wto Maj 17, 2022 7:32 am Temat postu:
Wczoraj ponownie wybrałem się na belony i ponownie dopisały. Było bardzo dużo zej¶ć, ale swoje wyci±gn±łem Po paru godzinach pogoda zaczęła się zmieniać, zrobiło się chłodniej i zaczęła nadci±gać od zachodu mgła więc zawin±łem się do portu. Teraz chyba w czwartek będzie takie okienko pogodowe... więc może znowu na morze.
Krzysztof46 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Niemcy Miejscowość: Raubach
Wysłany: Wto Maj 17, 2022 12:35 pm Temat postu:
Zazdroszczę wam blisko¶ci wody ,co prawda do Renu mam 30 kilometrów ale bez patentu sternika mogę pływać tylko na 5 konnym silniku .A przy takim pr±dzie to tak jak bym samochód pchał a nie jechał.W pobliżu żadnego sporego jeziora tylko większe stawy i najczę¶ciej z karpiami .
Ale chyba największ± bol±czk± jest brak towarzystwa wędkarskiego ,towarzystwa a nie kormoranów bo tych nigdzie nie brakuje.Pisze tutaj o tych dwunożnych . _________________ Krzysztof
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Pią Maj 20, 2022 7:57 am Temat postu:
Wczoraj była pogoda pływaj±ca więc byłem na morzu. Woda rano była chłodniejsza więc brania były pocz±tkowo niemrawe. W miarę jak temperatura wody wzrastała to i brania były częstsze. W zasadzie w ci±gu godziny czy półtorej miałem komplet... a pływać się chciało . Zmieniłem przynęty i odszedłem dalej od brzegu licz±c na spotkania z trotkami. Niestety one widać miały inne my¶li i były zajęte swoimi sprawami. Wiatr był południowy, lecz dalej od brzegu trochę bujało, trotki mnie ignorowały więc wróciłem tylko z belonami.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sro Maj 25, 2022 2:36 pm Temat postu:
Dzisiaj znowu miałem okienko pogodowe więc popłyn±łem. W 40 minut miałem komplet - 1, póĽniej 2 godziny pływania bez ryby, jakie¶ tam pojedyncze uderzenia bez zacięcia. Niestety pogoda zmieniała się szybciej niż prognozowanie i musiałem zwiewać przed burz±. Udało mi się wrócić " na sucho". Na następne dni niestety prognozy s± paskudne.