Czy wiesz, że...
SUM:
- Rekord Polski - 102,00 kg
- Złoty medal - od 30,00 kg
- Srebrny medal - od 20,00 kg
- Brązowy medal - od 15,00 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 470
 Zalogowani 0
 Wszyscy 470

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
mario_z: Lecku super połowione, ja czekam na pierwszego maja :mrgreen ...(2007) Apr 27, @ 21:01:38

lecek: Sezon kleniowy 2025 otwarty. Byłem już na Wkrze, jednak bez sukce ...(2007) Apr 27, @ 16:12:00

mario_z: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2007) Apr 01, @ 09:28:18

krzysztofCz: Normalnie nie wierzę :eek :eek :eek Dobrze, że chociaż póź ...(2007) Mar 26, @ 18:32:02

mario_z: Nie było mnie troszkę więc zdam małą relację. Sezon podlodowy zak ...(2007) Mar 25, @ 08:36:32

krzysztofCz: I tak trzymaj... najważniejsze pozytywne myślenie k Ja ugani ...(2007) Mar 21, @ 18:21:42

lecek: Z rozpędu pojechałem do Kościenka nd. Dunajcem. Zimno, niska, zim ...(2007) Mar 19, @ 19:47:52

lecek: W sobotę przed południem (8 III) pojechałem po raz pierwszy na Wk ...(2007) Mar 09, @ 20:01:42

krzysztofCz: A w moim morzu powoli sezon na trotki chyba dobiega końca. Coraz ...(2007) Mar 01, @ 11:29:20

spining: W połowie stycznia trafiłem trotkę 67 cm. Poza tym dwa ataki. Faj ...(2007) Feb 19, @ 07:31:56

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2630
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2417
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2504
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2646
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2515
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2556
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2465
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2486
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2873
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2688
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Połowy w roku 2025
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Połowy w roku 2025
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomoœć
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

Dołšczył: Apr 16, 2006

Kraj: Polska
Miejscowoœć: Lublin
PostWysłany: Pon Lut 17, 2025 8:31 pm    Temat postu: Połowy w roku 2025 Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj rano minus 18 stopni, jutro ma być podobno tyle samo a może i lepiej, lód prawie 15cm, w zwartek idę i wiercę, dżokers i ochotka mają ochotę na wspólną kąpiel, kto wie moze będą miały małe skubanko przez duże płocie? usmiech usmiech usmiech
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 12, 2002

Miejscowoœć: Warszawa-Tarnów
PostWysłany: Wto Lut 18, 2025 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W drugiej połowie wyjątkowo ciepłego stycznia, snułem plany na wędkarski wypad nad Wkrę i Dunajec. Jednak przyszła (na szczęście)jakas tam zima i plany przeszły na marzec. Pewnie nad Dunajcem.
Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 30, 2002

Miejscowoœć: Warszawa
PostWysłany: Sro Lut 19, 2025 7:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W połowie stycznia trafiłem trotkę 67 cm. Poza tym dwa ataki. Fajna trzydniówka na Pomorzu. Teraz przymiarka pod jakieś kropasy usmiech
krzysztofCz
RZEP
RZEP

Dołšczył: Jul 01, 2006

PostWysłany: Sob Mar 01, 2025 11:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A w moim morzu powoli sezon na trotki chyba dobiega końca. Coraz rzadziej się trafiają. Powoli trzeba już czekać na belony.
lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Mar 09, 2025 8:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sobotę przed południem (8 III) pojechałem po raz pierwszy na Wkrę i to było rozpoczęcie sezonu 2025. Ani ogona. Ale z każdego takiego wyjazdu, nawet bez sukcesu, należy wyciągać wnioski i czegoś sie uczyć. Poprzednio nie ruszałem nad tę rzekę wczesniej, niż temperatura wody nie wzrosła do +10C. W sobotę miała 3C i poziom 140cm. Oczywistym było, że na muchę nie mam szans. Na odcinkach, na których wędkuję nie ma spokojnych głębokich płań. Woda ciągnęła i brodzenie w zimnej wodzie było na granicy. Z przyzwyczajenia zabrałem sprzęt w klasie #3, a w takich warunkach należy #5 i ciężej łowić na większe przynęty. Nauczka i nauka. Chyba w takich warunkach przy tak ciepłej aurze, zimnej wodzie i poziomu rzeki zabiorę spina i gumki.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sro Mar 19, 2025 7:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z rozpędu pojechałem do Kościenka nd. Dunajcem. Zimno, niska, zimna woda, a w sobotę śnieżyca. Czyli kiszka. Jedynie z czego skorzystałem, to przesiedziałem na NETFLIXIE nadganiając seriale.
RZEP

PostWysłany: Piš Mar 21, 2025 6:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak trzymaj... najważniejsze pozytywne myślenie :ok
Ja uganiam się po morzu za resztkami troci, niestety już kończy się sezon. Trzeba będzie czekać na belony.
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Wto Mar 25, 2025 8:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie było mnie troszkę więc zdam małą relację. Sezon podlodowy zakończyłem po kilku, dokładnie czterech wyjściach na lód który grubością nie powalał bo miał tylko 14 cm w najlepszym momencie. Niestety za bardzo nie połowiłem, nawet na mistrzostwach podlodowych było bardzo słabo, powiem tak, gdybyśmy odwrócili tabele to byłbym na czele mrgreen
W ostatnią niedzielę 23 marca rozpocząłem sezon spławikowy który potrwa do końca kwietnia bo potem to już wiecie co zly zly W niedzielę moje Koło zorganizowało zawody Puchar Wiosny, ryba weszła mi ładnie, niestety drobnica, przez całe zawody złowiłem 79 sztuk, niestety waga nie całe trzy kilo która dała mi dopiero trzecie miejsce, gdyby była klasyfikacja na ilość to zdeklasował bym wszystkich uczestników mrgreen
W tym tygodniu może wyskoczę do siebie na jeziorko na płotki usmiech
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość usmiech

Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Czw Kwi 17, 2025 5:31 am, w całości zmieniany 1 raz
krzysztofCz
RZEP
RZEP

PostWysłany: Sro Mar 26, 2025 6:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario_z napisał:
...nawet na mistrzostwach podlodowych było bardzo słabo, powiem tak, gdybyśmy odwrócili tabele to byłbym na czele mrgreen

Normalnie nie wierzę zdziwiony zdziwiony zdziwiony
Dobrze, że chociaż później zaliczyłeś pudło hihi :ok
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Wto Kwi 01, 2025 8:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysztofCz napisał:
mario_z napisał:
...nawet na mistrzostwach podlodowych było bardzo słabo, powiem tak, gdybyśmy odwrócili tabele to byłbym na czele mrgreen

Normalnie nie wierzę zdziwiony zdziwiony zdziwiony
Dobrze, że chociaż później zaliczyłeś pudło hihi :ok

lol lol och Ty Niewierco lol lol

lecek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2025 3:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sezon kleniowy 2025 otwarty. Byłem już na Wkrze, jednak bez sukcesów, dopiero coroczna Wielkanocna wyprawa na Wisłę do Ustronia przyniosła efekty. Wyprawa na Maćkowa Wisłę. Pierwszy wypad ze względu na straszną niżówkę postanowiłem zrealizować na drugim odcinku, tym nizinnym. Pojechałem tuż na sam jego początek. O mało nie skończyło się straszną kiszką. W nocy nieznacznie podało, ale poprawiło nad ranem. Wyruszyłem. Woda trochę się podniosła i zmąciła, niosła straszne śmieci. Pierwsze pół godziny marne i prawie zrezygnowałem. Warunki okropne. Zszedłem w dół na płytką płań, wody niewiele więcej niż powyżej kostek i tak zrezygnowany się przewiązywałem nie mając pomysłu, co dalej. Nagle, tuż poniżej w prądzie w śród kamieni na płyciźnie, zauważyłem ruch, chlapanie i na wierzchu czarne grzbiety grubych ryb. Zamieszanie w wodzie było jak podczas tarła. Grube ryby stały obok siebie, wyraźnie pobudzone. Wyglądało jakby ryły pod kamieniami. Zastanowiłem się, czy to jakieś tarło? ale nic nie przychodziło mi do głowy. To nie były świnki, a na klenie trochę za wczesności. Zawiązałem swoje goslingi i podrzucałem tym najbliżej na płyciźnie. Coś tam podpływały, ale nie brały. Nie zrażony zszedłem niżej i na głębszej poprawiłem. No i się zaczęło. Kilkanaście grubych klenichów od 40 plus pod pięćdziesiąt. Gdy woda trochę się przeczyściła dołączyły pstrągi. Na dwóch płaniach obok siebie, na odcinku może 50m plus, zaliczyłem naściedziesiąt kleni i kilka pstrągów. Wspomnę ze wstydem, że kilka oczywiście spadło, a cztery spaśluchy urwały łowne muchy.
https://zapodaj.net/plik-h86oKBunRR
https://zapodaj.net/plik-FT2GAYFqkO
https://zapodaj.net/plik-eRG39hP3Cg
https://zapodaj.net/plik-i12c9FPXk4
https://zapodaj.net/plik-OaFKHrmuDG

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2025 8:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lecku super połowione, ja czekam na pierwszego maja mrgreen

Wyœwietl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: