Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kiano Ugniatacz ciast

Kraj: Norway Miejscowość: Micropterus |
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 4:51 pm Temat postu: PROGRAM WĘDKARSKI |
|
|
Każdy z nas chyba lubi pomażyc o łowieniu wspaniałych okazów.Jednak w POLSCE nie jest to takie możliwe złowić MARLINA , LUCJANA czy BARAKUDĘ.Jednak możemy obejrzeć wspaniałe programy wędkarskie typu REX HUNT FISHING ADVENTURES czy WIELKIE ŁOWIENIE.Czy lubicie ogl±dać takie programy :?: [Jak tak to podajcie jakie i w jakich godzinach s± emitowane]  |
|
 |
Treyk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 5:21 pm Temat postu: odp |
|
|
co do egzotycznych to nie wiem Rex jest na Discavery zobacz se w programie : a polskie była taaaka ryba na pulsie ale chyba j± zdjeli  |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Sro Sty 12, 2005 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Co do REXA HUNTA to też wiem że na DISCOVERY , ale czy wycofali TAAAKˇ RYBĘ to ja też nie wiem  |
|
 |
czesiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Byczyna |
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 6:13 pm Temat postu: Re: odp |
|
|
Treyk napisał: |
a polskie była taaaka ryba na pulsie ale chyba j± zdjeli  |
Może była mała ogl±dalno¶ć. Szkoda, że Małysz nie wędkuje :roll: _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze. |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Sro Sty 12, 2005 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Szkoda, szkoda.Pewnie jekby wędkował to by było 10 razy więcej programów wędkarskich niż teraz  |
|
 |
Tomcioo Zarzucacz kwalifikowany

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Jak mylem mlodszy to wiem ze lecialy jakies programy:) Ale czy byla zbyt mala ogladalnosc... to nie wiem.. Gdyby malysz wedkowal to wiecie ile by wzrosla liczba wedkarzy w calej polsce:D Wtedy to byscie wcale nie zlapali zadnej rybki:D |
|
 |
hakin Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 7:47 pm Temat postu: |
|
|
Nie wieże w to że jakby małysz wędkował to i by ogl±dalno¶ć wzrosła, a głównie chodzi wam o dobre wyniki zajmowane przez Małysza. Mamy kilku dobrych wędkarzy takich jak E.Gutkiewicz, M.Szymański, J.Kolendowicz, M.Jagieło.... i co?? Nadal nic. Poprostu wędkarstwo niektórych obrzydza nudno¶ci± i męczenia biednych stworzeń, ale 'Ci' którzy nie zasmakowali prawdziwego wędkarstwa to nie wiedz± jak to jest i czasami wkurzaj± mnie takie stwierdzenia jak "wędkarstwo to marnowanie czasu", "i po co to robisz jak i tak ryb nie łapiesz" (a sk±d kto¶ może wiedzieć czy ja łapie?? a tym bardziej jak se idzie taki stary dziad i do mnie tak gada) często ludzie tak gadaj± do mnie patrz±c na mój wiek i wyci±gaj± wnioski i wła¶nie czego¶ takiego NIE NAWIDZE!! |
|
 |
czajnik Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Ostrowiec ¦w. |
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze: Rex Hunt już mnie bardzo dawno temu znudził(Discovery nie pokazuje nowych serii i w kółrko, na okr±gło ogl±damy[ja już nie]to samo). I te jego okrzyki, zachowania...głupota!(Rex Hunt pon-pt godz. 17 i o 17.30 jest jaki¶ inny(też już po kilka razy puszczany,wędkarski program TV).W sob i niedz o godz. 9 jest Rex Hunt.
Natomiast lubię ogl±dać Taaak± rybę(nie zdjeli jej z TV )a to dlatego, że łowi± Polacy, na polskich łowiskach. Taaaka ryba jest w czwartki o 19 i w niedz powtórka o 7 rano |
|
 |
Treyk Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Sro Sty 12, 2005 8:31 pm Temat postu: hakin |
|
|
hakin a ile masz lat?  |
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk |
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Taaka ryba- tak, nawet fajny program, prowadz±ca nawet nawet , ale jakby nakręcili co¶ takiego jak wojna na wędki w Polsce z naszymi zawodnikami to dopiero byloby cos .
Hakin- połowa tych nazwisk które wymieniłe¶ to nakręcaj± swoje płatne filmy. Możesz je kupić za niecałe 10 pln wraz z wędkarstwem moje hobby . |
|
 |
Wojtass Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: ŁódĽ |
Wysłany: Sro Sty 12, 2005 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Niedawno zalożyłem cyfre+ i mam możliwo¶ć ogl±dania różnych programów wędkarskich. Bardzo lubie je ogl±dać, no i marzyć o wyprawach w opisywane miejsca... Mam nadzieje że sie kiedy¶ spełni±. |
|
 |
Docio Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 1:56 am Temat postu: |
|
|
I cóż można powiedzieć na takie dictum o polskich programach wędkarskich? Niewiele albo aż wiele. To może moje dwa słowa o tak wychwalanej Taaakiej Rybie.
Miałem przyjemno¶ć ogl±dania odcinka zeszłotygodniowego ze względu na maj±c± się pojawić reklamę WW.Reklama jak reklama ale mnie osobi¶cie zaskoczył makabrycznie sknocony montaż materiału.
Mniie to osobi¶cie rybka czy kto¶ się obrazi czy nie ale pokazanie akcji podebrania leszcza i stwierdzenie, że głęboko połkn±ł, po czym po przej¶ciu widać odhaczonego już leszcza i wędkarza, który ma gał±zkę w ręku a nie wypychacz... Wybaczcie ale to ponad moje siły, dobry smak a już na pewno wymiar kształc±cy młodzież wędkarsk±. To wręcz przyczynek do przyjęcia takiego standardu przez wszystkich wędkarzy skoro nasz mistrz tak robi. Kto¶ spyta jaki mistrz? Ano mistrz Gutkiewicz.
Uprzejmie proszę aby niewidomi ze mn± nie polemizowali bo scena trwała dobre dwie sekundy. |
|
 |
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Sosnowiec |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 8:02 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
proszę aby niewidomi ze mn± nie polemizowali |
Ja tam tego odcinka nie widziałem także się w tym temacie nie odzywam : .
Ale je¶li chodzi o programy wędkarskie w TV to naprawde ciekawym był i jest angielski program "Wojna na wędki" no i "Spotkanie z taaak± ryb±". Ten drugi chyba dlatego że jest polski. Nie lubię patrzeć jak REX łowi żarłacze białe na żyłkę 0.16 :roll: albo że mu ostrobok wci±gn±ł wędzisko do wody : |
|
 |
taurus Starszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: Poznan |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 9:12 am Temat postu: |
|
|
Swego czasu na Cyfrze+ był dostępny bardzo ciekawy program SEASONS. Diabli wiedz±, dlaczego został zdjęty z tej platformy cyfrowej. Pokazywali ładnie kręcone filmy w przepięknych naturalnych plenerach. Taaka Ryba to kompletny kicz i tyle. Widziałem lepsze filmy amatorskie. |
|
 |
Jacek Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Czw Sty 13, 2005 9:28 am Temat postu: |
|
|
jacek_dsw napisał: |
Ale je¶li chodzi o programy wędkarskie w TV to naprawde ciekawym był i jest angielski program "Wojna na wędki" no i "Spotkanie z taaak± ryb±". Ten drugi chyba dlatego że jest polski. Nie lubię patrzeć jak REX łowi żarłacze białe na żyłkę 0.16 :roll: albo że mu ostrobok wci±gn±ł wędzisko do wody : |
To prawda - "Wojna na wędki" i mnie przypadł do gustu. Ale mimo, że sam program jest OK, nigdy nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wędkarze bior±cy udział w tym programie, to totalne "żółtodzioby". Nawet ich ruchy podczas zarzucania wędki czy holu ryby, s± jakie¶ takie dziwne. Jakby dopiero uczyli się wędkarstwa. |
|
 |
jacek_dsw Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Sosnowiec |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 10:04 am Temat postu: |
|
|
Nawet ich ruchy podczas zarzucania wędki czy holu ryby, s± jakie¶ takie dziwne |
Wiesz Jacku może to s± techniki i metody czysto angielskie :  |
|
 |
asknet Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 11:10 am Temat postu: |
|
|
no jeszcze byl "wedkarski bzik" zaraz po RH :-) Zwlaszcza lososie na Kolskim snia mi sie do tej pory :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
http://www.asknet.waw.pl/
|
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Czw Sty 13, 2005 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj-13.01.04r. w telewizji na Discovery o 17:30,jest program WIELKIE ŁOWIENIE. Spencer Smith wyrusza na połowy SZCZUPAKÓW,PSTRˇGÓW i KARPI w jeziorach i strumieniach łowiska PIASECZNO,na południe od GDAŃSKA.Tak przeczytałem w programie .Nie mogę się doczekać  |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Czw Sty 13, 2005 2:00 pm Temat postu: |
|
|
TYLKO NIE WIEM CZY TO NIE JEST POWTÓRKA  |
|
 |
adalin Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Swego czasu na Cyfrze+ był dostępny bardzo ciekawy program SEASONS. Diabli wiedz±, dlaczego został zdjęty z tej platformy cyfrowej. |
Pamiętam ten program. Rozwalił mnie jeden Francuz, który w ojczystych wodach łowił liny na... tyczkę 8O Co więcej, niektóre ze złowionych linów wcale nie były małe, a amortyzator aż jęczał podczas holu.
Szkoda, że zdjęli ten program. Miałem co robić u te¶ciów na niedzielnych obiadkach : |
|
 |
Milan Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Nowa Dęba |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 4:07 pm Temat postu: |
|
|
[quote="jacek_dsw]
Nie lubię patrzeć jak REX łowi żarłacze białe na żyłkę 0.16 :roll: albo że mu ostrobok wci±gn±ł wędzisko do wody :[/quote]
Jacek , pomyliłe¶ fakty. On łowi rekiny na metalowe linki o ¶rednicy 2 mm , a ostroboki na żyłkę 0,30 mm. _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Czw Sty 13, 2005 4:37 pm Temat postu: |
|
|
Szkoda że nie robi± drugiej odycji WOJNY NA WĘDKI.To jest prawdziwe wędkarstwo  |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 13, 2005 8:21 pm Temat postu: |
|
|
taurus napisał: |
Taaka Ryba to kompletny kicz i tyle. . |
Zgadzam się z Tob±. Najlepszy moim zdaniem był "Spotkanie z tak± ryb±" Ogl±dałem zawsze na Regionalnej 5, czy co¶ w tym stylu Poprostu najlepszy z wszystkich polskich programów tego typu. Taaaka ryba mi się tez nie podobała, dużo teoretyki mało praktyki.
Może na jakim¶ spotkaniu PW, pomy¶limy o nagraniu jakiego¶ filmu?
Jest nas wielu i wystarcza tylko chęci... _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze. |
|
 |
grzbiet Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Wałbrzych |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 8:25 pm Temat postu: |
|
|
My¶le, że znikoma ilo¶ć proramów wedkarskich zależy tylko i wył±cznie od niskiej ogl±dalno¶ci a co za tym idzie i ogl±dalnosci reklam. I tyle, żyjemy w czasach gdzie wszystko musi sie opłacać.
A " Wojna wędki" była super. Poszedł bym na to.
"Ażeby zostały po nas jedynie ¶lady napiasku i kregi na wodzie." |
|
 |
Thunder Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: nysa |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 9:16 pm Temat postu: |
|
|
a ja ogl±dam "taaaak± rybę". Wła¶nie godzinkę temu leciał, super program. Wole taki niż te na discovery, tamci łowi± jakie¶ rekiny, a ja wole leszcze  _________________ Pozdrawiam
thunder |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Czw Sty 13, 2005 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Ja jako¶ bardziej lubię jak w programach wędkarskich wędkarze łowi± ryby drapieżne .Jak dle mnie jest to bardziej ciekawsze niż łowienie na spławik.Nie wiem jak wy wolicie  |
|
 |
MORAN Hodowca rosówek

Kraj: Polska Miejscowość: scyzoryk |
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 10:38 pm Temat postu: programy wędkarskie |
|
|
Nie ogl±dam programów ani filmów o tematyce wędkarskiej z takiego oto powodu. Około dziesięciu lat temu byłem ¶wiadkiem przygotowań do kręcenia klipów z udziałem czołowego zawodnika europejskiego na jednym ze zbiorników słyn±cych z dużych karpi. Mogłem to porównać do połowu w stawie hodowlanym,- a ekipa pomocnicza, wielko¶ci plutonu wojskowego, uważam to jako mydlenie oczu wszystkim wędkuj±cym. |
|
 |
shawn7 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Bełchatów |
Wysłany: Pią Sty 14, 2005 7:43 am Temat postu: |
|
|
Taaaaka ryba jest w czwartki po 19 na pulsie. Wczoraj pan Edmund Gutkiewicz na żywo w programie połamał 11m tyczkę.
Nie wiem czy kupiłbym po tym filmie tego typu sprzęt. Raczej nie. Zwłaszcza że tani nie jest _________________ I gdzie ta metrówa ??? |
|
 |
Hanys Czy¶ciciel gumiaków

Kraj: Polska Miejscowość: Katowice |
Wysłany: Pią Sty 14, 2005 8:25 am Temat postu: |
|
|
A z Wałęs± na ryby kiedy leci?? : |
|
 |

Wysłany: Pią Sty 14, 2005 9:04 am Temat postu: |
|
|
Z Wałes± na ryby to program polityczny a nie wędkarski. _________________ I gdzie ta metrówa ??? |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Pią Sty 14, 2005 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Shawn7,jak on połamał tę 11m tyczkę :?: Pytam się bo wczoraj nie ogl±dałem Taaakiej Ryby. |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 15, 2005 7:20 am Temat postu: |
|
|
A pukn±ł dolnikiem lekko w kamyczek. Lipne te tyczki. _________________ I gdzie ta metrówa ??? |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Sob Sty 15, 2005 9:50 am Temat postu: |
|
|
THX  |
|
 |
Grooby Młodszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: Klementowice |
Wysłany: Sob Sty 15, 2005 6:07 pm Temat postu: |
|
|
I się tłumaczył że to tak specjalnie, że one s± zbudowane z tak cienkiego materiału. " Trzeba się nimi umieć posługiwać " - jak powiedział nasz mistrz Gutek  _________________ Grooby |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 15, 2005 6:09 pm Temat postu: |
|
|
I na dodatek na rybie połamał Pękła mu w dwóch miejscach !!  _________________ Grooby |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Sob Sty 15, 2005 6:46 pm Temat postu: |
|
|
I się tłumaczył że to tak specjalnie
specjalnie to sie chyba wędek nie łamie nawet w TV _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Sob Sty 15, 2005 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Ta Taaaka Ryba zaczyna mi się coraz bardziej nie podobać  |
|
 |

Wysłany: Nie Sty 16, 2005 11:48 am Temat postu: |
|
|
zamker napisał: |
I się tłumaczył że to tak specjalnie
specjalnie to sie chyba wędek nie łamie nawet w TV |
Zamker, nie specjalnie wędke połamał tylko mówił że specjalnie te wędki takie cienkie ( grubo¶ci±, nie jako¶ci± ) żeby sie było łatwiej nimi posługiwać 8) tzn. lżejsze żeby były.
Na dodatek SENSAS !! Podobnie jak Shawn7 ja także chyba nie kupiłbym takiej lipy, szczególnie po takiej reklamie
Pozdrawiam _________________ Grooby |
|
 |
Thunder Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: nysa |
Wysłany: Nie Sty 16, 2005 1:23 pm Temat postu: |
|
|
nawet Gutek mówił, że to taka cienizna beznadziejna _________________ Pozdrawiam
thunder |
|
 |
terrago GliĽdziarz kopacz

Kraj: Polska Miejscowość: ¦więtochłowice |
Wysłany: Nie Sty 16, 2005 6:26 pm Temat postu: |
|
|
A ja dostałem autograf od rexa hunta  |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Wysłany: Nie Sty 16, 2005 6:51 pm Temat postu: |
|
|
A on mnie dzisiaj pozdrowił,gdy łowił Lucjany  |
|
 |

Wysłany: Nie Sty 16, 2005 6:55 pm Temat postu: |
|
|
terrago napisał: |
A ja dostałem autograf od rexa hunta  |
Wow, jestem w szoku A ja ma autograf od Małysza i się nie chwalę 8) Aaaa Jak by kto¶ chciał, to mogę wysłać wam mój autograf  _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze. |
|
 |
MORAN Hodowca rosówek

Kraj: Polska Miejscowość: scyzoryk |
Wysłany: Nie Sty 16, 2005 10:36 pm Temat postu: Programy wędkarskie |
|
|
Ja który nie ogl±dałem tego rodzaju programów po postach forumowiczów obejrzałem powtórkę Takiej ryby na TV Puls w pi±tek o godz.22.50. Tak się złożyło że często łowię na tej wodzie (kanał zrzutowy z Elektrowni Połaniec) i stwierdziłem że program był jak najbardzej naturalny bez tzw otoczki, więc następny chyba też będę ogl±dał.
DZIĘKI. 8O |
|
 |
Papoot Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Wto Sty 18, 2005 1:07 pm Temat postu: |
|
|
Rex Hunt mnie mierzi. Tępo przewala tony ryb, nawiasem mówi±c pojmanych bez cienia finezji. Niech przyjedzie z ekip± na Mazury, to będzie mógł pokazać, czy rzeczywi¶cie taki z niego Kozak. Program też nie poszerza specjalnie moich wędkarskich horyzontów. Pewnie nie będzie mi dane spotkać się z większo¶ci± gatunków prezentowanych u Reksa, a metodologia połowów potoka na robala też mi się nie przyda.
A "Taaaka Ryba" jest jaka¶ taaaka apatyczna. Jak widzę tego kolesia w okularach i t± laskę, to natychmiast Morfeusz zaczyna puszczać mi oko, za¶ Sikora jest jaki¶ taki kochany i warażliwy, że ma się ochotę go przytulić, ale niekoniecznie ogl±dać. A szkoda, bo facet ma przecież niemało do powiedzenia. Składam to na karb kalekiej formuły programu. Parę lat temu puszczali taki cykl, w którym pojawiali się Sierputowski, Golański, K. Szymański. Dlaczego nie zrobić czego¶ w tym stylu?! |
|
 |
|