Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Szczupi Kierownik steru

Kraj: Polska Miejscowość: Chełm |
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 1:20 pm Temat postu: Babka czarna i piaskowa |
|
|
Czy złowił kto¶ z Was babke czarn± albo piaskow± :?: W zeszłym roku-2004 babka piaskowa była plag± w rzece Bug.Czarn± złowiłem tylko raz i nikt zreszt± nie wiedział co to za ryba.Czy tak też sie dzieje w Waszych łowiskach z t± ryb± :?: Czy często spotykacie sie z tym szkodnikiem :?: _________________ Lepszy rydz niż nic !! |
|
 |
shawn7 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Bełchatów |
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Babki piaskowe s± wszędzie tam gdzie jest woda i plaża. Pojawiaj± się masowo zwłaszcza latem, chociaż póĽn± wiosn± i wczesn± jesieni± też można czasem złowić. Najwięcej babek złapać można w kurortach nadmorskich. Najlepsz± przynęt± jest oliwka do opalania.
Babka czarna w naszych szeroko¶ciach geograficznych występuje sporadycznie. Jednak można zlapać tak± przy wielkim szczęsciu. Będzie to najczęsciej studentka.
To tyle co wiem o babkach  _________________ I gdzie ta metrówa ??? |
|
 |
Hammer Czy¶ciciel gumiaków

Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk |
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 1:33 pm Temat postu: Babka |
|
|
Szczupi ja też nałapałem się tego djabelstwa w zeszłym i poprzednich latach. Łowię nad Wisł± ¦miał± w Gdańsku i muszę Ci powiedzieć ,że z t± ryb± (szkodnikiem)jest coraz gorzej, rozprzestrzenia się coraz szybciej. |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 18, 2005 1:41 pm Temat postu: |
|
|
Pół biedy je¶li Ty je łapiesz. Trzeba uważać żeby to ona Cię nie złapała bo już wtedy nie połapiesz:) _________________ I gdzie ta metrówa ??? |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 18, 2005 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Juz nic więcej nie powiem _________________ I gdzie ta metrówa ??? |
|
 |
Szczupi Kierownik steru

Wysłany: Wto Sty 18, 2005 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Latem 2004 złowiłem czarn± babkę.Rzecz jasna wypu¶ciłem j± ale wcze¶niej zrobiłem fotke jej.Chociaż mam Olympusa-wydaje sie dobra renomowana firma aparatów fotograficznych to zdjecie dłoni mojego brata a na niej babki czarnej wyszło okropnie.Chciałem pokazać je tutaj wszystkim ciekawym tej dziwnej i zadkiej ryby ale niestety przez jako¶ć tego zdjecia tego nie zrobie.Rybę t± złapałem na ziarno słodkiej kukurydzy. _________________ Lepszy rydz niż nic !! |
|
 |
skorupa Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Kłobuck |
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 3:50 pm Temat postu: |
|
|
shawn7 napisał: |
Babki piaskowe s± wszędzie tam gdzie jest woda i plaża. Pojawiaj± się masowo zwłaszcza latem, chociaż póĽn± wiosn± i wczesn± jesieni± też można czasem złowić. Najwięcej babek złapać można w kurortach nadmorskich. Najlepsz± przynęt± jest oliwka do opalania.
Babka czarna w naszych szeroko¶ciach geograficznych występuje sporadycznie. Jednak można zlapać tak± przy wielkim szczęsciu. Będzie to najczęsciej studentka.
To tyle co wiem o babkach  |
Niezłe. _________________ Albo rybki, albo pipki- jak powiedział Hamlet
http://www.wedkarstwo.czest.pl |
|
 |
Simson Młodszy podbierakowy

Kraj: Pl Miejscowość: Staszów |
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 4:46 pm Temat postu: Babka... |
|
|
Z czasem i ty dojdziesz do takiej wprawy jak shawn007. Wysyłaj
tylko więcej k±¶liwych postów do swoich kolegów a za rok będziesz pogawędkowym twardzielem. Szczupi chciał dodać nowy, ciekawy
temat, a tu od razu :evil: .Tak przy okazji Szczupi co zrobiłe¶ z t±
rybk± bo wydaje mi się, że Babki s± pod ochron± :?: .
Simson |
|
 |
Jacek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 4:59 pm Temat postu: |
|
|
shawn7 napisał: |
Babki piaskowe s± wszędzie tam gdzie jest woda i plaża.
|
To prawda, aczkolwiek to pierwsze to wcale nie warunek konieczny. Często je widzę w tzw. piaskownicach. Czyli tam gdzie piasek, ale wody tam nie ma zupełnie. No, chyba że po burzy.  |
|
 |
Szczupi Kierownik steru

Wysłany: Wto Sty 18, 2005 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Ty Simson czytać nie umiesz : :?: Przecież napisałem że j± wypu¶ciłem :x _________________ Lepszy rydz niż nic !! |
|
 |
czesiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Byczyna |
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Ja t± rybę miałem okazje też złowić... We Władysławowie... Ale bestja... Jak Jazgarz, też taki chwast _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze. |
|
 |

Wysłany: Sro Sty 19, 2005 7:16 am Temat postu: Re: Babka... |
|
|
Simson napisał: |
Z czasem i ty dojdziesz do takiej wprawy jak shawn007. Wysyłaj
tylko więcej k±¶liwych postów do swoich kolegów a za rok będziesz pogawędkowym twardzielem. Szczupi chciał dodać nowy, ciekawy
temat, a tu od razu :evil: |
Simson:
Nigdy w życiu nie miałem zamiaru być k±¶liwy lub niemiły dla kolegów. Zwłaszcza do kolegów wędkarzy. A zwłaszcza do tych z PW. Jedyny kontakt jaki miałem z babkami to ten jaki opisałem. Jestem pewien, że Szczupi nie ma mi za złe mojego małego żarciku. Poza tym to, że nadano mi bez mojej wiedzy tytuł (jakże zaszczytny) pogawędkowego twardziela ¶wiadczy tylko o tym, że udzielam się na tym wspaniałym forum już długo.
I to tyle co chciałem Ci powiedzieć.
Aaa jeszcze jedno: mi osobi¶cie lepiej się czyta forum je¶li od czasu do czasu natknę się na post okraszony kawałkiem u¶miechu. _________________ I gdzie ta metrówa ??? |
|
 |
Szczupi Kierownik steru

Wysłany: Sro Sty 19, 2005 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Nikomu niczego nie mam zazłe a żarcik jest fajny Obrażaj± się tylko baby : (bez urazy oczywi¶cie) _________________ Lepszy rydz niż nic !!
Ostatnio zmieniony przez Szczupi dnia Sro Sty 19, 2005 4:57 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
Simson Młodszy podbierakowy

Kraj: Pl Miejscowość: Staszów |
Wysłany: Sro Sty 19, 2005 4:56 pm Temat postu: Babka... |
|
|
Nie chciałem być „niegrzeczny” przepraszam, naprawdę podobał mi
się Twój żarcik.
Simson |
|
 |
Milan Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Nowa Dęba |
Wysłany: Sro Sty 19, 2005 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Jak to w końcu jest z t± babk± piaskow±. Niby jest pod ochron± a tu słyszę , że szkodnik??? _________________ Bieroo Paniee??? |
|
 |
taurus Starszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: Poznan |
|
 |
Torque Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 8:21 am Temat postu: |
|
|
Taurusie ja bym raczej podał linkę do oryginału i pełnej wersji. Tutaj przeczytamy cało¶ć: http://www.rafy.pl/archiwum_babkabycza.php _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
taurus Starszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: Poznan |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 8:29 am Temat postu: |
|
|
Nie zwróciłem nawet na to w ¶rodku nocy uwagę, ale słuszna uwaga. |
|
 |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 11:43 am Temat postu: |
|
|
Artykuł bardzo ciekawy. Mowa tam jednak o babce byczej a nie piaskowej.
Jestem ciekawy, kiedy na hakach wędkarskich byczek zago¶ci w całej Polsce. 20 cm okazy i szybki ich przyrost, może stanowić bazę do zawodów spławikowych :-) Skoro w Rosji znalazły miejsce te rybki w konserwach, to może s± smaczne. Byczek z grila czy byczek po grecku - dlaczego by nie :-) |
|
 |
|