Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
popper Operator wędziska

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 8:47 am Temat postu: okulary polaryzacyjne JAXON |
|
|
Niedawno nabyłem okularki tej firmy, pod nazw±: okulary polaryzayjne Typ 09 AM- Rozja¶niaj±ce.
Koszt ok. 30 PLN-ów Nawet ładen (były : )
Okulary "wytrzymały" jedynie kilka podróży samochodowych (na rybach nawet nie były).
Nie zostały uderzone, nie były wyginane rozginane i w inny sposób maltretowane.
Z przyczyn dla mnie zupełnie zagadkowych, dosłownie rozsypały się tzw. zauszniki.
S±dzę, że materiał opraw jest kiepskiej jako¶ci, ponieważ w kilu miejscach, które zwykle "pracuj±" przy zakładaniu i zdejmowaniu, pojawiły się bielej±ce ¶lady, jak podczas silnego wyginania plastykowego pręta.
Zdecydowanie NIE POLECAM |
|
 |
Pawel_K Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 9:12 am Temat postu: |
|
|
Re: Wariant ratunkowy
Pytanie: co zrobić, żeby uratować cenny sprzęt wędkarski?
OdpowiedĽ: uszkodzone zauszniki można z powodzeniem zast±pić gumk± od majtek. To rozwi±zanie trwałe, estetyczne, praktyczne, a nade wszystko: oryginalne (założę się, że niewielu kolegów na łowisku będzie miało co¶ takiego). Zwracam uwagę, że gumka od majtek pozwala idealnie dopasować okulary do obwodu głowy. Ponadto zapobiega ich zsuwaniu się do wody, gdy wędkarz się pochyla. Jest tania: jeżeli sparcieje, wymieniasz j± na now±. I znowu możesz szpanować.
Gdyby¶ miał jeszcze jakie¶ kłopoty (na przykład ze szkłami), to daj znać! Na pewno co¶ się wymy¶li.
A teraz na poważnie. Jestem okularnikiem od 11 lat. Okulary mam wci±ż te same. Przeżyły wypadek samochodowy: siedziałem z tyłu i tak mn± targnęło, że głow± złamałem przednie siedzenie; okulary się pogięły, ale optyk je wyprostował i nadal mi służ±. Nie wyobrażam sobie, żeby mogły się połamać od zakładania. Dziękuję za ostrzeżenie. Je¶li będę się interesował polaroidami, to wiem, czego unikać. |
|
 |
michalm Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Siemonia |
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 12:29 pm Temat postu: |
|
|
Moje Jaxony konstrukcyjnie były bez zarzutu. Nic się nie złamało.
Ale szkła s± do du..py. Zauszniki porysowały szkła od ¶rodka. |
|
 |
wolff ¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów

Kraj: Polska Miejscowość: Bytom Górniki |
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Natomiast moje Jaxony jak na zło¶ć nie chc± się połamać a i szkła pomimo tego że wożę okulary luzem w pudełku z akcesoriami, nie chc± się porysować! Piszę jak na zło¶ć ponieważ kilka lat już je posiadam i maj± już nieaktualny tzw design, czyli że s± po prostu ochydne z wygl±du.
Wielokrotnie już przymierzałem się do zakupu nowych jednak żadne z obecnie dostępnych nie spełniaj± moich wymagań. Jedyne więc co mi pozostaję to udać się ze starymi Jaxonami do optyka i poprosić go o dobranie odpowiednich oprawek do starych szkieł! _________________ Irek
------------------------------------------------
¦pieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz±. |
|
 |
superjurek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Norway
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Podobnie jak Wolffa tak i moje Jaxony nie chc± się zniszczyć choć bywały już w różnych opresjach. _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Kraj: UK Miejscowość: ... |
Wysłany: Sob Cze 18, 2005 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Czyli chyba pół na pół w produkcji jaxonów. :?
Moje niestety do¶ć szybko popękały tak jak u qslqsl-a.
Na pocz±tku były kleje szybko schn±ce,potem nie przynosiło to efektu.
Więc w ruch poszła zapalniczka i narazie się trzyma. :
Nie mam zamiaru wywalać po kilku razach. Wygl±da to ..... :? . ale co mi tam . Na przyszły sezon trza się liczyć z wydatkiem..... :? |
|
 |
Platfy Hodowca rosówek

Kraj: Polska Miejscowość: Tarnobrzeg |
Wysłany: Pią Cze 24, 2005 2:36 pm Temat postu: |
|
|
a moje jaxony spisuję się bez zarzutu, a tyle przeszły, nigdy nie były w żadnym pokrowcu czy etui |
|
 |
kongo147 Czy¶ciciel gumiaków

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 2:55 pm Temat postu: Re: okulary polaryzacyjne JAXON |
|
|
popper napisał: |
Niedawno nabyłem okularki tej firmy, pod nazw±: okulary polaryzayjne Typ 09 AM- Rozja¶niaj±ce.
Koszt ok. 30 PLN-ów Nawet ładen (były : )
Okulary "wytrzymały" jedynie kilka podróży samochodowych (na rybach nawet nie były).
Nie zostały uderzone, nie były wyginane rozginane i w inny sposób maltretowane.
Z przyczyn dla mnie zupełnie zagadkowych, dosłownie rozsypały się tzw. zauszniki.
S±dzę, że materiał opraw jest kiepskiej jako¶ci, ponieważ w kilu miejscach, które zwykle "pracuj±" przy zakładaniu i zdejmowaniu, pojawiły się bielej±ce ¶lady, jak podczas silnego wyginania plastykowego pręta.
Zdecydowanie NIE POLECAM |
Jeżeli kupuje sie okulary za 30 zł to nic dziwnego ze sie rozsypuja a co to wgl za marka jaxson co lepiej wziać i dopłacić kilko groszy i kupic porz±dne okulary na lata w wielu porz±dnych sklepach okulary nie s± drogie a zapewniam ze maja prawdziwa polaryzację i filtry. I i zribione s± z konkretnego materiału. Jeżeli kupisz okulary za 30 i co chcile będ± sie psuc to w ciagu roku mozesz kupić z 5 par wychodzi więc 150 zł a tak kupisz jedne na za 90 masz na kilka lat i jeszcze zostanie ma inne przyjemno¶ci . albi inne rzeczy haczyki czy cos Pozdrawiam edytował dzepetto |
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk |
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Nieładnie tak naganiać, oj nieładnie :. |
|
 |
kongo147 Czy¶ciciel gumiaków

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 3:10 pm Temat postu: |
|
|
pietruch napisał: |
Nieładnie tak naganiać, oj nieładnie :. |
a co złego tam jest napisane?
Na forum PW piszemy przestrzegaj±c zasad pisowni. Nie ma od tego odstępstw poza naprawdę wyj±tkowymi przypadkami.
jjjan |
|
 |
pepek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Chorzów |
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Osobi¶cie do samochodu posiadam okulary polaryzacyjne Solano,
na rybki mam dwie pary Jaxon ale trzeci± parę połamałem ale
to było tylko z mojej winy. 8) _________________ Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytaj±c o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca rado¶ć.
|
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Mam Jaxony od kilku ładnych lat. Jedyny mankament, to zbyt podatne na zarysowania szkła. Prawdopodobnie obtarły się po złożeniu w futerale. Ale mechanicznie nie stwarzaj± najmniejszych problemów. A zakładam je na... okulary lecznicze.  |
|
 |
mario_z Łowca Szczupaka i Suma

Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Mam dwie sztuki, rozja¶niaj±ce i przyciemniaj±ce, nie mam do nich żadnych zastrzeżeń prócz tego że łatwo je zarysować. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
 |
ziomek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Tam gdzie Odra i Bóbr |
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Widać, prze te prawie 8 lat od ukazania się recenzji, Jaxon dokonał przełomu technologicznego :
I ja na jaxonach jadę. Rysuj± się łatwo, ale spełniaj± swoje zadanie. I za te 3 dychy nie żal gdy w trawie zostawię.
Planuję po raz pierwszy kupić co¶ rozja¶niaj±cego (bo z żółtymi "szkłami" to rozja¶niaj±ce??), odk±d Animalowe na nos założyłem. Inna bajka. Ale to chyba nie jaxony.
Animal - co to za "patrzałki" i po wiele stoj±? _________________ "Człowiek będzie zdobywał coraz więcej i więcej, aż przyjdzie dzień, kiedy ¶wiat rzeknie: "Nie mam już nic więcej do ofiarowania" " |
|
 |
the_animal Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 10:15 pm Temat postu: |
|
|
Mistrale - ok 50 zł . Ma być dostawa w sulechowie za jaki¶ tydzień , dwa. Maj± przyj¶ć jakie¶ fotochromy polaryzacyjne. Baardzo polecane w sklepie . Oczywi¶cie ciut droższe będ±  _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
dzepetto Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca |
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 10:25 pm Temat postu: |
|
|
Monk napisał: |
A zakładam je na... okulary lecznicze.  |
Nie słyszałe¶, że lepiej zapobiegać niż leczyć? Temat odgrzany z 2005 roku z powodów promocyjnych, ale skoro został podbity, to i ja co¶ dodam. Pierwsze polaroidy kupiłem u optyka, były to bryle solano z br±zowymi szybami. Miały służyć na rypkach i do jazdy samochodem. Kupiłem je, bo chciałem mieć co¶ z porz±dnymi szkłami, a marka wydawała mi się wtedy dobra i ¶wiatowo brzmi±ca. Poza tym moja dziewczyna uważała, że seksownie w nich wygl±dam... tylko w czym ja niby nie wygl±dam seksownie? Po kilku miesi±cach z auta "zniknęło" mi trochę rzeczy, w tym także moje okulary (przy okazji chciałbym pozdrowić tych gamoni, którzy okradli auto bez zajrzenia do bagażnika- za sprzęt geodezyjny dostaliby¶cie nieco więcej kasy niż za te pierdoły ). Szkoda mi było okularów, bo spisywały się całkiem przyzwoicie, choć jakie¶ ryski się na nich zd±żyły pojawić. Niestety takich samych już nie dostałem. Kupiłem podobne cenowo, podobne w wygl±dzie (wiadomo dlaczego) i też br±zowe okulary Cube. Jako¶ć ta sama i po jakim¶ czasie szyby się porysowały... W tym mniej więcej czasie poznałem go¶cia, który jest wła¶cicielem kilku marek wła¶nie okularów p. słonecznych, sportowych, gogli itp( swoj± drog± zdziwiony byłem, że niektóre marki używane przez sportowców pochodz± nie zza oceanu, tylko z drugiego końca ulicy, przy której mieszkałem i że co¶, co kosztuje prawie 1000 zł i brzmi równie egzotycznie co kosztuje pochodzi nie z Włoch czy innych USA, a z Pooski...) . Sporo mi opowiedział o produkcji i na co zwracać uwagę- także w odniesieniu do jego wyrobów. Po tych uwagach stwierdziłem, że odłożę kasę i kupie polaroidy Polaroida. Na forach czytałem, że oprawki maj± kiepskiej jako¶ci, ale niczego takiego nie zauważyłem. Jako¶ć patrzenia nieporównanie lepsza niż we wszelkich Solano itp. Oczy w nich naprawdę odpoczywaj±, a szkła po 3 latach maj± gdzie¶ tam ledwo zauważalne drobniutki 2-3 ryski ( mała uwaga- okulary z filtrem polaryzacyjnym nie mog± mieć rys, bo te okropnie męcz± wzrok). Kupiłem z czarnymi szkłami- oczywi¶cie do auta i na rypki. Jednak okazało się, że nawet w bardzo słoneczne dni, gdy łowi się np. w cieniu drzewa, na czę¶ciowo zakrytym krzaczorami ciurku warto mieć już szkła bursztynowe. Cena Polaroida trochę za wysoka jak dla mnie, żeby kupować co chwilę nowe modele, spowodowała, że rok temu kupiłem bursztynowe Shimano. Polaryzację maj± naprawdę przyzwoit± i choć nie maj± tej jako¶ci co np. Polaroid i tak ¶wietnie mi się sprawdzaj±. Rys nie odnotowałem . Brakuje mi jeszcze bardzo jasnych, żółtych szkieł na wieczory na zaro¶niętych siurkach. Te najczę¶ciej już niestety maj± obniżony stopień polaryzacji. Gdybym miqł podsumować- je¶li kogo¶ stać na dobre okulary, to niech kupi co¶ dobrego, najlepiej w 3 wariantach- czarne(lub br±zowe), bursztynowe i żółte. Je¶li to za droga impreza to polecam np. okulary Arctica, s± modele z wymienialnymi szkłami w różnych barwach. Naprawdę tanich nie polecam. Polaryzacja kiepska, szkła się szybko rysuj± i to wszystko niestety wpływa na szbkie męczenie się oczu, a w konsekwencji poczucie ogólnego zmęczenia a nawet ciężki do zniesienia ból głowy... |
|
 |
artur Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 10:31 pm Temat postu: |
|
|
the_animal napisał: |
Mistrale - ok 50 zł . Ma być dostawa w sulechowie za jaki¶ tydzień , dwa. Maj± przyj¶ć jakie¶ fotochromy polaryzacyjne. Baardzo polecane w sklepie . Oczywi¶cie ciut droższe będ±  |
To daj namiary na fotochromy polaryzacyjne. Gdy wymieniałem swoje szkła "lecznicze" To "fotochromy polaryzacyjne" robiła tylko jedna firma i były k@sko drogie, bo przy mojej wadzie wzroku same szkła prawie 1,5 tysia kosztowały. Kupiłem same fotochromy. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić " |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 10:38 pm Temat postu: |
|
|
artur napisał: |
Mistrale - ok 50 zł . Ma być dostawa w sulechowie za jaki¶ tydzień , dwa. Maj± przyj¶ć jakie¶ fotochromy polaryzacyjne. Baardzo polecane w sklepie . Oczywi¶cie ciut droższe będ±  |
To daj namiary na fotochromy polaryzacyjne. Gdy wymieniałem swoje szkła "lecznicze" To "fotochromy polaryzacyjne" robiła tylko jedna firma i były k@sko drogie, bo przy mojej wadzie wzroku same szkła prawie 1,5 tysia kosztowały. Kupiłem same fotochromy. |
Jak zadzwoni± do mnie ze sklepu że już s± to dam namiary bo nazwa firemki mi wyleciała. Babka tylko powiedziała, ze go¶c jak przywozi to podrzuca dwie - trzy pary na sklep i szybko znikaj±. Cena miała byc w granicy 130 - 150 zł . Albo Mistral, albo Cormoran , albo nie pamiętam co , ale napewno dam znać 8) _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Mistralli na razie w sklepie nie ma, ale dzi¶ gwoli ciekawo¶ci znalazłem na targach w Poznaniu okulary Solano - polaryzacyjne i fotochromy - niestety nie chcieli sprzedać - były tylko na pokaz. W sklepach ponoć po ok 120 zł.
 _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
lecek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów |
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Od razu pragnę odci±ć się od krypto reklamy. Kupuję okulary i to rzadko w cenie "dopuszczalnej" o wła¶ciwo¶ciach i specyfikacji technicznej jaka jest dla mnie odpowiadaj±ca .Podesłany link jest jest czysto instruktażowy
OKULARY Chodzi mi o informacje techniczne.
OKULARYII _________________ Lecek |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 25, 2013 6:28 pm Temat postu: |
|
|
A wracaj±c do tematu, to okulary Jaxona kupiłem "dwa" razy. Pierwszy i ostatni. Czarne, dymne do spinningowania na rzekach. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo ciekawe propozycje i pewnie , gdyby były pod nosem godne przemy¶łenia - jak dla mnie. Jednak nie wyobrażam sobie kupienia okularów w ciemno bez wsadzenia ich na nos ... : _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 25, 2013 6:48 pm Temat postu: |
|
|
Jednak nie wyobrażam sobie kupienia okularów w ciemno bez wsadzenia ich na nos ... : |
Zawsze można zwrócić. Oprawki naprawdę s± przyjemne.osobi¶cie ja jak i moi znajomi nie mieli problemów z dopasowaniem. Linki podesłałem aby poczytać o wła¶ciwo¶ciach i trwało¶ci. _________________ Lecek |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 7:06 pm Temat postu: |
|
|
lecek napisał: |
Jednak nie wyobrażam sobie kupienia okularów w ciemno bez wsadzenia ich na nos ... : |
Zawsze można zwrócić. Oprawki naprawdę s± przyjemne.osobi¶cie ja jak i moi znajomi nie mieli problemów z dopasowaniem. Linki podesłałem aby poczytać o wła¶ciwo¶ciach i trwało¶ci. |
Dobrze, że podesłałe¶ Człowiek lubi mieć wybór a ta propozycja nader ciekawa. Interesuj± mnie jeszcze tylko te z fotochromem by zerkn±ć nimi na ¶wiatło dzienne i będę nad czym¶ my¶łał. Akurat ja. Może inni też :?:  _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
ZIPPO Pogawędkowy twardziel

Kraj: Norwegia Miejscowość: Sola |
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Rozmawiałem kiedy¶ o fotochromach z jednym optykiem. Twierdził, że nie nadaj± się one do jazdy samochodem który posiada klejon± przedni± szybę, niby tak załamuje ¶wiatło, że fotochromy nie działaj± :? .
Słyszeli¶cie co¶ takiego? |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 8:07 pm Temat postu: |
|
|
ZIPPO napisał: |
Rozmawiałem kiedy¶ o fotochromach z jednym optykiem. Twierdził, że nie nadaj± się one do jazdy samochodem który posiada klejon± przedni± szybę, niby tak załamuje ¶wiatło, że fotochromy nie działaj± :? .
A to nie o polaryzację chodziło ? _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Bolek ja noszę fotochromy na stałe. W aucie nie działaj±, ale to nie chodzi o załamywanie ¶wiatła, tylko o to że szyba samochodowa do¶ć skutecznie filtruje promieniowanie UV na którre reaguje fotochrom. Wielokrotnie sprawdzone jak tylko opuszczona szyba boczna od razu okulary reaguj±, co do załamań ¶wiatła to wła¶nie polaryzacja od tego jest, jeĽdziłem sporo w nakładkach polaryzacyjnych, ¶wietnie eliminuj± refleksy ¶wietlne. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
 |

Wysłany: Pon Lut 25, 2013 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Bolek ja noszę fotochromy na stałe. W aucie nie działaj±, ale to nie chodzi o załamywanie ¶wiatła, tylko o to że szyba samochodowa do¶ć skutecznie filtruje promieniowanie UV na którre reaguje fotochrom. Wielokrotnie sprawdzone jak tylko opuszczona szyba boczna od razu okulary reaguj±, |
O widzisz, UV. Dwa lata temu rozmawiałem, dlatego mi umknęło.
Czyli chodzi o to, że okulary "nie ciemniej±" w słońcu. |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Bolek ja noszę fotochromy na stałe. W aucie nie działaj±, ale to nie chodzi o załamywanie ¶wiatła, tylko o to że szyba samochodowa do¶ć skutecznie filtruje promieniowanie UV na którre reaguje fotochrom. Wielokrotnie sprawdzone jak tylko opuszczona szyba boczna od razu okulary reaguj±, |
O widzisz, UV. Dwa lata temu rozmawiałem, dlatego mi umknęło.
Czyli chodzi o to, że okulary "nie ciemniej±" w słońcu. |
Dokładnie tak. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 10:48 pm Temat postu: |
|
|
I tu pytanie mam. Je¶łi chciał bym kupic polaroidy fotochromy - to kupować jak najja¶niejsze, bo - w zajasnym same ¶ciemniej± a w ciemnym rozja¶ni± obraz - i chodzi mi tutaj o łowienie np z plaży i łowienie w krzakach nad pstr± rzeczk± - czy te same zdadz± egzamin i tu i tu ? _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 5:04 pm Temat postu: |
|
|
I tu pytanie mam. Je¶łi chciał bym kupic polaroidy fotochromy - to kupować jak najja¶niejsze, bo - w zajasnym same ¶ciemniej± a w ciemnym rozja¶ni± obraz - i chodzi mi tutaj o łowienie np z plaży i łowienie w krzakach nad pstr± rzeczk± - czy te same zdadz± egzamin i tu i tu ? |
Nie jestem w 100% przekonany ale, obawiam się iż, za wiele wymagasz od współczesnego postępu w dziedzinie optyki .
O fotochromach polaryzuj±cych jeszcze nie słyszałem 8O co, nie znaczy że, może kto¶ już tak .
W chwili kiedy robiłem swoje "białe szkła", optyk-wedkarz odradzał mi fotochromy. Być może dlatego iż, wiedział jakim zawodem się trudnię :.
Z tego co pamiętam twierdził że, ¶rednio nadaj± się do wszystkiego.
Polaryzacyjne zrobił mi owszem, polaryzuj±ce , gorzej z ramkami : .
Prawie 100 euro i szkła "wylataj±" kiedy je zaledwie czterema piwami przycisn±ć do piersi .
Nie można wypowiadać się za wszystkich zatem, nie zrobię tego .
Powiem tylko że, bursztynowe ciemne (szkła ) dla mnie s± wystarczaj±co poliwalentne by pozostać dłużej przy takim kolorze .
W pochmurne dni jak i w pełnym słońcu nie mecz± mi się oczy . |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Mistralli na razie w sklepie nie ma, ale dzi¶ gwoli ciekawo¶ci znalazłem na targach w Poznaniu okulary Solano - polaryzacyjne i fotochromy - niestety nie chcieli sprzedać - były tylko na pokaz. W sklepach ponoć po ok 120 zł.
 |
Robercie - o takie co¶ mi chodzi  _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:22 pm Temat postu: |
|
|
 |
Robercie - o takie co¶ mi chodzi  |
Znaczy że, jestem zapóĽniony .
Jednak ostrożnie podchodziłbym do takich nowo¶ci : zwłaszcza w takiej cenie :.
Bior±c pod uwagę że, za szkła dobrej jako¶ci płaci się pięciokrotnie więcej :
Jeżeli jednak okaż± się pod każdym względem dobre zwracam honor i odszczekam co powiedziałem . |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Też się zainteresowałem i też jestem zapóĽniony (dzięki Robert- napisałbym opóĽniony )
Poszperałem i okazuje się, że s± fotochromy polaryzacyjne działaj±ce w samochodach. Stronę znalazłem na forum optycznym, więc raczej wiarygodne.
Drivewear
Ale ceny się cykam poszukać : |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:35 pm Temat postu: |
|
|
"ZapóĽniony" ładniej brzmi ( i nie jest błędem ort.) .
No to jedn± kwestię mamy z głowy "s±"
Teraz cena :roll: , jak za 120 (nawet euro) to wchodzę w ten biznes . |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
"ZapóĽniony" ładniej brzmi ( i nie jest błędem ort.) .
|
Nie chodzi o bł±d, ale zapóĽniony ciut lepszy ma wydĽwięk : . |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Okulary za 30 - 80 zł kupuje wiele osób - nie wszyscy maj± polaroidy Polaroida - choć i te jak pokazał lecek - nie maj± kosmicznej ceny. Może takie tańsze polaroidy - fotochromy będ± na tyle dobre ile np tanie polaroidy za 50 zł 8) _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Kilka lat temu gdy robiłem obecne szkła lecznicze, to polaryzacyjne z fotochromem robiła tylko HAMA zdaje się, cena była kosmiczna. Za takie szkła jakie potrzebuję oscylowała wokół 2 tysi złotych za same szkła. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Animal.
Nie no, słuchaj. Z wędkarskiego punktu widzenia na pewno będ± dobre.
Ale co¶ tak czuję, że razem z Robertem my¶limy o możliwo¶ci użycia ich w samochodzie. A tutaj fotochromy "zwykłe" się nie nadaj±, i trzeba liczyć się z cen± z kosmosu. |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Kilka lat temu gdy robiłem obecne szkła lecznicze, to polaryzacyjne z fotochromem robiła tylko HAMA zdaje się, cena była kosmiczna. Za takie szkła jakie potrzebuję oscylowała wokół 2 tysi złotych za same szkła. |
Moje "polary" korekcyjne (bez fotochromu) to 460 euro : .
Całe szczę¶cie iż, miałem dobr± "osłonę kosztów leczenia" bo do dzisiaj biegałbym ¶lepy  |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Polemikę o okularach nie zacz±łem od możliwo¶ci użycia ich w smochodzie, tylko od pytania ziomka. Reszta to odpowiedzi na zapytania. :? _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Polemikę o okularach nie zacz±łem od możliwo¶ci użycia ich w smochodzie, tylko od pytania ziomka. Reszta to odpowiedzi na zapytania. :? |
Zatem, wykorzystamy Cię jako The_animal do¶wiadczalny .
Kupuj "Mistrale" i opowiedz wrażenia .
A tak przy okazji, wie kto¶ co znaczy słowo "Mistral"? . |
|
 |
wlodek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Plewiska |
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:22 pm Temat postu: |
|
|
suchy, zimny, porywisty wiatr wiej±cy w południowej Francji  |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:23 pm Temat postu: |
|
|
wlodek napisał: |
suchy, zimny, porywisty wiatr wiej±cy w południowej Francji  |
Szybki wujek google  |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:24 pm Temat postu: |
|
|
 |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Włodziu czuwa, wbrew pozorom . |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Włodek jako rasowy żeglarz, ma wszystkie wiatry w małym palcu.  |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 26, 2013 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Czuwam Robercie! A temat bardzo ciekawy. Wędkarstwo i żeglarstwo to jak dla mnie pokrewne sporty. Ta sama woda pozwala cieszyć się oboma dziedzinami i okulary o których temat do obu s± bardzo przydatne ! :-) |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 10:22 pm Temat postu: |
|
|
wlodek napisał: |
Czuwam Robercie! A temat bardzo ciekawy. Wędkarstwo i żeglarstwo to jak dla mnie pokrewne sporty. Ta sama woda pozwala cieszyć się oboma dziedzinami i okulary o których temat do obu s± bardzo przydatne ! :-) |
 _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
|