Z badań przeprowadzonych przez Instytut Rybactwa ¦ródl±dowego w Olsztynie wynika, iż dzienny połów wędkarza w Zalewie Zegrzyńskim w 1999 roku wynosił 1,13 kg (o 0,03 kg mniej, niż w kilku jeziorach gospodarstw rybackich). Łowiono przede wszystkim: leszcz - 33,57%, kr±p - 15,89%, sum - 10,45%, sandacz - 8,61%, szczupak - 7,9%.
Natomiast w 2000 roku wynosił 1,30 kg. Łowiono przede wszystkim: leszcz - 30,62%, kr±p 7,24%, sum 5,46%, sandacz 11,78%, szczupak - 18,19%, okoń 12,66%, płoć 5,47%. Rocznie na wędkarza przypada około 44 kg ryb
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 469 Zalogowani 0 Wszyscy 469
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Nie Paż 09, 2005 10:45 am Temat postu: Galeria "Kręgiel"
Nic dziwnego, że w galerii pokazało się wiele wspaniałych fotografii. Zlot obdarował nas nie tylko szczupakami, ale i zlotowiczami z aparatami fotograficznymi.
Lubie przegl±dać takie foty, bo nie wszędzie byłem i nie wszystko widziałem. Szkoda, że tym razem, nie mamy konkursu na najlepsz± fotę. O wła¶nie!! Może tutaj będziemy wskazywać tę jedn± wg Was najładniejsz± fotografię z tego zlotu? Koniecznie napiszcie dlaczego ta a nie inna.
Zaczynam.
Wybrałem: " Widzę jak przez mgłę :-) " autor fotografii Dzas.
Bardzo mi się podoba dobór tytułu do fotografii. Poza tym, naprawdę trudno wykonać takie ujęcie. Na nic zdaj± się najlepsze lustrzanki Canona czy inne z największej półki.
No to na poczatek mamy pierwszy typ. Kto następny?
dzas Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz
Wysłany: Nie Paż 09, 2005 11:02 am Temat postu:
Autorem fotki jest Dzasowa, aparat to akurat jest Canon, tyle że lichy
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół
Wysłany: Nie Paż 09, 2005 11:34 am Temat postu:
Wiem, że Dzasowa. Musimy jednak podawać autorstwo wg wskazań na liczniku galerii :-) Inaczej może zrobić się mały bałagan. Przyjmujmy więc autorstwo wystawiajacego fotę na galerii.
pietruch Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk
Wysłany: Nie Paż 09, 2005 11:56 am Temat postu:
Pozwolę sobie wprowadzić system oceniania, jaki istniał przy większo¶ci konkursów :
- I miejsce - 3 pkt - "Sam nie wiem" Autorstwa Asknet
- II miejsce - 2 pkt - "Naczelni" Autorstwa Wykrzyknik
- III miejsce - 1 pkt - "¦lubna" Autorstwa Dzas
Jeżeli jednak miałbym wybrać tylko jedn± pracę, jako najlepsz± zostawię "Sam nie wiem". :
Edit: Oldi- uważam, że za dużo jest fot z galerii aby oceniać tylko jedn±... system punktowy byłby prawdopodobnie dużo lepszy :roll:.
Ostatnio zmieniony przez pietruch dnia Nie Paż 09, 2005 12:21 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie Paż 09, 2005 12:12 pm Temat postu:
No to mamy dwie fotografie:
- Sam nie wiem - Asknet
- Widzę jak przez mgłę - Dzas
Kto nastepny?
farciarz Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Paż 09, 2005 3:17 pm Temat postu:
Dodałem w końcu fotki od siebie...może która¶ wam się spodoba _________________ W przyszłym roku Polska wita...zaczynam żyć od nowa !!
Wysłany: Sro Paż 12, 2005 5:28 am Temat postu:
Ogl±dałem Twoje fotki Farciarzu. S± fajne, jednak na fotę nr 1 typuję nadal : Widzę jak przez mgłę :-)
Co¶ nikt prócz Pietrucha nie chce się wyrazić. Trudno - widocznie tutaj na portalu jest więcej innych, ciekawych tematów :-)