Od 1 stycznia 2007 roku, na wodach nizinnych, znajdujących się na terenie działania okręgu PZW Katowice zostają wprowadzone następujące zmiany w zasadach wędkowania:
- podwyższa się wymiar ochronny dla następujących gatunków ryb:
- szczupak: 50 cm
- sandacz: 50 cm Ogranicza się ponadto dobowy limit szczupaka i sandacza do 2 szt. łącznie.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 476 Zalogowani 0 Wszyscy 476
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj
Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Piš Lis 04, 2005 9:58 pm Temat postu: Nowe pomysły
Tak mi się marzy, aby na tym forum ( zmienić nazwę forum ? ) otworzyć działy "dla każdego, coś miłego " albo " zrób to sam " - sam nie wiem jak to nazwać.
Jak to wisdzę.
Ustalimy tematykę prac na rzecz PW.
Jak powinni pracować userzy? Ano piwinni dbać, aby można było coś ciekawego przeczytać na tematy wędkarskie, coś zobaczyć, czymś się podzielić itp.
Mamy speców od spinningu, gruntówek, muszkarzy, morskich wilków i wyczynowców. Mamy speców od elektroniki wedkarskiej i fotografii.
Moze otworzymy kolejne posty, aby uruchomić te wszystkie tematy. Podam przykład:
"RYBY" - tutaj będziemy opracowywali następne rybki do naszego działu "Przyroda". Tutaj będzie miejsce na dogadanie się, przyjmowanie pomocy w opracowaniach i wszystkie potrzebne sprawy, aby tekst na stronę główną poszedł jak najlepszy.
" ZRÓB TO SAM" - tutaj będziemy uzgadniać, co pokazać userom ciekawego z rzeczy, które robicie. Jedni mają extra woblerka, inni muchę, jeszcze inni spławik czy nowe usprawnienie sprzętowe, zanetowo-przynętowe. Wystarczy, że ktoś powie - może tak opiszemy jak zrobić spławik na bardzo dalekie wyrzuty i przy tym bardzo czuły ( to taki przykład ).
" ELEKTRONIKA" - Znowu znajdzie sie ktoś, kto będzie chciał pokazać na fotach i opisać jak działa kamera podwodna ( znowu podaję przykład ). Dostanie tutaj porady, co ma pokazać, jak to zrobić i co wg nas najbardziej byłoby z tego ciekawe. Pomożemy w redakcji takiego tekstu i przygotowaniu fotografii do tekstu.
" POCZTA PANTOFLOWA " - ktoś coś ciekawego podpatrzy w sklepie, targach wędkarskich, w prasie ( miesięczniki i gazety ) a zespół pomoże mu w zredagowaniu ciekawego materiału na stronę główną PW. To mógłby być bardzo prężny dział - ot chociażby streszczenie miesięcznika WW, czy WŚ, co tam piszą w tym miesiącu ( to znowu przykłady )
Jak Wam się podoba pomysł? Piszcie swoje propozycje tutaj, jak powiększać naszą tematykę, co chcielibyście dodać. Może kiedyś to tutaj będzie prawdziwy dział współpracowników PW z własnego wyboru :-)
kaczak Nawijacz żyłek
Dołšczył: Aug 03, 2005 Posty: 139
Kraj: Polska Miejscowoć: Stargard Szczeciński
Wysłany: Piš Lis 04, 2005 10:28 pm Temat postu:
Bardzo mi się ten pomysł podoba! Można by jeszcze do tego dorzucić coś w rodzaju "PORAD DLA POCZĄTKUJĄCYCH" w różnych dziedzinach, np. karpiarze doradzali by nowicjuszom jak dobrać sprzęt, przygotować łowisko, spinningiści zapoznawali by ze sposobami prowadzenia wabików itp. Odrazu na portalu orzywiło by się! _________________ Punk's Not Dead!
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 8461
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół
Wysłany: Piš Lis 04, 2005 11:15 pm Temat postu:
Porady dla początkujących - dobra, ale inaczej. Moglibyśmy radzić, gdzie znajdzie w zasobach PW informacje, które go interesują. Tutaj moglibyśmy wsadzić chętnych dyżurnych, którzy znają zasoby naszego portalu i potrafili wskazywać przez KLIK wyszukany link.
pietruch Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 08, 2004 Posty: 1317
Kraj: Polska Miejscowoć: Gdańsk
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 8:56 am Temat postu:
Osobiście wolałbym, abyście otworzyli dział "offtopic". To tylko moja malutka sugestia, jednak nie samymi rybami człowiek żyje, a porozmawiać o innych (równie przyjemnych rzeczach) z wędkarzami też się da .
Pozdrawiam :
Thunder Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 29, 2004 Posty: 483
Kraj: Polska Miejscowoć: nysa
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 10:33 am Temat postu:
jestem absolutnie ZA, sam popisałbym toszkę artykułów. Najchętniej w kategori "Porady dla początkujących", ponieważ sam wiem, jakie mają problemy. Może trochę do "zrób to sam" i "gruntówki"
Osobiście wolałbym, abyście otworzyli dział "offtopic". To tylko moja malutka sugestia, jednak nie samymi rybami człowiek żyje, a porozmawiać o innych (równie przyjemnych rzeczach) z wędkarzami też się da .
Pozdrawiam :
Dział offtopic będzie otwarty, jednak tutaj piszemy o zupełnie czymś innym. Nie zrozumiałeś mnie - chodzi o działalmość twórczą :-)
Thunder - właśnie o takim czymś tutaj pisałem :-)
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 5:17 pm Temat postu:
ja bym ten temat dał na forum ogólne, myślę, że byłoby więcej odpowiedzi _________________ Pozdrawiam
thunder
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 8461
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 5:55 pm Temat postu:
Kto będzie chciał - ten trafi do nas. Pytanie jest tylko - czy warto coś takiego robić?
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 6:04 pm Temat postu:
oczywiście, że warto _________________ Pozdrawiam
thunder
kaczak Nawijacz żyłek
Dołšczył: Aug 03, 2005 Posty: 139
Kraj: Polska Miejscowoć: Stargard Szczeciński
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 9:10 pm Temat postu:
Jasne, że tak! _________________ Punk's Not Dead!
Bodzio Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 09, 2005 Posty: 300
Kraj: Polska Miejscowoć: Trzebiatów
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 8:46 pm Temat postu:
Oldi to jest to jest dobry i doskonały pomysł. Można zrobić działy "zrób to sam", "Porady dla wszystkich", "Wędkarstwo morskie", "Spinning", "Spławik", "Karpiarstwo", "Kupuj z nami". Według mnie te działy moga mieć ładną popularność i są warte utworzenia. Pamiętaj dołączam do tej akcji. Bodzio
sitek Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 24, 2005 Posty: 515
Kraj: Polska Miejscowoć: Zwoleń
Wysłany: Piš Lis 25, 2005 6:56 pm Temat postu:
Bodzio napisał:
Oldi to jest to jest dobry i doskonały pomysł. Można zrobić działy "zrób to sam", "Porady dla wszystkich", "Wędkarstwo morskie", "Spinning", "Spławik", "Karpiarstwo", "Kupuj z nami". Według mnie te działy moga mieć ładną popularność i są warte utworzenia. Pamiętaj dołączam do tej akcji. Bodzio
Zgadzam się z Bodziem w 100% napewno takie coś się przyda.