Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomoć |
Docio Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 28, 2002 Posty: 3958
|
Wysłany: Piš Lis 18, 2005 8:47 am Temat postu: |
|
|
radzio napisał: |
Docio napisał: |
Czy rezygnujecie z IE w ogóle jako przeglądarki? |
Ja osobiście za bardzo się przyzwyczaiłem do serwowania na IE, żeby z niej rezygnować. Myślę, że Opera na długo u mnie nie zagości. To po prostu przyzwyczajenie. Ale trzeba adaptować się do nowych, niezapowiedzianych i nagle wystepujących warunków oraz przeciwności - odwieczne prawo natury . |
Przyzwyczajenie to jedno ale drugie, równie ważne to fakt, że firmy tworzące z konieczności https nie po to wydają kupę kasy na licencję SDK pod IE aby przejmować się Operą czy inną przeglądarką. Obecnie do banku mogę wyłącznie dostać się przez IE, do Biblioteki Narodowej i na spersonalizowane konta kilku firm również. |
|
 |
asknet Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 07, 2002 Posty: 1301
Kraj: Polska Miejscowoć: Piaseczno |
Wysłany: Piš Lis 18, 2005 9:36 am Temat postu: |
|
|
dla mnie dziwne jest to że u mnie zarówno pod IE jak i operą wszystko działa jak trzeba .....:-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
http://www.asknet.waw.pl/
|
|
 |
wolff Ś.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów

Dołšczył: Aug 24, 2004 Posty: 1430
Kraj: Polska Miejscowoć: Bytom Górniki |
Wysłany: Piš Lis 18, 2005 9:39 am Temat postu: |
|
|
To wytłumacz mi Dociu dlaczego PKO BP INTELIGO, gdzie mam swoje konto, odradza korzystania przy wszelkich operacjach z przeglądarki IE a preferuje między innymi Mozillę? Według nich IE posiada tyle luk w zabezpieczeniach że włamanie jest tylko kwestią czasu. Ja osobiście korzystam z IE lub Opery do przeglądania stron www oraz z Mozilli do wszelkich operacji związanych z moim kontem w PKO INTELIGO. _________________ Irek
------------------------------------------------
Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą. |
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 10:30 am Temat postu: |
|
|
wolff napisał: |
To wytłumacz mi Dociu dlaczego PKO BP INTELIGO, gdzie mam swoje konto, odradza korzystania przy wszelkich operacjach z przeglądarki IE a preferuje między innymi Mozillę? Według nich IE posiada tyle luk w zabezpieczeniach że włamanie jest tylko kwestią czasu. Ja osobiście korzystam z IE lub Opery do przeglądania stron www oraz z Mozilli do wszelkich operacji związanych z moim kontem w PKO INTELIGO. |
a możesz wskazać w którym miejscu to zalecenie pada ?? jakiś link ??:-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 10:35 am Temat postu: |
|
|
Musiałbym Ci przesłać xero umowy na prowadzenie konta INTELIGO, jaką zawarłem w moim odziale PKO w Zabrzu, oraz różnych instrukcji jak się poruszać i obsługiwać to konto. _________________ Irek
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 10:42 am Temat postu: |
|
|
acha Ok myślałem że może gdzies publicznie takie zalecenie pada :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |
Woytas Redaktor Portalu

Dołšczył: Jul 15, 2003 Posty: 741
Kraj: Polska Miejscowoć: Brzeg |
Wysłany: Piš Lis 18, 2005 11:14 am Temat postu: |
|
|
Ech Wolfi ;) coś ściemniasz
Przeglądnąłem właśnie umowę i inne materiały jakie dostaje Klient przy otwieraniu rachunku i ... nic takiego nie jest tam napisane. O przeglądarkach jest jedynie, że
''Zaleca się stosowanie najnowszych wersji przeglądarek, np. Internet Explorer 6.x, Netscape Communicator 7.x lub Mozilla 1.7.x oraz przeprowadzanie ich okresowych aktualizacji. Używanie starych wersji oprogramowania jest niebezpieczne. Przeglądarka musi obsługiwać 128-bitowy protokół szyfrowania transmisji danych.''
Jest jeszcze taka wzmianka :
''Jeśli używasz systemu operacyjnego Windows, upewnij się, czy posiadasz najnowsze łatki (ang. patch) do systemu. Informacje na ten temat oraz łatki do pobrania można znaleźć ...''
Nie ma nic o dziurach itp.
zresztą można poczytać TUTAJ _________________ Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak żaden nie potrafi  |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Aug 04, 2002 Posty: 7676
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo |
Wysłany: Piš Lis 18, 2005 11:48 am Temat postu: |
|
|
Też mam INTELIGO i powiem szczerze, że niektóre stwierdzenia są dla mnie wręcz zaskakujące :
Obawiam się, że w obecnych czasach preferując wybrane, konkretne oprogramowanie PKO BP - jak i każdy inny podmiot - miałby poważne nieprzyjemności ze strony "tych niepewnych";) |
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Ściema to moja domena!!
A tak na poważnie to masz w częsci rację. Z PKO INTELIGO korzystam od początku uruchomienia tej usługi Na stronach PKO Inteligo jest to wyjaśnione. Jednak w broszurze "Przewodnik po usługach" na str. 14 w dziale Bezpieczeństwo mam napisane - cytuję:
Zaleca się stosowanie najnowszych wersji przeglądarek obsługujących 128-bitowy protokół szyfrowania transmisji danych. Zaleca się również przeprowadzania ich okresowych aktualizacji. - nie ma w nim wymienionych wersji przeglądarek jak w Twoim cytacie ze strony internetowej PKO INTELIGO.
Używając Windows Me oraz IE 5.5 (IE 6.x powoduje u mnie konflikt z innymi programami uruchomionymi w tle) nie mogę sobie pozwolić na jakiekolwiek niedociągnięcia tej przeglądarki.IE 5.5 niby obsługuje ten protokół ale wchodząc po raz pierwszy na stronę PKO Inteligo przez IE 5.5 otrzymałem info o zagrożeniu i całkowicie zrezygnowałem z używania jej do obsługi mojego konta. Rozmawiałem również z informatykiem z mojego oddziału któremu przedstawiłem mój przypadek i polecił mi Mozillę.
Od tej pory jej używam i mając nadal problemy z IE nie weryfikowałem tych wiadomości. _________________ Irek
Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą.
Ostatnio zmieniony przez wolff dnia Piš Lis 18, 2005 12:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
Docio Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 28, 2002 Posty: 3958
|
Wysłany: Piš Lis 18, 2005 12:29 pm Temat postu: |
|
|
To wytłumacz mi Dociu dlaczego PKO BP INTELIGO, gdzie mam swoje konto, odradza korzystania przy wszelkich operacjach z przeglądarki IE a preferuje między innymi Mozillę? Według nich IE posiada tyle luk w zabezpieczeniach że włamanie jest tylko kwestią czasu. Ja osobiście korzystam z IE lub Opery do przeglądania stron www oraz z Mozilli do wszelkich operacji związanych z moim kontem w PKO INTELIGO. |
Czasami warto troszkę głębiej się zastanowić co się pisze. Po propozycji na czacie zamknięcia mojej mamy w klopie jest to Twój drugi "genialny" odpał. Z tego co ja się orientuję to każdy poważny bank z obsługą internetową instaluje klucz do IE aby dodatkowo zabezpieczyć transakcje. Klucz instalowany jest z certyfikatem przy pierwszym połączeniu na podstawie analizy możliwości kodowania transmisji SSL przez przeglądarkę. |
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Docio napisał: |
Czasami warto troszkę głębiej się zastanowić co się pisze. Po propozycji na czacie zamknięcia mojej mamy w klopie jest to Twój drugi "genialny" odpał. |
Szkoda że nie ma możliwości utwalania zapisów rozmów na czacie bo zdanie wyrwane z kntekstu może mieć zupełnie inne brzmienie.
Nie moją też winą jest że akurat Ty nie masz poczucia humoru.
Nie było moim zamiarem obrażanie ani Ciebie ani kogokolwiek z Twojej najbliższej rodziny jeżeli czujesz się dotknięty moją radą na czacie to nie pozostaje mi nic innego jak Cię przeprosić. Przepraszam. _________________ Irek
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 1:01 pm Temat postu: |
|
|
Szkoda że nie ma możliwości utwalania zapisów rozmów na czacie bo zdanie wyrwane z kntekstu może mieć zupełnie inne brzmienie.
|
przyznam się że moje poczucie humoru po takim stwierdzeniu też mogło by ulec wyczerpaniu :-) i nie ma to nic wspólnego z jego posiadaniem czy nie tylko z dobrym wychowaniem ..:-)
Dobry żart musi być śmieszny najlepiej dla obu stron :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 1:31 pm Temat postu: |
|
|
asknet napisał: |
|
przyznam się że moje poczucie humoru po takim stwierdzeniu też mogło by ulec wyczerpaniu :-) i nie ma to nic wspólnego z jego posiadaniem czy nie tylko z dobrym wychowaniem ..:-)
Dobry żart musi być śmieszny najlepiej dla obu stron :-) |
Dlatego właśnie napisałem że ZDANIE ZOSTAŁO WYRWANE Z KONTEKSTU co zupełnie zmienia jego znaczenie i niepotrzebnie zachęca innych do wtrącania się do tej dyskusji. Nie będę teraz przytaczał całej dyskusji z czatu bo nie mam jej zapisanej i mógłbym coś nieopatrznie poprzekręcać. W każdym bądź razie ja, w kotekscie całej dyskusji na czacie bym się napewno nie poczuł dotknięty gdyby to ktoś inny pod moim adresem tak odpisał.
Ciebie też mam przeprosić ? _________________ Irek
|
 |

Wysłany: Piš Lis 18, 2005 2:06 pm Temat postu: |
|
|
masz racje .... dyskutowanie nie ma sensu zwlaszcza że nie byłem światkiem wymiany zdań na czacie :-)
czyżby towje poczucie humory zaczeło cię zawodzić ??:-) strasznie poważnie do tego podchodzisz skoro chcesz mnie przepraszać ...:-)
Pozdrawiam _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |
Piwoniusz Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 29, 2004 Posty: 1454
Kraj: USA
|
Wysłany: Piš Lis 18, 2005 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Na pytanie: FORUM - JAK U WAS WYGLADA ... Odpowiadam:
Widze na nim 3 twardzieli co okropnie sie zawzieli.
Ostrza swe wedkarskie noze - rozprawiajac o humorze.
Strona za to nadal lezy jak na brzegu sum nieswiezy... ;>) |
|
 |
wlodek Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Oct 24, 2002 Posty: 833
Kraj: Polska Miejscowoć: Plewiska |
Wysłany: Sob Lis 19, 2005 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Od kilku dni IE 6.0 nie działało jak należy. Miałem dostęp tylko do trony głównej. Jakiekolwiek próby otwarcia artykułów czy postów kończyło się zapętlaniem. Wgarłem przed chwilą Operę i na razie jest dobrze. Pozdrawiam! |
|
 |
Czarny_p Młodszy podbierakowy

Dołšczył: Aug 01, 2005 Posty: 103
Kraj: Irlandia Miejscowoć: Stalowa Wola |
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 3:52 am Temat postu: |
|
|
Opera 8.50.7700.0 -klon lewej kolumny pod"Czy wiesz że?" :?
Firefox 1.0.7.0 -nie wyświetla forum i ten sam klon
IE 6.0- też nie wyświetla
XP _________________ Czasem robię to co lubię, częściej to co muszę. |
|
 |
Thunder Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 29, 2004 Posty: 483
Kraj: Polska Miejscowoć: nysa |
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 3:14 pm Temat postu: |
|
|
teraz mam operke 8.5 i mam sklonowane wszystko, poza menu na górze _________________ Pozdrawiam
thunder |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
Kraj: Polska
|
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 7:13 pm Temat postu: |
|
|
opera 8,5 sklonowane po zalogowaniu baner z logo PW trzykrotnie.Tak jak to napisał trochę wyżej Piwoniusz  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Diaq Sporządzacz omotek

Dołšczył: Apr 17, 2004 Posty: 159
Kraj: Polska Miejscowoć: Chrzanów |
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 7:47 pm Temat postu: |
|
|
U mnie trochę się zmieniło . IE 6.0- nie mam już żadnych klonów lecz posty na forum nie są widoczne w całości lub wogóle się nie wyświetlają. Opera 8.5 - portal działa super oprócz czatu. XP SP2. |
|
 |
michalm Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Sep 26, 2003 Posty: 245
Kraj: Polska Miejscowoć: Siemonia |
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 8:24 pm Temat postu: |
|
|
A u mnie cholera nic się nie klonuje IE 6.cośtam |
|
 |
Czarny_p Młodszy podbierakowy

Dołšczył: Aug 01, 2005 Posty: 103
Kraj: Irlandia Miejscowoć: Stalowa Wola |
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 11:41 pm Temat postu: |
|
|
michalm napisał: |
A u mnie cholera nic się nie klonuje IE 6.cośtam |
No to się ciesz  _________________ Czasem robię to co lubię, częściej to co muszę. |
|
 |
yari Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Mar 04, 2005 Posty: 943
Kraj: Polska Miejscowoć: POZNAŃ |
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 10:27 am Temat postu: |
|
|
A u mnie po dawnemu :oops: :oops: :oops: Klon po lewej i na górze. :?
Mozilla ff i IE 6.0 WIN XP Pro. SP-2
Pozdrawiam. _________________ Machaj wędą ryby będą! :-) |
|
 |
Torque Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Apr 03, 2003 Posty: 4621
Kraj: Polska Miejscowoć: Zabrze |
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 10:39 am Temat postu: |
|
|
Jest szansa, że od teraz będzie lepiej. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
Pawel_K Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 13, 2004 Posty: 598
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa |
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 10:54 am Temat postu: |
|
|
Na stronie głównej nie widzę komentarzy do zdjęć (dawniej ostatnich 10 komentarzy było widoczne po prawej stronie ekranu). Czy tak ma być? Na wszelki wypadek podaję dane przeglądarki:
Opera
Wersja 8.01
Kompilacja 7642
Platforma Win32
System Windows ME
Java Sun Java Runtime Environment version 1.5
XHTML+Voice Plug-in not loaded |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Dołšczył: 24.01.2003 Posty: 4305
Kraj: Polska Miejscowoć: Inowrocław |
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 11:03 am Temat postu: |
|
|
Pawel_K napisał: |
Na stronie głównej nie widzę komentarzy do zdjęć (dawniej ostatnich 10 komentarzy było widoczne po prawej stronie ekranu). Czy tak ma być? Na wszelki wypadek podaję dane przeglądarki:
Opera
Wersja 8.01
Kompilacja 7642
Platforma Win32
System Windows ME
Java Sun Java Runtime Environment version 1.5
XHTML+Voice Plug-in not loaded |
Już widzisz _________________ http://www.jarbas.com.pl
Zwolennik naturalnej metody planowania rodziny. |
|
 |
Pawel_K Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Jul 13, 2004 Posty: 598
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa |
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 11:11 am Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście, już widzę! A Ty - Jarbas - to jakiś okulista jesteś, czy co? :roll: |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Wysłany: Pon Lis 21, 2005 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Pawel_K napisał: |
Rzeczywiście, już widzę! A Ty - Jarbas - to jakiś okulista jesteś, czy co? :roll: |
Czasami staram się pomóc jak mogę. Widać udało się ;) _________________ http://www.jarbas.com.pl
|
 |

Wysłany: Pon Lis 21, 2005 1:49 pm Temat postu: |
|
|
torque napisał: |
Jest szansa, że od teraz będzie lepiej. |
No niestety, bez zmian
Pozdrawiam. _________________ Machaj wędą ryby będą! :-) |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 03, 2004 Posty: 2486
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 2:12 pm Temat postu: |
|
|
yari napisał: |
No niestety, bez zmian
Pozdrawiam. |
Weszłem teraz poprzez IE i jest wszystko dobrze a z opery nadal górny baner trzykrotnie sklonowany. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Piwoniusz Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Nov 29, 2004 Posty: 1454
Kraj: USA
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Jarbas, Ty tu listy piszesz a tam Turcy ryby ci podbieraja z Galerii (mam na mysli strone jarbasa). Podmienili ci nazwe strony indexowej. Pogon Turka !!!! |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Wysłany: Wto Lis 22, 2005 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Piwoniusz napisał: |
Jarbas, Ty tu listy piszesz a tam Turcy ryby ci podbieraja z Galerii (mam na mysli strone jarbasa). Podmienili ci nazwe strony indexowej. Pogon Turka !!!! |
Już nie powiem który to raz z kolei ;) Moja strona ściąga ich jak lep muchy ;) Niech sobie posiedzą a co tam, gościnny jestem. Wieczorem przepędzę. Z drugiej strony strach Turcji wojnę wypowiadać bo mundury zakazane ;) _________________ http://www.jarbas.com.pl
|
 |

Wysłany: Wto Lis 22, 2005 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Piszę teraz z nie swojego PC-ta :o Niestety też są Klony
Win XP-Pro, PS2 Mozilla FF. IE 6.0
Pozdrawiam _________________ Machaj wędą ryby będą! :-) |
|
 |

Wysłany: Sro Lis 23, 2005 11:57 pm Temat postu: |
|
|
Pare minut temu będąc na czacie z namową kolegów otworzyłem IE (cały czas czat na Mozilli ) i okazało się że jest ok Jak otworzyłem zaraz forum na Mozilli też było ok No ale po pozamykaniu i ponownym wejściu już mozilla klonuje a w IE jest Ok
Czary czy co :?
|
 |

Wysłany: Czw Lis 24, 2005 12:11 am Temat postu: |
|
|
Zrobiłem ponownie to zamo czyli przy otwartym czacie i działa Na IE i Na Mozilli
|
 |

Wysłany: Czw Lis 24, 2005 12:16 am Temat postu: |
|
|
No i znowusz po zamknięciu Na Mozilli klony a na IE jest OK!!
Dobra na dzisiaj koniec doświadczeń
|
 |
granatowy Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Dec 19, 2002 Posty: 298
Kraj: Polska Miejscowoć: Koszalin |
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 5:23 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Czy ostatecznie wyjaśniono jaki problem powoduje klonowanie lewej kolumny i góry?
Pytam bo wymieniłem wersje opery, może jakieś ustawienia wystarczy zmienić?
pozdrawiam _________________ Krzyś K |
|
 |

Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 9:58 pm Temat postu: |
|
|
U mnie niestety, bez zmnian
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 6:27 am Temat postu: |
|
|
Zainstalowałem nową wersję Opery ale jeszcze szybciej ją odinstalowałem i powróciłem do wersji poprzedniej. Nowa wersja powoduje klonowanie w przeciwieństwie do jej poprzedniczki i żadne ustawienia nic nie pomagają. _________________ Irek
|
 |

Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 7:29 am Temat postu: |
|
|
Wolff to która wersja jest ok? ja mam teraz 9.
|
 |

Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Znalazłem doraźny sposób na pozbycie się klonowania w przeglądarkach Mozilla i Opera.
W oknie „PREFERENCJE DLA WITRYNY” znajdującym się w zakładce „narzędzia” należy ustawić zakładkę „SIEĆ” i w polu „IDENTYFIKACJA PRZEGLĄDARKI” wybrać „PRZEDSTAWIAJ SIĘ JAKO IE” lub „MASKUJ SIĘ JAKO IE”.
U mnie działa na Operze 9.02, czego i wam życzę.
Pozdrawiam _________________ Krzyś K |
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 27, 2006 Posty: 2207
|
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Też mam Operę 9.02, do tej pory klonowała, ale zrobiłem jak radzi kolega powyżej i już jest OK.
Natomiast wkurzająca jest non stop otwierająca się „Konsola błędów”. Gdy do niedawna miałem poprzednią wersję Opery, było wszystko w porządku. Z Mozillą nie mam żadnych problemów – tyle, że jest wolniejsza. |
|
 |

Wysłany: Piš Wrz 29, 2006 6:36 am Temat postu: |
|
|
Możesz to wyłączyć w preferencjach w "Opcjach JavaScript" trzeba odznaczyć "ptaszka" przy "otwórz konsole po wystąpieniu błędu"
|
 |
Jotes Pogawędkowy twardziel

Dołšczył: Feb 27, 2006 Posty: 2207
|
Wysłany: Piš Wrz 29, 2006 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki za podpowiedź. Teraz jest OK.
Pozdrawiam. |