Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tom_roy Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Dziwnów/Sligo Town |
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 9:38 am Temat postu: Mała beloniada |
|
|
Zapraszam do Dziwnowa na mał± beloniadę Najlepszy okres brań to maj-czerwiec, jednak już w połowie kwietnia pierwsze srebrne szabeli zaczynaj± podchodzić pod brzeg Z tegoż to powodu preferuję łowienie w "spiochach" brodz±c w wodzie po mieliznach Rybka ta utrzymuje sie przy brzegu w naszych okolicach przez 2-3 miesi±ce i stopniowo oddala się od brzegu Okres od maja do konca lipca jest wiec dobrym okresem na połowy tej rybki Wiosn± z koleji można poganiać za trotk± jednak ponieważ sam za t± rybk± rzadko się uganiałem więc specem na pewno nie jestem Za to belon juz troszkę połowiłem i to sztuki w granicach 70-80 cm i czasem więcej nie były rzadko¶ci± Zainteresowani kontakt na gg Im wcze¶niej będzie wiadomo, tym szybciej uda sie załatwić kwatery, a 2-3 osoby to się u mnie w mieszkanku zmieszcz± w pokoju Pytania i kontakt na gg lub skype Pozdrawiam Tom _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |
LASSO Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Wrocław |
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 10:41 am Temat postu: |
|
|
Ja będę na pewno. Już mnie te belony wołaj±  |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 10:56 am Temat postu: Re: Mała beloniada |
|
|
Tom_roy napisał: |
Zapraszam do Dziwnowa na mał± beloniadę Najlepszy okres brań to maj-czerwiec, jednak już w połowie kwietnia pierwsze srebrne szabeli zaczynaj± podchodzić pod brzeg belon juz troszkę połowiłem i to sztuki w granicach 70-80 cm i czasem więcej nie były rzadko¶ci± Zainteresowani kontakt na gg Im wcze¶niej będzie wiadomo, tym szybciej uda sie załatwić kwatery, a 2-3 osoby to się u mnie w mieszkanku zmieszcz± w pokoju Pytania i kontakt na gg lub skype Pozdrawiam Tom |
Juz od dawna nosze sie z zamiarem wypadu na belony. Miałem zamiar łowić z łodzi ale te brodzenie coraz bardziej mnie intryguje.
No to moze faktycznie jakas mała beloniada sie zdarzy Jestem mocno zainteresowany jeżeli jeszcze kto¶ chętny to trzeba się zgadać i ¶migniemy do Toma.Jaki kij By¶ polecał chodzi mi o cw. czy np starczy 0-25 ? będzie dobry ? Żyłka czy plecionka ? Zreszta jak dojdzie do wyjazdu to jeszcze sie zgadamy . : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Torque Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze |
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 11:20 am Temat postu: |
|
|
No to jest pomysł. Też bym się wybrał  _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 11:29 am Temat postu: |
|
|
torque napisał: |
Też bym się wybrał  |
Może jakas mała biesiada przeciez mozna tez z brzegu na gruncie poszalec. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 11:35 am Temat postu: |
|
|
Moja mama ma piękny dom i kawał ł±ki 15 minut jazdy samochodem od Dziwnowa. Jak pogoda będzie ładna to możemy zrobić super ognicho, namioty itp. Bo na plaży to nam Tom na ognisko nie pozwoli Chociaż, gdyby się z tego mini zlocik urodził to można wynaj±ć tanio pokoje np w Wisełce - w kwietniu policz± max 20zł/doba za ładne pokoje z łazienkami...
I jeszcze na pstr±gi na Wołczenicę Was zabiorę... |
|
 |
yari Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: POZNAŃ |
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 11:41 am Temat postu: |
|
|
Zainteresowany jestem I chętnie pojadę. Jednak odległo¶ć terminu nie pozwala na 100% zapewnienić o swojej obecno¶ci.
Pozdrawiam _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-)
Ostatnio zmieniony przez yari dnia Pią Gru 09, 2005 1:28 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
 |
Zenon Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD |
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 11:44 am Temat postu: |
|
|
kroi się wiosenny zlocik : |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 11:48 am Temat postu: |
|
|
Na zaostrzenie apetytów powiem Wam tak:
Fotka kilku pięknie o¶wietlonych zachodz±cym słońcem Międzywodzia facetów w spodniobutach po pępki w wodzie tr±conej lekk± bryz±, każdy z kijkiem, skupiony, u¶miechnięty, kilku z rybk± - będzie NAJPIĘKNIEJSZˇ FOTKˇ miło¶ników wędkarstwa... Kurde rozmarzyłem się, ale te falochrony na 50 metrów w wodę, ta pusta plaża... |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 12:39 pm Temat postu: :) |
|
|
Falochrony po usypaniu plaży juz nie s± 50 m w wode ;) LASSO tam gdzie brodzili¶my w zeszym roku przy fali to teraz jest piasek ;) Juz nie trzeba zarzucac 50-70 m tylko 10-20 czyli od spinu po muchę możliwo¶ci s± ;) Zamki cw ja mam 5-20g i jest ok Ciezszy warto wzi±¶ć poniewaz jak sie znudzi belonowe lowienie to albo na blaszki cięższe można porzucac za trotk± (ale to w dziwnówku lepiej), lub z grunciku Czasu jest sporo więc można wszystko dograć kwatery w tym czasie s± tanie Miejsc sporo, a i możliwo¶ci też Tym bardziej jeżeli kto¶ posiada np łódke zarejestrowan± to po zalewie można ¶migać bez dodatowych opłat Zlocik jak zlocik Na razie jeste¶my na wysoko¶ci biesiady, która ma szanse w zlot się przekształcić Male zawody PW w łowieniu srebrnych szpadelek to byłoby to ))
A o ognisko to się zawsze można w OOW popytać ;) Może się uda cu¶ załatwić Pozdrawiam
Tom _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Ale by było superowo. Blaszki zapewniasz? Kurde dopiero grudzień :evil: |
|
 |
asknet Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno |
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:02 pm Temat postu: |
|
|
kurde to moze i ja ??:-) tylko że mysle o tych rzeczkach .....:-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
http://www.asknet.waw.pl/
|
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:12 pm Temat postu: |
|
|
asknet napisał: |
kurde to moze i ja ??:-) tylko że mysle o tych rzeczkach .....:-) |
O tych tamtych co tam sa ?? :ale czy czasu na to wszystko starczy  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:17 pm Temat postu: |
|
|
asknet, ale je¶li chcesz muchówk± połowić to zapomnij - krzaki, busz i sajgon... Za to pstr±gi s±. O ¶wicie na pstr±ga, potem grill, wieczorem belony, zabawa, o ¶wicie Zalew Szczeciński i metrowe szczupaki - serio!! Wieczorem belony, trocie przypadkowe (ojejej obyyyy) i kończy się sobota W niedzielę rano siatkóweczka na plaży - muszkarze na spinningistów, podsumowanie biesiadozlotu i do domku  |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:20 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
Juz nie trzeba zarzucac 50-70 m tylko 10-20 czyli od spinu po muchę możliwo¶ci s± |
To jak by tak znalazł sie jeszcze jaki cierpliwy Yari żeby mnie tępego pouczyć zapedzania robala do wody oj to by było naprawde wesoło : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:21 pm Temat postu: |
|
|
LASSO napisał: |
asknet, ale je¶li chcesz muchówk± połowić to zapomnij - krzaki, busz i sajgon... Za to pstr±gi s±. |
ty mnie nie znasz ja uparty bywam ...:-)
choć upierać sie nie będe :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:32 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
zamker napisał: |
Juz nie trzeba zarzucac 50-70 m tylko 10-20 czyli od spinu po muchę możliwo¶ci s± |
To jak by tak znalazł sie jeszcze jaki cierpliwy Yari żeby mnie tępego pouczyć zapedzania robala do wody oj to by było naprawde wesoło : |
Ja też poproszę kilka lekcji machania sznurkiem. A do askneta - nie wiem, może jest sens rzucać muchówk± w rzece szeroko¶ci 2m gdzie drzewa wła¶ciwie się ł±cz± nad ni±, ale jako¶ sobie tego nie wyobrażam Ja na klęczkach wci¶nięty między krzaki wypuszczam wobka z pr±dem. Za to w morzu pomachasz i jak ze mn± dobrze pogadasz to Ci pokażę miejsce na Zalewie Szczecińskim gdzie s± WZDRĘGI. Nie wzdręgusie tylko WZDRĘGUCHY  |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:34 pm Temat postu: |
|
|
No wła¶nie A' propos blaszek Podobno jakie¶ systemiki na obrotówkach s± rewelacyjne na Belone :o 8O Napisz co¶ Tom na ten temat
Pozdrawiam _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-) |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:39 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
Ja na klęczkach wci¶nięty między krzaki wypuszczam wobka z pr±dem. Za to w morzu pomachasz i jak ze mn± dobrze pogadasz to Ci pokażę miejsce na Zalewie Szczecińskim gdzie s± WZDRĘGI. Nie wzdręgusie tylko WZDRĘGUCHY  |
muche tez mozna wypu¶cić ....ale jak mówiłem ...sie upierac nie będe :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Hehe systemiki? Obrotówki? Tom to minimalista jak zobaczyłem jego blaszki na belony to my¶lałem, że mnie w konia robi :-) Jak gdzie¶ znajdę kawałek blachy na zapleczu to zaraz wytnę w±ski pasek długo¶ci 7cm szeroki na 1cm, wybiję gwoĽdziem dwie dziurki na obu końcach i doczepię kotwicę - masz blachę Serio! Ja akurat trafiłem na beznadziejn± pogodę, przemoczyły nas i podtopiły fale, ryby uciekły, ale jak s± to s±. Wtedy rzucasz cokolwiek byle srebrne i podłużne  |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:42 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
Ja na klęczkach wci¶nięty między krzaki wypuszczam wobka z pr±dem. Za to w morzu pomachasz i jak ze mn± dobrze pogadasz to Ci pokażę miejsce na Zalewie Szczecińskim gdzie s± WZDRĘGI. Nie wzdręgusie tylko WZDRĘGUCHY  |
muche tez mozna wypu¶cić ....ale jak mówiłem ...sie upierac nie będe :-) |
Spoko, byleby się udało spotkać... Ja muchówk± jeszcze nie rzucałem, więc marzę o tym, żeby mi kto¶ lekcji udzielił - bierz stary sprzęt i dawaj tu nad nasze morze Na avatarze mam w ręku pstr±żka około 20cm wła¶nie z Wołczenicy. WeĽcie chłopaki aparaty bo ja nigdy nie mam i st±d takie "piękne" foty :P |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:46 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
zamker napisał: |
To jak by tak znalazł sie jeszcze jaki cierpliwy Yari żeby mnie tępego pouczyć zapedzania robala do wody oj to by było naprawde wesoło : |
Ja też poproszę kilka lekcji machania sznurkiem. A do askneta - nie wiem, może jest sens rzucać muchówk± w rzece szeroko¶ci 2m gdzie drzewa wła¶ciwie się ł±cz± nad ni±, ale jako¶ sobie tego nie wyobrażam Ja na klęczkach wci¶nięty między krzaki wypuszczam wobka z pr±dem. Za to w morzu pomachasz i jak ze mn± dobrze pogadasz to Ci pokażę miejsce na Zalewie Szczecińskim gdzie s± WZDRĘGI. Nie wzdręgusie tylko WZDRĘGUCHY  |
A sk±d u was takie przekonanie,że ja jestem cierpliwy :o 8O :
Co¶ tam pokazać mogę : Ale żaden ze mnie mistrz za daleko do dobrych rzek :oops: No i dlatego też daleko do mistrzów 8)
Pozdrawiam |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Hehe systemiki? Obrotówki? Tom to minimalista jak zobaczyłem jego blaszki na belony to my¶lałem, że mnie w konia robi :-) Jak gdzie¶ znajdę kawałek blachy na zapleczu to zaraz wytnę w±ski pasek długo¶ci 7cm szeroki na 1cm, wybiję gwoĽdziem dwie dziurki na obu końcach i doczepię kotwicę - masz blachę Serio! Ja akurat trafiłem na beznadziejn± pogodę, przemoczyły nas i podtopiły fale, ryby uciekły, ale jak s± to s±. Wtedy rzucasz cokolwiek byle srebrne i podłużne  |
No i tu by się zgadzało z tym co robi się na Bornholmie Tam wła¶nie poławia się trocie z brzegu, na co¶ czego by polski spinningista nie wzi±ł do reki. Ale słyszałem, że w zatoce puckiej na belone najlepsze efekty s± na systemiki z obrotówk± _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-) |
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:58 pm Temat postu: |
|
|
skoro te rzeczki takie jak mówisz to raczej o "machaniu" mowy nie będzie :-) wezme spinning ....na wszelki wypadek ...i aparat :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Pią Gru 09, 2005 2:09 pm Temat postu: :] |
|
|
preferuję błystki wahadłowe dł 3-15 cm, szer. 0,5-2 cm, kolor najczęsciej zrebrny lub jedna strona srebrna a druga kolorowa (od czarnego po czerwień). Systemiki podobno dobre ale nie widzialem w akcji. Prawda jest taka ze belona atakuje stadnie po kilka sztuk i jesli jedna nie trafi to atak ponawia kolejna ryba i tak w kółko, a nawet jesli jedna chwyci to pozostałe "odprowadzaj±" j± liczac na to ze zgubi przynete. Niesamowity widok w wodzie po pas a wokół ¶migaja ryby Widzialem w akcji patenty typu biała sznurówka sci±gana po wierzchu na sestawie spławikowym... i były brania. Na streamery też. Wła¶ciwie wszystko co przypomina mał± rybkę i si erusza i sprowokuje do ataku choćby jedn± belone powoduje szał u pozostałych i rozpoczecie brań. Pozdrawiam
Tom _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 1:14 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem że przynęta nie musi byc prowadzona głęboko ...??:-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Belony fruwaj± za przynętami dosłownie i w przeno¶ni  |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm!!!!Tomeczku Maj-czerwiec powiadasz :?:
O Hiszpanii w przyszlym roku moge juz zapomniec ale do Polski jade .Jak sie okaze ze ....."Bedzie pogawedkowo" zaczynam"wiercic".Jeszcze 100% nie mam ale to kwestia czasu .
Bardzo jestem zainteresowany.  |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Tom a kiedy była by też szansa na trotke z morza ...??;-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 3:05 pm Temat postu: :) |
|
|
luty marzec najlepszy okres co widac zreszt± po wynikach nie tylko wedkarskich (mało kto łowi w ten sposób wiec raczej to nie jest to raczej dobre doniesienie ;) ), a przede wszystki rybackich. Potem kwiecień, maj czerwiec trocie, łososie, pstr±gi żeruj± przy brzegu na płyciznach i stopniowo oddalaj± się od brzegu. Lipiec, sierpień co mońża zaobserwować np na płytkiej wodzie stoj±c na klifie lub wysokim wybrzeżu zaczynaj± podchodzic pod brzeg pikne sztuki. Sierpień to dalekie, głebokie wody. Wrzesień, pażdziernik i listpopad to ochrona salmonów przed rybakami i zakaz połowów tej ryby dla tej grupy ludzi(wtedy te sreberka buszuj± dosłownie pod nogami szykuj±c sie do tarła). Ogólnie to zaobserowane dane i to co mogę powiedzieć na podstawie rybackich wynikówi z zebranych sieci kłusowniczych. jak wspomniałem plażowe łowy za troci±, łososiem i pstragiem to jeszcze u na srzadko¶ć. Może kiedy¶ będzie można zrobić lepsza statystykę. Pozdrawiam. Tom _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |
orzech Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdynia |
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 3:29 pm Temat postu: |
|
|
W zeszłym roku połowiłem trochę belon w Zatoce Gdańskiej. ŁódĽ jest rozwi±zaniem idealnym, ale brodziłem też w spodniobutach z plaży i powiem wam, że to frajda nie mniejsza. Tak jak pisał Tom należy szukać ławicy i jak się trafi to gonitwa jest niesamowita
Kij polecałbym cięższy jakie¶ 5-30g lub 10-30g. Zależnie od ciężaru przynęty. Długo¶ć 2.7m lub ciut dłuższy. Ja wolę taki ponieważ mogę bez stresu mocno i daleko machn±ć. Wła¶nie daleko¶ć rzutu jest istotna i sprawia frajdę. Nie ma w morzu rzadnych zaczepów i fajnie macha się na kilkadziesiat metrów w daaaaaaal. I hol bealony z tak daaaaleka jest czadowy :P
Przynętę prowadzi się płytko.
Bardzo obrazowo i zachęcaj±co Lasso przedstawił dzień w okolicach Dziwnowa Jeżeli nie będzie to kolidować z prac± chętnie się pojawię : |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 4:17 pm Temat postu: :) |
|
|
Jak LASSO napisał należę raczej do minimalistów pod względem sprzętowym Wole mieć kilka sprawdzonych przynet niż całe pudełko do przetestowania oczywi¶cie, że lubie poeksperymentować, ale polega to raczej na logicznym podej¶ciu do sprawy niż całkowitych nowo¶ciach
Hol belony jest naprawdę emocjonuj±cy gdyż do samego końca trzeba ci±gle kontrolować sytuacje inaczej już przy wyciaganiu belony z wody Myk! i ryba ucieka ..często w podskokach i to dosłownie ;) Kuzyn złowił jedn± belonę na blaskze wyjet± z wody odprowadziła mu blaskze tuż pod nogi i jak wyj±ł już j± z wody i znajdowała się jakie¶ 10 cm nad powierzchnia to nagle uderzenie i rybka wisii tańczy wokół niego Przynętę prowadzimy płytko. Jeżeli nie ma rezultatów to rozpoczynamy eksperymentowanie Pozwalamy blaszcze opa¶ć na dno (obserujemy przy tym żyłkę i kontrolujemy jej napiecie), i potem kawałek zwijamy i tak w kółko, a jak zobaczymy że cu¶ sie ni± interesuje to zaczynamy prowadzić j± szybciej żeby sprowokować Je¶li w łowisko wpłyn± trotki to sprawa ma się troszkę inaczej ;) Branie trotki raczej rozpoznamy od razu, a często zaraz po nim ukaże nam sie ona w całej okazało¶ci często odstawiaj±c taniec na ogonie ;D _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |
dzas Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz |
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 7:35 pm Temat postu: |
|
|
W niedzielę rano siatkóweczka na plaży - muszkarze na spinningistów |
co jest kurdelebele, dwóch muszkarzy na cał± gromadę spinningistów :?: (a jeden z muszkarzy to cienias ;) ) |
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 7:44 pm Temat postu: |
|
|
dzas napisał: |
co jest kurdelebele, dwóch muszkarzy na cał± gromadę spinningistów :?: |
Bo muszkarze to przeżytek - jak mawiał stary Pawlak.
No co, no co tylko bez rękoczynów!! : |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Tomeczku
Chcialbym znac Dziwna i "okolice"tak jak Ty,Mlody i Dziadek
Do minimalistow raczej bym Cie nie zaliczal
Widzialem jak lowi sie "bolki" i stalem tuz obok nie lowiac nic!!!!
A Kto Nie Wie Niech Sie Do Wie  |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Monki"bo One sily w rencach nie mieli " |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:20 pm Temat postu: |
|
|
co jest kurdelebele, dwóch muszkarzy na cał± gromadę spinningistów :?: (a jeden z muszkarzy to cienias ;) ) |
spora doza samokrytycyzmu ...to dobry znak ...:-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |
Monk Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:32 pm Temat postu: |
|
|
robert67 napisał: |
Monki"bo One sily w rencach nie mieli " |
"Musi nie inaczej!!" : |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Ano stawaj.....ale po tamtyj strronie  |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:47 pm Temat postu: :D |
|
|
Serw, ¶cina i ...zacięcie ...  _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:48 pm Temat postu: |
|
|
spora doza samokrytycyzmu ...to dobry znak ...:-) |
jakie samo... miałem na my¶li panów Askneta i Yari-ego :P:P:P |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:54 pm Temat postu: |
|
|
jakie samo... miałem na my¶li panów Askneta i Yari-ego :P:P:P |
już się nie tłumacz ....;-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
|
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Oj.. I ugrzezli my po sme "pachi"  |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 9:05 pm Temat postu: :) |
|
|
Plaża długa i szeroka i blaszkarze i insekciarze dadz± sobie radę łowi±c koło siebie co najwyżej komu¶ komar w warge sie wpasuje, a kto¶ bedzie miał kolczyk z mepsa ;) _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 9:24 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
Plaża długa i szeroka |
Kazimierz Górski napisał: |
Piłka jest jedna a bramki s± dwie |
tak mi się skojarzyło :
nie wiem czy to na temat, ale co mi tam  |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 9:29 pm Temat postu: |
|
|
robert67 napisał: |
Oj.. I ugrzezli my po sme "pachi"  |
ot i my popadli w kabałe a ciort karty rozdaje  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 9:45 pm Temat postu: |
|
|
W niedzielę rano siatkóweczka na plaży - muszkarze na spinningistów |
buehehe ale się ubawiłem Twoim postem - wiesz, jak nas w nocy dobrze podlejecie i ustawicie mecz na np. 6 rano to może macie szanse wygrać walkowerem?  |
|
 |
orzech Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdynia |
Wysłany: Nie Gru 11, 2005 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Mucha much±, spining spiningiem a sprawiedliwo¶c musi być po naszej stronie :P
Ps.
"Ja kury nie zabiję, za bardzo przejmuj±cy"  |
|
 |

Wysłany: Wto Gru 20, 2005 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Dla zainteresowanych można ewentualnie umówić się w który¶ weekend w marcu lub w kwietniu lub na przelomie tych miesięcy, ale to raczej w poszukiwaniu salmonków nie belonek :] Spin, mucha i inne bajerki Wiem, ze nie każdy będzie mógł przyjechać w maju. Jeżeli kto¶ będzie chętny na jaki¶ weekend to kontakt na gg lub maila Styczeń częsciowo urlopuję i mały rekonesans odno¶nie ukształtowania dna itp, w lutym kilka dni jak finanse będ± to przeznaczam na zlocik, a marzec, kwiecień, maj i czerwiec to trotki i belony z plaży  _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |
nodi Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Poznań |
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 4:41 am Temat postu: |
|
|
Super. Ja tez chetnie bym przyjechal. Mam tylko male pytanko, jako ze nigdy nie wedkowalem na morzu jak wyglada sprawa licencji? Ile kosztuje/nie ma problemow z zalatwieniem? |
|
 |
|