Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tom_roy Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Dziwnów/Sligo Town |
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 11:51 am Temat postu: :) |
|
|
Licencje:
1-miesi±c 16 zł (5 zł podanie + 11 zł licencja)
1-rok ulgowa 30 zł renci¶ci, emeryci, uczniowie, studenci (5 zł podanie + 25 zł licencja + nr ¶wiadczenia lub legitymacji studenckiej lub uczniowskiej do podania jako podstawe do ulgi)
1-rok normalne 47 zł (5 zł podanie + 42 zł licencja)
Licencje roczne s± na rok bierz±cy nie kalendarzowy, czyli wykupiona w roku 2006 jest ważna do tej samej daty roku 2007.
normalnie sprzedaż licencji jest prowadzona w biurze IRM Dziwnów w poniedziałki, ¶rody, piatki w godzinach od 9 do 13, ale o wykup jak cu¶ nie ma co sie martwic. załatwiam wsio ;) _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |
nodi Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Poznań |
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 1:50 am Temat postu: |
|
|
I jeszcze male pytanko: o jakiej porze dnia lowi sie belony? I co gdy sa duze fale? Aha i jeszcze jakiej srednicy zylke stosujesz? |
|
 |
Esox Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Oho - chyba wlazłem w pole zanętowe i sygnalizuję wstępne zainteresowanie tematem... |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 4:30 pm Temat postu: |
|
|
Esox napisał: |
Oho - chyba wlazłem w pole zanętowe i sygnalizuję wstępne zainteresowanie tematem... |
Beloniada PW ??? Majowy weekend ?? hmmmm : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo bym chcial sie z Wami spotkac ale co z terminem?Dobrze bylo by sprecyzowac dokladniejszy termin.Moze udalo by mi sie przekonac "szefa"(czyt.zonke)o koniecznosci wizyty w Polsce a z praca jakos sobie poradze . |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 4:52 pm Temat postu: |
|
|
robert67 napisał: |
ale co z terminem?Dobrze bylo by sprecyzowac dokladniejszy termin. |
Nie chcę tu wychodzić przed szereg bo być może że redakcja co¶ planuje na ten czas a myslałem tu o pierwszym (tym długim) majowym weekendzie.Fajnie by było połowić w morzu brodz±c tym bardziej że po rozmowie z Tom Royem nie mogę o tym zapomnieć tak mnie podszczół niedobrak jeden : :  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
superjurek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Norway
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Zenon napisał: |
kroi się wiosenny zlocik : |
jestem za !!! _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 5:05 pm Temat postu: |
|
|
Chyba wpłyn±łem w to samo pole !!!
W maju i na pocz±tku czerwca dysponuję czasem (mam nadzieję, że nic tu się nie zmieni) więc z chęci± się przył±czę. Moja lepsza połowa kocha morze więc podwójne ZA ! _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:19 pm Temat postu: :) |
|
|
Planowany wstepnie termin "Beloniady" to pierwszy tydzień maja ponieważ belony na naszym odcinku wybrzeża trzymaj± sie długo, nie widzę problemu żeby w innych terminach z innymi osobami sie spotkać w mniejszym gronie przecież inne dłuższe weekendy sie też trafiaj± wczesnym latem Krótki tek¶cik przyszykuję itp teraz kilka dni urlopu zaległego jest jeszcze do wykorzystania to przespaceruję się w okolice Dziwnówka coby pare fotek pstrykn±ć (żeby jeszcze słońce było to wyjd± super). Z okolic moich Dzinwówek na razie najlepszy z powodu duzej ilo¶ci belon i sporej szansy przyłowu troci, oraz innych gatunków ryb np na grunt. Dziwnów i Międzywodzie z koleji to plaża typowo belonowa. szczególnie tzw "dzika" plaża pomiędzy Dziwnowem, a Międzywodziem.
Baza noclegowa spora, a ceny w granicach 20-30 zł. już zreszt± sie wstepnie rozgl±dam wszystko zależy od ilo¶ci osób Zlot w±tpie żeby wypalił choćby ze względu na czas oraz charakter spotkań zlotowych ale biesiada czemu nie ?;) Pozdrawiam Tom
Ps: na belony używam żyłki 0,16 -0,25 więc rozpieto¶ć duża. Jeżeli s± spore belony w łowisku i możliwo¶c trafienia troci to przedział 0,20-0,25. Belony łowię zazwyczaj z rańca i popołudniem do wieczorka, ale jak jest masowe wyst±pienie to bior± cały dzień troszke inaczej z "srebrnym" przyłowem ;) salmonidy preferuj± godziny ¶witu i wieczorne  _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:45 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
Tom_roy napisał: |
Planowany wstepnie termin "Beloniady" to pierwszy tydzień maja |
Czyli powiedzmy 29,30 IV -1 V ?? a może aż do 3 V ? : : : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
yari Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: POZNAŃ |
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 3:16 am Temat postu: Re: :) |
|
|
zamker napisał: |
Planowany wstepnie termin "Beloniady" to pierwszy tydzień maja |
Czyli powiedzmy 29,30 IV -1 V ?? a może aż do 3 V ? : : : |
Powiem tak :? to chyba najgorszy z możliwych terminów na tak± impreze :roll:
Pozdrawiam _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-) |
|
 |

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 2:19 pm Temat postu: :) |
|
|
Yari zgadzam się że na pewno wielu osobom nie będzia pasowało ze wzgledu na plany rodzinne itp, dlatego też jest to PROPOZYCJA biesiady. Jednak z drugiej strony ze wzlędu na spor± odległo¶ć od większo¶c miejsc zamieszkania Pogawędkowiczów ilo¶ć dni jest dogodna dla przyjazdu (na zwykły weekend przyjechać w pi±tek i mykn±ć w niedzielę wliczaj±c ¶rednio 5-12 godzin jazdy to spory wydatek za jeden dzień spędzony nad morzem). Jestem otwarty na propozycję innych terminów, mogę także pomóc zorganizować co¶ dla kliku osób niekoniecznie kilkunastu itp. Jednak od czego¶ nalezy zacz±c i dlatego zaproponw±łem ten termin. Pozdrawiam
Tom _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 4:06 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
yari napisał: |
Powiem tak to chyba najgorszy z możliwych terminów na tak± impreze :roll: Pozdrawiam |
Nie będę się tłukł kikaset kilometrów w sobotę skoro ¶wit żeby w niedzielę koło południa wracać. A w planowanym terminie mogę być nad morzem nawet cztery dni. Dla mnie termin jest idealny i my¶lę że dla wielu osób również.Yari więcej u¶miechu  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
asknet Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno |
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 4:32 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
yari napisał: |
Powiem tak :? to chyba najgorszy z możliwych terminów na tak± impreze :roll:
Pozdrawiam |
jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził :-)
jak nic nie stanie na przeszkodzie będę ...się starał dotrzeć ...:-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
http://www.asknet.waw.pl/
|
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 5:31 pm Temat postu: Re: :) |
|
|
asknet napisał: |
jak nic nie stanie na przeszkodzie będę ...się starał dotrzeć ...:-) |
No to wezme pare piwek na te spotkanie : :  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 5:46 pm Temat postu: |
|
|
Jak wstępnie na czacie rozmawiali¶my z Tom_royem i LASSO o tym spotkaniu mówiło się o terminie marcowo - kwietniowym (st±d mój wstępny
akces ). Oczywi¶cie że nie mnie okre¶lać kiedy chc± się ludzie spotykać, zwłaszcza, że sam nie wiem jeszcze czy pojade ( w tym terminie to prawie napewno nie ). Pragne jednak ostrzedz wszystkich chc±cych wędkować z plaży w "majowy weckend" że może być to b. uci±żliwe z powodu dużej rzeszy "weckendowiczów".
|
 |

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 6:33 pm Temat postu: :] |
|
|
Jak wczesniej pis±łem, nie stoi nic na przeszkodzie żeby nie spotkać sie w innym, terminie w mniejszym gronie na wsólnym wedkowaniu. O ile pamiętam marcowo-kwietniowe spotkanie miało na celu głównie polowanie na trotkę nie na belony, a ten post dotyczy "beloniady" , więc mysle że ta rybka będzie numero uno w maju, a srebrne salmonidy i nie tylko mam nedzieję, ze bed± obfitym przyłowem ) Prawda że główne nasilenie obecno¶ci troci na wybrzeżu przypada u nas na przełom marca i kwietnia (już teraz pojawiaj± sie u brzegów), ale w maju 2005 kilku wedkarzy podczas długiego weekendu i dalej w połowie maja pieknie połowiło troci Myslę, że majowy weekend będzie dogodniejszy do wiekszego spotkania nić pojedyncze weekendy w innych miesi±cach. Zreszt± kto bedzie chciał to nie widze problemu. Nr gg mam podany w wizytówce, e-mail też. Pozdrawiam
|
 |

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Przy cenie biletów IC z Warszawy do Szczecina już lepiej jest samolotem chyba polecieć. Tylko jak wędki przewieĽć? Najlepiej nadać kurierem do Tom_Roya... : |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Tylko jak wędki przewieĽć? Najlepiej nadać kurierem do Tom_Roya... : |
Zmieniłe¶ auto Esiu ?? :?: Na jakies malutkie czy co ???  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Samochodem 511 km do Szczecina. Je¶li bym jechał sam to wychodzi dokładnie tyle samo co za samolot. A różnica w czasie wielka. Problem tylko, bo potem trzeba się jako¶ dotelepać na "nasz±" plażę (podobno ok. 70 km od lotniska). Ale z lotniska s± jakie¶ autobusy, a ze Szczecina liczne ponoć busy. Najgorzej z tymi wędkami w tej koncepcji. |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Samochodem 511 km do Szczecina. . |
Mam około 400 km na tę nasza plażę. jade autem (skodillakiem : ) bo jedzie ze mn± zamkerowa i zamkerz±tka No i w tej opcji (auto a nie samolot) nie mam problemu jak zabrac wędki.Poza tym to ma być biesiada a nie zlot ,więc trzeba zabrac chyba troszkę jakiego¶ sprzetu turystycznego chociaz odrobinę. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
minkof Młodszy podbierakowy

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 10:15 pm Temat postu: |
|
|
Przy cenie biletów IC z Warszawy do Szczecina już lepiej jest samolotem chyba polecieć. |
IC miewa fajne promocje Przykładowo od godziny 18 w pi±tek do północy w niedziele można bez przerwy podróżować 2 klas± za 99 zł, 1 za¶ za 149. Pobuchtuj i sprawdĽ czy przypadkiem długi weekend i w IC nie będzie dłuższy:)
Tylko jak wędki przewieĽć? Najlepiej nadać kurierem do Tom_Roya... : |
Ile masz zamiar tych wędek zabrać?! |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 10:28 pm Temat postu: |
|
|
511 i 400 a cóż to za cyfry ? _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 10:48 pm Temat postu: |
|
|
superjurek napisał: |
511 i 400 a cóż to za cyfry ? |
superkilometry : SuperJurku  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Już się cieszę na super spotkanie !!!
Na zimowy zlot nie mogę się wybrać ponieważ będę już za morzem... _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 11:30 pm Temat postu: :) |
|
|
Odległo¶ci w km, oraz mapy miejscowo¶ci można mniej więcej posprawdzać tutaj:
KLIK
Noclegów szukam na tego typu o¶rodkach:
1. KLIK
2. KLIK
Oczywi¶cie sprawdzę osobi¶cie warunki itp i zrobię relację z kilku miejsc.
Jeżeli bed± jakie¶ specjalne życzenia typu kwatera w pensjonacie itp to też da się załatwić ponieważ czas ma to do sibie że szybko płynie więc staram się wszystko po koleji sprawdzać co by potknięć nie było
Pozdrawiam
|
 |

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 12:00 am Temat postu: |
|
|
Minkof - 99 zł + miejscówki, zakładaj±c, że rozci±gn± weekend. Ale ja rozważam pozostanie na cały tydzień, więc wychodzi 2 x 99 zł (bo to i tak taniej niż bilety nominalnie) + miejscówki, czyli około 250 zł. Z kolei LOT życzy sobie 330 zł. Taka różnica w cenie to już nie przepa¶ć cenowa, bior±c pod uwagę czas podróży i komfort (nawet jak na ART-y ;)). Co do wędek to problem nie w ilo¶ci, a w długo¶ci. Nie może być dłuższe jak 110 cm bodajże.
Zamker - je¶li by mi się rodzina skusiła na wyjazd - to może znowu się Skodillaki spotkaj±. Jak nie - to będę patrzył na Ciebie z góry... Znaczy z ATR-a... ;) |
|
 |
orzech Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdynia |
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 1:46 am Temat postu: |
|
|
Esiu, nie wierzę, ze chętnych do wozu nie znajdziesz
Ja mogę mieć problem jad±c z Trójmiasta ale Ty z Warsaw, zawsze ekipę zmontujesz. Proponuję nabrać jeszczewięcejoptymizmu 8O
A już scodillakiem będziesz napierał.... |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 2:49 am Temat postu: |
|
|
Jezeli juz jestesmy przy transporcie to ja napewno wybralbym sie samochodem. Z tymze potrzebowalbym chetnych (chociaz 1 osobe) do zrzutki bo samemu za drogo Furka to Audica :P |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 4:34 am Temat postu: |
|
|
nodi napisał: |
Jezeli juz jestesmy przy transporcie to ja napewno wybralbym sie samochodem. Z tymze potrzebowalbym chetnych (chociaz 1 osobe) do zrzutki bo samemu za drogo Furka to Audica :P |
No może ja ale ten termin to chyba odpada :oops: (ale na dzień dzisiejszy) bedę robił wszystko zeby jednak być 8) :
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 10:29 am Temat postu: |
|
|
ja rozważam pozostanie na cały tydzień |
Je¶li pogoda nie spłata figla to superpara też pozostanie na tydzień.
A co na to Zamker, Zamkerowa i Zamkerz±tka ? _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 9:55 pm Temat postu: |
|
|
ja rozważam pozostanie na cały tydzień |
Je¶li pogoda nie spłata figla to superpara też pozostanie na tydzień.
A co na to Zamker, Zamkerowa i Zamkerz±tka ? |
Na dzień dzisiejszy napewno od soboty rano do ¶rody .Ale jest jeszcze sporo czasu żeby dograc w pracy pobyt całotygodniowy. : : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Minkof - 99 zł + miejscówki, zakładaj±c, że rozci±gn± weekend. Ale ja rozważam pozostanie na cały tydzień, więc wychodzi 2 x 99 zł (bo to i tak taniej niż bilety nominalnie) + miejscówki, czyli około 250 zł. Z kolei LOT życzy sobie 330 zł. Taka różnica w cenie to już nie przepa¶ć cenowa, bior±c pod uwagę czas podróży i komfort (nawet jak na ART-y ;)). Co do wędek to problem nie w ilo¶ci, a w długo¶ci. Nie może być dłuższe jak 110 cm bodajże.
Zamker - je¶li by mi się rodzina skusiła na wyjazd - to może znowu się Skodillaki spotkaj±. Jak nie - to będę patrzył na Ciebie z góry... Znaczy z ATR-a... ;) |
Esiu 2x511=1022x6 l/100=61,32lx4zł =245,28zł A to oznacza ze skodillaki sie spotkaja : : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 8:58 pm Temat postu: :] |
|
|
Dzi¶ dzwoniłem na O.W. Sedyko :] to ten pierwszy z pozwżej podanych linków tzn 1. KLIK .
Po rozmowie z kierowniczk± uzyskałem informacje że cena dla 1 os./dzień ( dla grupy ok 15-20 osób) będzie się mie¶ciła w przedziale 25-35 zł. Ponieważ na osrodku jest stołówka to wyżywienia mozńa zamowic na miejscu. Koszt pełnego całodziennego wyżywienia w 2005 roku wynosił 32 zł. Po niedzieli kierowniczka o¶rodka ma mi podac dokładniejsze dane bo będzie sie targowała z wła¶cicielem o¶rodka o zmniejszenie kosztów itp. jedyne o co my musimy zadbać to frekwencję najlepiej w przedziale 15-20 osób. W domkach, bo te głównie wchodz± w grę, s± pokoje 2 i 4 osobowe(podam też dokładne dane odno¶nie pokoji w budynku o¶rodka - ponieważ takie s± ale nie znana była orientacyjna cena). Kierowniczka wyraziła nadzieję, że w razie potrzeby uda nam sie rozlokować w domkach tak, żeby nie musiała dzielić parami itp bo to oznaczałoby uruchomienie kolejnych domków, a co z tym idzie podwyższenie cen. Mysle, że jako¶ sie uda to pogodzić i jeżeli w pokoju 4 os, zmiesci sie rodzinka to w domku jeszcze w pokoju 2 osobowym dokaptuje sie kogo¶ i cena za 1 osobę/dzień nie powina być wyższa niż 30 zł Jeszcze w tym tygodniu pofatyguję sie na w/w o¶rodek obejrzeć dokładnie i udokumentować domki Pozostaje tylko liczba osób w zwi±zku z tym prosiłbym o chociaż wstępne deklaracje obecno¶ci Zamieszczę ogłoszenie na odpowiednim forum dotycz±cym biesiad itp, ale jak już bede znał wszystkie szczególiki, a poza tym nie chcę mieszać przy po¶cie o zimowym zlocie. Wtedy też będzie artykuł itp Na razie to bed± dane jakie bede musiał podac w rozmowie z kierowniczk± Sedyko, żeby móc cokolwiek targować i uzgadniać Pozdrawiam Tom _________________ ryba też człowiek ;) |
|
 |

Wysłany: Pią Sty 13, 2006 1:59 am Temat postu: |
|
|
Mam jeszcze male pytanko natury technicznej. Otoz, jako ze nie posiadam spodniobutow, czy zwykle wodery wystarcza czy raczej z nimi nie mam po co sie wybierac do Dziwnowa?
Domek 30zl/dobe w maju? Ja we wrzesniu 2005 (w Mielnie) placilem 28zl i mialem luks, duzy (praktycznie 6-8 osobowy) domek z lazienka, lodowka i...ogrzewaniem(!), takze mysle ze 30 to jednak troche duzo... Normalna, sezonowa cena tych domkow to 45zl. |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 9:30 am Temat postu: Re: :] |
|
|
w pokoju 4 os, zmiesci sie rodzinka to w domku jeszcze w pokoju 2 osobowym dokaptuje sie kogo¶ i cena za 1 osobę/dzień nie powina być wyższa niż 30 zł |
Zamkery wstępnie deklaruja przyjazd cał± rodzin± tzn.dwa duże i dwa małe Z żywienia zbiorowego raczej zrezygnujemy.Przecież s± smażalnie i inne takie miejsca gdzie można poje¶ć ¶wieżo wędzona rybkę a w ostateczno¶ci weĽmiemy jak±¶ turystyczna mała kuchenkę na której będzie można podgrzać sławetne pulpety. Ze wspomnianym dokoptowaniem nie wiem czy sie ktos znajdzie ale gdyby był ktos chętny(sztuk jeden) zabrać sie z nami skodillakiem z Mor±ga to prosze o kontakt.
rok 2006 pod znakiem zlotów i biesiad PW : :  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:44 am Temat postu: |
|
|
Superjurek i superżona też wstępnie zapowiadaj± przyjazd. Piszę wstępnie, gdyż czasu pozostało bardzo dużo i trudno przewidzieć co będzie w pracy.
Podobnie jak familia Zamkerów tak i my rezygnujemy z wyżywienia.
Je¶li Zamker nie ma nic przeciw to możemy mieszkać w jednym domku więc 4+2=jeden domek z głowy. _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:52 am Temat postu: |
|
|
Je¶li Zamker nie ma nic przeciw to możemy mieszkać w jednym domku więc 4+2=jeden domek z głowy. |
Nie ma nic przeciwko a nawet i lepiej żeby tak było <swx> no nie :?: : : _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:57 am Temat postu: |
|
|
A Zamkerz±tka to jakie s± duże ??? 8O _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 12:05 pm Temat postu: |
|
|
A Zamkerz±tka to jakie s± duże ??? 8O |
11-latkowie parka  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 12:14 pm Temat postu: |
|
|
No to szykuje się super zabawa. Pozdrowienia dla całej rodzinki !!! _________________ superjurek - wędkarstwo moja pasja |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 12:55 pm Temat postu: |
|
|
No to szykuje się super zabawa. Pozdrowienia dla całej rodzinki !!! |
Super towarzystwo to i super zabawa : pozdrówka z Mor±ga.  _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

Wysłany: Pią Sty 13, 2006 2:56 pm Temat postu: :] |
|
|
Nodi wodery starcz± na większo¶c miejscówek. Spodniobuty ja mam PCV-ki s± uniwersalniejsze, ale kolega w woderach połowił bez problemów . Wiem, że 30 to sporo, wiem, że kazda złotówka sie liczy, ale weĽ pod uwagę, ze wrzesień to już typowo po sezonowy termin (w 2005 r. była piekna pogoda to fakt ), a tzw "Majówka" niestety to liczona jest jako atrakcyjny termin i często stanowi otwarcie sezonu nad morzem (głównie ze względu na pogode, która w maju jest zazwyczaj ładniejsza niż w czerwcu) wg włascicieli o¶rodków itp. Ale jak mówiłem cena głównie będzie zależała od ferkwencji i od negocjacji kierowniczka o¶rodka - własciciele o¶rodka, wiec może wyjdzie 25 zł Zajrzyj na stronkę O.W. Sedyko i zobacz domki. Ja dodatkowo bedę w Dziwnówku to jeszcze porobie fotki prawdopodobnie do konca tego tygodnia.
Widzę że Zamker i Superjurek sie dogaduj± wiec już jest super Oby tak dalej Pozdrawiam
|
 |
angler65 Czy¶ciciel gumiaków

Kraj: Polska Miejscowość: WAŁCZ |
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 2:28 pm Temat postu: |
|
|
JESTEM CO PRAWDA DALEKO OD KRAJU BO AŻ DO LIBANU MNIE WYWIAŁO ALE ZIOMKU Z POZNANIA ,CZY JUZ SIE SPEŁNIŁE¦ CO DO BELONIADY A I NA DORSZE MOŻNA WYBRAĆ SIĘ W KILKU?JESIEŃ TO NAJFAJNIEJSZY OKRES NA WYPRAWY .CO PRAWDA JUŻ NIE JEDNEMU SZTORM WYBIŁ Z GŁOWY WYJAZD,LECZ CO TAM KTO NIE RYZYKUJE TEN NIGDY DORSZA CZY BELONKI NIE DOPADNIE.TU W LIBAŃSKIEJ CZESCI MORZA ¦RÓDZIEMNEGO NA SARDYNUNIE NA MORSKIM HAKU ZASERWOWAĆ MOŻNA NA 1,5m PRZYPONIE TAK NA 35-40mOD BRZEGU BO ZA SKAŁAMI JEST 5-6m GŁĘBOKO¦CI.Z OTWARTYM KABَKIEM I ZAPARTYM TCHEM CZEKASZ ...I NAGLE WSZYSTKO CICHNIE A W USZACH SŁYSZYSZ ¦ W I S T,TAK ¦WIST WYSNUWANEJ ŻYŁKI...10 CZASEM 20 METRÓW I CISZA(JAK NA SANDACZOWYCH ŁOWACH)NOGI CHOLERA JAK Z WATY,UNOSISZ KIJ DELIKATNIE WYBIERAJˇC LUZ(BO POŁKOLEM TEŻ POTRAFI Z RYBKˇ POPŁYNˇĆ)I LEKKO ZACINASZ DOPIERO GDY BELLONA RUSZA PO PRZEŁKNIĘCIU PRZYNĘTY.CO WTEDY SIE DZIEJE TO TRZEBA SAMEMU ODCZUĆ(PO4-EJ SZTUCE GRABĘ MIAŁEM OBOLAŁEM JAK PO SIŁCE)A TANIEC NA OGONIE I POTRZˇSANIE ŁBEM TO W PRAWO TO W LEWO...MINIATURA MARLINA TO DOBRE PORÓWNANIE. POZDRO 3MAJ SIE I ZACHORUJ NA MORSKI WYJAZD.!!![url][/url] |
|
 |
|