Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 4:53 am Temat postu: |
|
|
hakin napisał: |
Będzie kiedy¶ temat o spinningu np. wyprawa nad rzekę lub otwarcie sezonu trociowego? Chętnie bym brał udział  |
Jeste¶my otwarci na wszystkie tematy. Napisz dokładnie - co chcesz opisać? |
|
 |

Wysłany: Wto Sty 31, 2006 4:55 am Temat postu: |
|
|
sitek napisał: |
Umarłem ;) |
Mam Twój tekst - trzeba trochę poczekać - sporo tam roboty :-) W tym tygodniu będzie gotowy :-) |
|
 |
sitek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Zwoleń |
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 11:49 am Temat postu: |
|
|
Jak tylko mogłem to go wysłałem, czekam Oldi na poprawki.Zdjęcia chyba masz już do tego arta a jak nie to pisz. |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 06, 2006 4:16 pm Temat postu: |
|
|
No i teraz czekamy na wydruk tekstu Sitka.
Co zatem mamy z wyczynu?
Mamy ogólny pogl±d, jak wygl±daj± zawody. Mamy spis najważniejszego sprzętu. No to zaczynamy łowić :-)
Dokładnie opisujemy wybran± metodę połowu ( o odległo¶ciówce jeszcze porozmawiamy). W metodzie tej, musi być wszystko!!! Zanim rozpoczniemy tematy, trzeba jeszcze napisać co¶ o czytaniu wody. O całym preocesie rozpoznawczym łowiska. To naprawdę trudny temat. Nie chciałbym nikomu go narzucać. Oczekuję na chętnego tak trudnego zadania. Moja pomoc nadal jest aktualna :-)
Tytuł artykułu:
"Zawody, rozpoznanie łowiska." |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 06, 2006 4:24 pm Temat postu: |
|
|
Oldi ja swojego arta już wysłałem. Je¶li chodzi o arta na temat czytania wody napisz co trzeba w nim umie¶cić a ja się sprawdze czy dam radę. |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 06, 2006 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Oldi ja swojego arta już wysłałem. Je¶li chodzi o arta na temat czytania wody napisz co trzeba w nim umie¶cić a ja się sprawdze czy dam radę. |
To jest naprawdę temat rzeka. Co robisz, jak przyjedziesz nad wodę obc±? W jaki sposób przygotujesz się do zawodów? Opisz to wszystko - czytanie wody, to pierwszy krok do sukcesu. Znajomo¶ć życia w wodzie, nawet kolor wody, daje sporo do my¶lenia. Trzeba o tym wszystkim napisać. My¶lę teraz, że potrzebne mi będ± dwie takie same prace. Jedna Twoja a druga Match6.
No i jeszcze jedno. Nie martwcie się faktem, że pod Waszymi tekstami mamy mało komentarzy. Jest na PW naprawdę niewielka garstka fanatyków zawodów spławikowych. Czym dalej z naszymi tekstami, tym publika ro¶nie - w końcu metody połowu s± wykorzystywane w amatorskich zasiadkach. Dodajcie do tego, że może dzięki naszej pracy, wyczerpiemy problem zawodów i na naszym portalu, nowi młodzi wędkarze, znajd± potrzebne materiały do poznania wedkarstwa wyczynowego. No i jeszcze jedno - w naszym archiwum zawsze będzie pod tekstem Wasz podpis :-) |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 06, 2006 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Oldi ja już zaczynam pisać musze jako¶ sporzytkować czas ferii.;) |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 06, 2006 9:10 pm Temat postu: |
|
|
¦le ci arta na temat dzikiej wody powiedz co trzeba dopisać i jak zawsze co Ľle a co dobrze. |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 07, 2006 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko ok. Tylko zmienimy temat, nie piszemy o wodach dzikich tylko wodach, których nie znamy. Sporo innych normalnych poprawek. Czekam tylko na odzew Match6. Poczekajmy zatem jeszcze pare dni, jak Match się nie odezwie, zabierzemy się ostro za prace :-) |
|
 |

Wysłany: Wto Lut 07, 2006 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Match6 będzie dopiero w pi±tek.Oldi i tak dobrze spodziewałem się na inny komentarz z twojej strony arta pisałem 25min. |
|
 |

Wysłany: Sro Lut 08, 2006 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Oldi co¶ chyba z moim artem poszło nie tak wysłałem go prawie tydzień temu a nie widze go na stronie. |
|
 |

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 4:51 am Temat postu: |
|
|
Spokojnie Sitek - S± priorytety czasowe. Konkursy, GPC - te musz± być edytowane od zaraz. Wszelkie artykuły, to tło naszego portalu - jakże ważne :-) |
|
 |

Wysłany: Pią Lut 10, 2006 5:19 am Temat postu: |
|
|
Sitek - tekst juz wisi. Można pracować dalej - czekamy na odezwanie się Match6. Jak do niedzieli nie odezwie sie, zaczynamy prace nad nastepnym tekstem - czytanie wody. Okropnie mało u nas wyczynowców. Mamy zatem utrudnione zadanie - jednak nie ma się co martwić. Głowa do góry - cykl wyczynowców przejdziemy :-) |
|
 |

Wysłany: Pią Lut 10, 2006 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Oldi mi znów zaczyna się szkoła, w niedziele już jade. Zostawiaj mi wiadomo¶ći co i jak w skrzynce pocztowej na PW. |
|
 |
match6 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Tułowice |
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Już wróciłem, ale na pocz±tku tygodnia mam kilka pilnych spraw, jak się z nimi uporam, to może co¶ spłodze.
Narka : |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 12, 2006 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Match - super - zatem czekam na konkretn± odpowiedĽ. Mam niezły pomysł - potrzebne mi jednak obie prace :-) |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 12, 2006 5:22 pm Temat postu: |
|
|
O.K. Oldi, do czwartku, najdalej pi±tku co¶ Ci pode¶lę(do cenzury) i zobaczymy co z tego wyjdzie.
P.S. Jak mozesz pode¶lij mi art Sitka na ten temat.
Oczywi¶cie jak możesz i Sitek nie będzie miał nic przeciw. :roll: |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 12, 2006 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Żle by było. Możesz zacz±ć sugerować sie jego tre¶ciami. Potrzebuje oba odmienne patrzenie - jak to u zawodników - każdy inaczej rozpoznaje wodę. :-) |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 13, 2006 5:44 pm Temat postu: |
|
|
match6 napisał: |
O.K. Oldi, do czwartku, najdalej pi±tku co¶ Ci pode¶lę(do cenzury) i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Oczywi¶cie ze nie mam nic przeciwko. |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 13, 2006 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Oczywi¶cie ze nie mam nic przeciwko. |
Obaj dostaniecie materiały, ten tego a tamten tamtego :-) Musimy jednak poczekać, aż Match napisze swój :-) |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 13, 2006 9:10 pm Temat postu: |
|
|
O.K. Oldi, masz rację, jutro mam wolne, więc może co¶ z tego będzie. |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 19, 2006 12:36 am Temat postu: |
|
|
Panowie jak z tym artem mi się już ręce pal± do roboty. Troche kontrowersji jest z tymi artami szczególnie z moim ostatnim. |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 19, 2006 9:05 am Temat postu: |
|
|
Sorki, Sitek, ale, wbrew temu co my¶lałem, miałem pełne ręce roboty na koniec tygodnia. Wpadam na PW dosłownie na chwilkę, wczoraj miałem taki zap..., że się nawet nie wylogowałem, gasz±c kompa.
A tego arta postaram się napisać jak najszybciej.
P.S. Sitek jakie gumy montujesz w tyczce i do jakich zestawów?- bo mam mały problem co wybrać. W zeszłym sezonie nie miałem, bo kole¶, u którego kupowałem tyczkę miał tylko 0,9 i 1,2,. W tym sezonie my¶lałem o 0,6-0,7 na drobnice, 0,9-1,0 na ¶redmiaki i 1,2-1,6 na rzekę "na stopa".
Co Ty na to? |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 19, 2006 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Sorki, Sitek, ale, wbrew temu co my¶lałem, miałem pełne ręce roboty na koniec tygodnia. Wpadam na PW dosłownie na chwilkę, wczoraj miałem taki zap..., że się nawet nie wylogowałem, gasz±c kompa.
A tego arta postaram się napisać jak najszybciej.
P.S. Sitek jakie gumy montujesz w tyczce i do jakich zestawów?- bo mam mały problem co wybrać. W zeszłym sezonie nie miałem, bo kole¶, u którego kupowałem tyczkę miał tylko 0,9 i 1,2,. W tym sezonie my¶lałem o 0,6-0,7 na drobnice, 0,9-1,0 na ¶redmiaki i 1,2-1,6 na rzekę "na stopa".
Co Ty na to? |
Bardzo trafny wybur 0,6-0,8-drobnica, grubsze płocie a nawet leszczyki, 1,2-1,6 - na rzeke(gdyby było dużo zaczepów możesz pokusić się o grubsz± i tym samym o cieńszy zestaw) 0,9-1,2-¶redniaki . |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 26, 2006 7:57 am Temat postu: |
|
|
Match - tekst wrzuć po niedzieli. Będziemy mieli więcej czasu w nadchodzacym tygodniu :-) |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 26, 2006 12:55 pm Temat postu: |
|
|
Panowie nie wiem kiedy będe mógł co¶ napisać, być może bardzo długo mnie tu nie będzie. |
|
 |

Wysłany: Nie Lut 26, 2006 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Oldi, my¶lę, że po niedzieli, dędę miał troszkę więcej czasu, żeby usi±¶ć i co¶ spłodzić. Ostatnie dwa tygodnie miałem tak przewalone, że szkoda słłów, gbyby nie weekend, pewnie padł bym, no ale w tym tydniu ma być "luzniej". |
|
 |
hakin Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 4:27 pm Temat postu: |
|
|
A tak wogóle, ile jest czasu na napisanie swojego kawałka? Ja bym się pisał na temat "Wiosenny kleń" lub "Spinningiem na wielkiej rzece"  |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 27, 2006 6:00 pm Temat postu: |
|
|
hakin napisał: |
A tak wogóle, ile jest czasu na napisanie swojego kawałka? Ja bym się pisał na temat "Wiosenny kleń" lub "Spinningiem na wielkiej rzece"  |
My tutaj o zupełnie innych tematach :-) My tutaj przygotowujemy prawie wszystko o wyczynowym wędkowaniu :-)
Ke¶li chcesz co¶ napisać innego, też nie ma przeciwskazań. Każdy zarejestrowany pogawędkowicz ma prawo napisać artykuł na temat wedkarski lub pokrewny.
Tutaj na górze masz taki klik - '' wy¶lij''. Znajdziesz tam: artykuł, zdjęcie, rezenzję, list do redakcji. Wszystkie te kliki czekaj± na Ciebie :-)
Jest jeszcze inna droga. Możesz czuć się słabym i potrzebujesz pomocy. No to trafiłe¶ prawie dobrze :-)
Wróć na liste tematów na tym forum i znajdziesz ''Apteczkę''. Tutaj napisz co Cię boli - i na 100% znajdziesz pomoc :-) |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 27, 2006 6:04 pm Temat postu: |
|
|
Oldi, my¶lę, że po niedzieli, dędę miał troszkę więcej czasu, żeby usi±¶ć i co¶ spłodzić. Ostatnie dwa tygodnie miałem tak przewalone, że szkoda słłów, gbyby nie weekend, pewnie padł bym, no ale w tym tydniu ma być "luzniej". |
Match - przez pomyłkę zlikwidowałem jak±¶ wiadomo¶ć na mojej poczcie. Obawiam się, że to był Twój artykuł - wklejaj jeszcze raz !!! :-( |
|
 |

Wysłany: Pon Lut 27, 2006 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Ciapa, he, he
Już wklejam : |
|
 |

Wysłany: Sro Mar 01, 2006 4:48 am Temat postu: |
|
|
Match - tekst poleciał w kosmos - już go nie ¶ci±gniemy - mamy pecha :-(
Podobno jest mozliwo¶ć poszukać go w tekstach wysłanych - musisz to sprawdzić czy masz go wła¶nie tam. Je¶li nie - no to trzeba będzie go odtworzyć :-( Czekam na dobre wiadomo¶ci :-) |
|
 |

Wysłany: Sro Mar 01, 2006 8:43 am Temat postu: |
|
|
Oldi, w wysłanych mam wszystkie wiadomo¶ci oprócz tej, ale sprawdzę jeszcze raz, ponieważ przedostatnia wiadomo¶ć do Ciebie pojawiła się tam dopiero na następny dzień, a wczorajszej nie było jeszcze tam, jak kończyłem zabawę kompem. Wczoraj. |
|
 |
linisko Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Zamo¶ć |
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Yo yo, jakby¶ czego¶ potrzebował oldi to pisz na gadu albo na poczte, jakie¶ tam pojęcie mam, to może w czym¶ się przydam. |
|
 |

Wysłany: Czw Mar 02, 2006 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Oldi, dostałe¶ nowy tekst?
Wysłałem wczoraj, po południu... |
|
 |

Wysłany: Sob Mar 04, 2006 11:00 pm Temat postu: |
|
|
Oldi, dostałe¶ nowy tekst?
Wysłałem wczoraj, po południu... |
Dostałem jeden - juz masz na poczcie - czekam na tego umówionego :-) |
|
 |

Wysłany: Sob Mar 04, 2006 11:07 pm Temat postu: |
|
|
linisko napisał: |
Yo yo, jakby¶ czego¶ potrzebował oldi to pisz na gadu albo na poczte, jakie¶ tam pojęcie mam, to może w czym¶ się przydam. |
No to mamy trzeciego zawodnika :-)
Jeste¶my juz po przedstawieniu - jak wygladaja zawody, przedstawieniu sprzetu - teraz juz będ± pokazywać się artykuły rozpoznawania łowiska i gruntowanie (mamy już ostatni etap przygotowawczy ).
Już za niedługo bedziemy łowić.
Linisko - łowisz na wodze stojacej czy rzece? Co chciałby¶ opisać? Może konkretn± metodę?
Rzuć hasłem - tytuł:-) |
|
 |

Wysłany: Nie Mar 05, 2006 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Linisko masz wiedze teoretyczn± a jak jest z wiedz± praktyczn± je¶li chodzi o wyczyn?? |
|
 |

Wysłany: Nie Mar 05, 2006 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Oldi jaki¶ temacik, siedze w domu chory i znudzony daj mi nawet dwa tematy a ja już sobie popisze. |
|
 |

Wysłany: Pon Mar 06, 2006 6:38 pm Temat postu: |
|
|
:-) Sitek - spokojnie.
1 * Trzeba by ustalić, w czym jeste¶ dobry? Jaka metoda Ci najbardziej odpowiada na zawodach ( match, bolonka, bat czy tyka ). To, je¶li chodzi o zawody.
2 * A tak ogólnie - wędkarstwo amatorskie.
'' Czy na zawodach można nauczyć się łowienia? '' ( Amatorscy gapie na zawodach i przenoszenie zauważanych sposobów na łowisko amatorskie - jakich? )
'' Skuteczny wędkarz spławikowy '' ( Co daje amatorowi kontakt z zawodami ? )
'' Dlaczego na zawodach a nie samotnie w trzcinach? '' ( Spokój i bezstresowe wędkowanie, odpoczynek w plenerze czy ostra rywalizacja, po¶cig z czasem i euforia zwycięstwa? )
Który temat wybierasz? |
|
 |

Wysłany: Pon Mar 06, 2006 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Rysiu biore temat łowienie batem, łowienie odległo¶ciówka zostawie koledze match jest w tym pewnie dobry a ja odległo¶ciówk± nie łapie prawie wcale. |
|
 |

Wysłany: Pon Mar 06, 2006 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Ok - Bat dla Ciebie - bardzo drobiazgowo prosze - dlaczego taki wybór, akcesoria do bata !!! |
|
 |

Wysłany: Pon Mar 06, 2006 7:15 pm Temat postu: |
|
|
old_rysiu napisał: |
Ok - Bat dla Ciebie - bardzo drobiazgowo prosze - dlaczego taki wybór, akcesoria do bata !!! |
Rysiu zrobie to jak najlepiej jak tylko będe mugł jeszcze dzi¶ się biore do roboty, fotki też będ± (np. zwijadełka do zestawów b±dz ł±czniki do zestawów) |
|
 |

Wysłany: Wto Mar 07, 2006 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Oldi na swojej pogawędkowej poczcie masz 3 arty do sprawdzenia, powodzenia życzę.;) |
|
 |

Wysłany: Wto Mar 07, 2006 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Rysiu zrobie to jak najlepiej jak tylko będe mugł jeszcze dzi¶ się biore do roboty, fotki też będ± (np. zwijadełka do zestawów b±dz ł±czniki do zestawów) |
Czego¶ tutaj nie kumam. Cholera stary juz jestem. Czy my mówili¶my tutaj o bacie czy o tyczce? Kurcze - może to jest to samo a ja mam omamy? Dla swojego usprawiedliwienia napisze, że Sitek mi posłał tekst o tyczce!!!
Posł±ł faktycznie jeszcze dwa inne, ale niestety, Old_rysiu to nie komputer do poprawy tekstów, domy¶lania się o co chodzi i takie tam inne :-).
Sitak - aby była jasno¶ć - mam tylko jeden tekst - Tyczka. To jeszcze jestem w stanie poprawić. Oczywi¶cie na poczcie napisałem, że dam adnotacje na ten temat i będziesz miał jeszcze trochę roboty.
Je¶li chodzi o dwa pozostałe - to kr±ż± już gdzie¶ w kosmosie :-(
I jeszcze raz zapytam - może wszystkich. Czy wędkarz łapie ryby? Je¶li tak, to jest chyba kłusownikiem a nie wędkarzem!!! |
|
 |

Wysłany: Wto Mar 07, 2006 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Czego¶ tutaj nie kumam. Cholera stary juz jestem. Czy my mówili¶my tutaj o bacie czy o tyczce? Kurcze - może to jest to samo a ja mam omamy? Dla swojego usprawiedliwienia napisze, że Sitek mi posłał tekst o tyczce!!!
Posł±ł faktycznie jeszcze dwa inne, ale niestety, Old_rysiu to nie komputer do poprawy tekstów, domy¶lania się o co chodzi i takie tam inne :-).
Sitak - aby była jasno¶ć - mam tylko jeden tekst - Tyczka. To jeszcze jestem w stanie poprawić. Oczywi¶cie na poczcie napisałem, że dam adnotacje na ten temat i będziesz miał jeszcze trochę roboty.
Je¶li chodzi o dwa pozostałe - to kr±ż± już gdzie¶ w kosmosie :-(
I jeszcze raz zapytam - może wszystkich. Czy wędkarz łapie ryby? Je¶li tak, to jest chyba kłusownikiem a nie wędkarzem!!! |
Oldi nie dostałe¶ tekstu łowienie batem?? A nie tego drugiego?? |
|
 |

Wysłany: Wto Mar 07, 2006 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Oldi wszystko już wiem, nie ma sprawy wszystko poprawie. Chyba nie potrzebnie pisz±ć postawiłem na ilo¶ć zamiast na jako¶ć ale nie bój się ważne że szkielet arta już jest. |
|
 |

Wysłany: Sro Mar 08, 2006 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Dostałem o zawodach i trzcinach - ale to już w kosmosie.
Mówisz, że masz tego bata - no to przeczytaj, popraw na maksa i dawaj najpierw bata. |
|
 |
|