Pierwsz± wędkuj±c± kobiet± była Juliana Bernes (Barnes) – autorka traktatu o my¶listwie, który wraz z rozprawami o sokolnictwie i heraldyce ukazał się w Anglii w 1486 roku. Wolumin nosi nazwę "Księga z St. Albans". W uznaniu zasług federacja wędkarska International Game Fish w 1998 roku przyznała jej miejsce z Salonie Chwały (Hall of Fame).
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 469 Zalogowani 0 Wszyscy 469
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 5:50 pm Temat postu: Okoniowe paski
Wła¶nie wróciłem z piwnicy i zmarnowałem woblerka Otóż malowałem na nim paski okoniowe, przez ktore spaprałem cał± robote
Jako¶ nie szła mi robota(czyt. Ľle robiłem) i powychodziły mi te paski nie równe, zamazane i o różnej odległo¶ci. Czy mógłby mi kto¶ doradzić jak je robić? Może jaki¶ dobry sposób? Za wszystkie ospowiedzi dziękuje.
shawn7 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Bełchatów
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 6:06 pm Temat postu:
Szczupak nie ma linijki ani kontomierza w oczach więc olej to Hakin. _________________ I gdzie ta metrówa ???
Jarbas Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Inowrocław
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 6:10 pm Temat postu:
Hakin Twoje malowanie może okazać się rewelacyjne. Kto powiedział że paski maj± być idealne? Może wła¶nie to co Ci wyszło okaże się najbardziej łownym woblerem z Twojego pudełka. Sprawdzisz w maju. Powiem Ci mam takiego w pudełku woblera pożartego, zniszczonego że mało już co widać jakie miał oryginalne malowanie. Cały czas jest łowny. _________________ http://www.jarbas.com.pl
Zwolennik naturalnej metody planowania rodziny.
hmsp Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Zamo¶ć
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 7:13 pm Temat postu:
Ja też na pocz±tku przykładałem wielk± wagę do wszelkiego rodzaju symetrii (oczywi¶cie w malowaniu), ale doszedłem z czasem do wniosku, że nie warto.
Pozdr
radzio Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Białystok
Wysłany: Sob Mar 25, 2006 3:31 pm Temat postu:
Jarbas napisał:
Powiem Ci mam takiego w pudełku woblera pożartego, zniszczonego że mało już co widać jakie miał oryginalne malowanie. Cały czas jest łowny.
Mam takiego "weterana" - Salmo Płoć, pociętego już przez szczupacze zęby. Robię mu czasami mał± operację plastyczn± w postaci sklejania steru i naklejania ci±gle schodz±cych oczek. Już prawie nie widać, że to miała być wierna imitacja płoci ale nadal wabi ryby swoj± prac±. W wodzie kontury prowadzonej przynęty się rozmywaj±, także woblery z krzywo namalowanymi paskami powinny być skuteczne.