Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sacha Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 8:56 am Temat postu: Nowa strona |
|
|
www.grrp.pl
ze zdjeciami la_Froga 8)
i innymi przydatnymi informacjami.[/list] |
|
 |
Torque Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze |
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 9:39 am Temat postu: |
|
|
Nareszcie.
Będzie to strona, często przeze mnie odwiedzana  _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Inowrocław |
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:32 am Temat postu: |
|
|
Zajrzałem.
Wyczytałem że głównym celem jest ochrona, zarybianie i tym podobne. Ani słowa o odłowach sieciowych. Nie kumam więc dlaczego nazywa się to gospodarstwo rybackie? Nauczony jestem definiować rybaka jako kogo¶z sieci±... Czyżby definicja straciła na aktualno¶ci? _________________ http://www.jarbas.com.pl
Zwolennik naturalnej metody planowania rodziny. |
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 11:30 am Temat postu: |
|
|
Jarbas napisał: |
Zajrzałem.
Wyczytałem że głównym celem jest ochrona, zarybianie i tym podobne. Ani słowa o odłowach sieciowych. Nie kumam więc dlaczego nazywa się to gospodarstwo rybackie? Nauczony jestem definiować rybaka jako kogo¶z sieci±... Czyżby definicja straciła na aktualno¶ci? |
Kogo¶ z sieci± albo kogo¶ kto zajmuje się zarybieniami
Gdyby było tylko rolne(a ziemi maj± w innych rejonach b.dużo)to nie mogłoby zajmować się zarybieniami.Zreszt± jako¶ tak wychodzi że za jaki¶ czas to chyba zyski z licencji przekroczyłyby zdecydowanie zyski z hurtowej sprzedaży ryb.Bo teoretycznie to chyba ryba kosztuje w hurcie 7-8pln/kg w najlepszym wypadku bo słyszałem o leszczach na Mazurach po 4,80pln.To je¶li załóżmy dochód z licencji wyniósł powiedzmy 300tys.
to ile ton ryb trzeba opchn±ć w hurcie :?: Ile kg nie uda się sprzedać :?:
Ilu znajdzie się nabywców na klenie,jazie czy bolenie :?:A jak się nie znajdzie to co z tym zrobić :?:
ps.rozpoczęta jest budowa wylęgarni.Być może w tym roku uda się uzyskać pierwszy wylęg. |
|
 |
asknet Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno |
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Poogl±dałem ba podsun±łem stronę zaprzyjaĽnionemu ichtiologowi i oto co usłyszałem że to co widać na zdjęciach to nie narybek wiosenny a wylęg ... który jest kilkadziesi±t razy tańszy...
Je¶li więc do RZGW poszło że zarybiono narybkiem wiosennym .... to o ile to nie pomyła to niezły przekręcik ...:-) bo w operacie i umowie maja narybek wiosenny a sypia wylęgiem Mam nadzieje że sprawa się wyja¶ni ... i oby nie polegało to na zmianie "narybek wiosenny" na "wylęg" na stronach :-) _________________ Flyfishing is not a matter of life and death - it's much more serious than that
http://www.asknet.waw.pl/
|
|
 |
Torque Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze |
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Hmm dziwna sprawa. Chętnie przeczytałbym słowo zainteresowanych, plus opinię jeszcze jakiegos ichtiologa. Może kto¶ do kajka zadzwonić ?  _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Cze 14, 2006 1:30 pm Temat postu: |
|
|
Co¶ ucichło w temacie a chętnie bym jakiego¶ wyja¶nienia odrobine poczytał. Chociażby tego że może fotka kłamie czy jako¶ tak . _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
rom71 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Kaczyce |
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Ochrona powinna być na wszystkich wodach, przed kłusownikami,żeby było więcej ryb w rzekach i jeziorach.  |
|
 |
farti Pogawędkowy twardziel

Kraj: UK Miejscowość: ... |
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 9:05 pm Temat postu: |
|
|
zamker napisał: |
Co¶ ucichło w temacie a chętnie bym jakiego¶ wyja¶nienia odrobine poczytał. Chociażby tego że może fotka kłamie czy jako¶ tak . |
I poczytałe¶ zamku¶ gdzie¶ ?? |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 9:20 pm Temat postu: |
|
|
Myslałem ,że skoro tutaj temat się rozwin±ł i tu powstały w±tpliwo¶ci to i tu zostan± wyja¶nione ale widzę ,że olewka. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 4:42 pm Temat postu: |
|
|
zamker napisał: |
Myslałem ,że skoro tutaj temat się rozwin±ł i tu powstały w±tpliwo¶ci to i tu zostan± wyja¶nione ale widzę ,że olewka. |
Farti dodam ,że totalna olewka. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
|