Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 8:17 am Temat postu: Zakaz połowu!!!
Mój okręg zadecydował, że w tym roku na wszytkich jego wodach obowi±zuje całkowity zakaz łowienia ukleji. Decyzję sw± motywował w ten sposób, iż gatunek ten jest zagrożony wyginięciem oraz że jest to ryba o znaczeniu srategicznym dla naszych wód. Okręg nie ograniczył sie tylko do zakazu. Postanowił, że wszytkie pięni±dze na zarybienia przeznaczy nazarybianie wszystkich swoich wód tylko uklej±!!!
Przecież to czysty absurd!!! :evil:
P.s. Wiadomo¶ć mam z pierwszej ręki, gdyż mój wujek jest w zarz±dzie okręgu
I co ja w tym roku będę łowił :?: :?: :?:
beenPL20 Operator wędziska
Kraj: Polska Miejscowość: Koszalin
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 8:44 am Temat postu:
Ostatnimi czasy z całego kraju napływaj± trwoż±ce krew w żyłach wiadomo¶ci co do dziwnych posunięć Zarz±dów PZW! W obrębie strefy przymorskiej od Darłówka do Łeby maj± podobno ustanowić od 1 maja strefę całkowitego zakazu połowu dorsza 8O 8O 8O Na stronie Ministerstwa ¦rodowiska pisz± o wprowadzeniu przymusowych kwarantann dla wędkarzy, którzy przebywali nad Wisła od momentu pojawienia sie wirusa ptasiej grypy w Toruniu do chwili obecnej 8O Tak dalej być nie może! Musimy powiedzić w końcu kategorycznie NIE! Precz z partyjniactwem, interesami za plecami, precz z prostytucj±, szantażem, przemytem, piractwem, wymuszeniami, depilacj±, ortografi± i gramatyk±. Musimy jak jeden m±ż stan±ć równo i krzyczeć protestujemy, PROTESTUJEMY
Ps. Kto idzie na piwo? _________________ Daj biedakowi rybę to zje i dalej będzie głodny, a daj mu wędkę to sam sobie ryb nałapie.
Jezier Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Oborniki ¦l±skie
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:02 am Temat postu:
Luk750 wiedzę, że nieciekawie się robi u Ciebie w okręgu… Ale głowa do góry!!!!! Przecież s± jeszcze cierniki. Ja od kilku nastawiam się głównie na ten gatunek. Łowię wszystkimi możliwymi metodami, ale chyba najbardziej skuteczny jest troling. Jeżeli jeste¶ zainteresowany, to bardzo chętnie podzielę się swoim kilkuletnim do¶wiadczeniem.
Pozdrawiam.
Zenon Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: GRUNWALD
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:26 am Temat postu:
Luk słyszałe¶ ze gdzie¶ dzwoni tylko nie wiesz w którym ko¶ciele
Nie jest to zakaz całkowitego połowu tylko chodzi o ochronę gatunkowa ,tak więc wprowadza się wymiar ochronny ,i nie ma tu nic nadzwyczajnego , dobrze ze jest jeszcze kto¶ kto chce chronić zasoby naszych wód
Zamki Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:03 pm Temat postu:
Zenon napisał:
Luk Nie jest to zakaz całkowitego połowu tylko chodzi o ochronę gatunkowa ,tak więc wprowadza się wymiar ochronny
Tak, będzie można łowić tylko powyżej 30 cm i tylko drapieżne z Narwi
koło Pułtuska. O więcej informacji popro¶cie Sołtysa , bo jest najbardziej zainteresowany tematem. : _________________ Łowię i zjadam ......
Docio Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:20 pm Temat postu:
A ja słyszałem, że bużańskich uklejek nawet tamtejsze sandacze się obawiaj± :-)
Zamki Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:26 pm Temat postu:
Docio napisał:
A ja słyszałem, że bużańskich uklejek nawet tamtejsze sandacze się obawiaj± :-)
Tak , tak , i ja słyszałem że pływaj± z podwiniętymi ogonami w obawie przed pok±saniem. :oj: : _________________ Łowię i zjadam ......
artur Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:37 pm Temat postu:
Znowu dali się wkręcić na primaaprilisa .
Taras Moderator
Kraj: Polska Miejscowość: Biała Podlaska
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:38 pm Temat postu:
Byłem dzisiaj nad Bugiem. Uklejki łowiono. Sandacze przeniosły się na San. Dacze tam ponoć pełne sandaczy. Bug wylewa.... żale. Tyle. Taras.