Wysłany: Nie Lip 09, 2006 12:37 pm Temat postu: Połowy w morzu z łódki
Przed latami łowiłem w morzu, ale z brzegu. Nie próbowałem wtedy spinningu. Przeczytałem artykuły Tom_roya o jego sposobach i przynętach na morskie połowy. Może by tak wrócić na łowienie w morzu spinningiem ?
Ciekawi mnie jak maj± się przepisy do łódki na morzu ? W artykułach niezast±pionego w swej dociekliwo¶ci SSG na temat przepisów dotycz±cych łódek nic nie wskazuje co prawda różnicy między wodami słodkimi a słonymi. Różnica pewnie jak zwykle tkwi w szczegółach, być może s± odrębne przepisy na morzu.
Tom_roy Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziwnów/Sligo Town
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 8:43 pm Temat postu: :)
Dokładnie tak jak Piszesz El : tkwi w szczegółach, pomijaj±c kwestie techniczne (rejestracja łodzi, posiadanie bosaka, kapoków, koła ratunkowego -1 przypadaj±ce na 2 osoby, ¶rodków sygnalizacyjnych i komunikacyjnych) wszystko sprowadza się do ograniczeń w odległo¶ciach od brzegu. Szczegółowe informacje jak daleko Możesz wypłyn±ć Powiniene¶ uzyskać w Urzędzie Morskim, lub w Kapitanacie Portu Kołobrzeg. Co do przepisów wedkarskich to obowi±zuj± te same rozporz±dzenia co do połowów z l±du. Pozdrawiam i powodzenia w połowach życzę
Tom _________________ ryba też człowiek ;)
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 9:17 pm Temat postu:
Powołuj±c się na Twoje artykuły wywołałem Cię nieopatrznie do tablicy. Chociaż czy było to tak nieopatrznie ? Szczerze mówi±c to chyba liczyłem na to, że to wła¶nie Ty odpowiesz. Dzięki. Mam zamiar zrobić wła¶nie tak jak radzisz. Wpadnę do Kapitanatu - przy okazji może zrobię opłatę.
Tom_roy Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziwnów/Sligo Town
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 9:57 am Temat postu: :)
Powodzenia w łowach Warto spróbować na dorsza w okolicach Kołobrzegu Sporo osób wędkuje tam w ten sposób Niewielka łódka, 1-2 osoby, ruszaj± na wodę i to niedaleko brzegu i... łowi± Powodzenia Pozdrawiam
Tom _________________ ryba też człowiek ;)