Czy wiesz, że...
PŁOĆ
Rekord Polski - 2,20 kg
Złoty medal - od 1,10 kg
Srebrny medal - 0,90 kg
Br±zowy medal - od 0,70 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

UŻYTKOWNICY
 Goscie 484
 Zalogowani 0
 Wszyscy 484

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: Do powyższych linków zaległe fotki. Zapomniałem dodać, że udało m ...(3029685) Oct 31, @ 20:15:35

krzysztofCz: Lecku kormorany na Wi¶le to w miarę normalny widok ale ja je widz ...(3029685) Oct 30, @ 07:43:13

lecek: W paĽdzierniku zrezygnowałem z szukania szczupaków na Wkrze z muc ...(3029685) Oct 28, @ 14:01:46

krzysztofCz: Lecek tzn., że zaliczyłe¶ dwa w jednym :wink Mariusz ryby nie ...(3029685) Sep 22, @ 10:29:20

mario_z: Lecku, ładnie połowione, gratulacje. Krzysiu a moja ostatnia ryba ...(3029685) Sep 22, @ 08:56:08

lecek: Były kłopoty na ł±czach i poszło podwójnie. ...(3029685) Sep 17, @ 21:27:58

lecek: Ostatni wypad z such± much± na klenie Wkry. Położyłem piankowego ...(3029685) Sep 17, @ 21:26:01

krzysztofCz: Piękny, gratulacje k Moja ostatnia ryba to belona, kilka dn ...(3029685) Sep 06, @ 07:55:43

lecek: Jako, że w pracy atmosfera zrobiła się tak gęsta, że można j± ci± ...(3029685) Sep 03, @ 19:32:17

lecek: Wypad przed urlopowy nad Wkrę, niestety nie obfitował rybowo. Oka ...(3029685) Aug 04, @ 17:29:51

Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2446
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2225
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2332
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2468
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Odsłon: 2329
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Odsłon: 2369
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Odsłon: 2275
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Odsłon: 2308
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Odsłon: 2683
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2508
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - roznice cenowe allegro sklep wedkarski i sklep internetowy
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
roznice cenowe allegro sklep wedkarski i sklep internetowy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
noidemm
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
Miejscowość: Opoczno
PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 8:41 pm    Temat postu: roznice cenowe allegro sklep wedkarski i sklep internetowy Odpowiedz z cytatem

Witam czy zauważyli¶cie jakies różnice cenowe miedzy cenami w sklepie a cenami na internecie?? jak dla mnie ceny bardzo sie nie różni± ale może Ľle patrze. Różnica cenowa na kijach i kołowrotkach jest nie wielka i jak to jest dalej z gwarancj±??
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: opolszczyzna
PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 8:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zauważyłem kupuj±c kołowrotek. W sklepie wędkarskim kosztował 210 pln a na Allegro 170pln + 10pln przesyłka. Więc zaoszczędziłem 30 pln na gumy lol . A gwarancję wystawiaj± w dniu wysłania zakupionego towaru.
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Pionki
PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 9:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Także zauważyłem i to dwa razy: pierwszy raz kupuj±c na allegro shimano catane za 87 zł + 8 zł przesyłka ( w sklepie 115 zł ) i teraz drugi raz gdy wła¶nie kupuje zestaw na szczupak.pl czyli Konger aviator feeder + shimano alivio = 205 zł ( w sklepie za taki zestaw powiedziano mi 260 zł !! 8O 8O ) Polecam długie przeszukiwanie ofert na allegro i w sklepach internetowych by wybrać najkorzystniejsz± ofertę. Z zakupów w zwykłych sklepach wędkarskich już dawno zrezygnowałem chyba że kupuję jakie¶ drobiazgi.
Hodowca rosówek

Ostrzeżeń: 1

Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zauważyłem różnice gdy kupiłem spro blue arc'a za około 260zł a na allegro kosztował 360zł
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Puławy/Warszawa
PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 9:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż - trzeba szukać. Nie wszystko jest tak tanio - sporo ludzi wystawia co¶ licz±c na frajera. Ja zawsze sprawdzam w t± i nazad. Ostatnio kupiłem garnek w sklepie internetowym. Z przesyłk± wyszedł mi 30PLN taniej niż bez przesyłki na Allegro.

Pozdrawiam

Paweł
Milan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Nowa Dęba
PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 9:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z allegro bywa różnie, my¶lę, że połowa osób wystawiaj±cych towar sprzedaje go z półek sklepowych więc ceny s± raczej porównywalne. Warto zawsze przeszukać dobrze allegro, bo s± perełki do wyłowienia w całkiem przystępnych cenach.
Ja najczę¶ciej kupuje na allegro rzeczy, których nie mogę nabyć w u siebie w mie¶cie i w tedy bardzo sie przydaje:)
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 10:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w tamtym roku kupiłem na allegro kołowrotek ryobi 3000 za 195 zł + koszt przesyłki, w sklepie wędkarskim widziałem identyczny za 299 zł.
sitek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Zwoleń
PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 11:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja na allegro kupuje od stałych sprzedawców, w ten sposób mam pewno¶ć że towar dotrze a na towary dostaje rabaty, ostatnio zamawiałem tyczke sensas pole king 90 13m dla kolegi, Zestaw obejmował kij dwa dodatkowe topy, top do kubka pokrowiec i tuby ochronne na wszystko. Zapłaciłem o 300zł taniej niż kupował bym w sklepie bo mimo znajomo¶ci to przy rabacie w sklepie zapłacił bym 2,5tys. Gdy kupowałem feedera na prezent zamówiłem długo¶ć 3,30 jednak sprzedaj±cy się pomylił i wysłał 3,60 jak się okazało pomylił się na moj± korzy¶ć a ten 3,60 był droszy od 3,30. Jednak można spotakć i takich allegrowiczów co sprzedaj± towar po cennie wyższej niż w sklepie albo po cenie minimalnie niższej co przy doliczeniu przesyłki wchodzi tyle samo albo nawet ciut drożej niż w sklepach. Boj± się zamawiać w sklepach internetowych gdyż 3 lata temu zamówiłem feedera a do dzi¶ go nie mam:).
siwekj
Sporz±dzacz omotek
Sporz±dzacz omotek

PostWysłany: Sob Lip 07, 2007 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja zauważyłem i to duż± różnicę między sklepem wędkarskim a sklepem wędkarskim internetowym. Pozwolę sobie zareklamować jeden choć pewnie wszyscy go znaj± a mianowicie "Jeżozwierz". Kupiłem tam shimano stradic FB 4000 za 640zł przesyłka gratis-u mnie w sklepie powiedzieli, że min 7 stówek. Konger world champion zander za chyba jakie¶ 280zł-sklep 320zł. Jak widać różnica jest.
radzio
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Białystok
PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 2:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siwekj napisał:
Pozwolę sobie zareklamować jeden choć pewnie wszyscy go znaj± a mianowicie "Jeżozwierz".

Reklamować sklepów komercyjnych tutaj nie można wink: . Można natomiast je - polecić.
siwekj
Sporz±dzacz omotek
Sporz±dzacz omotek

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 6:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok to polecam ten sklep usmiech. P.S s± sklepy niekomercyjne? wesoly
radzio
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Białystok
PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 6:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siwekj napisał:
Ok to polecam ten sklep usmiech. P.S s± sklepy niekomercyjne? wesoly

No dobra. Też mnie złapałe¶ za słowo, ale pisałem w ¶rodku nocy. Wtedy słabo się składa zdania wink: .
siwekj
Sporz±dzacz omotek
Sporz±dzacz omotek

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 8:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak więc jest po jeden wesoly <ok>
pstrongmen75
Młodszy podbierakowy
Młodszy podbierakowy

Miejscowość: Staszów
PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 3:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sitek napisał:
Ja na allegro kupuje od stałych sprzedawców, w ten sposób mam pewno¶ć że towar dotrze a na towary dostaje rabaty

podpisuję się pod tym obiema rękoma; nie sztuka kupić taniej, ale sztuk± kupić jest za przyzwoit± cenę i mieć pewno¶ć, że towar dotrze do ciebie i w dodatku to co zamówiłe¶ usmiech
SSG
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 11:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Generalnie macie rację, że ceny, nawet z przesyłk±, na Allegro lub w niektórych sklepach internetowych s± niższe niz w sklepach tradycyjnych. Niemniej, czy warto finansować te sklepy? Czy różnice w cenach nie s± złudne do tego stopnia, że ¶lepo zapatrzeni w wysokosć ceny nie¶wiadomie lecz celowo wykańczamy sklepy tradycyjne?

Sklepy internetowe nie płac± kilku tysięcy czynszu, nie pł±c± za pr±d w lokalu, nie musz± inwestować w lady, stojaki, wieszaki, uchwyty oraz we wszystko to co jest potrzebne do normalnej pracy sklepu z okresowym remontem włacznie. Sklepy internetowe nie musz± inwestować w ochronę, alarmy, martwić się o wystawę, czy aby jaki¶ jełop nie wybije szyby wystawowej i w końcu nie musz± wyłożyć sporo kasy na pocz±tek by sklep zapełnić towarem.

Piszę to po to, ponieważ wiem i sam to odczuwam, że stali klienci zawsze maj± rabaty w sklepach tradycyjnych. Ostatnio zakupiłem feeder Konger Aviator 360 3+2 cw 180g, do tego kołowrotek Okuma Travertine TRB45, a do tego żyłki. Za żyłki zapłaciłem 32zł ale za cało¶ć 309zł i nie potrafię tego rozdzielić. Porównałem z cenami sklepowymi i wyszło mi, że to co wydałem na taryfę do domu to i tak jeszcze za mało na ceny sklepów internetowych + koszt przesyłki. Przesyłka oczywi¶cie za pobraniem bo mimo, że firma może wysłać paczkę, to moze j± na poczcie wci±ć, a potem miesi±c regulaminowego czekania z reklamacj±.
Mimo wszystko nie to jest jednak w tym wszystkim najważniejsze. Jak popatrzycie sobie za tym kołowrotkiem, to w żaden sposób nie da się go zakwalifikować jako gruntowego. Jeszcze tydzień temu w ofercie sklepów internetowych nie było modelu większeko niż 30. To w sklepie tradycyjnym ogl±daj±c katalog sprzętu, który można ¶ci±gn±ć z hurtowni dostrzegłem różnicę wynikaj±c± z wielko¶ci. Kołowrotki do wielkosci 30 miały przełożenie 5,0:1 a od 40 już tylko 4,5:1. To przes±dziło o wyborze i cieszę się, bo gdybym korzystał wył±cznie z Allegro lub sklepów internetowych, to nadal bym o tym nie wiedział. Przy okazji dowiedziałem się kilku innych rzeczy a to nie ma już wymiernej postaci i nawet gdybym zapł±cił więcej, to i tak bym nie żałował.
Na koniec mała uwaga, której też w sieci nie ma. W kołowrotku jest wolny bieg w wersji automatycznej a nie manualnej jak w modelu 30, a korbka jest pojedyńcza.
Bombel
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 7:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SSG napisał:
Niemniej, czy warto finansować te sklepy? Czy różnice w cenach nie s± złudne do tego stopnia, że ¶lepo zapatrzeni w wysokosć ceny nie¶wiadomie lecz celowo wykańczamy sklepy tradycyjne?

Zasadniczo masz sporo racji. Jednakże rynek rz±dzi się swoimi prawami. Ci słabsi, ale narzucaj±cy wyższe ceny, po prostu padaj±. O ile pojawi się konkurencja prezentuj±ca lepsz± ofertę.

WeĽ pod uwagę jeszcze jedn± sprawę. Otóż my, mieszkaj±c w Wawce, mamy do wyboru mnóstwo sklepów zlokalizowanych w realu. Niektórym z nas kilku, może kilkunastu minut spaceru trzeba, by mieć w zasięgu za dwa takie sklepy. Lub wystarczy zatrzymać się w drodze z pracy.

Co maj± zrobić ci, którzy mieszkaj± i pracuj± w jakich¶ - za przeproszeniem - pipidówkach? Gdy do w miarę rozs±dnie zaopatrzonego sklepu trzeba się przejechać kilkadziesi±t kilometrów?
Niedawno widziałem taki sklep na Mazurach. W swoich pudełkach miałem chyba więcej przynęt, niż oferował sklepik. Na balkonie stoi mi więcej wędzisk, niż sklep miał w ofercie.

Mamy w Wawce i innych dużych miastach to szczę¶cie, że można podjechać, pomacać, w różnych sklepach sprawdzić ceny. Też i to, że można obejrzeć kilka - kilkana¶cie modeli w interesuj±cym nas przedziale cenowym i walorach technicznych. Że spo¶ród kilku egzemplarzy wybranego modelu możemy wybrać jeden. Gdzie np. zł±cza wędziska trzymaj± idealnie (a nie wszędzie trzymaj±), gdzie rękoje¶ć, uchwyt kołowrotka czy przelotki nie wzbudzaj± żadnych podejrzeń. A niekiedy wzbudzaj±.

M.in. dlatego jeszcze niczego nie kupiłem przez net. I nie zanosi się, że kupię usmiech

Ceny? W ub.r. szukałem spodniobutów. Znalazłem w sklepie netowym takie, jakich szukam. Cena co¶ niewiele ponad 80 zł. Ale to cena netto, trzeba doliczyć VAT 22% plus koszt wysyłki. I z tydzień poczekać.
W nieodległym sklepie takie same spodniobuty kosztowały mnie 130 zł (jako stały klient mam zniżkę).
Różnica w cenie to co¶ koło 10 zł. Ale na miejscu przynajmniej mogę przed zakupem obejrzeć. I mam gwarancję, że gdyby np. pu¶ciły na szwach, to pójdę (15 minut spaceru) i wymienię na sprawne.
SSG
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 9:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz całkowit± rację, że nie wszyscy lub wręcz niewielu ma tak komfortow± sytuację jak my. Niemniej nie chodzi mi o zmianę zasad rynkowych, na które nie ma mocnych, lecz o sam± idea fix. Niejednokrotnie można przepłacić przez ¶lepe zaufanie w niższo¶ć cen w sieci, lub wręcz być niezadowolonym za fałszywie opisany towar. Niejednokrotnie przekonałem się, maj±c możliwo¶ć porównania opisu w sieci z produktem w sklepie, że większosć opisów sprzętu to slogany lub teksty reklamowe, które maj± z faktycznym stanem niewiele wspólnego. Często też odnoszę wrażenie, że towar opisywany jest przez zdolnego marketingowca a nie wędkarza-praktyka znaj±cego się na rzeczy.

Informacje sieciowe zdecydowanie do tej pory służ± mi do porównywania cen i kontrolowania nowo¶ci rynkowych. Z tymi nowo¶ciami to też nie jest za wesoło i tak po prawdzie, to tylko kilka sklepów internetowych, z dobrym obrotem, ma aktualne nowo¶ci w pierwszym kwartale. Reszta zdecydowanie dostaje nowy towar z hurtowni dopiero w drugiej połowie roku.

Podsumowuj±c każdy ma prawo wyboru. Nie jestem przeciwnikiem handlu w sieci tak samo jak nie jestem ¶lepym obrońc± sklepów tradycyjnych.
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: