Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kubafonix GliĽdziarz kopacz
Kraj: Polska Miejscowość: Zielona Góra |
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 5:29 pm Temat postu: sygnalizator brań JMP |
|
|
W sumie jestem już przekonany aby kupić zestaw sygnalizatorów firmy JMP (4 szt.+centraka radiowa).....cena 330 zł.......Znacie te sygnalizatory ?
Będę wdzieczny za wszelkie informacje |
|
|
ledd1 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 6:42 pm Temat postu: |
|
|
A cio to?? 8O _________________ Mnie bior± zawsze. |
|
|
Czarnyy Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra |
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Nie znam tej firmy, ale mam pytanie dlaczego akurat te i czy masz link do nich ? _________________ www.carpholic.pl |
|
|
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Chyba chodzi o te cuda:
PING<=TU _________________ Mnie bior± zawsze. |
|
|
tolpyga Czy¶ciciel gumiaków
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Tak to wła¶nie te czujniki........
Jestem bardzo zawiedziony że te "brzęczyki "s± tak mało znane .........ale to chyba sprawa regionalna:D |
|
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 9:34 am Temat postu: |
|
|
Powiem szczerze, że bałbym się wzi±ć ten zestaw za tak± cenę. Wygl±da mi za tanio jak na oferte z takim wyposażeniem. No chyba, że je znasz i s± sprawdzone. _________________ www.carpholic.pl |
|
|
tolpyga Czy¶ciciel gumiaków
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 9:55 am Temat postu: |
|
|
Czarnyy napisał: |
Powiem szczerze, że bałbym się wzi±ć ten zestaw za tak± cenę. Wygl±da mi za tanio jak na oferte z takim wyposażeniem. No chyba, że je znasz i s± sprawdzone. |
szczerze mówi±c zaryzykowałem i kupiłem ten produkt bo dowiedziałem sie od kolegi ze te sygnalizatory to robi jakis gosc z zielonej góry elektronik i zarazem wędkarz co daje juz duzo do myslenia ......
a przy okazji powiem ze mam tez radiowy zestaw videotronika i chinski zestaw takze te JMP to w porównaniu do videotronika i chinszczyzny to niebo a ziemia !!! Zasieg faktycznie taki jak napisali nawet przez wały i skarpy sygnał dochodzi a w lini prostej to ma nawet wiecej jak napisali i co najwazniejsze nie przekłamuja to znaczy nie wzbudzaj± sie same z siebie co inne to maj±
Pozdrawiam |
|
|
woderek Miotacz nęciwa
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 11:02 am Temat postu: |
|
|
Pany ja bym się spierał o nazwę. Wg mnie sygnalizator to:
1. Spławik
2. Bombka, albo swinger.
3. Szczytówka.
Natomiast elektroniczne zabawki zaliczyłbym do ALARMÓW. Wła¶nie zacięła sie ryba i trza gonić do wędek, bo żyłka na kołowrotku z wolnym biegiem
znika ze szpuli.
Szkoda tylko, że w nosie mamy s±siada, który tego pisku nie znosi. On przyszedł tu po spokój. |
|
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 12:14 pm Temat postu: |
|
|
woderek napisał: |
Pany ja bym się spierał o nazwę. Wg mnie sygnalizator to:
1. Spławik
2. Bombka, albo swinger.
3. Szczytówka.
Natomiast elektroniczne zabawki zaliczyłbym do ALARMÓW. Wła¶nie zacięła sie ryba i trza gonić do wędek, bo żyłka na kołowrotku z wolnym biegiem
znika ze szpuli.
Szkoda tylko, że w nosie mamy s±siada, który tego pisku nie znosi. On przyszedł tu po spokój. |
Wszystko tak jak mówisz, ale nie popadał bym w paranoje, że komukolwiek przeszkadza dzwięk moich sygnalizatorów, po to jest pokrętło od gło¶no¶ci. Łowię karpie i mam bardzo gło¶ne sygnalizatory, łowię bez wolnego biegu i jeszcze nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi, że mu przeszkadzam. Wybierz się kiedy¶ za karpiem na 2-3dni z nockami i patrz się cały czas na bombki, swingery czy szczytówkę... Gwarantuje, że jest to prawie niewykonalne. Moim zdaniem spokojnie można te zabawki zaszufladkować do sygnalizatorów bo jakby nie patrzeć sygnalizuje branie, a swingery mam tylko po to, żeby wiedzieć w któr± stronę nastepuje branie/odjazd oraz do napięcia żyłki. _________________ www.carpholic.pl |
|
|
Peter15 Pogawędkowy twardziel
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 12:27 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sięz czarnym ... trochę to podejrzane ... choć jesli jeste¶ pewnien zakupu twój wybór. |
|
|
woderek Miotacz nęciwa
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Bywaj± też dłuższe zasiadki. Chodzi mi tylko o okre¶lenie. Sygnalizator, czy
alarm, który wyrwie mnie ze snu?
Nie lubię tego pisku, ale też nigdy nie pofatygowałem się do s±siada by zwrócić mu uwagę.
Dla ¶więtego spokoju wybieram sobie odpowiednie miejsce. Sen mnie gnębi,
zwijam manele i idę się przespać.
Dla mnie ten widok podnosz±cej, lub opadaj±cej bombki, b±dĽ jak w moim przypadku uginaj±cej się, lub prostuj±cej szczytówki jest najcenniejszym.
Jeszcze raz. O nazewnictwo chodzi. |
|
|
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 11:23 am Temat postu: |
|
|
woderek napisał: |
Dla mnie ten widok podnosz±cej, lub opadaj±cej bombki, b±dĽ jak w moim przypadku uginaj±cej się, lub prostuj±cej szczytówki jest najcenniejszym. |
8O 8O Ludzie to maj± dziwne zboczenia 8O 8O _________________ Mnie bior± zawsze. |
|
|
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 8:42 am Temat postu: |
|
|
Woderku - masz dużo racji. Przyznam, że i mnie denerwuj± piski sygnalizatorów/alarmów. Niestety przy zasiadkach jest to konieczne. Tutaj potrzebny jest alarm, bo mamy do czynienia z ogromn± ryb±. Z przykro¶cia stwierdzam, że i ja stosuję ten alarm kilka razy w roku. Od dzisiaj jednak, gdy będę siedział przy kijku, będę te alarmy wył±czał.
Widzisz Woderku, Ci którzy zasiadaj± na ogromne karpie, nie s± tak upierdliwi jak gruntowcy, którzy poluja na białoryb drobniejszy a używaj± prócz bombki alarmu. Tam co kilka minut ryczy ten alarm i Ci s± naprawdę be i fuj. U karpiarzy alarmy raczej milcz± :-) czego nie życzę Leddowi :-) |
|
|
JKarp Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 10:38 am Temat postu: |
|
|
Cze¶ć
Ja też sobie nie życzę aby moje alarmy milczały
Jak jestem na zasiadce to w dzień ¶ciszam prawie maksymalnie ale nie na tyle abym nie słyszał odjazdu.
Faktem jest, że łowi±cy leszcze używaj±cy alarmu mog± doprowadzić do białej gor±czki innych wędkarzy szczególnie wtedy jak bierze drobnica a alarm ustawiony na ful piszczy w kółko.
Janusz JKarp |
|
|
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 10:57 am Temat postu: |
|
|
JKarp napisał: |
Cze¶ć
Janusz JKarp |
:-) |
|
|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 11:28 am Temat postu: |
|
|
Druga sprawa, że przy ustawianiu swingerów, napinaniu żyłki itp wył±czam sygnalizatory, żeby niepotrzebnie nie piszczały. Niektórzy tego nie robi± i przez 5 minut słychać ci±gle jakie¶ piski, z tańszych sygnalizatorów sa one i tak do¶ć ciche, ale np z delkimów czy moich Fox-ów zgodze się, że dzwięk może doprowadzić do białej gor±czki : _________________ www.carpholic.pl |
|
|
JKarp Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo |
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 1:14 pm Temat postu: |
|
|
old_rysiu napisał: |
JKarp napisał: |
Cze¶ć
Janusz JKarp |