Czy wiesz, że...
KARA¦:
- Rekord Polski - 4,05 kg
- Złoty medal - od 1,50 kg
- Srebrny medal - od 1,20 kg
- Br±zowy medal - od 1,00 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 567
 Zalogowani 0
 Wszyscy 567

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: Do powyższych linków zaległe fotki. Zapomniałem dodać, że udało m ...(3006341) Oct 31, @ 20:15:35

krzysztofCz: Lecku kormorany na Wi¶le to w miarę normalny widok ale ja je widz ...(3006341) Oct 30, @ 07:43:13

lecek: W paĽdzierniku zrezygnowałem z szukania szczupaków na Wkrze z muc ...(3006341) Oct 28, @ 14:01:46

krzysztofCz: Lecek tzn., że zaliczyłe¶ dwa w jednym :wink Mariusz ryby nie ...(3006341) Sep 22, @ 10:29:20

mario_z: Lecku, ładnie połowione, gratulacje. Krzysiu a moja ostatnia ryba ...(3006341) Sep 22, @ 08:56:08

lecek: Były kłopoty na ł±czach i poszło podwójnie. ...(3006341) Sep 17, @ 21:27:58

lecek: Ostatni wypad z such± much± na klenie Wkry. Położyłem piankowego ...(3006341) Sep 17, @ 21:26:01

krzysztofCz: Piękny, gratulacje k Moja ostatnia ryba to belona, kilka dn ...(3006341) Sep 06, @ 07:55:43

lecek: Jako, że w pracy atmosfera zrobiła się tak gęsta, że można j± ci± ...(3006341) Sep 03, @ 19:32:17

lecek: Wypad przed urlopowy nad Wkrę, niestety nie obfitował rybowo. Oka ...(3006341) Aug 04, @ 17:29:51


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2436
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2218
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2329
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2458
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2320
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2361
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2297
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2673
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2502
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Pstr±g tećzowy, jakie mieso?
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Pstr±g tećzowy, jakie mieso?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
hakin
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Oct 26, 2003
Posty: 464

Kraj: Polska
PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 2:51 pm    Temat postu: Pstr±g tećzowy, jakie mieso? Odpowiedz z cytatem

Czy pstr±g tęczowy ma czerwone mięso gdy jest surowy? Kupilem w super markecie, jest chyba swiezy ale ma czerwone mieso. To normalne?
Robert
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 13, 2003
Posty: 3215

Kraj: Francja
Miejscowość: Selestat
PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 3:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jadałe¶ już wcze¶niej pstr±gi o innym kolorze mięsa? wesoly
hakin
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Oct 26, 2003
Posty: 464

Kraj: Polska
PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 3:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nigdy wczesniej nie jadlem i nie przygl±dalem sie miesu wesoly
Robert
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 13, 2003
Posty: 3215

Kraj: Francja
Miejscowość: Selestat
PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 3:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łososiowate tak maj± wesoly
maxtip
Smarowacz kołowrotków
Smarowacz kołowrotków


Dołączył: Feb 10, 2007
Posty: 140

Kraj: Polska
Miejscowość: Olsztyn
PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 4:34 pm    Temat postu: Re: Pstr±g tećzowy, jakie mieso? Odpowiedz z cytatem

hakin napisał:
Czy pstr±g tęczowy ma czerwone mięso gdy jest surowy? Kupilem w super markecie, jest chyba swiezy ale ma czerwone mieso. To normalne?


...pstr±g tęczowy ma tęczowe mięso... dla jednych jest to czerwone, dla innych pomarańczowe... dla innych jeszcze szare, lub zielone... w kropki lub paski - ale to już widz± wszyscy...
bassoon
Starszy podbierakowy
Starszy podbierakowy


Dołączył: Sep 16, 2006
Posty: 109

Kraj: Polska
Miejscowość: Tarnowskie Góry
PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 4:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może mieć różowe mięso ale nie musi.Nie widziałem jeszcze tęczaka z czerwonym mięsem.Potokowce też maj± różne kolory mięsa. Mawiaj±,że różowe zabarwienie u potokowców (dzikich) jest od kiełży.
Ponoć dodaje się barwnik do paszy dla łososi żeby ładne różowe mięso było.
samara
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: May 26, 2007
Posty: 1247

Kraj: Polska
Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 1:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bassoon napisał:
Może mieć różowe mięso ale nie musi.Nie widziałem jeszcze tęczaka z czerwonym mięsem.Potokowce też maj± różne kolory mięsa. Mawiaj±,że różowe zabarwienie u potokowców (dzikich) jest od kiełży.
Ponoć dodaje się barwnik do paszy dla łososi żeby ładne różowe mięso było.

Potokowce w górach maja mięso bardziej różowe niż czerwone. Potokowce pomorskie maja mniej lub bardziej nasycony odcień pomarańczowego Mozna mówić ze dla niektórych może być czerwone. Prawdopodobnie odcień zależny rzeczywi¶cie od pokarmu które ryby maja do dyspozycji, ale jest to również cecha gatunkowa. Plotki, lipienie i okonie które żeruj± w tej samej rzece co pstr±gi nie maja zabarwionego mięsa. Teczaki także maja pomarańczowe mięsko nawet te pochodz±ce z hodowli. Niestety podczas smazenia jednych i drugich, kolorek znika.
Torque
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 03, 2003
Posty: 4621

Kraj: Polska
Miejscowość: Zabrze
PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 2:19 pm    Temat postu: Re: Pstr±g tećzowy, jakie mieso? Odpowiedz z cytatem

hakin napisał:
Czy pstr±g tęczowy ma czerwone mięso gdy jest surowy? Kupilem w super markecie, jest chyba swiezy ale ma czerwone mieso. To normalne?


Kolor mięsa hodowlanego pstr±ga tęczowego często zależy od karmy jak± ma podawan±. Produkuje się nawet zielone usmiech
_________________
Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa
owik
Smarowacz kołowrotków
Smarowacz kołowrotków


Dołączył: Apr 24, 2007
Posty: 149

Kraj: Polska
PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 8:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak chcesz to czerwone. To zależy od tego, co się akurat na forum napisało.;) A jak chcesz jajeczka od kurki. co podobno jest nadal wyróżnikiem, to baba Ci zrobi. I rosół z kurki będziesz miał żółty, jajka też przepiękne. Daj babie kasę a baba ci zrobi.
wolfram
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 08, 2010
Posty: 400

Kraj: Polska
Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku
PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 9:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owik, nie owijaj w bawełnę tylko polej, a na kacu to sami zrobimy babom lol
owik
Smarowacz kołowrotków
Smarowacz kołowrotków


Dołączył: Apr 24, 2007
Posty: 149

Kraj: Polska
PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 9:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To chodĽ pograć.Oczywi¶cie jaja s± niesamowite. U mnie na propilkki. Ale to tylko serwer do zabawy, żadne tam zawody. Dozwolone jest gadanie o byle czym, zabawa. 81.190.141.205
wolfram
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 08, 2010
Posty: 400

Kraj: Polska
Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku
PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eee tam, w wirtualu, musiały by byc bodĽce czuciowe, ze mnie gracz marny (komputerowy), a i czasu nie ma tyle, ale w dłuższej chwili zajżę tam usmiech .
owik
Smarowacz kołowrotków
Smarowacz kołowrotków


Dołączył: Apr 24, 2007
Posty: 149

Kraj: Polska
PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 9:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wolfram napisał:
Eee tam, w wirtualu, musiały by byc bodĽce czuciowe, ze mnie gracz marny (komputerowy), a i czasu nie ma tyle, ale w dłuższej chwili zajżę tam usmiech .

To nie zagl±daj. A mi nikt mi w dziwnym kapeluszu nie będzie prawił jaka ryba jest sportowa a jaka nie jest. ¦mierdzenie również zależy od dupy. Każda dupa ¶mierdzi tak samo. Ot proste, ryby szlachetne to sobie wymy¶lili ci, co już nie nie mieli co robić
Jakim cudem ryby szlachetne, to te co dobre w smaku.
Artgur
Operator wędziska
Operator wędziska


Dołączył: Dec 01, 2010
Posty: 178

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Pią Lip 15, 2011 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepsze mięsko czy to pstr±ga czy łososia to te złowione własnoręcznie na wędkę a tak poważnie to żeby smaku nie tracić i nie wysuszyć mięska proponuję max 90 sekund z każdej strony posmażyć polać rozgrzanym masłem cytrynowym i zimny browarek wesoly wesoly
Jak nie lubisz smażonego to w folię alu i na grilla na jakie¶ 30 minut.

Pozdrawiam Artur
owik
Smarowacz kołowrotków
Smarowacz kołowrotków


Dołączył: Apr 24, 2007
Posty: 149

Kraj: Polska
PostWysłany: Nie Lip 17, 2011 4:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ty wiesz co Ty robisz? Toż zaraz ta banda pseudoekologów nas za gardło chwyci. Tak, ryba głęboko mrożona zdecydowanie traci na smaku. Ryba z hodowli wcale nie ma smaku, ¶mierdzi tak± psi± karm±. Dajcie spokój, jak ja na rok zabiorę z 10 kilo płotek, to nikomu nic się nie stanie. Bo żesta wyłowili¶ta te drapieżniki, co je miały zeżreć. A przecież taki NO KILL, Catch and Relase? Ja łowię płotki na spławik, kto łowi szczupaki?
No to co, w sieci właż±? Czy jak?
Artgur
Operator wędziska
Operator wędziska


Dołączył: Dec 01, 2010
Posty: 178

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Wto Lip 19, 2011 7:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przez cały wędkarski sezon też mało zabieram ale jak weĽmiesz od czasu do czasu tęczaka lub łososia to nikogo o zawał nie przyprawisz. Tylko najpierw trzeba złowić t± rybkę w rzece lub morzu a nie w stawie
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Za tre¶ci głoszone na forum dyskusyjnym odpowiedzialno¶ć ponosz± ich autorzy.
Korzystaj±c z forum akceptujesz ten REGULAMIN  System pomocy - FAQ

Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Forums ©
Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.87 sekund :: Zapytania do SQL: 65