Pierwsze historyczne wzmianki o karpiu, o jego występowaniu w rzekach, można znaleĽć u Arystotelesa (384 – 322 p.n.e.) i Pliniusza (23 – 79 n.e.). Prof. P. Wolny twierdzi, że pocz±tki udomowienia karpia w Europie sięgaj± prawdopodobnie VI – V w. p.n.e., a stało się to na terenie Dacji, w uj¶ciu Dunaju.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY
Goscie 766
Zalogowani 0
Wszyscy 766
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 11:48 am Temat postu: Robercikowi też się życzenia należ±! :)
Wszystkiego najlepszego Robercie - o Tobie też pamiętamy!
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 1:10 pm Temat postu:
Naj naj naj najlepszego Robert niech cie się wiedzie i w życiu i na rybach, połamania kija _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]
Malgi Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: W±dół
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 2:07 pm Temat postu:
dap napisał:
Naj naj naj najlepszego Robert niech cie się wiedzie i w życiu i na rybach, połamania kija
Ja też życzę wszystkiego najlepszego i mam nadzieję, że kiedy¶ uda się spotkać z Tob± nad jak±¶ wod±... :roll: _________________ Wolę być niedoskonał± wersj± samej siebie, niż najlepsz± kopi± kogo¶ innego...
Artgur Operator wędziska
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 2:11 pm Temat postu:
Też doł±czam się do życzeń
Wszystkiego Najlepszego Robert
Zamki Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 4:08 pm Temat postu:
La Robert samych serdeczno¶ci : _________________ Łowię i zjadam ......
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 6:26 pm Temat postu:
Wiem, że to okrutne i bolesne, ale żyj nam sto lat Przyjacielu. No i wracaj...
wlodek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Plewiska
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 6:43 pm Temat postu:
Najlepszego Robercie!! :-))
pepek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Chorzów
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 7:22 pm Temat postu:
Wszystkiego najlepszego. _________________ Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytaj±c o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca rado¶ć.
losos24 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Oława
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 8:00 pm Temat postu:
"Czym się różni± kelnerzy od pogody? Tym, że pogoda czasami nie dopisuje!" Tobie życzę, żeby niezależnie od pogody ryby, nawet te francuskie, zawsze dopisywały. Zdrówka i pozdrówka _________________ Pozdrawiam wszystkich, których już poznałem i tych, których mam nadzieję poznać.