Wysłany: Czw Maj 03, 2012 10:26 am Temat postu: BX i CX
Nareszcie udało mi się odłożyć odpowiednia sumkę na zakup Shimano Beastmaster CX Spinning 270 Ml, 7-21 g w cenie 462 zł. Niestety jak zabrałem się za kupowanie to ku swojemu zdziwieniu znalazłem ofertę Shimano Beastmaster BX 270ML, 7-21g cenie 360 zł. Stwierdziłem że na rynku funkcjonują dwie wersje tych samych wędzisk. Różnią się jedynie oznaczeniem BX i CX no i ceną. Czy ktoś „czytaty” może mi wyjaśnić co oznaczają te tajemnicze literki i dlaczego mają taki wpływ na wysokość ceny. Cała seria BX jest wyraźnie tańsza, czy oznacza to także, że jest gorsza jakościowo
Miszkadaszkiewicz Pogawędkowy Łowca Okazów
Dołšczył: Apr 25, 2007 Posty: 267
Kraj: Polska Miejscowoć: Głowno
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 5:44 pm Temat postu:
proszę o skasowanie postu - pomyliłem serie :P _________________ Najważniejsze żeby brały
ZIPPO Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 16, 2006 Posty: 1607
Kraj: Norwegia Miejscowoć: Sola
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 6:49 pm Temat postu: Re: BX i CX
samara napisał:
Stwierdziłem że na rynku funkcjonują dwie wersje tych samych wędzisk. Różnią się jedynie oznaczeniem BX i CX no i ceną.
Popatrz na wagę obu "tych samych" modeli :
samara napisał:
Czy ktoś „czytaty” może mi wyjaśnić co oznaczają te tajemnicze literki i dlaczego mają taki wpływ na wysokość ceny. Cała seria BX jest wyraźnie tańsza, czy oznacza to także, że jest gorsza jakościowo
To oznacza, że to starszy model, i jeśli lubisz "mięsiste" blanki to szczerze polecam, sam używam BX'a 7-21g i 14-40g pod casta. Moje ulubione : .
samara Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: May 26, 2007 Posty: 1247
Kraj: Polska Miejscowoć: Legionowo
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 7:08 pm Temat postu: Re: BX i CX
ZIPPO napisał:
samara napisał:
Stwierdziłem że na rynku funkcjonują dwie wersje tych samych wędzisk. Różnią się jedynie oznaczeniem BX i CX no i ceną.
Popatrz na wagę obu "tych samych" modeli :
samara napisał:
Czy ktoś „czytaty” może mi wyjaśnić co oznaczają te tajemnicze literki i dlaczego mają taki wpływ na wysokość ceny. Cała seria BX jest wyraźnie tańsza, czy oznacza to także, że jest gorsza jakościowo
To oznacza, że to starszy model, i jeśli lubisz "mięsiste" blanki to szczerze polecam, sam używam BX'a 7-21g i 14-40g pod casta. Moje ulubione : .