RP jest krajem o stosunkowo dużej ilo¶ci jezior. Jezior większych niż 1 ha jest 7085, a ich ł±czna powierzchnia wynosi ok. 281 tys. ha, co w przybliżeniu stanowi 1% obszaru kraju.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY
Goscie 563
Zalogowani 0
Wszyscy 563
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Paż 29, 2012 1:12 pm Temat postu: Dojazd do Narwi w miejscowo¶ci Kikoły
Witajcie,
dawno nie byłem w tamtym miejscu a pamiętam j± jako ¶wietn± miejscówkę na miętusa o tej porze roku. Niestety ostatnio okazało się że jedyny zjazd nad wodę został zagrodzony bram± i tym samym całkowicie odcięto dostęp do wody na całym odcinku wsi. podobno najbliższy zjazd nad wodę jest dopiero w Czarnowie.
Czy kto¶ się orientuje czy od strony Czarnowa da się dotrzeć wzdłuż brzegu samochodem w stronę Kikołów?
Było Ciemno więc nawet nie próbowałem.
Pozdr _________________ Kiedy¶ jako Bandit ;))))
Lesitr Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Wto Paż 30, 2012 5:24 pm Temat postu: Re: Dojazd do Narwi w miejscowo¶ci Kikoły
Festo napisał:
Witajcie,
dawno nie byłem w tamtym miejscu a pamiętam j± jako ¶wietn± miejscówkę na miętusa o tej porze roku. Niestety ostatnio okazało się że jedyny zjazd nad wodę został zagrodzony bram± i tym samym całkowicie odcięto dostęp do wody na całym odcinku wsi. podobno najbliższy zjazd nad wodę jest dopiero w Czarnowie.
Czy kto¶ się orientuje czy od strony Czarnowa da się dotrzeć wzdłuż brzegu samochodem w stronę Kikołów?
Było Ciemno więc nawet nie próbowałem.
Pozdr
Raczej zapomnij, u mnie to samo w dziwnej miejscowo¶ci o nazwie
Dyszobaba (Narew 100 km od W-wy). Identyczna sytuacja, w dodatku "siły" samorz±dowe zostały zaangażowane przeciwko "przyjezdnym", i to skutecznie.
Festo Nastawiacz podpórek
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Sro Paż 31, 2012 9:45 am Temat postu: Re: Dojazd do Narwi w miejscowo¶ci Kikoły
Lesitr napisał:
Dyszobaba (Narew 100 km od W-wy). Identyczna sytuacja, w dodatku "siły" samorz±dowe zostały zaangażowane przeciwko "przyjezdnym", i to skutecznie.
Jak to siły samorz±dowe? Rzeke ogrodzili płotem czy jak ?
Nie rozumiem tego.
BTW piękny meander w tej Dyszobabie. _________________ Kiedy¶ jako Bandit ;))))
Lesitr Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Sro Paż 31, 2012 10:58 am Temat postu: Re: Dojazd do Narwi w miejscowo¶ci Kikoły
Festo napisał:
Lesitr napisał:
Jak to siły samorz±dowe? Rzeke ogrodzili płotem czy jak ?
Nie rozumiem tego.
BTW piękny meander w tej Dyszobabie.
Nie wolno wjeżdżać samochodami na ł±kę w¶ród ktorej meandruje rzeka.
artur Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Sro Paż 31, 2012 12:12 pm Temat postu:
Z tego co się orientuję to tam było kilka zjazdów, z tym że główny to za wsi± w kierunku Pomiechówka. Wzdłuż rzeki były ¶cieżki jedne nad sam± wod±, drugie nieco oddalone, miejscami mocno piaszczyste, jak jest teraz nie powiem, dawno nie byłem.
Festo Nastawiacz podpórek
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Sro Paż 31, 2012 1:05 pm Temat postu:
artur napisał:
Z tego co się orientuję to tam było kilka zjazdów, z tym że główny to za wsi± w kierunku Pomiechówka. Wzdłuż rzeki były ¶cieżki jedne nad sam± wod±, drugie nieco oddalone, miejscami mocno piaszczyste, jak jest teraz nie powiem, dawno nie byłem.
Przejechałem drog± wzdłuż całej wsi i żadnego zjazu nie ma. Ten zagrodzony o którym pisałem był na końcu wsi w stronę pomiechówka patrz±c. Dokładnie w tym miejscu https://maps.google.pl/maps?q=52.477762,20.786985&num=1&t=h&z=15 _________________ Kiedy¶ jako Bandit ;))))