Polskie obszary morskie /32,4 tys. km kw. , w tym 8628 km kw. morza terytorialnego/ uznawane s± za bogate w zasoby rybne. Wydajno¶ć w polskich obszarach morskich wynosi ¶rednio 35,9 kg/ha, podczas gdy ¶rednia dla Morza Bałtyckiego wynosi 18,5 kg/ha.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 465 Zalogowani 0 Wszyscy 465
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Jak w temacie. Firma konger kojarzy mi się raczej z budżetowym sprzętem je¶li chodzi o kołowrotki. Chciałem Was jednak spytać czy ko¶ ma jakie¶ do¶wiadczenia z t± tegoroczn± nowo¶ci± - KOŁOWROTEK TOURNEO. Opis i cena wskazuje, że to może być co¶ solidnego. Pytanie czy kto¶ miał okazję to sprawdzić.
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 5:41 am Temat postu: Re: kołowrotek konger tourneo
superzander napisał:
Jak w temacie. Firma konger kojarzy mi się raczej z budżetowym sprzętem je¶li chodzi o kołowrotki.
Czemu tak s±dzisz jeżeli nie masz z nimi do¶wiadczenia? Ja używam ich sprzętu na morzu i jest O.K. Wierz mi, że morze to dobry sprawdzian dla sprzętu
superzander Hodowca rosówek
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 8:21 pm Temat postu:
tym bardziej jestem ciekaw :-)
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 10:29 pm Temat postu:
"Kulkowaty" uchwyt korbki jako¶ nie zachęciłby mnie do kupna. Trudno uwierzyć, że to wygodne w użytkowaniu.
artur Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 10:43 pm Temat postu:
jjjan napisał:
"Kulkowaty" uchwyt korbki jako¶ nie zachęciłby mnie do kupna. Trudno uwierzyć, że to wygodne w użytkowaniu.
Zależy co rozumiemy jako "Kulkowaty" uchwyt. Okuma Salina ma na korbce jako uchwyt do¶ć szeroki "okr±g/dysk. Jest to [ocenzurowano]¶cie wygodne. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić "
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 10:50 pm Temat postu:
Przez "kulkowaty" rozumiem t a k i uchwyt.
Jeżeli to taki kołowrotek miał na my¶li superzander.
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 10:55 pm Temat postu:
Jasiu to jest to, tylko większa ¶rednica, miałem w rękach. Naprawdę jest to wygodne, wbrew pozorom. Niezaprzeczalna zaleta, dłoń naturalnie układa się na r±czce i jak by¶ nie chwycił, zawsze prawidłowo. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 11:12 pm Temat postu:
Być może że to jest wygodne, ale wydaje mi się że jak jakie¶ rozwi±zanie jest dobre, to jest w miarę powszechne.
Wysłany: Czw Paż 31, 2013 11:34 pm Temat postu:
Też mi się tak wydawało. Osobi¶cie nie mam takich, ale się zastanawiam czy nie wymienić knoby wła¶nie na takie przy swoich multikach. Mogę powiedzieć to co sam sprawdziłem, znaczy w łapach miałem. Bardzo naturalnie w dłoń wpada i naturalnie się prowadzi, znacznie lepiej niż klasyczne (takie moje odczucie jest). Sprawdzałem w trakcie morskiego łowienia, więc przy rzecznym wędkowaniu tym bardziej powinno pasować. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.